Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde 'evrim' tartışıldı

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde 'evrim' tartışıldı

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Ara 03, 2008 0:10

Paleontoloji Derneği İkinci Başkanı Onur Yılmaz, ''Evrim teorisinde geçiş türlerinin fosilleri yok'' dedi.

Paleontoloji Derneği İkinci Başkanı Onur Yılmaz, ''Evrim teorisinde balığın kurbağaya dönüştüğü iddia ediliyor. Balığın da kurbanın da fosili var ama aradaki o geçiş türlerinin fosilleri yok'' dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi'nde Paleontoloji Derneği'nce fosil sergisi açıldı.

Paleontoloji Derneği İkinci Başkanı biyolog Onur Yılmaz, ''fosil ve fosillerin evrim teorisini çürüttüğü'' konusunda sunum yaptı.

Fosilin tanımını yapan Yılmaz, fosillerin yaşının nasıl belirlendiğiyle ilgili bilgi vererek, bugüne kadar var olan fosillerin önemli bir kısmının ortaya çıkarıldığını öne sürdü.

Fosillere bakıldığında her canlının tek bir tür olarak ortaya çıktığını ve milyonlarca yıl değişime uğramadığını belirten Yılmaz, Darwin'in teorisine göre geçiş türleri olması gerektiğini ancak fosillerde buna rastlanmadığını söyledi.

Evrim teorisinde balığın kurbağaya dönüştüğünün iddia edildiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

''Evrim teorisinde fosillerin en önemli bilimsel deliller olması gerekir. Teorinin iddia ettiği fosil kalıntıları 150 yıldır her canlı türüne ait olan jeolojik tarih sayfasında aniden belirmekte ve başka bir türe dönüşmeden yaşamına devam etmektedir. Ara geçiş fosili, fosil kalıntılarının da bu arada geçiş canlılarına ait olması gerekir ama aradaki iddia edilen geçiş türleri bulunamamaktadır. Balığın kurbağaya dönüştüğü iddia ediliyor. Balığın da kurbağanın da fosili var ama aradaki o geçiş türlerinin fosilleri yok.''

Sunumun ardından söz alan Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Özkoç da bilimle uğraşan kişilerin kesin konuşamayacağını, kesin olarak kabul edilen her şeyin mutlaka yalanlanabileceğini bildirdi.

Yılmaz'a paleontoloji konusundaki birikimini soran Özkoç, paleontoloji müzelerinde geçiş türlerine ait fosillerin sergilendiğini kaydetti.

Fosil sergisinde, fosillerin yanlarında kimler tarafından bulunduğu, nerede bulunduğu gibi dipnotları olmadığını, oysa bilimsel sergilerde bu tip notların mutlaka yer alması gerektiğini vurgulayan Özkoç, açılan serginin bilimsel niteliği olmadığını, şov yapıldığını iddia etti.

Sergide bir leopara ait olan kafatası fosilinin 80 milyon yıl öncesine dayandığının belirtildiğine işaret eden Özkoç, ''Araştırdım, bu konuda bir literatür yok. Memelilerin ortaya çıkışı 3 milyon yılı geçmiyor'' dedi.

Başka bir öğretim üyesi ise evrenin bir toz bulutundan oluştuğunu belirterek, her şey değişirken canlıların değişmemesinin nasıl açıklanabileceğini sordu.

-EVRİMLE İLGİLİ DÜŞÜNCELER-

Öğrencilere hitap eden Rektör Danışmanı Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Polat ise evrimle ilgili düşüncelerin dün olduğu gibi bugün ve yarın tartışılmaya devam edeceğini söyledi.

Teorinin bilimsel gerçekliğinin ispat edilemediğini belirten Prof. Dr. Polat, şöyle devam etti:

''Evrim teorisi bilimsel gerçek değildir, her şey teoriden ibarettir. Teori olarak bırakırsanız sıkıntı yok ama teoriyi bilimsel destekmiş, gerçekmiş gibi anlatırsanız sıkıntı olur. Bugün fosil bulgulardan hareketle evrimle ilgili açıklama yapan bilim adamı kalmadı. Ama dün fosillerle ilgili evrim için çok ciddi kanıtlar vardı. Fosillerden yola çıkarak evrimi izah etmeye çalışırsanız tartışmaları her zaman yaşarsınız. Fosillerle evrim açıklanırken yapılan sahtekarlıklar hep öne çıkmaktadır.''

Sunumu, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Şenel, öğretim üyeleri ve öğrenciler de dinledi.

Sunumun ardından, Rektör Prof. Dr. Akan ile beraberindekiler sergiyi gezdi.

Sunum ve sergiyle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, Prof. Dr. Akan, iyi bir tartışma için zemin oluşturulduğunu belirterek, ''Bilim dediğiniz de tartışmadır, bugün doğru dediğinizin yarın yalanlanabilmesidir, bilim odur, tartışılabilir şeylerdir bilimsel veriler. Burada da güzel bir tartışma oldu, iyi oldu'' diye konuştu.

Paleontoloji Derneği İkinci Başkanı Onur Yılmaz ise yeni kurulan bir dernek olduklarını, eğitim kurumlarında ve çeşitli yerlerde sergi açtıklarını söyledi.

Paleontolojiyi tanıtmak ve fosil verilerini artırmak için çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, fosillerin evrim teorisini çürüttüğünü öne sürdü.


Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x