Portreler Galerisi | Malik Aksel

Düşünceleri, eserleri ve yaşamları ile yakın tarihimize damgasını vurmuş düşünce adamlarımız...

Portreler Galerisi | Malik Aksel

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Mar 02, 2008 2:20




Portreler Galerisi | Malik Aksel

Düşünceleri, eserleri ve yaşamları ile yakın tarihimize damgasını vurmuş düşünce adamlarımız, aydınlarımız "Portreler Galerisi" ile TRT 2 ekranında...

Türkiye'nin düşünce - kültür tarihindeki sığlıktan ya da popüler kişiler yetiştirdiğimizden söz eden yorumlara esaslı bir cevap olan bu belgeselin amacı, Türkiye'nin yetiştirdiği bu kıymetli simaları tanıtmak. "Portreler Galerisi", kitleler tarafından fazla önemsenmiş isimlerle ilgili yeni bir çalışma olmak yerine, yakın tarihimize damgasını vurmuş farklı isimlere dikkat çekmeyi hedefliyor.

"Portreler Galerisi"nin bu bölümünde; Ressam Malik Aksel yer alıyor.

Malik Aksel (1901- 1987)

Malik Aksel, 1901 yılında babası Mehmet Şükrü Bey'in gümrük memurluğu sırasında Selanik yakınındaki Katerin'de dünyaya gelmiştir. Osmanlının bu son yıllarında imparatorluğun siyasi anlamda karışık bir bölgesinde geçen çocukluk günlerinde, daha okul öncesi çağında resme olan ilgisi biçimlenmeye başlamıştır. Bunda, sanata yetenekli bir kişi olan ve resimle uğraşan babasının etkisi büyüktür.

1921'de öğretmen olan Aksel, 1928'de sınav kazanarak Almanya'ya gitti. Berlin Yüksek Öğretmen Okulunda Prof. Grossmann'ın atölyesinde çalıştı. Yurda dönünce Ankara'da açılan Resim Öğretmen Okulunda görev yaptı (1932). Gazi Eğitim Enstitüsü'nün kuruluşuna katkıları oldu ve uzun yıllar bu okulun Resim-İş Bölümünde yöneticilik ve öğretmenlik yaptı. 1951'de İstanbul'daki Çapa Enstitüsüne atandı. 1968'de emekli oluncaya kadar burada görev yaptı.

Başlıca eseleri: Halı Önünde, Şu Karalı Kızlar, Çingeneler, Kız Çocuğu, Kardeşler. Ayrıca resim sergisinde Otuz Gün, İstanbul Minaresinde Kuş Evleri, Anadolu Halk Resimleri, Türklerde Dini Resimler, Sanat ve Folklor, İstanbul’un Ortası adlı kitapları da vardır.

Geniş bir folklor bilgisine sahip olan Malik Aksel, hem eğitici ve araştırmacı, hem de resim uğraşları içinde gündelik yaşam kesitlerinin bazen dramatik, bazen mizahi içerik değerlerine ulaşabilmektedir.








Tek parça video






Görüntü: XviD 29.00fps
Süre: 30 dakika
Dosya Boyutu: 161 MB
Çözünürlük: 512x384



Resim


:arrow: indir: Portreler Galerisi | Malik Aksel - Bölüm 1

:arrow: indir: Portreler Galerisi | Malik Aksel - Bölüm 2





Rar - Şifresi: guncelmeydan

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen fuattt » Cum Eki 17, 2008 22:48

teşekkürler arkadaşım.
Kullanıcı küçük betizi
fuattt
Üye
Üye
 
İletiler: 3
Kayıt: Cum Eki 17, 2008 22:24

Re: Portreler Galerisi | Malik Aksel

İletigönderen magnifisa » Pzr Şub 07, 2010 7:37

harikasın teşekkürler! son yayınlanan "Hüseyin Avni Ulaş"ı da paylaşabilirsan süper olur.
Kullanıcı küçük betizi
magnifisa
Üye
Üye
 
İletiler: 4
Kayıt: Pzr Şub 07, 2010 7:25

Re: Portreler Galerisi | Malik Aksel

İletigönderen emome05 » Sal Nis 05, 2011 4:02

videoyaya ulaşamıyorum indirme linkleri ölmüş acaba yenilenebilir mi ?
Kullanıcı küçük betizi
emome05
Üye
Üye
 
İletiler: 1
Kayıt: Sal Nis 05, 2011 3:58


Şu dizine dön: Portreler Galerisi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x