Zaman: Prş Eyl 19, 2024 3:04

News News of Tartışma ve Fikir Meydanı

Site map of Tartışma ve Fikir Meydanı » Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

ATATÜRK'E NEDEN DÜŞMANLAR?

Resim

ATATÜRK'E NEDEN DÜŞMANLAR?


Bir Rus diplomatın Türkiye anılarından;


(Konya)

O gece iki medreseyi ziyaret ettik.

Kanlı canlı, hemen hepsi de gencecik mollalar medresenin avlusunda dizilmişlerdi. Bunların yanında, geniş cübbeli, beyaz sarıklı hocalar da yer almıştı. Hepsi de yerlere kadar eğilerek Mustafa Kemal Paşa'yı selamlıyorlardı.

Bunların içinden biri, bunların başı ve en nüfuzlusu, Mustafa Kemal Paşadan medrese sayısını arttırmasını rica etti. Bu zat, ayrıca medrese öğrencilerinin askere alınmamalarını da istirham etti.

Hoca konuşurken Mustafa Kemal'in ...
Read more : ATATÜRK'E NEDEN DÜŞMANLAR? | Görüntüleme : 1639 | Yanıtlar : 0


Cevap bekliyorum.

Selamlar. Uzun süredir herkesin aklında olan sorulara cevap bekliyoruz başlığı altında her aklı yerinde olan kazlıçeşmede "aaağkeeepeeliiiyaaaağğğğğğğöğğöğöğöööörrrh" diye bağırışmamış vatan evlatlarının aklında olan soruları bu başlıkta toplayarak ülkemizi 2 ye ayıran başbakan ve yanındaki çok saygı değer (!) kalemdaşlarına sormak istiyoruz.

Sahte belgelerle içeride tutulan generaller , dekanlar , milletvekili seçilmiş insanlar , teğmenler vs gibi meslek erbabı insanlar neden hala içeride tutulmakta olup neden sahte oldukları kanıtlanmış iddaalar hala içeridedir.

Atatürk fotoğrafları ve TC ...
Read more : Cevap bekliyorum. | Görüntüleme : 931 | Yanıtlar : 0




İMF'ye Olan Borcumuz Bitti Ama...

Sayın Recep Tayyip Erdoğan 10 Mayıs 2013 tarihinde Avrupa İmar Ve Kalkınma Bankası Guvernörler toplantısında ' 10 yıl önce Türkiye'yi İMF'ye 23.5 milyar dolarlık borçla devraldık.' diyordu.Fakat 2002 yılında yani Akp'nin iktidara geldiği dönemde Türkiye'nin İMF'ye olan borcu 22 milyar dolardı.
Recep Tayyip Erdoğan,Akp bakan ve milletvekilleri İmf'ye borcumuzun bittiğini sıklıkla dile getirmektedir.Fakat Türkiye'nin dış borcu sadece İMF'ye değildir.
Kısa vadeli dış borç stoku 2002 sonunda bu Ocak ayına kadar %555 oranında artarak 107.6 Milyar ...
Read more : İMF'ye Olan Borcumuz Bitti Ama... | Görüntüleme : 1329 | Yanıtlar : 0


Türk'ün Dergisi: Türkçü Dergi

TÜRKÇÜ DERGİ'NİN KAYNAKLARI, YÖNTEMLERİ VE AMAÇLARI ÜZERİNE
Resim

Türkçü Dergi, birdenbire ortaya çıkmış bir şey değil, bir geleneğin ürünüdür. Türkçü Dergi, Türkçülük fikriyatının 21. yüzyıldaki temsilcisi olma bilinciyle hareket eder. Türkçülük, Türk fikir hayatında en az 2 asrı bulan bir geleneğe sahiptir. Bu yönüyle ülkücülük ve ulusalcılık gibi milliyetçi olarak adlandırılan günümüzün akımlarından daha eski ve daha köklüdür. Derginin temel amacı Türkçülüğün 21. yüzyıldaki programını inşa etmektir. Türkçü Dergi, bu ihtiyacı karşılamak için kurulmuştur. Türkçü ...
Read more : Türk'ün Dergisi: Türkçü Dergi | Görüntüleme : 1660 | Yanıtlar : 0


Levent Kırcanın Düzüşme Gafından sonra özet geçilecek bir konu

Uzun olduğu ve değerli vaktinizi çalacağı için özür dilerim ama Levent Kırca'nın düzüşme gafından sonra bu özeti geçmem gerekiyordu...

