Zaman: Cum Eyl 20, 2024 0:04

News News of Tartışma ve Fikir Meydanı

Site map of Tartışma ve Fikir Meydanı » Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Türkler Nasıl Müslüman Oldu? Türk Tarihinde Gizlenen 70 Yıl / Blog.milliyet.com.tr

'


TÜRKLER NASIL MÜSLÜMAN OLDU?





Resim



Türk Tarihinde Gizlenen 70 Yıl (MS 670 - 740)





Bu konuda pek fazla bir şey bildiğimiz söylenemez. Çünkü Türklerin Müslüman oluşuyla ilgili olarak ne okullarda, ne tarih kitaplarında ayrıntılı bilgi verilmez. Verilen bilgilerden ise sanki İslam’ı duyan-dinleyen Türklerin akın akın Müslüman oldukları ima edilir.
Bu gerçek değildir. Gerçeğin bilinmesi istenmez.

Bakın Diyanet bu konuda ne diyor:

Türklerin İslâm dinine girmesi, Türk milletinin tarihinde bir dönüm noktası olmuş, Müslümanlık için ...


ÇIKIŞ NEREDE?

Hepinize iyi günler.

Lafı çok dolandırmadan kısa ve öz, ciğerden bir soru sormak istiyorum. Mevcut durum hepinizin malumu, 1918 Mondros işgal döneminde yaşıyoruz yeniden. Bu seferki daha beteri üstelik,Finansal,Psikolojik,Eğitimsel. Her yönden kuşatıldık. Paşa'nın ölümünün hemen ardından tohumları serpilen proje hepimizin malumu olduğu üzere 2002 Yılından itibaren fiili olarak uygulanmakta.

Şimdi ne olacak? Parçalanacak mıyız? Bop adı altında Vatanımızı kemirmelerini daha ne kadar izleyeceğiz? Yoksa işgal güçlerini 1923te geldikleri yere yolladığımız gibi bu sefer iliklerimize kadar ...
Read more : ÇIKIŞ NEREDE? | Görüntüleme : 859 | Yanıtlar : 0


CEZA ADALETİ ÜZERİNE - SUÇ, CEZALANDIRMA VE SİYASET

CEZA ADALETİ ÜZERİNE - SUÇ, CEZALANDIRMA VE SİYASET

Cezayı bir adalet pratiği yapan nedir? Pek çoğumuza yanıtı kendiliğinden açık bir soru gibi görünüyor: Birilerinin yapılmış bir kötülüğe hak ettiği karşılığı vermesi gerekir, hiç değilse başkalarına iyi bir ders olsun diye. Ceza adaletinin rekabet hâlindeki iki temel yaklaşımını ―ödetmeci ve faydacı― sanki aralarında hiçbir gerilim yokmuş gibi bir çırpıda söyleyivermiş olmamız fazlaca basite kaçtığımız izlenimini uyandırabilir, lâkin kabul edersiniz ki cezaya dair böylesi görüşler hemen ...
Read more : CEZA ADALETİ ÜZERİNE - SUÇ, CEZALANDIRMA VE SİYASET | Görüntüleme : 1521 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 148105 ileti • Toplam 45687 başlık • Toplam 24871 üye

x