Ogün Samast'ı, Ufuk Uras mı kurtarıyor? Ha... ne?
TEOMAN ALİLİ
Haydaaa, deyip bir yazıya başlanır mı demeyin... Vallahi başlanıyormuş. İnsan garip yaratık yaşadıkça öğreniyor, öğrendikçe şaşırıyor... Hayat karşısında rakibin kıspetine vurmak geçiyor bazen insanın içinden ama kasnak boşta, paça elimizde, az buz da Hüseyin Çokal izlemişliğimiz var... o zaman devam güreşe...
OGÜN SAMAST KİM?
Bir katil! Hrant Dink'i öldürdü ve bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu. Milliyetçi duygularla cinayeti işlediği propagandası yapıldı. Fethullah Gülen'in "Nizam ı Alemciler sokağa çıksın" emriyle BBP'li gençlerin sokağa çıktığı dönemde Ogün Samast'ın polis muhbiri ve ışık evleri müdavimi, Nizam ı Alemci abileri ortaya çıktı. Ogün Samast'ın abilerinden emir aldığı vurgulandı. Dahası abilerden büyük olanın Fethullahçı sicilli polis müdürünün muhbiri olduğu belirlendi. Polis müdürü hala polis müdürü, Ogün Samast ve abileri hapis. Fakat Samast son mahkemede çocuk mahkemesine gönderildi. Terör zanlısı ama yarglılandığı maddeler "taş atan çocuklar" maddeleri. Yani taş atan çocuklar ve Ogün Samast, yani "Hepimiz Ermeni'yiz diye slogan atanların canhıraş savunduğu kanun maddeleri ve Ermeni yazarı öldüren Ogün Samast'ı yargılayan kanun maddeleri.
CEYHAN MUMCU DEDİ Kİ...
Türkiye güzel ülke, güzel olduğu için de garip ama gerçekten aşık olunacak ülke. Aşk şaşırmaktır ya Türkiye'de öyle: şaşır şaşırabildiğin kadar. Almanya'da Uğur Mumcu'nun abisi Ceyhan Mumcu'ya rastladım. Hoşbeş derken dedim ki: "abi, Eşref Bitlis ve Uğur Mumcu'yu sürekli ağızlarına alıp cinayetleri Ergenekon'a yıkmaya çalışıyorlar. Allah aşkına sizi hiç yandaş medya davet etti mi yada Eşref Paşa'nın oğlu Tarık'ı." Ceyhan bey işinin ehli bir hukukçu ama müthiş bir sohbeti var. Uzun filtreli sigarasında bir nefes aldıktan sonra: "Nerdeee, öyle şey yaparlar mı? Tam tersine bizi kardeş katillerinin avukatı diye tanıtıyorlar" dedi ve bombayı patlattı: "Sen onu bırakta al sana haber: Taş atan çocuklar yasası çıksın diye en çok uğraşan vekil kimdi?" dedim "Ufuk Uras ve tabi BDP'liler" Ceyhan abi daha cümlesine başlamadan Tesla vurdu beynime, Edison çaktı ampulü... Ben vay be derken Ceyhan abi cümlesini söyledi: "Ogün Samast'ta taş atan çocuklar yasasından faydalanıyor." İyi mi? Gel de şimdi paçakasnaktan kündeye girme...
TEOMAN ALİLİ, 31 Ekim 2010