Zaman: Cum Kas 22, 2024 13:53

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Kurtlar AKP'yi kuşattı!..

Kurtlar Vadisi fanatikleri, AKP Genel Merkezi’nin halkla ilişkiler birimi olan AKP İletişim Merkezi’nin (AKİM) telefonlarını kilitledi.

İnternet ortamında anketler düzenleyerek girişimlerini sürdüren Kurtlar Vadisi fanatikleri, AKP Genel Merkezi’nin halkla ilişkiler birimi olan AKP İletişim Merkezi’nin (AKİM) telefonlarını kilitledi.

AKİM görevlileri, RTÜK ve Beşir Atalay’a bağlı Devlet Bakanlığı ile irtibata geçti. Dizinin yayından kaldırılmasıyla ilgili süreci öğrenen AKİM yetkilileri, telefonla arayanlara, bakanlıktan gelen yazı doğrultusunda, dizinin yayından kaldırılmasının hükümet ile ilgisinin bulunmadığını söylüyor. AKİM yetkilileri, dizinin ...
Read more : Kurtlar AKP'yi kuşattı!.. | Görüntüleme : 989 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Haberler

Çuvalın içinde neler var?

Ertuğrul Özkök, Süleymaniye'de Türk askerinin başına geçirilen çuvalın arkasında neler olduğu konusunda ilginç sorular soruyor?

Sahi o gün ne oldu

Şuna inanıyorum. Türk askeri tarihine "çuval geçirme" olarak geçen olayın gerçek yüzünü hálá az sayıda insan biliyor.
İnandığım bir şey daha var.
Amerikalı ve Türk subaylar bu olayın gerçek yüzünü örtme konusunda tam bir anlayış birliği içinde.
Bir hatırlatma yapayım.
Olaydan hemen sonra ABD Avrupa Kuvvetler Komutan Yardımcısı Korgeneral John Sylvester ile dönemin Genelkurmay Harekat ...
Read more : Çuvalın içinde neler var? | Görüntüleme : 1609 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Haberler

II. Abdülhamid'in Petrol Haritası / AKP'nin Petrol Yasası

II. Abdülhamid'in Petrol Haritası

Türkiye petrol denizi üzerinde mi? Sınırın öteki yakasında petrol çıkıyor da Güneydoğu'da niye çıkmıyor? Ya da başlayıp bitmeyen bir polemik; Türkiye'de petrol var ancak yabancılar çıkarmamıza izin vermiyor! Peki gerçekten petrolü bol denilen Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde petrol var mı?

Bu soruya Sultan II. Abdülhamid yüz yıl öncesinden cevap veriyor. Sultan'ın hazırlattığı tespit haritasında Güneydoğu Anadolu'nun neredeyse tamamında yüksek ölçekte petrol rezervinin olduğu saptanıyor. Görevli mühendisler araştırmalarını Doğu ve Güneydoğu ile ...
Read more : II. Abdülhamid'in Petrol Haritası / AKP'nin Petrol Yasası | Görüntüleme : 2715 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Devlet ve Siyaset

Ömer Hayyam

ÖMER HAYYAM

HAYYAM (Ebul Feth Ömer bin Ibrahim; Ömer Hayyam da denir), iranli Sair ve bilgin (Nisapur 1044.ay.y 1123/1136). Hayati, gençlik yillari kesinlikle bilinmiyor. Elde bulunan eserlerinden, hayatiyla ilgili olaylari anlatan bazi kitaplardan, felsefe, matematik ve astronomi konularinda çalistigi, bu alanlarda düzenli bir ögrenim gördügü anlasilmaktadir. Hayyam ("Çadirci") takma adini, atalarinin çadircilik yapmalari yüzünden aldigi söylenir. Ömer Hayyam, zamaninda daha çok bilgin olarak ün kazandi. Iran'in, Selçuklular yönetiminde oldugu bir zamanda yetisen Hayyam, Horasan ...
Read more : Ömer Hayyam | Görüntüleme : 2476 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Öz Geçmiş

Mevlana Celaleddin-i Rumi 1207 - 1273

"Gene gel! gene gel! her ne isen gene gel!
kafirsen, atese tapiyorsan, puta tapiyorsan da, gene gel,
Bu bizim dergahimiz umutsuzluk dergahi degil,
Yüz kere tövbeni bozmussan da gene gel!"

Mevlana Celaleddin-i Rumi

Mevlâna 30 Eylül 1207 yılında bugün Afganistan sınırları içerisinde yer alan Horasan yöresinde, Belh şehrinde doğmuştur.

Mevlâna'nın babası Belh şehrinin ileri gelenlerinden olup sağlığında "Bilginlerin Sultanı" ünvanını almış olan Hüseyin Hatibî oğlu Bahaeddin Veled'dir. Annesi ise Belh Emiri Rükneddin'in kızı Mümine Hatun'dur. ...
Read more : Mevlana Celaleddin-i Rumi 1207 - 1273 | Görüntüleme : 2344 | Yanıtlar : 6 | Dizin : Mevlâna Celâleddin Rûmî

GüzeL SözleR

Ilık bir rüzgâr esti buradan,nerden geldiğini bilemedim,Nereye gidiyorsun dedim,
özlenen her şeye dedi,benimde aklıma sen geldin;çünkü buralarda özlendin…

Rüzgar alabildiğine hırçın, yagmur alabildiğine inatçı, yüreğim ise onlara inat sanki bir liman, tipki gözlerindeki huzur gibi.

Güneşin buz tuttuğu yerde bir alev görürsen bil ki o yalnız senin için yanan kalbimdir.

O kadar güzelsin ki yüzüne bakamıyorum. Titriyor ellerim, ellerini tutamıyorum. Dolanıp sarasım geliyor saramıyorum. Öylesine bağlanmışım ki sensiz duramıyorum.

Ya gözlerin aklımda
Yada aklım adında ...
Read more : GüzeL SözleR | Görüntüleme : 1559 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün ...
Read more : Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi | Görüntüleme : 3555 | Yanıtlar : 7 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Atatürk'ün el yazısı ile "Ne mutlu Türküm diyene"

Atatürk'ün el yazısı ile "Ne mutlu Türküm diyene"

Resim

Atatürk'ün el yazısı ile 10. Yıl Nutku

Resim Resim

Resim Resim

http://img405.imageshack.us/img405/1955/10yil5kresimdo1.jpg Resim

Resim

:arrow: Kaynak (Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi web sitesi)
Read more : Atatürk'ün el yazısı ile "Ne mutlu Türküm diyene" | Görüntüleme : 6951 | Yanıtlar : 8 | Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Vahdettin'in ingilizlere sığınma mektubu

VAHDETTİN'İN İNGİLİZLERE SIĞINMA TALEBİ

Resim

Dersaadet İşgal Orduları Başkumandanı
General Harington Cenaplarına

İstanbul'da hayatımı tehlikede gördüğümden İngiltere devlet-i fahimanesine iltica ve bir an evvel mahall-i ahare naklimi talep ederim efendim. 16 Teşrinisani 1922

Halife-i Müslimin

Mehmed Vahidettin
Read more : Vahdettin'in ingilizlere sığınma mektubu | Görüntüleme : 20335 | Yanıtlar : 98 | Dizin : Çokluortam Paylaşımları - Tarih

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148202 ileti • Toplam 45740 başlık • Toplam 24893 üye

x