Sadak: Kürtler, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözüne zorlanamaz.

Genel & Güncel Konular

Sadak: Kürtler, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözüne zorlanamaz.

İletigönderen Ram » Pzt May 07, 2007 8:30

DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP) Hakkari İl Başkanı Sabahattin Suvağcı'nın düğününe katılan ve davetlilere Kürtçe hitap eden DTP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Selim Sadak, ‘Ne mutlu Türküm diyene!’ sözünü söylemeyenin hain sayılmayacağını belirterek “Kürtler bu söyleme zorlanamaz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar. Şemdinli'yi, Cilo, Sümbül dağlarını, Uludere'yi, Silopi'yi ne kadar bombalasalar da bizler yine barış ve demokrasi isteğimizi tekrarlayacağız'' dedi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Hakkari İl Başkanı Sabahattin Suvağcı, 27 yaşındaki Hamiyet Raufoğlu ile Hakkari’de düzenlenen ve 2 gün 2 gece süren dillere destan düğünle dünya evine girdi. Düğüne DEP Milletvekili aynı zamanda DTP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Selim Sadak, Hakkari Belediye Başkanı DTP’li Metin Tekçe, DTP'li ilçe belediye başkanları ve AKP Hakkari İl Başkanı Osman Kızılban ile binlerce davetli katıldı.

Pehlivan Mahallesi'ndeki düğün alanına yüzlerce araç konvoyu eşliğinde getirilen gelin Hamiyet Raufoğlu, izdiham nedeniyle yaklaşık 15 dakika araçtan inemedi. Gelini almaya gelen damat Suvağcı ise DTP’li yöneticilerin yardımıyla kalabalık arasından zorlukla çıkarılabildi. Düğünde bir araya gelen DTP’liler ile davetlilerle kol kola girip saatlerce halay çekti.

Düğüne katılan DTP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Selim Sadak, davetlilere Kürtçe hitap etti. Sadak, Genel Kurmay Başkanlığı'nın sitesinden yapılan açıklamada “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün, ‘Ne mutlu Türküm diyene!’ anlayışına karşı çıkan herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanıdır ve öyle kalacaktır'' sözlerine atıfta bulunarak, Kürtçe şunları söyledi:

“Hiç kimse diyemez ‘Ne mutlu Türküm diyene’ demeyenler haindir. Ben de huzurunuzda söylüyorum. Kürtler bu söyleme zorlanamaz. Ben 14 yıl önce Hakkari’ye gelmiştim. O zaman Kürtçe, ‘Nasılsınız, iyimisiniz’ demiştim. Bu söylemim nedeniyle 15 yıl hapis cezasına çarptırıldım. Sizler davanızdan vazgeçmediniz. Bugün görüyorum ki, bu coşkunuzu Kürtçe kutluyorsunuz. Kürtlere tuzak kurdular. Ama AKP kendisi o tuzağa düştü. Eğer ülke barajı olmasaydı, bugün DTP milletvekili ile parlamentoda olacaktı ve AKP’de bu kadar rezil olmayacaktı. Cumhurbaşkanı da seçilmiş olurdu.'' Sadak’ın mitinge dönüşen bu konuşması düğüne katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Behçet DALMAZ/HAKKARİ,(DHA)

:arrow: Bu söz basit bir söz değildir. Ya seviyorsundur, ya sevmiyorsundur sözüdür. "Ne mutluki, Türk olmasamda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu ülkeyi kendi vatanım olarak görüp ekmeğini yediğim devletimi seviyorum. Halkların kardeşliğine inanıyorum." demek yerine; Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti'nin şu anda bulunduğu, hâl ve durumu gözetmeksizin kışkırtıcı söylemlerde bulunuyorsun. Akabinde de yalan söylüyorsun. Kürtçe konuştuğu için 15 yıl hapse mahkûm olmuş. :) Acaba pekaka üst düzey eski yöneticilerinin bir kısmına "yardım ve yataklık" etmekten mahkemeye çıkmış olmayasın¿? Bir insan bu kadar kışkırtıcı, bu kadar mı adi olur¿?

Çawani başi!? Ben de söylüyorum, kim tutuklayacak beni¿? Şimdi diyeceksinki o zaman farklıydı. Yalan. :) Diyarbakır halkı dün de Kürtçe konuşuyordu, bugün de Kürtçe konuşuyor. Türkçeyi halâ bilmeyen tonla insan mevcut bu ülkede. Onları da tutuklamaları gerek miyor muydu¿? Neden gerçeği söylemiyorsun¿?

