
BİR ÜLKEDE YARGI BAĞIMSIZ DEĞİLSE, YUKARILARDAN ESEN RÜZGÂRLARA GÖRE MAÇ OYNANIRKEN KEYFİ KARARLAR ALINABİLİYORSA, “SANDIK GÜVENLİĞİ KIRILAN BOYUNLAR, KALEŞNİKOFLU AK MİLİTANLARCA SAĞLANIYORSA” SEÇİMİN NE ANLAMI KALIR?
Evet, bu referandumun en vahim sonucu seçmen iradesini anlamsız kılmış olması…
Değerli okurlarım, hiç üşenmedim; hafta sonunda yukarıdaki soruyu sosyal medyada her görüşten izleyenlerime sordum. Gelen onlarca yanıt noktasına, virgülüne dokunulmadan aşağıda:
Haydar Aktaş Bundan sonra seçim yapılır mı? Yapılsa da sonuçlarına güvenilir mi?
Sabahattin Nalbantoglu İşine gelirse arkadaş. Bundan sonra böyle.
Bedri Şenman DEĞERLİ HOCAM, ARTIK BU ÜLKEDE YAŞAMANIN BİLE ANLAMI KALMADI.!!!
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 2 · Dün, 11:27
Ibrahim Er Bundan sonraki seçimlerin hiç bir manası kalmamıştır...
Beğen · Yanıtla · 1 · Dün, 11:29
Mehmet Ceyhan Anayasayı koruyan bir kurum yok maalesef!
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 2 · Dün, 11:34
Mehmet Ceyhan AYM ye iş düşerse görevini nasıl yapacak göreceğiz.
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · Dün, 11:41
Zafer Ozkan Benim anlayamadığım bu gün devletin 3 "erk" i kontrolunda iken ve bunu yaşamı boyunca devam ettirebileceği halde neden anayasa da bu değişikliği istemesidir. Birileri onun ve ülkemizin başın çorap örüyor. Hangisine uyarsa uysun sonunda Ören kazanacak. En iyisi çorabı hiç denememek.
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · Dün, 11:39
Süheyla Şimşek Arayalım bakalım kim bulacak
Celalettin Erbatur Herkez bir birinden korkuyor,aksini iddia eden varmı?
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · Dün, 11:44
TC Aynur Dervişoğlu Zaten artık seçim yapılmaz işimiz allahın yargısına kalır
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 2 · Dün, 11:45
TC Salih Zeki Turgay Bundan sonra herkes evinden internet üzerinden oyunu kullanacak yok öyle mühürsuz zarf sorunu ortadan kalkıyor artık.
Erdal Tüt DEMOKRASİ VE CUMHURİYET DEĞERLERİNE SALDIRIYORLAR. YOBAZLA - KAPİTALİZM - EMPERYALİZM BİRLEŞTİLER. YIKIP YAKIYORLAR. DÜNYA VE TÜRKİYE BÜYÜK BİR SALDIRI İLE KARŞILAŞIYOR. BÖYLE GİDERSE SEÇİMİN VE SANDIĞIN DA BİR ANLAMI KALMAYACAK.!!
Beğen · Yanıtla · 1 · Dün, 11:52
Edib Hadimoğulları Atatürk düşüncesi etrafında örgütlenmeler ve Atatürk gibi olarak.
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 3 · Dün, 11:56
Edib Hadimoğulları Orgutlenerek
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · Dün, 11:56
Mehmet Ceyhan UTANGAÇLIK GÖSTERMEDEN, HALA EN İYİ MÜCADELE ARACINIZIN SİYASAL PARTİLER OLDUĞUNU KABUL EDİP, PARTİLER ARASI GEÇİRGEN LİK KORUNARAK BİRLİKTE COZUM ÜRETMEK GEREKTİĞİNİ KABUL EDELİM!!
SOKAK KONTROLSÜZ VE TEHLİKELİ.
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 2 · Dün, 11:59
Yılmaz Oral Değerli arkadaşlarım. Şu anda geçerli yasalarımız olduğu halde, yasalar belli kişilerin işine geldiği gibi kullanıldığı görülmektedir. Tuz kokmuştur. Demokrasi, araçtır düşüncesinde olanlar, bu ve bunun gibi durumları kendi lehlerine kullanmaktadırlar. Sonuç, benim düşüncem, bir daha seçimin yapılmayacağı veya YSK nın, seçim işlerinden arındırılması.
Kamuran Özben Sandıklara sahip çıkmak gerekiyor.
