Zaman: Çrş Nis 30, 2025 9:40

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

70 Yıllık İhanet - Mustafa YILDIRIM

70 Yıllık İhanet

“Şırnak’ta gri taşlardan yapılmış, duvarlarında pek çok mazgal bırakılmış ve garip bir şekilde dağ keçisi boynuzlarıyla süslenmiş iki güzel kale gördük. Kalelerden daha büyük olanının ağası kendini beğenmiş biriydi. Onu aşiret reisi sanarak takdim mektubumuzu verdik. mektubu elimden kaba bir şekilde kaptı ve yarım saat süren bir konuşmanın sonunda mektubun kendisine değil (de) otuz (30) metre ötedeki kalede oturan amcasına ait olduğunu söyledi. Mektubu amcasına kendisinin vermesini teklif ettiğimizde bir sürü sebeplerle ...
Read more : 70 Yıllık İhanet - Mustafa YILDIRIM | Görüntüleme : 916 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Devlet ve Siyaset

Saman Televizyonu

Saman Televizyonu

Samandolu TV demek daha uygun olur sanırım. Saman da yerli değil, ABD samanı…

Haberlere bakıyorum, kanallarda gezinirken saman televizyonun haberlerine takıldım. Gündoğmuş’ta şehitler için yapılan mitingi yorumluyorlar:
“Ergenekon’dan tutuklu olan ve Öcalan ile görüştüğü kampta samimi fotoğrafları olan Doğu Perinçek’te kutlama mesajı yolladı(!)”

Ancak bu kadar ikiyüzlü, utanmaz olunabilir. Perinçek’in Öcalan ile resimlerini sürekli gündeme getireceksin, Öcalan’ı Paşa yapmayı teklif eden bir zavallıya da gazetende yazı yazdıracaksın. Abant toplantıları, Süleymaniye toplantıları gibi toplantılarda ...
Read more : Saman Televizyonu | Görüntüleme : 1410 | Yanıtlar : 7 | Dizin : Zahide UÇAR

Ya istiklal, ya ölüm!

‘Ya istiklal, ya ölüm!’

PADİŞAH Vahidettin, Mayıs 1919’da şöyle diyordu:

“İngiliz ulusuna karşı beslediğim sevgi ve hayranlık duygularımı babam Sultan Abdülmecid’den miras aldım. Ümidimi, Allah’tan sonra İngiltere’ye bağladım.”

İşgal yıllarının ünlü yazarı Refi Cevat Ulunay da “Türkler kendi güçleriyle adam olamaz. İngilizler elimizden tutarak bizi kurtaracak” diye yazıp kendi ulusuna hakaretler yağdırarak, işgalci İngilizlere destek oluyordu. (21 Mayıs 1919 Alemdar Gazetesi)

Aynı günlerde Gazi Mustafa Kemal Paşa, Samsun’da, kafasındaki kurtuluş planlarını uygulayarak vatanı kurtarmak için ...
Read more : Ya istiklal, ya ölüm! | Görüntüleme : 947 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Faşistler yargıya darbe yaptı!..

Sincan Hakimi Osman Kaçmaz hakkındaki meslekten ihraç talebinden sonra yargıda bir isim için daha ihraç başvusu yapıldı.

Yarsav Başkanı Eminağaoğlu'nun meslekten ihracı istendi. Eminağaoğlu hakkında soruşturma talebi de var.
Eminağaoğlu Ergenekon dosyasıyla ilgili kamuoyunu etkilemeye çalışmak; Cumhuriyet gazetesine destek ziyaretinde bulunmak, Ve Tandoğan'da düzenlenen Cumhuriyet mitinglerine katılmak, 367 tartışmalarına ilişkin açıklama yapmakla suçlanıyor.

Adalet Bakanlığı, Sincan Hakimi Osman Kaçmaz'ın meslekten ihracını istedi. Bu olayın hemen ardından YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun da ihracı istendi. Suçlamalar ...
Read more : Faşistler yargıya darbe yaptı!.. | Görüntüleme : 10138 | Yanıtlar : 74 | Dizin : Halk Oylaması Yazıları

Politika Durağı - 22.04.2007

Politika Durağı 22 Nisan 2007

Birinci Kısım

İkinci Kısım

Üçüncü Kısım
Read more : Politika Durağı - 22.04.2007 | Görüntüleme : 574 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Türkçe Açılımı İstiyorum

Türkçe Açılımı İstiyorum

Sevgili okur, ben de açılım istiyorum, sizler de isteyin. TÜRKÇE açılımı istiyorum!

