Zaman: Çrş Oca 15, 2025 6:42

News News of Sizin Makaleleriniz

Site map of Sizin Makaleleriniz » Dizin : Sizin Makaleleriniz

Yalan Haber Gerçekten Çabuk Yayılır!

28 Ekim 2017'de yaşanan trajikomik bir olay: Filistinli bir işçi Facebook sayfasında işyerindeki buldozerin yanı başında çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafın altına da "Günaydın!" yazdı. Otomatik bir algoritma Arap harflerinin transliterasyonunda ufak bir hata yapıp harfleri "günaydın" anlamına gelen "Ysabechhum!" olarak değil de "katlet" anlamına gelen "Ydbachhum!" olarak algıladı. Adamın buldozerle insanları ezmeyi planlayan bir terörist olabileceğinden şüphelenen İsrail güvenlik kuvvetleri, adamı bir çırpıda gözaltına aldı. Algoritmanın hata yaptığı anlaşılınca adam serbest bırakıldı. Ama soruna ...
Read more : Yalan Haber Gerçekten Çabuk Yayılır! | Görüntüleme : 434 | Yanıtlar : 0

Kasap Çengeline Takılan ‘Sanat’ !

Ekranlarda bebek katili sevicileri, terör örgütü savunucuları, aşiretlerin gölgesinde kaçakçılık, uyuşturucu ticareti gibi her türlü yasadışı iş yapan insanlar, çıkıp ‘şiddetin her türlüsüne karşıyız’ açıklamaları yapıyor.

Oradan buradan şuradan fonlanan, ABD’den cesur kadın ödülleriyle taçlanan sivil toplum kuruluşlarının uyduruk projelerine gönül veren ünlü simaların sanat adı altında yaptıkları son günlerde yaşanılan sapkınlığın bir parçasına hizmet ediyor.

Kadınların kasap çengeline takılıp işkenceden geçirilmesine ‘sanat’ diyenler kafası kesilerek infaz edilen kadınlar için yasa istiyor!

Neyin doğru neyin ...
Read more : Kasap Çengeline Takılan ‘Sanat’ ! | Görüntüleme : 218 | Yanıtlar : 0

Türkiye’de kadük olmuş kurumlar,

Kadük olmak; “Hükümsüz, geçersiz” anlamındaki kelime, özellikle usûle âit bir eksiklikten dolayı yasalaşamadığı için yâhut yasalaştıktan sonra uygulanmayıp fiilen terkedildiği için hükümsüz kalan bir proje veya yasa için kullanılır.

Sayıştay, Zabıta Teşkilatı, Muhtarlıklar, Tarım ve Orman Bakanlığı, T.B.M.M , Türkiye İnsan Hakları Kurumu, TÜİK, SPK, Kamu Denetçiliği Kurumu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Adalet Bakanlığı; ilk etapta aklıma gelen kurumlar artık bir işlevi ve önemi etkisi ve yetkisi kalmayan kurumlar.
Ancak bu kurumlarda yüzlerce kişi ...
Read more : Türkiye’de kadük olmuş kurumlar, | Görüntüleme : 546 | Yanıtlar : 0

Türk Robinsonları,

Robinson Cruseo Daniel Defoe’nun yazmış olduğu herkesin çocukken okuduğu bir roman.
Bir gemi kazası sonucunda ıssız bir adaya düşen bir adamın yaşadıklarını anlatır.
Ne demek Türk Robinsonları; günümüzde yaşadığımız coğrafyada ekonomik koşulların ağırlığı yüzünden maddi yetersizliklerden gençler artık evlenemiyorlar, yalnızlığa mahkum oluyorlar. Neticede bugün bir ev kurmak astronomik rakamlara mâl oluyor bu bedeli de herkes ödeyemiyor.
İşte tam da bu yüzden evlilik oranları günden güne düşüyor, geriliyor. Evlilikler olmayınca da toplumun nüfus yenileme hızı artmıyor. ...
Read more : Türk Robinsonları, | Görüntüleme : 264 | Yanıtlar : 2