14 / 12 / 05 tarihli haber yazdı:Hakkari'de, dün çıkartıldığı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan ve bugün avukatlarının girişimiyle tutuksuz yargılanan Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Hakkari İl Başkanı Sabahattin Suvağcı, tutuklamasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Bir süre önce Roj TV'ye yaptığı açıklama üzerine önceki gün akşam saatlerinde çıkartıldığı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Sabahattin Suvağcı, avukatlarının tutuklama kararıyla ilgili bir üst mahkeme olan Asliye Ceza Mahkemesi'ne bugün yaptığı itiraz üzerine akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Evinde onlarca misafir tarafından karşılanan Suvağcı, tutuklama ile ilgili olarak İHA muhabirine açıklamada bulundu.

Önceki günkü tutuklamanın yasal dayanağı olmadığını iddia eden Suvağcı, "Tutuklama sebebi söz konusu davada, yaklaşık 1.5 ay önce kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılan Ali Erol'un kaçırılması olayında Hakkari'de herkes gibi ben de büyük bir tedirginlik yaşayarak, siyasi bir partinin başkanı olmam nedeniyle bu tür konularla ilgili basına kaygılarımı belirttim. Dün bu olayın tutuklama gerekçesi olarak sunulması beni şaşırttı.

Tutuklanmamda, bu açıklamanın yapılmış olduğu yayın organının da etkisi olduğuna inanıyorum. Bilindiği gibi son bir aydır özelikle Roj TV'nin kapatılmasına ilişkin bir takım çabalar vardır. Tutuklamanın hukuki dayanağı olmadığına inanıyorum. Tümüyle siyasi bir karar olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu.


Bunu da pişkin pişkin savunmuşsun. Ne diyeyim sana, her tarafın kokuşmuş. Sizin gibiler yüzünden, halâ, her gün şehit haberleri geliyor.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen kemalist » Pzt May 07, 2007 23:41

Bu insanların arasında yaşayan birisi olarak diyebilirim ki, bunların yaptığı resmen bölücülüktir!Bu insanlar bölücülükten yargılanmalı ve en ağır cezalara çarptırılmalı,siyasetten ömür boyu men edilmelidirler!Bakar mısınız adamdaki cesarete,çıkmış Türkiye Cumhuriyeti'ni,onun Yüce Ordusunu ve Aziz Atatürk'ü suçluyor!!!Sen kimsin be kardeşim!ABD'nin,AB'nin,Barzani'nin,Talabani'nin uşaklığını yaparak bir yere varamazsınız kardeşim anlayın bunu artık!Sizin gibi satılmış adamlarla bu ülkenin artık uğraştığı yeter!Sen ve senin zihniyetin, bu şerefsizce söylemlerin hesabını verecek birgün bunu unutma!!Atatürk Türkiye'sinde yaşayıp,bu ülkenin ekmeğini yiyip,bu ülkeye küfreden soysuzları birgün bu millet yargılayacaktır!Unutma ki,Kürtlük diye bir ırk asla yoktur ve asla da varolmayacaktır!Türkiye'de Kürt sorunu da yoktur,olmamıştır ve olmayacaktır!Ama siz böyle emperyalist güçlerin uşaklığını,maşalığını yapmaya devam ettiğiniz sürece,Türk Milleti ve Ordusu sizlere gereken cevabı her zaman verecektir!!!
Sizin gibi satılmışlara inat;NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!
Kullanıcı küçük betizi
kemalist
Üye
Üye
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt May 07, 2007 23:15

İletigönderen Çetin Taş » Sal May 08, 2007 6:55

Yürüyüş kararı sayılacakkkk!!!!!!
Saaaaaaayyyyyyyyy!
Ne!-Mutlu!-Türküm!-Diyene!
RAM,paylaşım için sağol arkadaşım.
En son Çetin Taş tarafından Sal May 08, 2007 21:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

Re: Sadak: Kürtler, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sözüne zorlanam

İletigönderen |Kuralsız| » Sal May 08, 2007 20:34

Ben 14 yıl önce Hakkari’ye gelmiştim. O zaman Kürtçe, ‘Nasılsınız, iyimisiniz’ demiştim. Bu söylemim nedeniyle 15 yıl hapis cezasına çarptırıldım. Sizler davanızdan vazgeçmediniz. Bugün görüyorum ki, bu coşkunuzu Kürtçe kutluyorsunuz.


Eee o zaman başımızda böyle ''Satanseverler'' yoktu !

Şimdi her istediğiniz oldu , Ak Pazarlama A.Ş her isteğinizi AB uyum yasaları adı altında yerine getirdi...

Daha ne istiyosunuz :?:

hımm tamam siz şimdi de Federasyon istiyordunuz dimi :roll:



Al-ırsınız :twisted:




Ram, haber için tşk.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x