Richard Dawkins Türkiye Yorumu 22 Ağustos 2009

Türkiye ve Dünya Gündeminin tartışıldığı izlenceler, açık oturumlar

Richard Dawkins Türkiye Yorumu 22 Ağustos 2009

İletigönderen Demo-X-Race-Y » Prş Ara 24, 2009 0:29

Söyleşiyi 29. dakikasından itibaren izlerseniz, evrimin ve sonradan ateizmin en ateşli ve en popüler savunucusu hale gelen, ülkemizdeki "God Delusion", "Tanrı Aldatmacası" ile de dikkatleri üstüne "Gen Bencildir"den sonra tekrar çeken Richard Dawkins'in kitabının Türkiye'de yasaklanması ile ilgili yorumu vardır. Tabiki söyleşide Türk devleti ve milleti arasında ayrım yapılmamakta, "Turkish Lore" diyerek Türk Kültürü hedef alınmaktadır.

Söyleşi:
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/science/article6804971.ece

Bu söylediklerim hakikat olduğu gün, senden ve bütün medeni beşeriyetten dileğim şudur: Beni hatırlayınız.
K. Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
Demo-X-Race-Y
Üye
Üye

İletiler: 71

Re: Richard Dawkins Türkiye Yorumu 22 Ağustos 2009

İletigönderen Tutku » Prş Ara 24, 2009 5:39

Dawkins'in bir çok filmini ve konferansını izledim. Yukarıda verdiğinizi vaktimin kısıtlı olması dolayısıyla henüz izlemedim ancak hem kitabı hakkında hemde Türkiye hakkındaki görüşlerini net bir şekilde bilmekteyim. Richard Dawkins'in aldığı tutum Harun Yahya zihniyetindeki evrim karşıtı kişilerin tutumu nedeniyledir. Hatta bir konferansında Harun Yahya denilen şahsın "Yaratılış Atlası" adlı kitabı ile ilgili eğlenceli bir izlencesi de vardır. Bu izlencenin bağlantısını konunun sonunda verdim. İzlerseniz ön yargılarınızdan kurtulabilirsiniz. Türkiye'nin de sözü geçtiği bir başka yapımı (belgesel) ise Root Of All Evil'dır.

Bu adamın ne Türkiye ile ne de başka bir ülkenin kültürüyle işi olduğunu sanmıyorum. Eğer yaptığı diğer belgeselleri izlemiş olsaydınız Amerikanların, İtalyanların, İngilizlerin de yerden yere vurulduğunu görebilirdiniz. Tabi yerden yere vurulan kültür değildir. Eğer merak edip izlemek isterseniz belgesellerinin adlarını verebilirim.

Bilim dünyasında alay konusu olan Harun Yahya'nın Yaratılış Atlası hakkındaki söyleşisi ve Türkiye'ye bakış açısı hakkında ip ucu veren açıklamaları
Tek parça halinde izlemek için: http://www.overstream.net/view.php?oid=sbsya4tulymw

ya da

Parça 1

Parça 2

Parça 3

Parça 4
Kullanıcı küçük betizi
Tutku
Üye
Üye

İletiler: 17

Şu dizine dön: Türkiye ve Dünya Gündemi

Kİmler çevrİmİçİ