Zaman: Çrş Oca 15, 2025 10:11

News News of Sizin Makaleleriniz

Site map of Sizin Makaleleriniz » Dizin : Sizin Makaleleriniz

Bizim Vikiliks'imizi hatırlayanınız var mı?

-Fogg'dan Kıbrıslı Denktaş muhaliflerine:

"Denktaş'ı yıpratın; sokaklara çıkın onun Kıbrıs Türklerinin değil, Türkiye'nin çıkarlarını temsil ettiğini ortaya koyun, askerin çıkarlarını temsil ettiğini ortaya koyun ve Denktaş'a, Türkiye'ye karşı tepkinizi ortaya koymak için yollara dökülün, sokaklara dökülün"

-M.Ali Birand, bayan Fogg'a yazıyor:

"Bizim şovu 14'ünde yapalım ve ML 15'inde Ankara'da. Eğer sen konuşmak istemezsen, o kabul ederse ML ile ayarlayabilirim..."

Bayan Fogg'dan M.Ali Birand'a:

"Seni anlamıyorum şekerim. Landubru gelmiyor. Sen her ikimizin de Türkiye'nin egosunu okşamak ...
Read more : Bizim Vikiliks'imizi hatırlayanınız var mı? | Görüntüleme : 1535 | Yanıtlar : 3

Yeni Nesilde Saygı Kalmadı

Hepimiz birilerinden bu sözü duymuşuzdur. Yeni nesilde saygı kalmadı diyerek başlayan cümlelerde kendi zamanlarındaki saygıdan bahsederler suan yaşı 40 - 45 üzeri olan insanlar. Babalarının yanında oturuşlarından , yaşlılara saygılarından bahsderler ve durup durup çocuklarından dem vururlar.

Ama hiç düşünmezler bu " saygısız , ahlaksız" yeni nesili kim yetiştirdiğini. Onların dertleri yeni nesildir , sayguı görmemeleridir ve kronik hastalıklarımızdan biri olan olayın gerçek yüzünü görememek , görmek istediğimiz yönünü algılamak burda baş gösterir. Sorarsın sende ...
Read more : Yeni Nesilde Saygı Kalmadı | Görüntüleme : 745 | Yanıtlar : 0

72 Yılın Özeti: Köhneleşen Devlet!

Yazımıza başlamadan önce iki hususu belirtelim...

1- Tarih 10 Kasım 2010. Atanın vuslata erişinden bu yana tam 72 yıl geçmiş. Atanın huzuruna çıkmanın haklı gururunu yaşamak isterdik; ancak buna yüzümüz bulunmamaktadır. Başımız önümüze eğiktir, söyleyecek sözümüz dahi yoktur onların yaptıkları, bizim ise yapamadıklarımız adına... Gözlerimizin yaşlı olması bizi asla haklı çıkarmayacaktır. İlahi huzurda bir araya gelindiğinde dahi yüzlerine nasıl bakılacaktır onu düşünmekteyiz...

Hepsinden rabbimiz razı olsun. Onlara layık olamadık belki; ama en ...
Read more : 72 Yılın Özeti: Köhneleşen Devlet! | Görüntüleme : 813 | Yanıtlar : 0

Haritalarıyla Yeni Dünya Düzeni ve Yeni Osmanlı

Malum haber sitelerinden birinde yer alan haberi paylaşmak istiyorum. Artık paylaşım ve proje haritaları iyice ortalara saçıldı ve 'bilinçdışında yer edindirme ve tanışıklık yoluyla benimsetme' projelerinin bir parçası olarak sunuluyor. Bu haberin yanısıra malum sitede 'Türkiye Osmanlının Rolünü Üstlenmeli', 'Cumhuriyetin Yapamadığını Osmanlı Yaptı' gibi başlıklar taşıyan haberleri de görmek mümkün.

Türkiye "Yeni Osmanlılar" olarak güçlenecek

Resim

Amerikan Newsweek dergisi gelecekteki dünya düzenine ilişkin yayınladığı makalede, Türkiye'nin "Yeni Osmanlılar" adı altında eski Osmanlı topraklarında güçleneceği öngörüldü. ...
Read more : Haritalarıyla Yeni Dünya Düzeni ve Yeni Osmanlı | Görüntüleme : 1635 | Yanıtlar : 0

Gümrük Birliği ve Gelecekteki 10 Yıllık Stratejisi

GÜMRÜK BİRLİĞİ VE GELECEKTEKİ 10 YILLIK STRATEJESİ

1996 Yılında girmiş olduğumuz gümrük birliği sayesinde türkiyedeki gümrük kapıları zaten han kapısı gibi şimdide Gümrük birliğinin geleceği için AB Gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerle Serbest ticaret anlaşması yapılmak isteniliyor.

