Patlayıcılar Amerikan Ordusu'ndan!
Bir jandarma kriminal uzmanının Gaziantep saldırısında kullanılan A-4 patlayıcıların NATO silahı olduğunu söylemesi üzerine yukarıdaki başlığı hatırladım. “Patlayıcılar Amerikan Ordusu’ndan” başlığını 24 Mayıs 2007 tarihinde yine bu sütunda kullanmıştım.
2007 yılı Mayıs ayında, Ankara Ulus’ta Genelkurmay Başkanı’nın güzergahı üzerinde bombalı bir saldırı düzenlenmişti. Bu tür saldırılar olabileceği, Irak’tan Türkiye’ye tonlarca A-4 ve C-4 patlayıcı ile birlikte canlı bombaların sokulduğu haberlerinden belliydi. Zaten ilk defa bu bilgiyi kamuoyuna Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı iken 11 Mayıs 2005 günü vermişti.
Büyükanıt, şöyle demişti:
“Maalesef Kuzey Irak’tan gelen teröristler çok fazla miktarda C-4 dediğimiz çok güçlü patlayıcıyı da beraberinde getiriyor. C-4 maddesi piyasadan parayla satın alınacak bir malzeme değil. Daha önce kullandıkları TNT dediğimiz şeyler, bunlar taş ocaklarında kullanılıyor. Bunlar ticari olarak her yerden temin edilebilir. C-4 özel bir patlayıcıdır. Çok güçlü bir patlayıcıdır. Ben bunu ikaz ediyorum; İleriki günlerde hem kırsal kesimde hem de metropollerde ve şehirlerde tehlikeli olabilir. Nitekim son zamanlarda üzerinde bu tür patlayıcı madde ile yakalanan bir hayli terörist de oldu.”
Büyükanıt, Ulus’taki olaydan sonra da özellikle büyük şehirlerde bu tür saldırılar beklenebileceğini bildirmişti.
Bu patlayıcıları Amerikan Ordusu’nun getirdiği ve Irak’ta kaybolduğu da Amerikalılar tarafından açıklanmıştı!
Kısacası, saldırılarda kullanılan patlayıcılar Amerikan Ordusu’ndan elde edilmişti!
Yurdun çeşitli bölgelerinde C-4 veya A-4 patlayıcılarla eylem hazırlığı yapan teröristler yakalanmıştı. Bir kadın terörist Taksim’i kana bulamak üzere iken son anda fark edilmişti. Adana’da da biri kadın iki kişi, yaklaşık beş kilogram plastik patlayıcıyla yakalanmıştı..
***
Yine Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Bölücü Terörle Mücadele Şube Müdürü Nafiz Yüksel, 25 Kasım 2006 günü Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen terör konferansında bir konuşma yapmış ve Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi CIA yetkililerinden aldıkları bilgiye göre Irak’ta 5 bin ton C-4 patlayıcısının kaybolduğunu bildirmişti. Yüksel, bu patlayıcıların hem Irak’ta hem Türkiye’de kullanılabileceğini ifade etmişti. 2007 yılında PKK’nın Nisan-Mayıs aylarında çok büyük miktarlarda patlayıcıyı Türkiye’ye sokmaya çalışacağını anlatan Yüksel, kendilerinin de sınırlarda tedbir aldığını dile getirmişti.
Bu arada Amerikan ordusunca kayıp silahlar hakkında yürütülen soruşturma sırasında tanık konumundaki iki depo sorumlusu öldürülmüştü...
***
Peki ABD niçin C-4 ve A-4 patlayıcıları PKK’ya veriyordu?
Tayyip Erdoğan’ın eşbaşkanı olduğu Büyük Ortadoğu Projesi gerçekleşsin diye değil mi?
ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Pearson “Erzurum’dan Bağdat’a kadar uzanan bölge tek bir ekonomik bölge olacaktır” dememiş miydi? Barzani, “Bu bölge aynı zamanda tek bir siyasi bölge olacaktır. TSK, bu bölgede işgalcidir” diyerek İnternet sitesinde Büyük Kürdistan haritası yayınlamamış mıydı? İtalya’daki NATO toplantısında Amerikalı subaylar, bölünmüş Türkiye haritasını Türk subaylarının gözüne sokmamış mıydı?
Şimdi neyi tartışıyoruz?
Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesi için gerekçe oluşturmak isteyenler, “Saldırının arkasında Suriye var” diyor.. Peki ama Suriye’nin elinde NATO silahlarının ne işi var? ABD, Suriye’ye C-4 ve A-4 patlayıcıları mı veriyor?
“PKK bu bombaları piyasadan almıştır” diyenler de olabilir. Böyle stratejik bir maddenin piyasada satılmasına, ABD göz yumar mı?
Arslan BULUT, 22 Ağustos 2012