Pars Kirazoperasyonu

Pars Kirazoperasyonu

İletigönderen Ayberk » Cmt Nis 21, 2007 13:18

[img]http://www.parskirazoperasyonu.com/download/poster/real/pars_poster.jpg[/img]

Osman Sınav Pars'la Geri Dönüyor..

Türk televizyon tarihinin iddialı dizilerine imza atan Osman Sınav, Ekim ayının ortasında başlayacağı Pars isimli yeni filmini ilk kez Haftalık'a anlattı. "Diziler çoluk çocuğumuzu ne kadar etkisi altına alır", "Televizyonda izlediği bir sahneden sonra delikanlı, sokağa çıkıp da kendisine yüz vermeyen genç kızı kurşunlar mı" ya da "Sokaktaki şiddetle diziler ve sinema arasında ne kadar bağ vardır". Geçen yayın döneminde sık sık tartışıldı bu konular. Birçokları Kurtlar Vadisi, Acı Hayat gibi dizileri hedef gösterdi toplumdaki şiddet olaylarını tartışırken. Yapımcılar, TV yöneticileri, reklamverenler karşı karşıya getirildi. Adı geçen iki dizinin de arkasında Osman Sınav vardı. Sınav, çok da konuşmadı o dönem. Yeni yayın dönemi başlarken, kapısını çaldık; hem geçmişi temize çekelim, hem de yeni projelerini konuşalım istedik. Biraz öfkeliydi. Kendilerinin günah keçisi gösterildiğini sık sık vurguladı. "Şiddetin kaynağında TV dizileri yoktur" diye yineledi.

Ama bize anlatmak istediği bir başka konu daha vardı. Pars isimli, 15 Ekim'de çekmeye başlayacağı yeni filmi... Diğer yandan romancı Elif Şafak'la birlikte senaryosunu yazdığı bir diğer filmine dair de küçük ayrıntılar verdi.

Osman Sınav'ın Acı Hayat'tan sonra sesini çok da duymadık. Tahminimizce yeni projeleriniz var, değil mi?

Evet, yeni bir film hazırlığındayız. 15 Ekim'de çekimlerine başlıyoruz. Şubat ortasında vizyona girecek. Bir polisiye film yapıyorum. Bunun oturduğu üç ayaktan biri polis, bir diğer ayağı uyuşturucu mafyası, bir diğer ayağı da okullarda uyuşturucu satışı.

Bu konuyu seçmenizdeki sebep nedir?

Geçen sene okullarda uyuşturucu konusu çok konuşuldu, çok yazıldı; günah keçileri yarattık.

Günah keçileri sözüyle kimleri kastediyorsunuz?

Siz de biliyorsunuz kimler olduğunu. Şiddeti özendirdiği iddia edilen bazı diziler hedef gösterildi. Şiddetin kaynakları vardır. Ben bu kaynaklardan birinin öyküsünü filme çekeceğim. Zaten uzun süredir bir polisiye yapmak istiyordum, geçen yıl liselerde çoğalan olaylar bu projeyi hızlandırmamı sağladı. Deli Yürek bir halk kahramanı hikayesiydi; ben bunu 4 yıl boyunca söyledim. Dadaloğlu, Köroğlu gibi ya da İngilizler'in Robin Hood'u gibi halk kahramanı geleneği vardır. Adaletin olmadığı yerde, halk, adalet talebini böyle bir kahramanla telafi etmeye çalışır. Arasından bir kahraman çıkarır. Ama Deli Yürek'e mafya dendi. Halk bunu doğru okudu, yalnızca entelektüeller böyle görmek istemedi. Sonra dedim ki; "Bakın ben size mafyayı anlatayım. Mafya böyle olmaz" dedim ve "Bu bir mafya dizisidir" sloganıyla Kurtlar Vadisi'ni çekmeye başladım. Onun üst başlığı neydi: "Türkiye'de milli gelirin yarısı, bizim adına Kurtlar Vadisi dediğimiz karanlık ve puslu bir vadiden geçiyor ve vergilendiriliyor. Bu, bu ülkede yaşayan her masum vatandaşa kesilmiş toplumsal bir haraçtır." Ve Kurtlar Vadisi'nden sonra kıyamet koptu, iyi de oldu.

Sanki bir Osman Sınav üçlemesi gibi... Deli Yürek'te bir halk kahramanını anlattınız; yanlış anlaşıldı diyerek "gerçek mafya böyle olur" diye Kurtlar Vadisi'ni çektiniz. Şimdi biraz da "şiddetin kaynakları diziler değildir" i göstermek için bu filmi çekmeye koyuldunuz...

