Öğrenci yurdu çöktü: 14 ölü

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Öğrenci yurdu çöktü: 14 ölü

İletigönderen Türk-Kan » Cum Ağu 01, 2008 9:08

Çöken yurtta ilk gelen bilgilere göre 14 öğrenci öldü, 27 öğrenci yaralandı.

Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde bir vakfa ait kız öğrenci yurdunda meydana gelen göçükten 1 ceset daha çıkarılırken, ölü sayısı 14'e yükseldi.

Konya Valisi Osman Aydın, son olarak enkazdan bir öğrencinin cesedinin daha çıkarıldığını ve ölü sayısının 14'e çıktığını söyledi.

Aydın, yurtta 40-45 öğrenci kaldığı bilgisini aldıklarını halen enkaz altında 10-15 öğrencinin bulunabileceğini kaydetti.

Medikal kurtarma timlerinin enkaz altında 2 öğrenciyle irtibat kurduğunu belirten Aydın, ''kurtarma timleri öğrencilerle konuştu. 2 Öğrencinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor'' dedi.

Yaralılardan 10'u Konya'ya, diğerleri de civardaki ilçelerin hastanelerine, vatandaşların araçları ve ambulanslarla kaldırıldı.

Hastaneye ulaştırılan öğrencilerin vücutlarında yanıklar var. Yanıklar nedeniyle göçüğün tüp patlamasından kaynaklandığı görüşü ağırlık kazanıyor.

Arazi çok dağlık olduğu için göçük sabah erken saatlerde olmasına rağmen ambulanslar daha geç saatlerde olay yerine varabildi.

Balcılar belde merkezinin dışında bulunan ve çökmenin ardından ilk müdahalenin vatandaşlar ve jandarma tarafından yapıldığı kurtarma çalışmalarına, daha sonra bölgeye ulaşan sicil savunma ekipleri de katıldı. Olay yerine başka kurtarma ekiplerinin ve ambulansların sevk edildiği de öğrenildi.

ÇOK SAYIDA KIZ ÖĞRENCİ KURTARILMAYI BEKLİYOR

Göçük altında hala çok sayıda öğrencinin olduğu belirtiliyor.Göçük altındaki öğrencileri kurtarma çalışmaları sürüyor. Vatandaşlar da kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Patlamanın ardından binanın çöktüğünü ve kurtarma çalışmalarının başladığını belirten Konya Valisi Osman Aydın, şu yaralananlardan bazılarının Hadim Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini ifade etti.

Durumu ağır olan yaralıların Konya'daki hastanelere gönderildiğini belirten Aydın, “Konya'dan çıkan sivil savunma ekipleri olay yerine ulaştı. Sağlık görevlileri de çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Balcılar Belediye Başkanı Mehmet Demirgül ise özel bir vakfın yurt olarak kullandığı üç katlı binanın tüp patlaması nedeniyle çöktüğünün tahmin edildiğini dile getirerek, şöyle konuştu: “Olay yerinde jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı. Çok sayıda ambulans sevk edildi. Binayı özel bir vakıf yurt olarak kullanıyor. Göçük altında kaç kişi olduğunu şu anda bilmiyoruz.”

Kur'an kursunun yurt binasında kaç kursiyerin kaldığı konusunda net bir bilgi verilmezken, bu sayının 35 ile 50 arasında olabileceği ifade edildi.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Türk-Kan » Cum Ağu 01, 2008 11:28

Kur'an kursu kaçak çıktı!

Çöken binada faaliyet gösteren Kur'an kursunun resmi kayıtlarda olmadığı ortaya çıktı.

Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, Konya’da patlama sonucu çöken özel bir Kur’an kursuna ait yurt binasının, Diyanet İşleri Başkanlığı ile hiçbir organik ilgisinin olmadığı açıkladı.

TİKA Afrika Tarımsal Kalkınma Programı toplantısı öncesinde Konya’da patlama sonucu çöken Kur’an kursu ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yazcıoğlu, “Bana ulaşan bilgiler kursun Diyanet İşleri Başkanlığı ile hiçbir organik ilgisinin olmadığı şeklinde” dedi.

