Yine yeni bakanın Cumhuriyet karşıtlığını öğrendikten sonra Milliyetçilik ve ulus devlet hakkında ki düşüncelerine bakalım. Ne diyor bakan: “Uluslararası iş birlikleri giderek siyasallaşmakta ve ulusal devlet fikri yerine daha çok bölgesel devletlerin oluşturduğu bir yapıya dönüşmektedir. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin öngördüğü ulusal devlet yahut milliyetçilik esaslarına dayalı devlet fikri yerine uluslararası işbirliği yapan ve belki de ‘siyasi olarak bütünleşen’ ülkeler söz konusu olmaya başlamıştır.” Kısacası Türkiye’nin Ulus Devlet özelliğinden vazgeçerek bölge ülkeleri ile birleşmesi ve federasyon kavramlarından bahsediyor. Milliyetçilikten duyduğu rahatsızlığı kusuyor konuşmasında…
Peki, Milli Eğitim Temel Kanunu 1. Madde ne diyor buna karşılık: “Milli Eğitimin Amacı; Atatürk inkılâp ve ilkelerine, Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek…”
Ve bu kurumun başına Ömer Dinçer denilen bu adam getiriliyor. Bu adam! mı yetiştirecek böyle yurttaşları? İşin daha da komik tarafı kendisi 2005’te YÖK tarafından Öğretim üyeliğinden ömür boyu atılıyor; sebebi ise kitaplarında intihal yapması.(yani aşırma, Türkçesi ise kopya) Ankara 1. İdare Mahkemesi tarafından cezası onaylanan, hırsızlık ve kopya gibi sebeplerden dolayı öğretmenlikten atılan birini de tüm öğretmenlerin başına geçirilmesini de sizin takdirinize bırakıyorum.
Gerçi naylon fatura, vergi kaçırma ve kaçak villa gibi cezalardan bu günlerde yargılanmaya başlayan Kemal Unakıtan’ın Maliye Bakanı olduğu bir ülkede bu Ömer Dinçer’in de Milli Eğitim Bakanı olmasını yadırgamamak gerek.
(Not: Siz bu yazıyı siyasi bir içeriğe sahip sanıyorsunuz ya; bu bir eğitim yazısıydı… Bu adam benim bakanım, vekilim olamaz. Ama içinizde mutlaka fikirlerime tepki gösterenler çıkacaktır. O kişilere de tavsiyem; futbol taraftarı gibi parti tutup, eleştirilerinizi o yönde yapacağınıza yazı içeriğine eğitim yönünden bakmanız.)
Ömer YILDIZ ( Yazıları Facebook’tan takip etmek için : http://www.facebook.com/mryldz46 )
Mail adresi: mr_yldz@hotmail.com