Obama Erdoğan'ın Barutunu Kuru Tutuyor / Yılmaz POLAT

Obama Erdoğan'ın Barutunu Kuru Tutuyor / Yılmaz POLAT

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt Haz 29, 2013 12:23

Obama Erdoğan'ın Barutunu Kuru Tutuyor

Ankara'daki olayları izleyip Washington'a dönerken uçakta diplomasi muhabirliği yapan Amerikalı bir meslekdaşımla karşılaştım.

İstanbul'da olayları izlemiş.

Bu kez nefis Türk yemekleri yerine Taksim'de gaz yediğini anlattı.

Ben de Ankara'da Kızılay ve Tunalı Hilmi'de nasibimi aldığımı söyleyip gülüştük.

Madem İstanbul'da ABD imalatı biber gazı yuttun, ben de sana Washington'da Türk yemeği ısmarlarım diye şakalaştık.

Washington'da sıradan bir Amerikalı bile artık Türkiye'de neler olup bittiğini merak ediyor.

Amerikan medyasının görevini yerine getirdiği insanların bilğisinden anlaşılıyor.

Türk olduğunuzu söylediğiniz zaman, Türkiye'de neler oluyor diye bir soruyla karşılaşıyorsunuz.

AKP Hükümetinin şiddet politikası bir çok Amerikalının belleğinde yer etmiş.

Amerikalı vatandaşların bilğisi sadece medyadan kaynaklanmıyor, burada Taksim direnişiyle dayanışma içinde olan Türklerin de katkısı çok büyük.

Uzun yıllardır Washington'da gazetecilik yapıyorum, Türklerin hiç bir olay karşısında bu kadar birbirine kenetlendiğine şahit olmadım.

Kalplerinin Gezi direnişçileri için attığını her ortamda görmek mümkün.Muhteşem bir örgütlenmeleri var.

Türkiye'deki gelişmeler sanal ortamda anında izleniyor.

Yarın(pazar) genç yurtsever Yurter Özcan'ın koordinatörlüğünde Beyaz Saray'ın önünde 6'ncı dayanışma gösterisi yapıp Kongre binasına yürünecek.

Kongre üyelerinin dikkati de Türkiye üzerine çevrildi.

ABD Temsilciler Meclisi Avrupa, Avrasya ve Yeni Tehditler Alt Komitesi ,Gezi protestoları için özel bir oturum düzenledi.

Komite, barışçıl gösteriler karşısında Başbakan Erdoğan neden şiddete başvuruyor? Erdoğan demokrasi için tehdit mi? Erdoğan ABD için hala güvenilir bir dost mu? sorularına yanıt aradı.

Komite Başkanı Cumhuriyetçi Kaliforniya Milletvekili Dana Rohrabacher, en doğru ve ayrıntılı bilğiyi Dışişleri Bakanlığı'nın vereceğini bildiği için bakanlıktan bir yetkilinin komisyona bilği vermesini istedi.

Rohrabacher çok ilginç bir cevap aldığını açıkladı.

Bakanlık, "barutunu kuru tutmak istediği için" bu isteği kabul etmemişti.

ABD Yönetimi, Erdoğan konusunda barutunu neden kuru tutmak istiyordu?

Barutu sonra mı ya da nasıl kullanacak derken, Başkan Obama'nın Erdoğan'la bir saate yakın bir telefon konuşması yaptığı açıklandı.

Bir saatlik konuşmanın özeti, Suriye ve Gezi Parkıyla adeta bir cümleye sığdırılmış.

Obama Yönetimi, Suriye sorunu varken Erdoğan'la ilişkilerde dikkatli olma zorunda hissediyor.

Barutu kuru tutarken durumu idare ediyor.

Belli ki barutu sona saklıyor.

Yılmaz POLAT, 29 Haziran 2013
yilmaz.polat@yurtgazetesi.com.tr
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Yılmaz POLAT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 7 konuk

x