Ilgili oldugunu düsündügüm icin buraya ekliyorum. Nihat Genc'in bahsettigi, üzerimize insa etmeye calistiklari yenilgi psikolojisinin bariz bir örnegini Ceviz Kabugu programina telefonla katilan Sevan Nisanyan göstermisti.
Aslina bakilirsa ben, irkci cenahtan (Agos, Taraf, Zaman vs) Nisanyan gibi esinin kafasina diski firlatan degil, daha insana benzer bir satilmisin cikmasini beklerdim. Tipik insani hayvanla muhattap etme durumu.
Bizim belirli ahlaki citalarimiz olmali: Ceviz Kabugu veya diger vatansever yayinlarda, ahlaki olarak cöküntü icindeki, ruhsal bozukluklari olan insanlar cikarilmamali.
Taraf yazarından TSK’ya küstah saldırıCeviz Kabuğu’na telefon konuğu olarak katılan Taraf Gazetesi Yazarı Sevan Nişanyan, ilk dakikadan itibaren Türk ordusu hakkında kabul edilmesi mümkün olmayan iddialarda bulunarak stüdyo konuklarının ve izleyicilerin tepkisini topladı. “Türk ordusunun hantal bir orduya dönüştüğünü” söyleyerek saçmalayan Nişanyan, “25 yıldır PKK’ya karşı verilen savaşı Türk ordusunun kaybettiğini” iddia etti. Nişanyan, “Türkiye 25 senesini ahmakça geçirdi. Öyle görünüyor ki verdiği bu savaşı da kaybetti. Dünyanın en büyük ve hantal ordusu 2-3 bin olduğu söylenen bir gruba karşı başarılı olamadı. Ordu mensupları yıllarca bu işi bitireceklerine dair konuşup durdular ama sonuç var mı yok. Bunun adı yenilgidir. Şimdi kendisiyle yüzleşebilecek mi? Net bir askeri yenilgi var ortada” dedi. Nişanyan AKP’nin Kürt ve Ermeni açılımlarını iyi niyetli bulmasına karşın kuşkuları olduğunu da dile getirdi. Sonuç çıkıp çıkmayacağı konusundaki düşünce ve kuşkularını kendisine saklamak istediğini ifade eden Nişanyan, “Ne kadarı göz boyamadır. Ne kadar radikal adımlar atılarak bir şeyler yapılacak merak ediyorum ama kuşku da duyuyorum. Şu anda yalnızca söz düzeyinde yapılan atılımlar var” diye konuştu.
İzleyicilerden de büyük tepki alan bu açıklamalara stüdyo konukları da karşı çıkarak şunları söyledi:
Büyük tepki çekti
Doç. Dr. Ergün Yıldırım: “Yenilgi için bir tarafın kazanması lazım. Ortada böyle bir durum yok”
Prof. Dr. Özcan Yeniçeri: “PKK yenilmiştir. Bin 500 - 3 bin falan değildir bu sayı. Gerilla hiç değildir. PKK bir terör örgütüdür. Haçova’dan beri bu topraklar pek çok bu tip olaylar yaşamıştır. İsyanlar çetecilikler... Değil 25 yıl bin yıl süreni var. Türkiye terörü yendi ama kendi siyasetini yenemedi. TSK ABD’nin izin verdiği ölçüde mücadele edebildi bunlarla. Bazı meseleler vardır 2 bin 500 yılda çözülmez. Kudüs gibi... Bir terör örgütü 25 yıl dayanıyor da Türkiye neden dayanamayıp vazgeçiyor. Tamam, bu mesele çözülsün ama bazı meseleler vardır kolay çözülemez. Ordu Amerika’nın izin verdiği ölçüde mücadele edebildi PKK’ya karşı.”
Levent Kırca: “Bu oyunun bitmesi istenmiyorsa ne olacak? Bu oyunun bir yazanı yöneteni varsa?...”
Ceviz Kabuğu’nun diğer telefon konuğu Prof. Dr. Çetin Yetkin de, bu iddiaları dinlerken çok hiddetlendiğini belirtti. Bu açılımın kendisine göre bölünmeye giden yol olduğunu söyleyen Yetkin açılım konusundaki düşüncelerini ve Nişanyan’ın iddialarına tepkisini şu sözleriyle dile getirdi:
“Anayasanın 10. maddesinde hiçbir kişiye, aileye, zümreye ayrıcalık tanınamaz diyor. Buna aykırı iş yaparsanız anayasaya karşı gelmiş olursunuz. Aileler içinde Kürt gelinler ve damatlar var. Siz Kürt sorunu var deseniz bir kere aileye fitne sokmuş olursunuz. Buna isterseniz güneydoğu sorunu diyebilirsiniz. Biz kardeşiz lafı da saçma sapan bir laftır bana göre. Vatandaşlar içindeki Ermeni’ye de Çerkez’e de kardeş demek gerekir. Eşit haklara sahip olduğum vatandaşımdır onlar.
Bazı şeyler vardır susarsanız daha rahat anlatırsınız. Bu bana göre bölünmeye giden yol bu açılım. Çözümün tek yolu terörü kökünden kazımaktır. PKK yok edilmeden orada sağlıklı bir seçim de yapılamaz. Orada bir Karabağ sorunu devam ederken Ermenilerle protokol yapmak Azeri kardeşlerimizi sırtından hançerlemektir. Nişanyan’ın söylediklerine şunu diyebilirim. Fikre fikirle karşılık verilir. Küfür ve hakarete küfür ve hakaretle...”
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haber ... ?hit=22668