Yazıcıoğlu, bir gazetecinin yurt binasının “kaçak" olup olmadığını sorması üzerine bu konu hakkında henüz bir bilgi sahibi olmadığını, bazı yurtların derneklere ait olabildiğini ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kursu olmadığının altını çizen Yazıcıoğlu, denetim mekanizmalarının olduğunu, “yapılacak şeylerin yapılacağını” kaydetti. Yazıcıoğlu, her şeyin bir yaptırımı olduğunu da sözlerine ekledi.

KURAN KURSU İDDİALARI

Konya Müftüvekili Muhammet Ünal, Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesindeki çöken kız yurdunun, Diyanet İşleri Başkanlığı veya İl Müftülüğüyle hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çökmesi sonucu şu ana kadar 14 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı yurt binasının İl Müftülüğü'ne bağlı olmadığını belirtti.

Bu tip yurtların Kur'an kursu olarak değil öğrenci yurt ve pansiyonları olarak faaliyet gösterdiğini ifade eden Ünal, ''Konya Taşkent'teki yurdun, Diyanet İşleri Başkanlığı veya İl Müftülüğüyle hiçbir ilgisi yoktur. Bize bağlı olan yerler müfettişlerimiz tarafından denetlendikten sonra bizim onayımızla açılır. Bu yurdun bizle alakası yok'' diye konuştu.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü yurt ve burslardan sorumlu Şube Müdürü Sabit Çalık ise kendilerindeki kayıtlara göre, söz konusu yurdun kendilerinin izniyle açıldığını belirtti.

Özel bir derneğe bağlı olan yurdun 2000 yılında hizmete açıldığını ifade eden Çalık, şunları kaydetti:

''Bir dernek tarafından işletilen bu özel yurt 34 öğrenci kapasiteli olarak 2000 yılında bizden izin aldıktan sonra faaliyete geçmiş. Yurdun teknik donanımlarıyla ilgiyi belgeler dosyamızda mevcut. Gerekirse onlar incelenecek. Ancak biz teknik donanımlarıyla ilgili bir denetim yapmıyoruz. Biz yurdun işleyişiyle ilgili periyodik denetimler yaparız. En son 29 Mayıs 2008 tarihinde işleyişiyle ilgili Kaymakamlık nezdinde denetlenmiş. Bu denetimler 2 yılda bir yapılır.''

Balcılar Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği'ne bağlı Özel Boğaziçi Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurt binasının sabaha karşı çökmesi sonucu şu ana kadar 14 kişi ölmüş, 27 kişi ise yaralanmıştı.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Cum Ağu 01, 2008 15:05

Gecekdndulardan sonra en çok kaçak yapı, "din kolunda (sektörü)" bulunmaktadır. Camiler, mescitler, sözde Kur'an Kursları, dergâhlar vesaire... Bunları yapanların Allah'tan korkusu yok anlaşılan.

Allah ölenlere rahmet, kalanlara sabır, yaralılara şifa eylesin. Ölü sayısı 17'ye yükselmiş.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Gilda » Cum Ağu 01, 2008 16:45

Türk-Kan, Ram,

Simdi bu habere uzun bir yorum yapmak isterdim amma....Kalsin azcik.

Bu insaati yapan dini bütün müslüman kerliferli din kardesimizi Allah iki cihanda abad eylesin, Allah daha cok versin az degil cok cok versin, de tez de öldürmesin!
Konya Milli Eğitim Müdürlüğü yurt ve burslardan sorumlu Şube Müdürü Sabit Çalık ise kendilerindeki kayıtlara göre, söz konusu yurdun kendilerinin izniyle açıldığını belirtti.
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

İletigönderen erkan73 » Cmt Ağu 02, 2008 12:15

biliyorum yeri ve zamani degil ama,acaba bu okulda zina mi yapiliyordu??? dini arac olarak
kullananlar ne demek istedigimi anlamislardir umarim,din tuccarligi malesef 18 gencecik kizlarimizin canina mal oldu
Ey Türk İstikbalinin Evladı !

İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklal ve cumhuriyetini kurmaktır ! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Mustafa Kemal ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
erkan73
Üye
Üye

İletiler: 26

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x