Gün geçmiyor ki Afrikadaki kuraklık ve açlık ile ilgili bir makale, bir haber, ve insanın kanını donduran bir video paylaşılmasın.
Koskoca bir kıtayı iliklerine kemiklerine kadar sömüren emperyalizmin bu gezegeni getirdiği hale bakınız.
En az iki - üç yüz yıldır kara kıtayı yer altı yer üstü kaynaklarını, topraklarını, insanlarını, iş gücünü, ormanlarını, petrollerini öyle HAYASIZCA sömürdüler ve gasp ettikleri değerleri kendi ülkelerine öylesine utanmazca taşıdılar ki, koca kıtada geriye bıraktıkları:
insanlık dışı bir AÇLIK SORUNU ,
İÇ SAVAŞLAR;
YOKSULLUK;
İŞBİRLİKÇİ DİKTATÖR YÖNETİCİLER;
VE AIDS GİBİ SALGIN HASTALIKLAR OLDU.
Kapitalist batı yağmaladığı madenlerle, köleleştirdiği ucuz iş gücü ile, ormanlarla, petrolle kendi ülkesinde refah içinde yaşarken, gökdelenler, metrolar, sosyal güvenlik sistemleri ile kendi halkına refah içinde bir yaşam kurarken, insanlık adına utanç verici manzarlar oluşturdu geegenimizde.
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Hakimiyet i milliye gazetesinde yazdığı bir yazıda, "En büyük düşman ne falan millettir ne filan millettir, en büyük düşman kapitalizm ve onun vahşi çocuğu emperyalizm dir" demektedir.
Dünya da başka ulusların kanını, canını, iliğini kemiğini sömüren bu emperyalist düzen , kendi refahı için bu düzeni bugünde sürdürmek istemektedir. Afrikadan sonra talan etmek istediği yeni coğrafya ortadoğu ve ANADOLUDUR.
Tarih boyunca köleleştirilmemiş, Anadolu halkını işbirlikçi hükümetler ile köleleştirmek, gelecek nesillerimizin geleceğini çalmak kendi ülkelerine refah kazandırmak için binbir türlü plan yapmaktadırlar. Kutsal ramazan ayında AFİKADAKİ BU KORKUNÇ TABLODAN SORUMLU OLMAYAN İSLAM DÜNYASININ İNSANİ YARDIM DUYGULARINI SÖMÜRÜP YAPACAKLARI ÜÇ KURUŞLUK YARDIMI DA YİNE BİZ İSLAM DÜNYASININ SIRTINA YIKMAK İSTİYORLAR.
Bugüne kadar silahlanmaya harcadıkları parlar ile 50 bin kez açlık sorunu çözülebilecekken, bilerek isteyerek çözmüyorlar ki Afrikadaki tarım topraklarını kendi firmaların endüstriyel tarım uygulamaları için, yüz yıllığına kiralasınlar, Afrikalıları da boğaz tokluğuna çalışan ucuz iş gücü olarak kullansınlar.
Bizim yapacağımız yardım ile Afrikanın yukarıda yazdığım sorunlarına çare bulunmayacağı kesindir. Sadece bu kutsal ayda vicdanımızı rahatlatacağız. Yardım yapmayalım demiyorum ama bu tablo karşısında yapılması gereken çok daha önemli işlerin olduğunu düşünüyorum.
Bizlerin yapması gerekenler
1) Bu insanlık dışı tablodan kapitalizmin ve onun vahşi çocuğu emperyalimin sorumlu olduğunu,
2) Emperyalizmin yeni hedefleri arasında Türkiye cumhuriyeti olduğunu bu vesile ile halkımıza anlatmak ve
3) Antiemperyalizm saflarını güçlendirmektir.
Batı bugüne kadar afrikadaki açlar için ne yaptı üç beş konser vermek dışında? yardımda bile eğlenmiyormu bu gezegenin bugünkü halinden sorumlu olan ülkeler?
Afrikadaki yağmalanan madenler ile kendi ülkelerinde gökdelenler kuran ülkeler gidip kurtarsın insanlığı, bu insanlık dışı görüntülerden, ya da hepsi cehennemde insanlık adına yaptıkları, ve seyirci kaldıkları bu tablo için ateşler içinde yansınlar.
Bilinçli olmaz isek, halkımızı gerçek düşmanın farkına vardıraramaz isek 15- 20 yıl sonra bizim halkımızı da bu halde göreceğiz korkarım.
Saygılarımla
Kuvvai Milliyeci Torunu