Ümit Zileli öyle sözler söyledi ki...
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ümit Zileli, Foça'da bir konferansta yaptığı konuşmada birkaç köşe yazarının ismini sıraladı ve...
Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ümit Zileli, Foça'daki konferansta, referanduma "Evet" diyecek yazarların isimlerini sıraladı ve "Ben bu isimlerin evet dediği bir şeye evet dersem şerefim yok olur" diye konuştu. İşte Zileli'nin olay yaratacak sözleri:
- "Anayasa değişikliğine kimlerin evet dediğine şöyle bir bakın. Her zaman söylüyorum. Destekleyene bak ne olduğunu anla. Anayasa değişikliğine Cengiz Çandar, Mehmet Altan, Yasemin Çongar, Ahmet Altan evet diyor. Ben hayır diyorum. Ve ben bu isimlerin evet dediği bir şeye evet dersem şerefim yok olur diye düşünüyorum."
Referandumda evet çıksa da hiçbir şekilde moral bozmaya gerek olmadığını savunan Zileli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Önemli olan bunların seçime gitmesidir. Bunun için savaşmalıyız. Savaştan vazgeçmeden bunları sandığa gömmek için elimizden gelenin fazlasını yapmamız şart. Kendi adıma konuşuyorum. Ben göreceğimi görmüşüm, yapacağımı yapmışım. Fakat benim çocuğum var. Ben çocuğumun geleceği için ve bu ülkeyi gelecekte çocuklarımızın yaşayacağı bir yer olarak çocuklarımıza teslim etmek için çalışmak mecburiyetindeyim. Bu ülke o kadar ucuz mu kuruldu? 3 tane zibidiye bu ülke teslim edilir mi?"
MUSTAFA KEMAL CUMHURİYETİ KURMAK İSTİYORUZ
Türkiye'nin ya karanlığa yuvarlanacağını ya da Cumhuriyetin erdemlerini yeniden kazanmanın yolunu açacağını söyleyen Zileli, "Çok çelişkili gibi görünse de söylemek zorundayım ki bizlerle karşımızda bu ülkeyi başka bir karanlığa götürmek isteyenlerin hedeflediği amacın bir bölümü aynıdır. Bizde çürümüş olan bu sistemin değişmesini, yenilenmesini, doğru düzgün bir ana yasanın yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.
Zileli, "Bu ülkede ne ilticanın nede bölücülüğün bir tehlike olmaktan çıkmasını arzuluyor ve bu anlamda buluşuyoruz. Ama oradan sonra 180 derece ayrılıyoruz. Çünkü onlar bir İslam Cumhuriyeti kurmak istiyor. Biz ise tekrar Mustafa Kemal Cumhuriyeti kurmak istiyoruz" dedi.
haberiniz.com