Zaman: Pzr Ara 22, 2024 13:50

News News of Uğur MUMCU

Site map of Uğur MUMCU » Dizin : Uğur MUMCU

Gazeteci-Yazar / Devrim Şehidi

Devlet Gibi Adam! / Uğur MUMCU

Devlet Gibi Adam!

Yurtdışındaki din görevlilerinin aylıkları devlet tarafından niçin Rabıta örgütüne ödetilmiş? Çünkü efendim, devletin parası yokmuş.. Devletin memurlarına ödeyecek parası yok, ama devletten zengin bir yurttaşı da mı yok? Var... Kim o? Vehbi Bey amca mı? Yoo... Peki kim? Prof. Dr. İhsan Doğramacı!

Doğramacı, Bilkent Üniversitesine tam iki buçuk milyar lira bağış yapmış.. Devlet gibi adam.. Hem devlet gibi adam hem de devletten zengin maşallah...

Keşke diyorum, Devlet, yurtdışındaki imamların aylıkları için Rabıta ...
Read more : Devlet Gibi Adam! / Uğur MUMCU | Görüntüleme : 1688 | Yanıtlar : 0

Oy ve Zam / Uğur MUMCU

Oy ve Zam

Üç seçmenden birinin oyu ile iktidar olan ANAP, hemen zamlara başladı.

Akaryakıta yüzde 37, elektriğe yüzde 40, telefona ve telgrafa yüzde 100'e varan zamlar...

İçkiye de zam; şekere de zam; uçağa, trene, otobüse, çeliğe, boruya da zam oğlu zam!

Gazete kâğıdına da zam.

Kâğıdın tonu 410 bin liradan 600 bin liraya yükseltildi. Bu zam, okul defterine, kitaba, dergiye, gazeteye, her türlü yayına yansıyacak...

Zam... Zulüm ve işkence...

Ev kiraları mı? Ev kiraları ...
Read more : Oy ve Zam / Uğur MUMCU | Görüntüleme : 1142 | Yanıtlar : 0

Rabıta ve CIA / Uğur MUMCU

Rabıta ve CIA

Doğu Türkistan Vakfı tarafından düzenlenen 1. Milletlerarası Türkistan Kültür ve Tarih Semineri İstanbul'da başladı.

Konuşmacılar arasında bir de tanıdık ad var: Paul Henze.

Henze, yıllarca Ankara'da CIA İstasyon Şefi olarak çalışmıştır. Adıyla sanıyla bir CIA görevlisidir Henze...

ClA görevlisi Henze, konferansa Society For Central Asians Studies adlı bir kuruluş adına katılıyor.

Paul Henze, Radio Free Europe adlı yayın kuruluşunda da çalışmış. Başkan Carter döneminde Zibigniew Brzezinski'nin Ulusal Güvenlik Konseyi üyesi olaruk görev ...
Read more : Rabıta ve CIA / Uğur MUMCU | Görüntüleme : 15043 | Yanıtlar : 0

Faisal Finans / Uğur MUMCU

Faisal Finans

Önceki akşam Faisal Finans Kurumu'nun TRT'de Çanakkale Savaşı ile ilgili reklâm filmi, haklı tepkilere yol açtı. Gazetemizi arayan okuyucularımız sordular:
— Atatürk'ten niçin söz etmiyorlar?

Etmezler...

Peki, niçin etmezler?

Niçin etmediklerini anlatalım:
Faisal Finans Kurumu, Türkiye'de Suudi Krallığı'no bağlı dört finans kurumunun ortaklığı ile kurulmuştur...

Bu İslâmcı-Suudi ortakları sayalım:
Bir Dar-ül Maal İslami Trust.
İki Mısır'daki Faisal İslamic Bank.
Üç Sudan'daki Faisal İslamic Bank.
Dört Maasaraf Faisal Al İslami.

Suudi kökenli sermaye grupları ...
Read more : Faisal Finans / Uğur MUMCU | Görüntüleme : 2577 | Yanıtlar : 0

Güdümlü Liberal! / Uğur MUMCU

Güdümlü Liberal!

ANAP'ın uyguladığı model gerçekten serbest piyasa ekonomisine mi dayanıyor?

Hayır. Ya neye dayanıyor?

Devlet destekli ayrıcalıklı şirketlere...

Alın ANAP'ın eski İzmir İl Başkanı'nın şirketlerini... Bu şirketler ile bu tür siyasal ilişkileri olmayan şirketler, aynı piyasada eşit koşullara sahip sayılabilirler mi?

ANAP'ın eski İzmir İl Başkanı Atillâ Yurtçu'nun, İzdaş Dış Ticaret adlı şirketine 13 milyar 300 milyon, Asmaş'a 1 milyar 850 milyon, İzdaş Holding'e 2 milyarlık kredi, Santeks'e 350 milyon, İzdaş Dış Ticaret'e 26 ...
Read more : Güdümlü Liberal! / Uğur MUMCU | Görüntüleme : 1769 | Yanıtlar : 0

İsviçre Hesabı / Uğur MUMCU

İsviçre Hesabı

İsviçre'de banka hesapları gizlidir. Bu yüzden, para kaçırmak isteyen doğru İsviçre bankalarına koşar. Bu bankalardan bilgi isteyemezsiniz, vermezler.

