PKK'ya istihbarat kimlerden¿?

Genel & Güncel Konular

PKK'ya istihbarat kimlerden¿?

İletigönderen Veled » Çrş May 30, 2007 15:53

İran ve Türkiye'ye tehtid.

01 Haziran 2007 Cuma 08:51

Terör örgütü PKK, bombalı saldırı düzenledikleri Tatvan- Malatya seferini yapan yük trenindeki konteynerlerde silah bulunduğunu önceden bildiğini ileri sürdü. 'firatnews' adlı internet sitesine yapılan açıklamada, söz konusu eylemin ABD destekli olarak yapıldığı iddiaları reddedildi. Terör örgütünün sözde silahlı kanadı olarak bilinen HPG adına yapılan açıklamada, "Eylemimiz, Türk devletinin Kürt karşıtlığı temelinde başta İran olmak üzere bölge devletleriyle geliştirmiş olduğu gizli ve kirli ilişkilerinin düzeyini de açığa çıkartmıştır." denildi. Genç ilçesi Suveren İstasyonu yakınlarında, 25 Mayıs'ta demiryoluna yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu yük treninin 8 vagonu raydan çıkmıştı. Vagonlardaki bir konteynırda, İran'dan Suriye'ye gönderildiği ileri sürülen silahların bulunduğu iddia edilmişti.


Resim

PKK'lıların silahları ABD'den

İran, Devrim Muhafızlarının ülkenin kuzeybatısında, Türkiye-İran sınırına yakın bölgede öldürdüğü 10 teröristin kullandığı silahların Amerikan yapımı olduğunu iddia etti. İran devlet radyosuna konuşan İranlı komutan General Rastegar Panah, aralarında M16'ların da bulunduğu Amerikan malı silahların bölgede faaliyet gösteren güçlere çeşitli kanallar vasıtasıyla ulaştırıldığını söyledi.

İran öğrenci ajansı İSNA, dünkü haberinde İran güvenlik güçlerinin, bölgenin terörist gruplardan temizlenmesi çalışmaları çerçevesinde 2 gündür Türkiye-İran sınırında operasyon düzenlediğini bildirmişti.

Resim





TERÖR örgütü Pekaka, bombalı saldırı düzenledikleri Tatvan- Malatya seferini yapan yük trenindeki koınteynerlerde silah bulunduğunu önceden bildiğini ileri sürdü. İddia, Pekakaya yakın internet sitelerinde ortaya atıldı.

Pekaka'nın silahlı kanadının açıklaması diye bu sitelerde yer alan haberde, terör örgütünün istihbarat ve askeri gelişmelere hakim olduğu iddia edildi. İnternet sitelerine göre terör örgütü Pekaka, ‘silahların İran ile Türkiye arasında gizli ilişkileri yansıttığını, eylemin hiç bir dış güce dayanılmadan kendi istihbarat ve güçleri doğrultusunda yapıldığını’ iddiasında bulundu.

KONTEYNERLER BEKLETİLİYOR

Bu arada İran'dan Suriye’ye gönderildiği ileri sürülen silahların bulunduğu iddiası ile ilgili Bingöl ve Genç Cumhuriyet savcıları soruşturmayı sürdürüyor. Konteynerdeki mühimmatın askeri yetkililerin incelemesi için Genç İlçesi'nde bekletiliyor.

(Haber: Ferit DEMİR) :arrow: 31 Mayıs 2007 Perşembe 17:48
Resim


Sınır birlikleri alarmda
Ankara’da Kuzey Irak’a sınır ötesi operasyon tartışmaları sürerken, sınır bölgesindeki birliklere tank ve top sevkıyatı devam ediyor. Elazığ ve Diyarbakır’dan çok sayıda ağır silah, bölgeye sevk ediliyor.
Resim

PKK'nın Kuzey Irak'taki varlığına karşı olası sınır ötesi operasyon için hazırlıklar başladı. Bir süredir birliklerle Irak sınırındaki hareketliliğini artıran TSK, demiryoluyla bölgeye tank ve top desteği yapıyor. Öte yandan teröristlere karşı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de eş zamanlı hava destekli operasyonlar da sürüyor.
Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı'ndan bugün de çok sayıda tank, kara yoluyla Diyarbakır üzerinden Şırnak ve Mardin'de bulunan sınır birliklerine gönderildi. Diyarbakır Tren Garı'nda da yoğunluk yaşandı. 7. Kolordu Komutanlığı'ndan çok sayıda mühimmat ve obüs topu Irak sınırına gönderilmek üzere trenlere yüklendi.
Alarm durumunda olan sınır birlikleri, aksaklığa meydan vermemek için eksikliklerini giderirken, ağır silahları trenlere yükleyen askerlerin moralinin de yüksek olduğu gözleniyor.