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · Dün, 12:11
Şerife Dinçel Aynen, vay vçdansızlar vay
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 2 · Dün, 12:12
Mehmet Cirakoglu Yaklaşan ekonomik kriz ''evetçi'' kesimleri de sorgulamaya iter ve seslerini yükseltmelerine neden olur,iktidar payandası muhalefet partileri halkın sesine artık kulak tıkayamaz ümidindeyim.
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 2 · Dün, 12:21
Mehmet Ceyhan Er geç hayat dayatır. Hazırlıklı olmalı sağduyulu partiler insanlar.
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 2 · Dün, 12:23 · Düzenlendi
Gülten Ersay Ayağıma yer edeyim gor başına ne edeyim. Allahın da hesabı vardır.Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · Dün, 12:27
Beğen · Yanıtla · 23 saat
Necla Oktay Hukuk bizden göceli çok oldu
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 23 saat
Şaduman Çağlar Bu durumda tek seçenek kalır ki bu durum meşru bir durumdur...Bursa nutku.
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 3 · 23 saat · Düzenlendi
Gül Hüseyinoğlu Ve biz tc vatandaşları kime güveneceğiz
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 23 saat
TC Salih Zeki Turgay Yeniden vatanı kurtarmak zorundayız. Başka bir ülke yok.Hep beraber sahip çıkacağız. NUTUK yol gostericimizdir
Formun Üstü
TC Salih Zeki Turgay Partilerden hayır beklemeyin.CIA orta Doğu masası şefi ne demişti. Bütün partilerde biz varız dedi mi? İş bitmiştir. Atatürk parti kurup vatanı kurtarmadi.Onumuzde kurtuluş savaşı tarihi var okuyun ve uygulayın
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 23 saat
Evranos Bayraktar Sadece seçim mi?
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 23 saat
Umit Sanakutonsoy Hersey elindee tabiki Anayasayi kendisi icin dehistirecekk Ego yuksekk ...
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 23 saat
Hülya Bilgili Secim bir formalite.Yine her şey kılıfına uyduruldu.YSK.durum bunuda gösterdi .Adalet,hak,hukuk mu? Unutun gitsin.Varmı öyle bir şey artık.Dış mihrakların plânları tıkır tıkır işliyor.
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 2 · 23 saat
Beğen · Yanıtla · 23 saat
Engin Bilkil Hukuk degil guguk
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 23 saat
Ahmet Saim Ertuğrul Mühürsüz pusula ve zarflarla oy kullanılması, açık yasa hükmüne karşın,bu oyların YSK tarafından kabul edilmesi ve itirazlarıda reddetmesiyle hukuk üzerine gölge düşmüş ve referandum sonuçlarıda tartışılır hale gelmiştir !
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 22 saat
Edip Başer Demokrasinin temeli eğitilmiş, bilinçli toplumdur. Bu ana zemin üzerinde üç sütunu sapasağlam tutmanız gerekir ; Bunlar ; hukuk (bağımsız yargı), laik devlet ilkesi ve ifade özgürlüğü sütunlarıdır. İşte ancak bu sütunlar üzerine "DEMOKRASİ" kavramını inşa edebilir, koruyup geliştirebilirsiniz. Bunlar olmadan demokrasiden söz etmek abestir. Kimse bizi "demokrasi" konusunda aldatmaya kalkmasın. Bağımsız yargı olmadan ne demokrasi, ne özgür ve onurlu bir yaşam mümkün değildir. Milletimize bunları anlatmak aydın vatanseverlerin öncelikli görevi olmalıdır.
Hülya Bilgili Uluslar arası hukuk belgelerinde İnsan hakları Evrensel bildirisinin 10.maddesi ve Siyasi haklar sözleşmesinin 14.ve AİHS'nin 6.maddesiyle de güvence altına alınmış ,bağımsız yargı adil yargılanma hakkının vaz geçilmez olduğunu belirtmiştir. Bu nedenle ülkemizde yargı bağımsızlığına kavuşturulmalıdır. Yargısı bağımsız olmayan hukuk devletlerinin olması mümkün değildir.Yargı bağımsız değilse, insanların özgür yaşama olasılığı yoktur.Özgürlük olmayan yerde ise demokrasi olmaz Anayasa değişikliği gibi Bu durumda ne yapabiliriz? Hak,hukuk adalet çiğneniyorsa seyirci kalıp kaderimize razı olmak ne Atalarımız ve bu topraklarda yaşıyan Türk vatandaşı olarak bize yakışır. ,Atamızın Gençliğe hitabesinde: Ey Türk Gençliği birinci vazifen Türk istiklâlini,Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asıl kanda mevcuttur.