Küresel ticarette rekabet gücü azalmaya başlayan AB, ekonomik büyüme için bir yandan hammadde ve enerji kaynaklarına erişimin yollarını arıyor, bir yandan da şirketlerinin önüne konan bariyerleri kaldırmak için planlar yapıyor. AB, bu amaçla gelecek 10 yıllık ticari ...
Read more : Gümrük Birliği ve Gelecekteki 10 Yıllık Stratejisi | Görüntüleme : 811 | Yanıtlar : 0

Siyasal Partilerin "Yurtdışı Temsilcilikleri" Hakkında

Arkadaslar, Bilindigi uzere PKK uzantisi B.D.P Partisi 7 Mayis 2010 da Washington ABD de temsilcilik acmistir. Daha once diger partilerin boyle bir girisimi olmadigi icin Burdaki Turk Konsoloslugu icinde yeni bir konudur.(pek bilgili degiller yani ) Bu sebeble mevzuat acisindan bunu nasil basardiklarinin arastirmasini yapmaktayim bu konuyla ilgili faydali linkler hatta ve hatta internet dedikokularina kadar bilgilerinizi paylasirsaniz sevinecegim
Simdiden tesekkurler
Read more : Siyasal Partilerin "Yurtdışı Temsilcilikleri" Hakkında | Görüntüleme : 1070 | Yanıtlar : 2

Oktay Ekşi’nin Suçu Ne?

Oktay Ekşi’nin Suçu Ne?

http://www.susmazkalem.com

Oktay Ekşi 28 Ekim 2010 tarihinde Hürriyet gazetesindeki köşesinde şu ifadeye yer verdi: “Bu zihniyet analarını da satar.”

Kimdi Ekşi’nin bahsettiği zihniyet?

AKP zihniyeti idi elbette…

Referandumdan sonra basının özgürleşeceği palavrası bu olay ile birlikte bir kez daha kendini gösterdi. AKP’liler Oktay Ekşi’ye karşı büyük bir linç kampanyası başlattı. Rasim Ozan Kütahyalı gibi Tayyip’ten çok Tayyipçi kesilenler televizyon kanallarında kükreyip durdu.

Teokratik dikta ...
Read more : Oktay Ekşi’nin Suçu Ne? | Görüntüleme : 1038 | Yanıtlar : 1

ATATÜRK’ün Yolu "Yurtta Barış Cihanda Barış"

SANA SESLENİYORUM YORGO!

Ben çeşitli din, ırk, dillere mensup milyonlarca insanı yüzyıllarca içinde barındıran Anadolu topraklarında dünyaya gelmiş evine ekmek götürmek için uğraşan demirci ustası oğlu Özay Erdoğan.

“Sana sesleniyorum Yorgo” Ben halkım! sende öyle …!

Ben “kuzudan post, Yunan’dan dost olmaz”larla büyütüldüm, Sende öyle!

Yaşamım boyunca seni ve atalarını görmediğim gibi sende beni hiç görmedin. Aramızda bir anlaşmazlığımız olmadığı gibi düşmanlığımızda yok. Madem komşuyuz, komşuya geçer gibi sırtıma ceketimi atıp sana gelmek, Anadolu topraklarında ...
Read more : ATATÜRK’ün Yolu "Yurtta Barış Cihanda Barış" | Görüntüleme : 845 | Yanıtlar : 0

Genel Seçimlere Giderken Toplumumuzun Yapısı...

GENEL SEÇİMLERE GİDERKEN TOPLUMUMUZUN YAPISI

Anadolu coğrafyasında yaşayan insanlarımız, tarih sayfasında çok ama çok az insan yaşamında uzun zaman sayılabilecek 87 yıl önce yönetim biçimi olarak Padişahlıktan Cumhuriyet rejimine geçti. Biz ‘Çok yaşa Padişahım’ derken ‘Yaşasın Cumhuriyet’ demeye başladık. Batılılaşma yolunda çağdaş kurumları oluştururken beyinlerimiz Osmanlı, Arap-Ortadoğu kültüründe kaldı. Kapitülasyonlar sonucu ekonomisi azınlıkların yani yabancıların elinde olan halkımızın durumu, okuma yazması olmayan, baskıcı kültüre sahip, okul, aile, askerlik ve iş yerindeki hiyerarşik yapıdan kaynaklanan, kaderci, ...
Read more : Genel Seçimlere Giderken Toplumumuzun Yapısı... | Görüntüleme : 682 | Yanıtlar : 0

Türk Devriminin Kızı: Bahriye Üçok

Türk Devriminin Kızı: Bahriye Üçok

Kaynak: http://www.susmazkalem.com/2010/10/turk ... -ucok.html

Bahriye Üçok 1919 yılında Trabzon’da doğdu. 11 yıl boyunca lise öğretmenliği yaptıktan sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim üyeliğine başladı.
Ömrü boyunca Atatürk ilke ve devrimlerinden asla taviz vermedi. Yaptığı açıklamalar dini kadınlara baskı kurmak için bir araç olarak kullananları rahatsız etti.
Büyük bir cesaretle türbanın İslam dininde zorunluluk olmadığını söyledi.
1988 yılında Milliyet gazetesinde yayınlanan röportajında, “ Kuran başını ...
Read more : Türk Devriminin Kızı: Bahriye Üçok | Görüntüleme : 1856 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148244 ileti • Toplam 45770 başlık • Toplam 24912 üye

x