Vermezler, ama İtalyan polisi bir yolunu bulup, «Sarı Avni» diye bilinen Avni Karadurmuş (Musullulu) ile uyuşturucu madde kaçakçılığından italya'da tutuklu Sabit Tırnovalı ve Celâl Erdoğan'ın banka hesaplarını ele geçirir.

Daha sonra bu banka hesapları, ilgileri nedeniyle Diyarbakır Sıkıyönetim Mahkemesi'nde yargılanmakta bulunan Behçet Cantürk'ün dava dosyaları arasına girer.

Sabit Tırnovalı'nın «Trade Development Bank»taki t138.591 RL» hesabından ...
Read more : İsviçre Hesabı / Uğur MUMCU | Görüntüleme : 2961 | Yanıtlar : 0

Paşa Tasarrufu! / Uğur MUMCU

Paşa Tasarrufu!

12 Eylül hukuku, «paşa tasarrufları» olarak adlandırılabilecek bir antidemokratik işlem çeşidi yaratmıştır.

«1402'likler» diye bilinen kamu görevlileri, sorgusuz sualsiz görevlerinden alınmışlardır.

Bunların bir kısmı üniversite öğretim üyesidir. Bu öğretim üyeleri, hiç kuşkunuz olmasın, üniversite içinde önce kendi arkadaşlarınca ihbar edilmişler, bu ihbarlar, MİT ve sıkıyönetimce «paşa tasarruflarına dönüştürülmüştür.

27 Mayıs döneminde «147'ler» olarak bilinen öğretim üyeleri, nasıl arkadaşlarınca ihbar edilmişlerse, 12 Eylül döneminin «1402'likler»i de işte böyle, üniversite içindeki öğretim üyelerince ihbar edilmişlerdir. ...
Read more : Paşa Tasarrufu! / Uğur MUMCU | Görüntüleme : 1358 | Yanıtlar : 0

Bilmece / Uğur MUMCU

Bilmece

12 Eylül öncesinde "sol fraksiyonların dökümünü yapmak oldukça güç bir işti. Hangi fraksiyon, hangisinden çıkmıştı? Kim, kime karşıydı? Kim hangi görüşü savunur, hargi "sloganı" kullanırdı?

Bilmece gibiydi bütün bu işler..

12 Eylül sonrasında buna benzer bir başka "bilmece" ortaya çıktı: Tarikatlar..

Nakşibendiler.. Süleymancılar.. Rufailer.. Cerrahiler.. Kadiriler.. Melâmiler.. Nurcular..

Bu tarikatların bazıları, sağcı siyasal partiler içinde «güçleri oranında temsil» ediliyorlar.

Bu tarikatlar neyin nesidirler? Kimin fesidirler?

Bunları anlamak, birbirinden ayırt etmek de bir bilim işidir. ...
Read more : Bilmece / Uğur MUMCU | Görüntüleme : 4073 | Yanıtlar : 0

Çalış Evlâdım / Uğur MUMCU

Çalış Evlâdım

Sen niye bu kadar tembelsin evlâdım?

Bu 1 Mayıs'ın 1917 Sovyet İhtilâli ile hiç ilgisi yoktur evlâdım. 1 Mayıs, Amerika'nın Chicago kentinde işçilerin çalışma saatlerini sekiz saate düşürmek için yaptıkları genel grevin tarihidir evlâdım.

Bu olay 1886'da oldu evlâdım. İşçilerin üzerine ateş açıldı; çok işçi öldü evlâdım.

Daha sonra da evlâdım, 1889'da Paris'te toplanan «ikinci Enternasyonal», bugünün işçileri uluslararası birlik ve dayanışma günü ilân edilmesini kararlaştırdı.

Şimdi de bizim dntikomünist Türk-lş, genel grev ...
Read more : Çalış Evlâdım / Uğur MUMCU | Görüntüleme : 1884 | Yanıtlar : 0

İmambayıldı / Uğur MUMCU

İmambayıldı

Her şeyin sahtesi var... Paranın sahtesi var... Tablonun sahtesi var... Altının, gümüşün, elmasın sahteleri var... Var oğlu var!..

Peki dinin ve ideolojinin de sahteleri yok mu? Olmaz olur mu hiç? Var. Dinin sahtesi, siyasete karışmış olanıdır. Din duygularının ve dince kutsal kavramların siyaset adına kullanılması ile din, din olmaktan çıkar, siyasetin aracı olur.

Siyaset ticarete, ticaret siyasete, din de her ikisine araç edildi mi, artık bu sömürünün sonu gelmez... Din ticareti ile meşgul olanlara ...
Read more : İmambayıldı / Uğur MUMCU | Görüntüleme : 7565 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148224 ileti • Toplam 45757 başlık • Toplam 24903 üye

x