Evet, bir bakıma bir üçleme olarak bakabiliriz. Bir de bugüne kadar bir polis kahraman üzerine bir çalışma yapmadım. Türkiye'de ciddi bir polisiye de yok. Evet, polisiye dizileri yapılıyor ama onlar bu anlamda polisiyeler değil. Bu ülkede ciddi anlamda uyuşturucu problemi var. Ben de çocuklarım için korkuyorum.

Şiddete özendiren diziler olarak hep sizin de içinde yer aldığınız projeler gösterildi; Acı Hayat ve Kurtlar Vadisi. Bu film için mutlaka şu da yazılacaktır: Osman Sınav, okullarda uyuşturucuyla mücadele filmi çekerek günah çıkarmaya çalışıyor...

Ne alakası var. Osman Sınav günah falan çıkarmıyor, tam aksine sorunun üzerine gidiyor. Ben sadece yapılması gerekeni yapıyorum. Ben bir yönetmenim, yapımcıyım. Toplumda ne görüyorsam onun üzerine gidiyorum.

Bu filmin hazırlıkları ne kadar sürdü?

Üç aydır ciddi bir şekilde araştırıyorum. İstanbul Emniyeti'nden Narkotik Şube'ye kadar birçok kurumun müdürü bize yardım etti. Gerçek anlamda bir narkotik üzerine polisiye film çekiyoruz. Uluslararası bağlantısından sokaktaki çetesine kadar bu sistem nasıl çalışıyor, hepsini araştırdık. Benim için bunun özel tarafı okullarda uyuşturucu meselesine bir fokus yapmak.

Oyuncularınız belli oldu mu?

Casting çalışmasına devam ediyoruz. Mehmet Kurtuluş, başrol oyuncularımızdan biri olacak. Erkek polis kahramanımızı canlandıracak. Bir kadın polis kahramanız ve bir de öğretmen kahramanımız olacak.

Filmin adı Pars. Bunun öyküsünü anlatır mısınız?

Pars, narkotik polisin amblemidir. Pars, karanlıkta bile görebilen, gözleri keskin, avına son derece sessiz yaklaşan, tek bir hamlede avını bitiren bir hayvandır. Bizim baş karakterimizde buna benziyor biraz. Daha fazla ayrıntı vermeyeyim.

Elif Şafak'la bir film yazıyoruz...

Elif Şafak'la birlikte bir senaryo yazıyoruz; ilk yazımı bitti. Bir aşk filmi olacak. Biraz sert bir aşk filmi... Ex ve seksten sonraki aşkı arayacağız. Romeo ve Juliet, Batı'nın aşk hikayelerinin en doruk noktasıdır; Leyla ile Mecnun da Doğu'nun. İkisinin de ortak noktaları kavuşamamaktır. İkisinin de hikayeleri birbirine çok benzemektedir. Çünkü aşk, insanları hangi dilden, hangi ırktan olursa olsun en ortak noktasıdır. Her insan aşk yaşar. Fakat şimdi modern dünyada sevgililer çok kolay kavuşuyor. Peki o zaman aşk yok mu oluyor? Yoo, hayır yok olmuyor. Bu film ancak bir yıl sonra çekmeye başlarız.

Günah keçilerini kovalamak bizi kurtarır mı?

Haşmet Babaoğlu'nun 2 Haziran 2006'da Vatan'da "Günah keçilerini kovalamak bizi kurtarır mı?" başlıklı yazısının tamamının altına imzamı atarım. Bakın o yazıda ne diyor; "Bugüne kadar yapılan ciddi bilimsel araştırmalar sokaktaki şiddetle sinema ve televizyondaki şiddet arasında doğrudan ve tetikleyici" bir bağın olmadığını ortaya koyuyor. Bu bir yana, "4 yaşındaki oğlum Kurtlar Vadisi ve Acı Hayat fanatiğiydi, o yüzden eline silahı alıp kardeşini vurdu" açıklamaları yapan ebeveynleri ciddiye almak ya saflıktır ya da kim bilir hangi maksatla popüler bir histerinin ateşine benzin dökmektir."

FragmaN

En son Ayberk tarafından Pzr Nis 22, 2007 12:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye

İletiler: 1400

İletigönderen Batuhan Önder » Cmt Nis 21, 2007 22:21

Ayberk, sağ ol.

