Rektör 2 gün önce uyarmış

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Rektör 2 gün önce uyarmış

İletigönderen Türk-Kan » Prş Nis 10, 2008 10:40

Akdeniz Üniversitesi'ndeki gerilim nedeniyle emniyete yazı gönderildiği ortaya çıktı.

Akdeniz Üniversitesi'nde 21 kişinin yaralandığı kavgada, AKP hükümeti sorumluluk almazken, olayı "türban" nedeniyle karşı karşıya geldiği üniversiteleri "suçlamak için fırsat" olarak görüyor. Kavganın yaşandığı yurdun güvenliğinden Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sorumlu olduğu ayrıntısı gözden kaçırılmaya çalışılırken, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın 'ın olaylar çıkmadan 2 gün önce, resmi yazıyla emniyet güçlerinden önlem almalarını istediği öğrenildi. Kavga sırasında yerleşkenin polis kontrolünde olduğuna dikkat çekildi.

AKP'den, üniversiteye destek olacak tek bir açıklama gelmezken, olayların çıktığı yer olan Akdeniz Öğrenci Yurdu'nun aslında MEB'in sorumluluğunda olduğu ayrıntısı görmezden geliniyor. MEB bünyesindeki Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı olan yurttan, kurumun sorumlu olduğunun altı çiziliyor.

Öte yandan AKP hükümetinin ve dinci basının suçlamalarının aksine, Akdeniz Üniversitesi yönetiminin zaten olaylardan önce harekete geçtiği öğrenildi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Cumhuriyet 'e yaptığı açıklamada, pazar günkü olaylardan iki gün önce yani 4 Nisan Cuma günü, emniyete yazı yazdığını bildirdi.

Akaydın, "Gerginliği fark ettik ve bizzat ben cuma günü öğleden sonra emniyete yazı yazdım, üniversitedeki durumu aktararak, güvenlik önlemi almalarını istedim. Resmi yazıyla bunu bildirdik" dedi. Akaydın, "Olaylar yaşandığında zaten üniversitede emniyet güçleri vardı" dedi. Akaydın, "Öyleyse polisin ihmali söz konusu olabilir mi" sorusuna ise "Bu konuda yorum yapmak istemiyorum" yanıtını verdi. Akaydın, ne yurdun güvenliğini sağlamanın ne olaylara müdahale edip önlemenin ne de sorumluları bulmanın üniversitelerin görevi olmadığının altını çizdi.

Üniversitedeki olaylar sonrasında birçok öğrenci güvenlik konusunda tedirgin olarak yurttan ayrılmıştı. Olayların başladığı dönemdeki rahatsızlığın halen sürdüğü ancak gergin havanın giderek dağıldığı öğrenildi. Antalya Valiliği'nin kararıyla da olayları teşvik ve tahrik ettiği belirlenen 52 öğrenci, belirli bir süre yurttan uzaklaştırılmıştı.

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Akdeniz Üniversitesi'nin yerleşkesinde çıkan olaylarda, 3'ü Akdeniz Yurdu'nda, 18'i de çıkan kavgada toplam 21 kişi yaralandı. Silahlı, bıçaklı kavgayla ilgili 45 kişi gözaltına alınırken, bunların 2'sinin yaşının 18'den küçük olduğu belirlendi. Gözaltına alınanlardan 6'sı tutuklandı, 33'ü ise serbest bırakıldı.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x