Paramparça Edilen 'Tevhid-i Tedrisat'! / Banu AVAR

Banu AVAR haftalık yazıları ile yaşanan gelişmelere, gündeme ışık tutuyor.

Paramparça Edilen 'Tevhid-i Tedrisat'! / Banu AVAR

İletigönderen Güncel Meydan » Pzt Mar 26, 2012 22:20

Paramparça Edilen 'Tevhid-i Tedrisat'!

2006 yılında Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından bir yasa hazırlandı.

Önce bedava ders kitapları dağıtıldı.. Kitaplar SPAN adlı bir şirket tarafından tamamen bilimsellikten uzak hazırlanmıştı. Bölücü bir eğitim yasası için ilk adım saman dolu içeriği boşaltılmış ders kitaplarıydı. Çocuklarımızın eğitimi küresel şirketlerin denetimine verildi!

1946'dan beri 'Milli' Eğitim Bakanlığı ABD Büyükelçiliği denetimindeydi. (bkz. Oltadaki Balık Türkiye)

2012'de zamanı geldi. Tevhid-i tedrisat yani eğitimde birlik ve eşitliğin yok edilmesine sıra geldi.

Yeni eğitim kanunuyla kesintili eğitim başlıyor.

Artık 6-16 yaş arası çocuklara verilecek 12 yıllık kesintili eğitimle Fen ve Askeri liseler dahil tüm liseler süreç içinde kapatılacak, sonra Eğitim fakültelerine de lüzum kalmayacak...

10 yıldır taşımalı sistemle kapatılan köy okullarına yenileri eklenecek, köylerden ilkokul eğitimi silinecek 4. sınıfta piyasaya uygun seçmeli dersler başlayacağı için köylerde okullu çocuk kalmayacak. Cahilleştirme süreci hızlanacak.

Yeni bölünme Anayasası devreye girerse, yerel eğitim başlayacak. Tüm okullar bulundukları bölgedeki belediyelere devredilecek, okul yönetimleri zengin şirketlerin denetimine girecek... Okullari iş adamlarından oluşan mütevelli heyetleri yönetecek!

Bununla eyalet sistemi öğretmenleri ortaya çıkacak, her biri sertifikalı öğretmen olacaktir. Okul dışı sertifika toplama dönemi başlayacak.

Seçmeli derslerle bir arada ve eşit eğitim alamayan saman çocuklar ortaya çıkacak. Parçalanmış ve küresel öğretmen denetiminde verilen eğitim bu milletin çocuklarının 'ruhunu' çalacak!

Külturel değerler dersi önem kazanacak, köyler tamamen tarikat cemaat evlerinin eğitimine garkolacak, şehirlerde 'evrensel' eğitim veren ev kiliseler artacak.

Bu yasayla ne devlet okulu ne devlet üniversitesi kalmayacak

Çocukların zihinsel gelişimi duracak

Geleceğimiz yok ediliyor! Dur deyiniz.

Paramparça edilen Eğitimin Birliği için veli, öğrenci, öğretmen elele veriniz..

(Eğitmen Mahiye Morgül'ün yazılarını takip ediniz)
http://www.guncelmeydan.com/pano/bolucu-mufredat-yasasinin-adini-dogru-koyalim-mahiye-morgul-t30869.html

Banu AVAR, 26 Mart 2012
banuavar@superonline.com
Kullanıcı küçük betizi
Güncel Meydan
Üye
Üye

İletiler: 584

Şu dizine dön: Banu AVAR

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x