Said-i Kürdi’nin Ütopyaları Gerçek mi Oluyor?

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Ara 29, 2007 16:13

5 Kasımda başbakanın ABD başkanı Bush ile yaptığı görüşmeden sonra ülkemizin doğu ve güneydoğu sorunu farklı bir ivme kazandı.

Bu öyle bir ivme ki sanki Said Kürdi'nin yıllar önce hayal ettiği bütün ütopik düşünceleri gerçekleşiyor.

Aynı kefeye koymak belki yanlış olur ama bu gün İmralı da ki piyonun avukatları aracılığıyla duyurduğu düşünceleri de neredeyse Said Kürdi'nin düşünceleri ile örtüşüyor.

Tek bir farkla; İmralı da ki avanağın biraz daha dini inanç yönü zayıf kalıyor.

Said-i Kürdi'nin ütopyası ne idi?

O gün için gerçekleşmesi imkansız olan ancak bu gün artık demokrasi adına neredeyse kabullenilmek üzere olan doğu ve güneydoğu da Kürtçe eğitim yapan okullar.

Kürt kimliğinin ayrı bir millet olarak tanınması vs.

Peki bu gün İmralı da ki cani ne diyor?

İfadeleri farklı olsa da Said Kürdi den pek farklı bir şey söylemiyor.

Mevcut iktidarın kadrolarının büyük çoğunluğu CIA etkisinde olan ve Said-i Kürdi'nin talebesi, bu günün büyük mürşidi! olarak bazı kesimlerce kabul gören Fethullah Gülen cemaatinin elemanlarıyla dolmuş durumda.

Fethullah Gülen efendi anlayacağınız şu anda iktidar.

Kürdi'nin hayallerini gerçekleştirmek için ABD ile işbirliği içerisinde bütün gayretini gösteriyor.

Fikirlerini empoze edebilmek ve toplumun geniş kesimlerine hitap edebilmek amacıyla her elemanına en az 10 tane Zaman gazetesi abonesi bulmayı zorunlu hale getirmiş.

Böylece hem kendi sesini geniş gariban halk kitlelerine duyururken hem de kendi isteği doğrultusunda hareket eden iktidarı aklamak için zemin oluşturuyor.

Kisve din kisvesi'

Her dönem Gülen gibi bir takım muhteremler çıkacaktır. Ne yazık ki kerameti kendinden menkul bu muhteremler Müslümanları ve milletimizi bir takım fırkalara bölmekten başka bir işe yaramamışlardır.

İktidarın doğu ve güneydoğu sorunu ile ilgili attığı her adım Anadolu'nun binlerce yıl sonra alacağı durumu etkileyecektir.

Askerle entegre olarak yaptıklarını söyledikleri birtakım çalışmalar görünen o ki tarihte hiç var olmamış bir millet oluşturmak ve hiçbir dönemde izlerine rastlanılmayan bir devlet oluşturmaya doğru gidiyor.

Son dönemlerde kasıtlı olarak ihale usulü ile makale yazan bazı bilim adamı müsveddeleri de zaten Türk diye bir milletin Anadolu da yaşamadığını tarihte ki tek kendine Türk diyenlerin Göktürk devleti olduğunu söyleyip yazıyor.

İster adı terör olsun, ister bilim olsun, isterse din kisvesi altında olsun birileri bu güzelim ülkeyi ve milletini bölmek için dört koldan psikolojik bir savaş yürütülüyor.

Bu öyle bir psikolojik savaş ki boyutları tarihin görmediği düzeyde.

Tarih böyle bir psikolojik savaşı kaydetmemiştir belki ancak gaflet ve dalalet içerisinde olanları kaydetmiş ve sonlarını apaçık biçimde sergilemiştir.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen orhunefe » Cmt Ara 29, 2007 16:32

Ergun Poyraz'ın Kanla Abdest Alanlar kitabını okuyorum da galiba ütopya değil artık.

Devlet eliyle desteklenen bir hareket şimdi devleti ele geçirdi...
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Ara 29, 2007 16:48

orhunefe, benim de listemde o kitap ama günün 24 saat olmasi yetersiz geliyor :roll: Hala iceride Ergün Poyraz :|

Ne diyor Fetullah: "Sessiz ve derinden gidip kaleleri içten ve açık vermeden fethetmemiz gerek". Ama gümbür gümbür geliyorlar artik.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen kaye » Pzr Oca 06, 2008 3:09

Bir de şu kitabı okumanızı şiddetle salık vereceğim. Hayretler içerisinde kalacaksınız, bu kadarını "ben bile tahmin edememiştim" diyeceksiniz. Öyle demezseniz atın beni bu siteden...
Semih Tufan Gülaltay yazarı, kitabın adı: Fethullah Müslüman mı!!!
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen orhunefe » Pzr Oca 06, 2008 10:43

kaye yazdı:Bir de şu kitabı okumanızı şiddetle salık vereceğim. Hayretler içerisinde kalacaksınız, bu kadarını "ben bile tahmin edememiştim" diyeceksiniz. Öyle demezseniz atın beni bu siteden...
Semih Tufan Gülaltay yazarı, kitabın adı: Fethullah Müslüman mı!!!

Sağol birader. Fakat kitabı belli başlı kitap sitelerinde satılırken bulamadım. Kitap yasaklı mı yoksa tükenmiş midir? Yayın tarihi nedir biliyor musun?
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

İletigönderen Efe » Pzr Oca 06, 2008 13:02

orhunefe, Aşağıdaki adreslerden kitabı internetten almayı deneyebilirsin, sitelerde kitabın satışta olduğunu gösteriyor.

http://www.netkitap.com/kitap/65325/fet ... an_mi_.htm

http://www.kitapaloku.com/default.asp?x=9&urun=2541

http://www.estore.com.tr/EStore/Product ... 50(7000000)

Burda ise ürünün satışı durdurulmuş.

http://www.tulumba.com.tr/storeItem.asp ... 82208SJ136

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 1508

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 7 konuk

x