Öcalan'la pazarlık yapıldı
PKK’nın ateşkes ilan etmesini değerlendiren Prof. Dr. Ümit Özdağ, “Öcalan, kendisinin muhatap alınması için baskı uyguladı ve hükümetle pazarlık yaptı. Ateşkes karşılığında Öcalan’a ne sözü verildi” diye sordu.
Haber: Sümeyra YILMAZ
Prof. Dr. Ümit Özdağ, terör örgütü PKK’nın, Abdullah Öcalan ile AKP hükümeti arasında yapılan gizli pazarlık sonucunda “ateşkes” ilan ettiğini söyledi. PKK’nın referandum öncesinde “ateşkes” ilan ettiğini açıklaması ve sonrasında başlayan “kalıcı barış” tartışmalarını değerlendiren Prof. Dr. Ümit Özdağ Özdağ, çarpıcı iddialarda bulundu. Özdağ, Öcalan ile yapılan pazarlığın ardından referandum sonuna kadar çatışma sürecinin durdurulduğunu kaydetti. AKP’nin başlattığı açılım sürecinden bugüne kadarki süreçte, Öcalan’ın kendisinin muhatap alınması için hükümete baskı uyguladığını belirten Özdağ, şunları kaydetti:
Talimatla dağdan indiler
“Öcalan, gücünü göstermek için Kandil’den PKK’lıları nasıl indirebileceğini göstermek için teklifte bulundu. Öcalan’ın talimatı ile Kandil Dağı’ndan ve Mahmur Kampı’ndan yola çıkan bir grup terörist Habur’dan giriş yaptı. Habur’da yaşanan rezaletin ardından oluşan tepkilerin artması üzerine hükümet Öcalan ile müzakereyi kesti. Buna karşın Öcalan, kentlerde şiddeti artırmaya başlayarak hükümeti baskı altına almaya çalıştı. Öcalan, KCK ile toplu olarak görüşülsün yani kendisi muhatap alınsın istedi. Bu olmazsa savaş şehirlere de sıçrar dedi.”
Ne söz verildiği meçhul
Terör örgütü PKK’nın referandum öncesi çatışmayı durdurmasıyla evet oylarının artacağını öne süren Prof. Ümit Özdağ, “Çatışmasız ortamda PKK’nın halkı boykota götürmesi daha da zor olacak. Ve önümüzdeki günlerde göreceksiniz PKK ve BDP’de de boykottan evete doğru kayma olacak. Öcalan’a ne söz verildi bilemeyiz. Ancak, Öcalan’a bir söz verildiği anlaşılıyor. Öcalan’a ’referandumdan sonraya kadar bekle’ denildi. Öcalan da ’bekliyorum ama beni daha fazla oyalayamazsınız’diyor. Bekleyiz göreceğiz.”
YENİÇAĞ, 18 Ağustos 2010