Film'in ismini hiç beğenmedim. O yüzden filme karşı kötü bir görüşüm var.
Resim

Lütfen özel mesaj yolu ile yardım istemeyiniz. Sitemizde konu açıp yardım isteyerek aynı sorunu yaşayan binlerce kişiyede bir anlamda yardımcı olabilirsiniz.
Kullanıcı küçük betizi
Batuhan Önder
Üye
Üye

İletiler: 213

İletigönderen Ayberk » Pzr Nis 22, 2007 12:25

Batuhan Önder, rica ederim.

Sen Boşver filmin ismini filmin içine bak süper ;)
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye

İletigönderen logical » Pzr Nis 22, 2007 12:30

Ayberk, poster icin sağol ;)
Resim
Kullanıcı küçük betizi
logical
Üye
Üye

İletiler: 204
Konum: Dünyadan Mekan:67 Vatan:55 Görev:Tehlike Takım:Besiktash ;) Age:18 Sex: Y Location:PBoard.net/org

İletigönderen Ayberk » Pzr Nis 22, 2007 12:34

logical, Rica Ederim.
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye

İletigönderen TÜRKHAN » Pzr Nis 22, 2007 12:40

Ayberk, paylaşım için sağol
Kullanıcı küçük betizi
TÜRKHAN
Üye
Üye

İletiler: 426

İletigönderen reisbey » Pzr Nis 22, 2007 12:44

osman sınav sa bu filme gidilir yani
paylaşım için saol
Kullanıcı küçük betizi
reisbey
Üye
Üye

İletiler: 1609

İletigönderen Ayberk » Pzr Nis 22, 2007 12:45

reisbey, Rica Ederim ;)

TÜRKHAN, Rica Ederim Kardeş.
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye

İletigönderen Mur-siN » Pzt Nis 23, 2007 11:56

dün akşam bu filme gittim.tipik bir türk filmi işte.küçük yaşta anne ve babasını öldüren bi adamı 16 yıl sonra buluyor adamı ve intikamını alıyor. :) yanlız filmin başı mükemmeldi..
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Mur-siN
Üye
Üye

İletiler: 284

İletigönderen Ayberk » Pzt Nis 23, 2007 11:58

Mur-siN, Bende Gittim Dün Böle SÜper Filim Olurmu yaa.
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye

İletigönderen AlpereN » Pzt Nis 23, 2007 12:08

film süperdi bence çok beğendim etkileyici bir filmdi filmin ismide bence güzel yani
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen Ayberk » Pzt Nis 23, 2007 12:11

AlpereN, bencede ismi güzel.
Kullanıcı küçük betizi
Ayberk
Üye
Üye

İletigönderen AlpereN » Pzt Nis 23, 2007 12:20

Ayberk, ağa farkettim ama bu film çok tutmayacak kime sorsam gittiği sinema salonu boşmuş keşke tutsa 4 milyon kişi izlese yoksa sinegraf ve panafilmden başka film yapan yok yerli film olmasıda bize gurur veriyo bi anlamda bakacaz inşallah tutar Pars :wink:
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen Batuhan Önder » Pzt Nis 23, 2007 15:36

Filmi bu arada izledim. Çok güzel bir aksiyon macera filmi. Türk yapımı olduğunu anlamazsınız bile. Hollywood filmlerine kafa tutarcasına çevrilmiş gerçekten güzel bir film. Herkesin gitmesini tavsiye ediyorum.
Resim

Lütfen özel mesaj yolu ile yardım istemeyiniz. Sitemizde konu açıp yardım isteyerek aynı sorunu yaşayan binlerce kişiyede bir anlamda yardımcı olabilirsiniz.
Kullanıcı küçük betizi
Batuhan Önder
Üye
Üye

İletiler: 213

İletigönderen AlicanKidd » Pzt Nis 23, 2007 21:41

Mükemmeldi Herşeyiyle.Ama İçeriğindeki Bir Sahne +13 Olmasını Yalanlıyor :) .Ben Beklemezdim Bu Kadar Açık Olmasını , Yani Barda Gibi Tecavüzü İşleyen Bir Filmde Bile Bu Kadar Açık Sahne Yokken Buradaki 1 Sahne Bütün Filme Damga Vurmuş ..! =) Herkese Tavsiye Ederim Ama 15 yaşa Kadar Sakıncalı ..
Kullanıcı küçük betizi
AlicanKidd
Üye
Üye

İletiler: 290

Sonraki

Şu dizine dön: Sinema & Tiyatro

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x