Magosa Zindanında Namık Kemal İle Birlikteyim

MAGOSA ZİNDANINDA NAMIK KEMAL İLE BİRLİKTEYİM
Zaman gezgini olarak 150 yıl önceye gitmeyi düşledim ve Kıbrıs'ta bulunan Magosa zindanında olmayı istedim. Namık Kemal yerde, taş üstünde oturuyordu ve beni görünce ayağa kalktı. İlerici, çağdaş fikirlerle donanmıştı ve bir devlet yönetiminin tek bir kişinin tekelinde olmasını istemezdi. Bana seslendi: " Dur bakalım, aslanım, sen de kimsin böyle? Burada ne işin var? "
" Ben, gelecekten geldiğimi, söyledim. Tarih 9-2-2024. Adım Serdar Yıldırım, dedim.
Namık Kemal: " ...
Read more : Magosa Zindanında Namık Kemal İle Birlikteyim | Görüntüleme : 149 | Yanıtlar : 0

Otokrasi ile Plütokrasi arasındaki ince çizgi,

Otokrasi ile Plütokrasi arasındaki ince çizgi,
Otokrasi, bir devlet üzerinde mutlak gücün bir kişinin ellerinde yoğunlaştığı bir yönetim sistemidir. Bu kişinin kararları, dış hukuki kısıtlamalara veya düzenli halk kontrol mekanizmalarına tabi değildir.
Plütokrasi veya varsıl erki, yönetme erkinin maddi açıdan üstün kişilerce paylaşılmasını öngören oligarşik bir yönetim biçimi.
Zenginlerin diktatoryal yönetimi altında bir ülke düşünün. Mutlak güce sahip bir Tiran yada diktatör ülkeyi yönetir. Her şey onun iki dudağı arasındadır. Emirleri ve yaptıkları tartışılmaz/tartışılamaz karşı ...
Read more : Otokrasi ile Plütokrasi arasındaki ince çizgi, | Görüntüleme : 223 | Yanıtlar : 1

Türkler Dünyada Neden İstenmiyorlar, (28/04/2024)

Türkler Dünyada Neden İstenmiyorlar, (28/04/2024)

2 Dünya savaşı esnasında Almanların dünyadaki mutlak hegomonyaları, Yahudileri istenmeyen lanetli bir toplum haline getirmişti. 21 yüzyılda ise Yahudilerin yerini Türkler aldı.

Türkler neden hiçbir yerde (ülkede) istenmiyorlar?
1- Devlet politikası olarak her önüne gelene yeşil pasaport verilince ( Avukatlardan sanayicilere, mafya patronlarından ve elemanlarına ) ve bunların da çoğunluğu gittikleri yerlerde çeşitli suçlara karışınca,

2- Yurtdışına giden Türkler, gittikleri yere ayak uydurmak, oraya entegre olmak yerine oradaki insanları kendilerine ...
Read more : Türkler Dünyada Neden İstenmiyorlar, (28/04/2024) | Görüntüleme : 273 | Yanıtlar : 0

Yaşamın Kıyısında,

Yaşamın Kıyısında,
Bir ülke düşünün; topraklarında yaşayan insanların birçoğu mutlu değil, emeklileri açlık sınırında yaşıyor. Çocukların, kadınların ve hayvanların can güvenlikleri ve gelecekleri yok. İşçiler 20şer 30ar iş kazalarında ölüyorlar. Toplum büyük bir umursamazlığın pençesinde boş işlerle boş tartışmalarla gününü geçiriyor. Bana dokunmayan yılan lafını benimsemişler. Okula giden çocuklar o kadar çabalamalarına karşın iyi bir eğitim alamıyorlar. Bomboş ve cahil yetişiyorlar. Toplumun bir okuma alışkanlığı yok, her olanı ya kulaktan dolma ya da beyaz camdan ...
Read more : Yaşamın Kıyısında, | Görüntüleme : 206 | Yanıtlar : 0

2014 Seçimlerini Fakirler, Yoksullar ve Emekliler Kazandı (01/04/2024)

Resim

Türkiye her sene seçim uğraşına giren garip bir ülke. 2024 yılında da mahalli idareler seçimini yaptık. Haksız parti katar katar taşıma seçmen getirmesine karşın günden güne fakirleşen ve yoksullaşan insanlar tepkilerini sandıkta gösterdiler. Bu haksız parti ve ülkenin başkanı için beklenmeyen bir hezimettir.

Büyük şehirler Chp’de kalmasına karşın ellerindeki belediye başkanlıklarını da katladılar.
Bugün 20-22 yaşında olan gençler Haksız parti ve liderinden başka bir iktidar görmediler göremediler.  Yurtdışı basın Sultan kaybetti başlığı ile çıktı. ...
Read more : 2014 Seçimlerini Fakirler, Yoksullar ve Emekliler Kazandı (01/04/2024) | Görüntüleme : 169 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148244 ileti • Toplam 45770 başlık • Toplam 24912 üye

x