Zaman: Pzr Eyl 08, 2024 2:25

News News of Tartışma ve Fikir Meydanı

Site map of Tartışma ve Fikir Meydanı » Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Ergenekon'un şifresi 'Şeytanın avukatı soruyor:Neden hukuk?'

Ergenekon'un şifresi 'Şeytanın avukatı soruyor:
Neden hukuk?'


Şimdi okuyacağınız yazı birden fazla izlediğim bir filme ait.Yazar "Hayat Sorgulatan Filmler" diye bir yazı kaleme almış ama filmin en can alıcı noktasını yazının sonuna eklemiş.(Lütfen hemen yazının sonuna gitmeyin.)Zaten filmin o sahnesi son sahnesi.

Nereden bu yargıya vardım hukuk adına neler yaşıyoruz onları kısaca hatırlayalım.Unutmak mümkün değil.
Elinde gücü bulunduran taraf "Yargı bizi kuşatma altına aldı" diye açıklama yapıyor yargıyı tarafsız olmamakla suçluyor.Yargı "..ateş bacayı sardı.Yargı savunma ...
Read more : Ergenekon'un şifresi 'Şeytanın avukatı soruyor:Neden hukuk?' | Görüntüleme : 2377 | Yanıtlar : 2


Doğu Perinçek ve Ermeni soykırımı

Ulusal kanal'da az önce kanlı canlı dinledim Doğu Perinçeğin taa 2001'de söylediklerini.

Ne anlatmışsa aynı gerçekleşti, gerçekleşiyor.

Anlattıklarından duyduğum kadarıyla dinleyenler arasında bazı gazete başyazarı ve üst düzey bürokrat da var.

İsviçre, Ermeni soykırımı yoktur diyeni hapse atarım kararı aldı! Türkiye'nin sesi soluğu çıkmadı. Doğu Perinçek İsviçre'ye gidip yoktur dedi. Gözaltına alındı. Türk medyası sessiz kaldı.

Bu adam, (adam gibi adam) şimdi hapis. Makul bir nedenini ben bulamıyorum.

Doğu Perinçeği pek sevmezdim. Çok önceden yaptığı ...
Read more : Doğu Perinçek ve Ermeni soykırımı | Görüntüleme : 1063 | Yanıtlar : 0


Genel Af

Öyle ya da böyle genel af gündeme girdi.

Kemal Kılıç... bu sözü hangi duygu alemindeyken etti bilemiyorum, ama AKP sonuna kadar bunu kullanacak, ve maalesef abdullah öcalan da muhtemel genel aftan yararlandırılacak.

Rahşan affına lanet okudum, böyle bir affı nasıl adlandırabiriz?
Read more : Genel Af | Görüntüleme : 1016 | Yanıtlar : 1


Seçimle yönetime gelenler hakkında bir varsayım!

arkadaşlar aklımı kurcalayan ve çözüm yolları bulmaya çalıştığım bir sorum var sizlere. kısaca şunu söyleyeyim öncelikle. seçimle işbaşına gelen hükümetlerin biz milletin iradesiyle 5 yıllığına geldik ve bu 5 yıl dolmadan gitmeyiz söylemi ne kadar gerçeklerle örtüşür bilemiyorum ve aşağıda yazacağım varsayıllarla sizin fikirlerinizi almak istiyorum.
varsayalım, bir ülke cumhuriyet ve demaokrasi ile yönetiliyor. seçimle başa gelenler çok iyi rol yaparaktan yani halkı, sizin menfeatlerinizi ve sizin için çalışacağız gibi söylemlerle iş başına geliyorlar. tabiki ...
Read more : Seçimle yönetime gelenler hakkında bir varsayım! | Görüntüleme : 1326 | Yanıtlar : 0


Kalkınma Ajansları ve Eyalet Sistemi

Biliyorsunuz ki İzmir Kalkınma Ajansı, Mevlana Kanlınma Ajansı, Dicle Kalkınma Ajansı gibi isimlerlerle illerimizde kalkınma ajansları kuruluyor, bunlara birkaç il birden bağlanıyor sizce bu bir eyalet yapısına hazırlık mıdır?

Aşağıdaki yazıyı da paylaşıyorum siz de Kalkınma Ajansları hakkında bilgiye ulaştıkça paylaşır ve fikirlerinizi iletirsiniz umarım:

Eyaletler kanunu dayatması
* Sonunda bunu da yaptılar! Demirel ve Özal savundu, Gül-Erdoğan da hayata geçirdi Kalkınma Ajansları marifetiyle eyaletleşme projesi, AKP iktidarından önceki iktidarlar döneminde de savunulmuştu. Hani Turgut ...
Read more : Kalkınma Ajansları ve Eyalet Sistemi | Görüntüleme : 889 | Yanıtlar : 0


Yeni Dünya Düzeni

Dünya yeni bir yapılanma içerisinde bu planların en büyüğü ortadoğu da görülmekltetir.
Petrol yatakları nedeniyle ortadoğuya önem veren emperyelist devletlerin gözünü ortadoğu ayıramıyor. Tarih boyunca emperyalist devletlerin çıkar amaçlı oyunları insan düzeni fena halde zorlamıştır. Bügün de insanlar nerede yaşadıklarını unutup değerlerini yavaş yavaş unutmaya başlıyorlar. Ama değerini bilenler var ama bunları gündeme getiren yok ve değerli insanların susmaları için oyunlardan oyun çevirip medyayı boş işler oyalayıp insanları kandırarak onları kandırarak, sömürerek bunu çok güzel ...
Read more : Yeni Dünya Düzeni | Görüntüleme : 855 | Yanıtlar : 0


Tayyib'in Korku ve Kaygilari mi var?

