Piramitlerin sırrı çözülüyor

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Piramitlerin sırrı çözülüyor

İletigönderen Efe » Pzr Nis 01, 2007 15:14

Piramitleri kimilerine göre yüzbinlerce işçi yaptı, kimilerine göre ise uzaylılar yaptı. İşte piramitlerin gizli sırrı..

Piramitlerin nasıl inşa edildiğine dair 4 bin 500 yıllık teorilere bir yenisi daha eklendi. Fransız mimarlar yaptıkları 2 yıllık çalışmanın ardından, en büyük piramit Keops'un, içeriden ve sadece 4 bin işçiyle inşa edildiğini ileri sürdü.

Piramitleri kimilerine göre yüzbinlerce işçi çalışarak yaptı, kimilerine göre ise uzaylılar yaptı. Mısır'daki piramitlerin nasıl inşa edildiği hep merak edilen ve tartışılan bir konu oldu.

Fransız mimar Jean Pierre Houdin ve ekibi iki yıl boyunca en büyük piramit olan Keops'ta incelemelerde bulundu ve yeni bir teoriyle ortaya çıktı: 4 bin 500 yıllık piramitler, içerden spiral biçiminde örülerek inşa edildi. Houdin'e göre her biri 2.5 ton olan 3 milyon taştan oluşan Keops, aşamalı olarak kurulan iki rampa sayesinde yapıldı.

İnşaat için ilk etapta 43 metrelik dış rampa kuruldu ve ardından 136 metrelik spiral şeklinde bir iç rampa kullanıldı. Yeni teoriye göre, piramidin inşaasında 4 bin kişi çalıştırıldı. Bugüne kadar üzerinde tartışılan teorilerde binanın Mısır'ın dört bir yanından getirtilen işçilerin dışarıdan ördüğü rampalar sayesinde yapıldığı iddia ediliyordu.

Cnnturk

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 1508

Hz. Sultan Süleyman

İletigönderen Medya » Cum Kas 21, 2008 17:36

selam arkadaslar,

banan göre piramitleri (Dünyada bütüm varlıkların önce Allaha ve sonra ....) Hz. Sultan Süleyman yapti, yani Allah ın emriyle.
ALLAH Hz. Sultan Süleyman a bütün dimensiondaki varliklari emrine verdi.
Yani cinleri bütünt hayvanlari.
Buda bellirli uzaktaki taslarin nasil getirilmis olmasinin aciklamasi.
Van Dänniken piramit arasmirmacisi, Alien ler yapmis diyiyor. Evet dogru.
Insan oglunun tanimadi varliklar Alien dir.
Mesala Cinler bizler icin Aliendir.
Fazla detaylara girmek istemiyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Medya
Üye
Üye

İletiler: 10

İletigönderen Pınar » Cmt Kas 22, 2008 8:47

Medya, kaynaklarca destekleyemeyeceğiniz bütün bilgiler safsatadan ibarettir. Burada safsatanın yeri yoktur!
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen Medya » Cmt Şub 28, 2009 2:21

Bui sadece benim düsünce, kimseyi ikna etmek gibi bir düsüncem yoktur.(safsata).
Ama insanlar bir türlü bilgi aktarmakit. Herkes kendisine göre dogruyu ayirir.
Zaten her dogru belli olsaydi hic tartisma programlari olamazdi hele hele dini tartismalar.
Onun icin safsata yapmak olmus olsa, burda cogu konulari yada kapata bilirsin.
Saygilar
Kullanıcı küçük betizi
Medya
Üye
Üye

İletiler: 10

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x