Rota Belli... (Okumalısınız)

Rota Belli... (Okumalısınız)

İletigönderen kaye » Cum Ağu 08, 2008 15:21

POLİTİKA GÜNLÜĞÜ

HİKMET ÇETİNKAYA

Rota Belli...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gerçekten demokrasiyi, özgürlükleri, evrensel kukuku, eşitliği savunuyor mu?

Göcek köylerinde dinlenen Gül’ün gülümsemesi, ağırbaşlı tavrı inandırıcı mı?

Gül, 21 üniversiteye rektör atadıktan sonra sanırım rahatlayıp bir “oh” çekti ve Ankara’dan Dalaman’a uçup oradan Göcek’e gidip, bilmem kaç metre boyundaki yatla Güney Ege’nin mavi sularına yelken açtı...

Göcek benim çok sevdiğim bir doğa harikasıdır... Koyları ve bükleri çok güzeldir... Üstelik yağmalaya yağmalaya bitmemiştir...

70’li yıllarda İzmir’den yola çıkıp Fethiye’ye uzanırdım...

O yıllar İzmir-Fethiye yedi sekiz saat sürerdi...

Güney Ege bir yaşam sevinci verir insana.

Bodrum’dan başlayan mavi yolculuk elbet ilk akla gelendir...

Binlerce yıllık tarih ve kültürün izleriyle yaşar o yörenin insanları. Aşkı, sevinci, hüznü bir başka yaşar.

Aslında rektör atamalarını yazacağım... AKP’nin kendi kadrolarını nasıl kurduğunu, AKP’den milletvekili adayı olanların nasıl rektör atandığını anlatacağım...

Ben rektör atamalarını düşünürken, Halikarnas Balıkçısı’nın “Arşipel” kitabını anımsadım. Şadan Gökovalı’nın hazırladığı kitapta Cevat Şakir, büyük düşünür Platon’dan söz ederken özellikle Anadolu’da felsefenin, kadınların da katıldığı düşünsel bir konu olduğunun altını çizer...

Üç bin yıl önce Anadolu’da kadın, yaşamın her alanında vardı...

Peki ya şimdi?..

Eğer AKP’liyseniz tüm kapılar ardına dek açılır.

Prof. Dr. Ayşe Jale Saraç, 22 Temmuz seçimlerinde Dicle Üniversitesi’ndeki görevinden istifa edip AKP’den milletvekili adayı olmuştu. Seçilemedi ve yeniden görevine döndü.

Rektör seçimlerine katılan Saraç, sandıktan üçüncü çıktı. YÖK onu ikinci sıraya taşıdı, Abdullah Gül de rektör olarak atadı.

Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki oylamada Prof. Dr. Sedef Gidener oyların büyük çoğunluğunu aldı. Cumhurbaşkanı, oyların yüzde 15’ini alan Prof. Dr. Mehmet Füzün’ü rektörlüğe atadı.

Bu ayrımcılık değil mi?

Olur mu hiç!

Cumhurbaşkanı demokrattır, eşitlikçidir.

Ayrımcılık yapmaz...

Burada bir anımsatma yapmam gerekir sevgili okur...

Oyların yüzde 15’ini alan Mehmet Füzün’ün kardeşi Manisa’nın Akhisar AKP İlçe Başkanı’ydı.

Gördünüz mü yansız olması gereken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ne denli demokrat ve özgürlükçü olduğunu...

Rektör atamalarına bakıldığında tarikatların, Milli Görüş bahçesinde yetişenlerin etkili olduğunu açık biçimde görebilirsiniz...

AKP üniversitelerde kadrolaşıyor...

Her şey aşama aşama..

Bizim Soros’un Çocukları, liberal tosuncuklar ne diyor AKP’nin örgütlenmesine?

Demokrasi ve özgürlükler adına alkışlıyorlar...

Akdeniz Üniversitesi’nin eski rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın şu sözlerine kulak verin:

“İşgal edilen makam Atatürk’ün kullandığı makamdır. Saygıdeğer makamdır. Cumhuriyet devrimi ve ilkelerini savunmanın faturasının bana kesildiğini düşünüyorum.”

Aydınlanma devrimini savunmak suç bugün ülkemizde...

Suçlu olmak salt Ergenekon’dan gözaltına alınıp tutuklanmak ya da salıverilmek değil...

Dikkat edin başınıza her şey gelebilir...

İşadamı ya da sanayiciyseniz AKP iktidarıyla iyi geçinmeniz gerekir... Eğer geçinmezseniz maliye denetçileri sabah akşam kapınızdadır...

Türkiye böyle bir dönemi hiç yaşamadı...

Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki örgütlenme ortada...

Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) “Laiklik Karşıtı Eylemler Katoloğu”nun üçüncüsünü hazırladı...

Ankara’da üstgeçit köprülerin üzerine asılan pankartta ne yazıyor?

Gelin birlikte okuyalım:

“Başörtüsü Allahın emridir...”

Açık lise sınavlarına kara çarşaf, sarık ve cüppeyle giren öğrenciler, Ege’nin her yerinde kurulan tarikat kampları ve rektör atamaları...

Artık “nereye gidiyor Türkiye” sorusunu sormuyorum.

Gidilen yer belli... Rotayı ABD ve AB çizmiş:

İslam devleti...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen maydonos » Cum Ağu 08, 2008 18:27

tesekkurler kaye evet cok guzel aciklamis anlayabilenlere tabi. zaten surekli okuyorum.gercek gundemden ve su andada anketleri var hangi kose yazarini okursunuz diye? katilmak isteyen arkadaslara duyuruyorum ve hikmet cetinkaya acik ara onde..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x