Bassavci Cihaner'in tutuklanmasindan sonra yasanacak olaylar silsilesine dikkat, Basbakan'in bazi korku ve kaygilari açiga çikabilir, açik bir tavir degisikligine gidebilir.

Polis teskilati tepeden tirnaga Tayyipçi, Fetullahçilar hariç. Goruntude onlar da Tayyipçi takiliyor ama "sadece Tayyipçi olanlar" bunlarin ne mal oldugunu iyi biliyor, herkesin pozisyonuna gozleri olmasi teskilat içinde huzursuzluk yaratiyor. Gun geliyor, "Sinir Tanimayan Fetullahçilar Orgutu" curetkarligin sinirini zorluyor ve Tayyibin serrinden korkmadan yeni ve oncekilerden de buyuk usulsuz islere kalkisiyor. Tayyip ne zamandir STFO ...
Read more : Tayyib'in Korku ve Kaygilari mi var? | Görüntüleme : 4745 | Yanıtlar : 30


Bu Baykal Ajan Mı Ola?

Zaten kendisinin recebi meclise sokma konusundaki gayreti beni işkillendirmişti. Ama diyordum içimden vatandaş bu adamı istiyor diye önünü açtı, yiğitçe davrandı. Zaten yiğidin malı meydandadır.
Ama bu Fransa olayını neden gündeme taşıdı bir türlü anlamadım. recebim zaten kabadayılık yapacak yer aramıyor mu? Olay doğru olsa bir türlü olmasa başka türlü. Ama hiçbir türlüsünün akepeye muhalefet olarak kullanılacak bir yanı yok. Zat-i şahaneleri sadece kabadayılığa değil mağdurluğa da talip değil mi? Yaşlandı mı bu adam yoksa ...
Read more : Bu Baykal Ajan Mı Ola? | Görüntüleme : 1447 | Yanıtlar : 14


Darbe Tefçisi Ilıcak'ın 12 Eylül Öncesi Yazılarından Seçmele

Dünün Darbe Şakşakçısına: Tarih ve Arşiv Unutmaz

“1974 affıyla anarşistleri sokağa salıvermiş, 12 Mart’ın Türün Paşasına, Elverdi Paşasına faşist damgası vurulmuş, kontrgerilla iddiaları ile etraf bulandırılmış, (…) İşte12 Eylül, Türk milletinin meşru müdafaaya geçtiği gündür. İdamlar bu meşru müdafaanın bir neticesidir. (…) 1972’de Deniz Gezmiş’e, Yusuf Aslan’a, Hüseyin İnan’a Meclis’te oylarıyla sahip çıkanların Kızıldere’de Mahir Çayan ve arkadaşlarının öldürülmesini ‘devlet terörü’ olarak vasıflandıranların artık sesi soluğu kesilmiştir.” (Nazlı Ilıcak, 10 Ekim 1980, Tercüman.)

Bu satırlar, ...
Read more : Darbe Tefçisi Ilıcak'ın 12 Eylül Öncesi Yazılarından Seçmele | Görüntüleme : 4437 | Yanıtlar : 10


AKP(%37)+CHP(%22)+MHP(%16)+BDP(%5)= MECLİSTE %80 peki !!

AKP(%37)+CHP(%22)+MHP(%16)+BDP(%5)=MECLİSTE %80 milleti temsil ediyorlar...

bu 4 partininde parti tüzüğünde
IMF ile ekonomik anlaşma,
avrupa uyum yasaları,
abd israil ile stratejik ortaklık,
natoya tam bağımlılık...
konusunda hem fikirler.
(bu konuda mhp liler karşı çıkabilir ama.1999-2002 yıllarında kemal derviş,ımf,ab uyum yasalarını çıkarma v.b.. durumlar bu yönde)

millete dönüp anket yapıyorsunuz;
%90 a varan israil abd karşıtlığı
%80lere varan ımf karşıtlığı
%80kere varan avrupa karşıtlığı(ekonomik beklentiler hariç)
milletimiz natoya batıya zaten karşı...

bir çelişki var değil mi ...
Read more : AKP(%37)+CHP(%22)+MHP(%16)+BDP(%5)= MECLİSTE %80 peki !! | Görüntüleme : 1225 | Yanıtlar : 13


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 148095 ileti • Toplam 45678 başlık • Toplam 24870 üye

x