Osmanlı geri kaldı. Ama çok geri kaldı. Halkın okuma yazma oranı, bugün ülkede "uzaylı gördüğünü" iddia eden insan sayısının bile altındaydı. Bir toplumun eğitim çarkları durmaya başlarsa, o toplumun dolayısıyla, ekonomisi, ordusu, bürokrasisi de durmaya başlar. Dolayısıyla, savaşlarla yorgun Osmanlı, üstüne bir de Alamanya'ya güvenince, iyice iflas bayrağını çekti...

Daha sonra, Fransız devriminden etkilenen Mustafa Kemal ...
Read more : Levent Kırcanın Düzüşme Gafından sonra özet geçilecek bir konu | Görüntüleme : 1356 | Yanıtlar : 0


KAYGIM: Kitle duygu manipülasyonu... bir operasyona ortam mı sağlanıyor?:

Yakın zamana kadar etrafımdaki duygu davranış ve düşüncelere bakıyordum ve 'yapcak bişi yok', 'aman sakın öyle deme duyan olur', 'napalım böyle işte', 'türkler koyun yaaa' olarak ifade edilen korku, itaat, sessizlik, sıkkınlık hissi ve bu hissi geçiştirme/bastırma, eylemsizlik, tepkisizlik görüyordum... birilerinin 'yaaa bu böyle olmamalı! tepki göstermeliyiz bakın adamlar neler yapıyor ve siz katlanıyorsunuz!' diye yakındığını ya da bir şeyler yapmaya çabaladığını arada duysak da görsek de bizi çok fazla etkilemiyordu ve sosyal uyum gereği ...
Read more : KAYGIM: Kitle duygu manipülasyonu... bir operasyona ortam mı sağlanıyor?: | Görüntüleme : 1160 | Yanıtlar : 2


Savaş Durumu

Sözüm borca girmislere degil, "cocugumun okul taksidi"cilere degil, gazetecilik yapanlara degil, terfi ve rütbe bekleyenlere degil, derin izlem-gözlem, arastirma-gazetecilik sevdalilarina degil! Bu ülke yaniyor! Yangin var! Yangin ve acil durum yönetmeliklerine uyulacak.

Tartisma ve degerlendirme zamani degil, teyze ve amcalara durumun aciliyetini anlatma zamani degil, teyze ve amcalari ve mümkün oldugunca cok sayida masum insani güvenli bir yerde toplama zamani.

O bayrak Dogu'da indiyse, Bati'da da inmistir. TBMM'de ve Genelkurmay'da inmistir. Yok efendim "Iran ve ...
Read more : Savaş Durumu | Görüntüleme : 1069 | Yanıtlar : 2


Haçların Kaldırılması ve Üniversitelerin Özelleştirmesi

Not : Alıntıdır.



Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada Birinci Öğretim Harçlarının kaldırıldığını duyurdu.

Karar Resmi Gazete’de henüz yayınlanmadı. (28.07.2012) Dolayısıyla kararnamenin ayrıntılarını bilmiyoruz. Açıklamalarımız Bülent Arınç’ın kısa açıklaması üzerine kurgulanmıştır.

Harçların kaldırılması öğrencileri ve yıllardır parasız eğitim talebiyle mücadele yürüten herkesi elbette memnun eder. Ama unutmamalıyız ki görünen ile gerçek bir olsaydı bilime gerek kalmazdı. Yani umut tacirliği noktasında sabıkası oldukça kabarık olan AKP’nin attığı her adımı ...
Read more : Haçların Kaldırılması ve Üniversitelerin Özelleştirmesi | Görüntüleme : 923 | Yanıtlar : 0


Anayasa, Atatürk'ün Kalp Krizi Geçirmesine Neden Oldu

İlk Cumhurbaşkanlığı seçimi Atatürk'ün iki kez kalp krizi geçirmesine neden oldu. Çankaya Köşkü'nde iki gün arayla gelen
krizler, neden herkesten gizli tutuldu? Kalp krizlerinin sebebi Cumhuriyet fikrina karşı çıkan hilafet yanlısı muhalifler miydi?
Kalp krizleri Atatürk'ün hayatını nasıl etkiledi ?

Tarih : 11 Kasım 1923
Yer : Çankaya Köşkü

Atatürk, öğle yemeğinde çok sevdiği etsiz kuru fasülye yiyordu. Birden göğsünün arka tarafında sol kolunun dirseğine kadar yayılan çok şiddetli bir ağrı hissetti. Terden vücudu sırılsıklam ...
Read more : Anayasa, Atatürk'ün Kalp Krizi Geçirmesine Neden Oldu | Görüntüleme : 1719 | Yanıtlar : 1


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 148105 ileti • Toplam 45687 başlık • Toplam 24871 üye

cron

x