Atatürkün nutkunda cebren ve hile ile kısmını yaşıyoruz....
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 2 · 17 saat · Düzenlendi
Handan Arslaner Bukadarida cok vazla yeter artik
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 22 saat
Dumlupınar Süvarisi · 3 ortak arkadaş
CHP, halkoylamasının iptali için Danıştay'a baş vurdu. bu aynı zamanda seçim güvenliği adına bir başvurudur. Erklerin ayrılığı tam bağımsızlık sorunu olarak da dikkat çekicidir. Tam bağımsızlığını tesis edemeyen ülkelerin bu sorununa seçim güvenliği sorunu da eklemlenmektedir.
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 22 saat
Dumlupınar Süvarisi · 3 ortak arkadaş
Seçim güvenliğinin birinci boyutu örgütlenmedeki gücünüzdür. asimetrik bir örgütlenmede küçük taraf daha propaganda aşamasında sandığa gömüleceği gibi sandık kurulunda hakimiyetini sağlayamayan güvenliğini kurda emanet eder. Bu ölçekte örgütlenemeyenler karşı tarafın keyfiyetine rıza göstermiş olurlar. Bir de ideolojik bütünlüğü olmayan partilerin sandık güvenliği açık verir, sayın hocam.
Kurtuluş Yapıcı Atatürk ün dediği gibi ; bütün kaleler zapt edilince !!
Beğen · Yanıtla · 20 saat
Hikmet Atagün Dönmez Hileli seçimlerle gelirler ama seçimle gitmezler
Beğen · Yanıtla · 20 saat
Adem Bakioğlu Seçim yapılmıyor,israf ediliyor.Milletin(yetimler dahil) umudu ve vatandaşlığı gasp ediliyor.
Beğen · Yanıtla · 20 saat
TC Erdal Yücel HİLEYLE, HUD' AYLA VE HİLESAVARLARLA !
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 17 saat
Necati Ünal BEN SEÇİMİ BAŞKA PARTİLERİN KAZANABİLME ÜMÜDİNİ YİTİRMEYE BAşladım
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 4 saat · Düzenlendi
Zeki Kara YÜKSEK SEÇİM KURULU DENEN YAPIDA GÖREV YAPANLAR DÜRÜST, KARAKTERLİ, NAMUSLU KİŞİLERDEN OLUŞTURULMADIĞI SÜRECE, TARAFSIZ VE BAĞIMSIZ OLMADIKÇA BU ÜLKEDE SEÇİM YAPILMAMALI...SONUCU BELLİ OLAN SEÇİMİN ANLAMI YOK.
Beğenmekten Vazgeç · Yanıtla · 1 · 10 saat
Görülüyor ki; genel eğilim bu şartlarda seçmen iradesinin anlamsız kaldığı yönünde…
Bu durumda en azından birliktelik yeterli nitel ve nicel güce ulaşana değin ve de sokağın provoke edilmesi, orantısız şiddetle söndürülmesi tehlikelerine karşı çare pasif direniştir.
GANDHİ AŞIRI ŞİDDET TEHDİDİ ALTINDAKİ KİTLELERLE BÖYLECE BAŞARIYA ULAŞMIŞTI.YARATICI ZEKA ZAMANI…
Peki, elimizde ne var?
*18 milyona ulaştığı söylenen nüfusu ile dünyanın birkaç megakentinden biri İstanbul,
*Ankara, İzmir gibi metropoller,
*Adana, Diyarbakır, Antalya, Mersin, Eskişehir, Aydın, Denizli, Van, Hatay, Muğla Manisa, Edirne, Tekirdağ gibi büyükşehirler…
Bu kentler ülke gayrisafi milli hasılasının (GSMH) nın, entellektüel kapasitesinin, vasıflı işgücünün, reel üretimin, turizm ve hizmetler sektörünün, tasarruf ve özellikle tüketim gücünün %70-80’ini oluşturuyor.
Yani büyük bölümünü orta sınıfın, beyaz ve mavi yakalı emekçilerin oluşturduğu, ilave oyları çalınmış %48;6’nın tüketimden doğan gücü göz ardı edilemez boyutlarda…
O halde ülkede adalet, hukuk, yargı bağımsızlığı isteyenlerin şu anda elindeki en etkili araç “seçici” davranarak mümkün olduğunca az tüketmek…
Ne dersiniz?