Zaman: Sal Nis 29, 2025 10:01

News News of Sinema & Tiyatro

Site map of Sinema & Tiyatro » Dizin : Sinema & Tiyatro

Nazım Hikmet filmi 9 Mart'ta vizyonda -Mavi Gözlü Dev-

Nazım Hikmet filmi 9 Mart'ta vizyonda

Senaryosu dört yılı aşan sürede yazılı kaynaklardan yararlanılarak, Metin Belgin tarafından yazılan "Mavi Gözlü Dev" adlı film, 9 Mart'ta sinemaseverlerle buluşuyor.

Ünlü şair Nâzım Hikmet'in hayatını konu alan "Mavi Gözlü Dev"in yönetmenliğini Biket İlhan üstlendi. Nâzım Hikmet'in Bursa Hapishanesi'ndeki dönemi için Sanat Yönetmeni Mustafa Ziya Ülkenciler, Beykoz’da plato kurarak cezaevini realize etti. Nâzım Hikmet'in kaldığı odası 1944 yılında çizdiği yağlıboya tablodan esinlenerek yapıldı. Derya Ergün ve ekibinin ...
Read more : Nazım Hikmet filmi 9 Mart'ta vizyonda -Mavi Gözlü Dev- | Görüntüleme : 1839 | Yanıtlar : 8

3 dalda Oscar alan "Köstebek" - The Departed

Filmin adı : KÖSTEBEK
Orijinal adı : The Departed
Yönetmen : Martin Scorsese
Oyuncular : Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen,
Ray Winstone, Vera Farmiga, Alec Baldwin, Anthony Anderson, James Badge Dale

Senaryo: William Monahan
Görüntü Yönetmeni: Michael Ballhaus
Kurgu: Thelma Schoonmaker
Müzik: Howard Shore
Yapım Tasarımcısı: Kristi Zea
Yapımcı: Jennifer Aniston, Brad Grey, Graham King, Brad Pitt, Martin Scorsese.
Süre: 152 dk.
Yapım: ABD (2006)

Massachusetts Eyalet Polisi, güçlü mafya ...
Read more : 3 dalda Oscar alan "Köstebek" - The Departed | Görüntüleme : 1634 | Yanıtlar : 11

Son Osmanlı Yandım Ali

'Tehlikenin farkındayız'

Haber Merkezi - Yönetmen Mustafa Şevki Doğan 'ın Suat Yalaz 'ın eserinden sinemaya uyarladığı "Son Osmanlı-Yandım Ali" adlı filmin galası Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda yapıldı. Lütfi Kırdar'ın girişinde konukları meşaleli askerler karşıladı. İçeride şerbet ve macun dağıltıldı. Ragıp Savaş 'ın sunduğu gecede, sahneye çıkan film ekibi zorlu ama bir o kadar keyifli çekim sürecinden bahsederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Olayların, işgal altındaki ve ihanetin pençesindeki 1918 İstanbul'unda başladığı filmde, donanmadan terhis ...
Read more : Son Osmanlı Yandım Ali | Görüntüleme : 2109 | Yanıtlar : 11

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148556 ileti • Toplam 45980 başlık • Toplam 24991 üye

x