Kanal Türk - http://www.kanalturk.com.tr/18053/sınır-birlikleri-alarmda-.html


PKK'nın vurduğu trenin esrarı

Bingöl’ün Genç İlçesi’nde PKK’lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda devrilen 55555 sefer sayılı yük trenindeki, İran’dan Suriye’ye gönderilen konteynırda 300 dolayında roket mermisi ve mühimmat çıktı.

Askeri yetkililer, ABD menşeli olduğu belirtilen roket mermileri ve mühimmata el koyarak geniş çaplı soruşturma başlattı.

Van-Malatya-Islahiye güzergahıyla Suriye’ye gönderildiği anlaşılan konteynırın varış noktasının ise Suriye olduğu belirlendi.

ESRARENGİZ TREN AÇILIYOR

Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen mayınlı saldırı sonucu devrilen vagonlar, Genç İstasyonu'na getirildi. Genç İstasyonu'na getirilen vagonlarda bulunan malzemeler, Genç Cumhuriyet Savcısı İsmail Sarı'nın gözetiminde çıkarılmaya başlandı.

İstasyon çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, olay yerinde görüntü almasına izin verilmeyen basın mensupları istasyondan da uzaklaştırıldılar. Soruşturmanın gizli yürütültüldüğü ifade edilirken, vagonlardan balyalar halinde malzemelerin indirildiği gözlemlendi.

[img]http://img409.imageshack.us/img409/4559/interhabertp5.png[/img]
En son Veled tarafından Çrş May 30, 2007 17:53 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen Hasta » Çrş May 30, 2007 16:18

Hadi hayırlısı bakalım...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen shadow39 » Çrş May 30, 2007 17:45

Burnuma savas kokusu geliyor.Insallah yanilirim
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye
 
İletiler: 2230
Kayıt: Cmt Mar 03, 2007 20:27

İletigönderen Ram » Prş May 31, 2007 17:17

Bazı şeyler, yavaş yavaş ortaya çıkıyor.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Egeli » Prş May 31, 2007 17:30

Pekaka'nın haberi varmış.Saldırmış...Silahlar İran'dan Suriye'ye,oradan da Hamas veya Hizbullah'a gidecekmiş.Ama saldırıyla bize geçmiş.Pekaka'ya haberi kim vermiş?Neden pekaka saldırmış,biz engelleyemez miydik?İlginç tabi.Bakalım sırada neler var?
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye
 
İletiler: 1724
Kayıt: Cum Mar 09, 2007 17:40

İletigönderen Ram » Prş May 31, 2007 17:43

Egeli, pekaka mecliste, siayey değneksiz köy sanıyor burayı. Haberin de geç yansıması, zaten olup biteni özetliyor.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen AlpereN » Prş May 31, 2007 18:30

bence işin aslı böyle israil emir verdi Pkkya onlarda indirdi yoksa pkk irandan ne ve suriyeden ne isterki istese bile istihbaratı nerden bulabilir
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye
 
İletiler: 628
Kayıt: Pzr Nis 22, 2007 22:57

İletigönderen Çetin Taş » Prş May 31, 2007 22:29

Bu ne biçim "büyük iddia "ki?Sanki PKK'nın askerlerimizle çatışmalarından sonra ele geçirilen silahları Uganda-Tanzanya-Kenya yapımı mı?Canlı bombaların üzerlerindeki C-4'ler,A-4'ler Moritanya yapımı mı?1994,1995,1996,1997'de Kuzey Irak'ta PKKlılara içlerinde silah-mühimmat-yiyecek-tıbbi malzeme olan paketleri atan helikopterler Amerikan değil de Papua Yeni Gine helikopterleri miydi?
Ben olay ile ilgili görüşümü paylaşayım.Bu silahlar Amerikalılar ve İsrailliler tarafından İran trenine yerleştirildi.Şerefsiz PKK'ya tren ihbar edilip sabotaj yapması emri yine Sİ-AY-EY ve MOSSAT tarafından verildi.Sonuç olarak hemen ilk anda oluşturulan haber kirliliğinde İran'ın Hizbullah'a Suriye üzerinden silah gönderdiği ağırlıklı olarak işlendi.Yani halkımızın ve dünya kamuoyunun gözünde İran teröre destek veren ülke olarak damgalanmaya çalışıldı ve belki de bunu başardılar.Tam da İran hem kendi sınırları içerisinde ve hem de Irak'ın kendi sınırlarına yakın bölgesinde PKK'nın İran kolu PEJAK'a darbe üstüne darbe indirirken.Ama aynı haber kirliliğinde ilk anda hatırı sayılır bazı haber siteleri silahların tamamının ABD yapımı silahlar olduğunu da yazdı.
Düşüncem olayın ABD-İSRAİL komplosu olduğu ve dünyanın ve de özellikle Türkiye'nin gözünde İran'ın itibarını düşürme,olası Türk-İran-Suriye-Kürt savaşında İran ve Suriye ile Türkiye'nin arasını açma operasyonudur.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x