Sahillere gidiyorum, bütün işyeri tabelaları İngilizce. Şimdi bir de Rusça isimler başladı. Kendi dilinde bir ismi işyerine yakıştıramayan kompleksli zihniyet…

Teknolojinin nimetlerinden faydalanırken ZORUNLU İngilizce öğreniyoruz(!)

Fatma nine yeni kurdurduğu klimasının kumandası elinde; “bu hep soğuk üflüyor, nasıl sıcak olacak” diye soruyor. Klima aslında yerli bir firmanın ürünü ama üzerinde sıcak, soğuk yazmak yerine, COOL, HEAT yazıyor. Fatma nine klimayı ...
Read more : Türkçe Açılımı İstiyorum | Görüntüleme : 1080 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Zahide UÇAR

Muhalefet, Anıtkabir'e...

Muhalefet, Anıtkabir'e...

Atatürk ve Cumhuriyetle hesaplaşılıyor gûya! Demokrasiyi tramvaylaştırmış demokrat(!)lar; onun sâyesinde zirve makamlara geldikleri Cumhuriyeti yok etmek için akıl almaz hamlelerdeler!

Yıkılan bir imparatorluk enkazından, yağmalanmış bir cihan haritasından yeni bir Türk Devleti çıkarıp yönetim şeklini Cumhuriyet eden ve övündüğü en büyük eseri bu sistemi cemâhire, cumhûra yani millete emânet eden Devletin kurucusu Muhteşem Türk Atatürk’ün ölüm gününde, TBMM’de konuşulacak başka konu mu yok, “açılım” adı koyulan yıkım projesi getiriliyor!

Yıllarca; “Her 10 Kasım’da ...
Read more : Muhalefet, Anıtkabir'e... | Görüntüleme : 521 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Politika Durağı - 03.06.2007

Politika Durağı 03 Haziran 2007

Birinci Kısım

İkinci Kısım

Üçüncü Kısım
Read more : Politika Durağı - 03.06.2007 | Görüntüleme : 595 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Diyarbakırlı Türkmen İsyan Etti

Diyarbakırlı Türkmen İsyan Etti

Yıkın On Gözlü Köprüyü, Ben-u Sen'i, Diyarbakır'da, nefret ettiğiniz Türk(men)ler'e ait bir şey kalmasın !

Akkoyunlu Hükümdarı öz be öz Diyarbakırlı Uzun Hasan'ı, yine Diyarbakırlı Karayülük Osman'ı zaten bilmiyorsunuz ama biliyorsanız da; kahramanlıklarını, Osmanlı'ya nasıl kök söktürdüklerini anlatmayın. 300 yüzyıl Orta Doğu'ya hükmettiklerini resmi tarih bize anlatmadı. Aksine Diyarbakır merkezli öz be öz Türkmen devleti olan Akkoyunlular resmi tarihe göre Osmanlı'yı arkadan vuran hain barbarlardı. Her gün kadim şehirde onlarcasını ...
Read more : Diyarbakırlı Türkmen İsyan Etti | Görüntüleme : 6967 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Devlet ve Siyaset

Roma Hukuku’nun kökenindeki Ön-Türk Hukuku…

Roma Hukuku’nun kökenindeki Ön-Türk Hukuku…

Evet, Ön-Atalarımızın

* YUĞ-SUN(*), saflaştırma, temizleme anlamına kullandıkları ad,
    * Etrüskler tarafından Roma’ya taşınmış olan “Ön-Türk hukuku”nun adıdır.
    * Yuğmak, hâlen Batı Anadolu ağzında temizleme, çamaşırın daha temiz olması için çitileme anlamında kullanılır.

YUĞ-SUN’un

* KÖKENİNİ,
    * ÖN-ATALARIMIZIN DÜNYA GÖRÜŞÜ’NDE buluruz

Kısaca Ön-Türk dünya görüşünü inceleyelim:

TANRIDA OLMA

* Kişi,Tanrı’da
    * Renksiz, kokusuz, hareketsiz ve şekilsiz bulunmaktadır. Buna
    * UYU-USUQ; Tanrısal uyku hâli diyebiliriz.(…günümüzde uyuşuk olmuştur)

TANRIDAN GELİŞ

* Tanrı ...
Read more : Roma Hukuku’nun kökenindeki Ön-Türk Hukuku… | Görüntüleme : 1937 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Ön-Türkler

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148558 ileti • Toplam 45982 başlık • Toplam 24991 üye

x