PADİŞAHIM ÇOK YAŞA!..
Bizi kendi halimize bıraksalar, biz adam olamayız. Bizi
adam etse etse ancak Amerika ve Avrupa adam eder
Hasan Kemal
Yüce Padişahım, Devletlûm ve de Hünkârım,
Adım Hasan, soyadım Kemal
Soyadım sizi ürkütmesin, Mustafa Kemalle yoktur ilgim, Ali Kemalden gelmektedir soyum
Bana yakın dostlarım Yalaka Hasan da derler. Neden öyle derler bilmem ama sizin büyük bir hayranınızım
Sizi kalbimde koyacak yer bulamıyorum. Dünyaya nam salmış George W.Bush ve Obamayla çektirdiğiniz resimlerinizi, evimin misafir odasına astım. Resminize her baktığımda İşte diyorum, Devletlû dediğin böyle olur; böyle bacak bacak üstüne atar, böyle kendinden emin oturur
One minute! demiştiniz ya, o ne güzel İngilizceydi yarabbi. Çok iyi İngilizce bildiğinizi gösterdiniz ama vücut diliniz, yabancı dilinizden de muhteşem. Eminim ki görüştüğünüz liderler de bu muhteşem vücut dilinizden etkilenip her dediğinizi yapıyorlardır
Gerçi bazı melunlar, tam tersine sizin, onların her dediğini yaptığınızı söylüyorlar ama siz kulak asmayın o zındıklara
Sizi çekemedikleri için öyle diyorlar.
Yüce efendim,
Dün o melunlara, bir kez daha haddini bildirdiniz ya, size müteşekkirim
Toplayın hepsini, bir daha da bırakmayın sakın
Sizi çekemeyen, her yaptığınıza karşı çıkan o zındıkların dedesi Mustafa Kemal de böyleydi
Anlamazdı dünya halinden. Amerikan mandası olalım dedik dinlemedi, İngiliz mandası olalım dedik kulak asmadı
Tutturdu Bağımsızlık benim karakterimdir diye
Haykırdı Ya Bağımsızlık, Ya Ölüm! diye
Çizmeleriyle bizleri onurlandıran İngilize, Fransıza, İtalyana ve de Yunana kafa tuttu
Hâlbuki ne güzel özgürleşecek, Avrupalılaşacaktık
Bizim dünyaya uyum sağlamamız için Sevr planları bile yapmışlardı
Düyun-u Umumiyeyle hazinemizin, Tanzimatla beynimizin anahtarını bile vermiştik
Merkez Bankamızı İngilize, Fransıza teslim etmiş, Kapitülasyonlarla ayrıcalıklar tanıyıp, her şeyimizi onlara satmıştık
Tam medenileşecek, batılılaşacakken, bırakmadı o Mustafa Kemal denen oyunbozan
Genelgeler yayımladı, kongreler topladı, İstanbuldaki efendimizi tanımadı, hakkında idam fermanı çıkardık takmadı, haydut dedik, eşkıya dedik tınmadı, Ankarada Meclis kurdu, bizi özgürleştirmeye gelenlerin hepsini denize döktü
Siz de onun resimlerini devlet dairelerinden indirip denize atın devletlûm
Yüce Hünkârım,
Siz neylerseniz güzel eylersiniz
Vakti zamanında, Irakta milyonlarca insanı hakkın rahmetine kavuşturarak özgürleştiren, Iraklı kızların cinsel eğitimine katkıda bulunan kahraman Amerikan askerlerinin sağ salim evlerine dönmeleri için dua etmiştiniz
Ben de sizin için duacıyım yüce Padişahım
Allah sizi başımızdan eksik etmesin
Bağımsızlık diye tutturan, vatan namustur satılamaz diye haykıran, Türk askeri Amerikan çıkarları için kullanılamaz diyen şu Mustafa Kemal torunlarına da fırsat vermesin yüce rabbim.
Âmin
Çok Yaşa Padişahım!
Padişahım çok yaşa!
İdeal sadık kulunuz yalaka Hasan
14 Nisan 2009