Sansürsüz - 17 Ağustos 2009 / Türk İslam Tarihi

Türkiye ve Dünya Gündeminin tartışıldığı izlenceler, açık oturumlar

Sansürsüz - 17 Ağustos 2009 / Türk İslam Tarihi

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Ağu 23, 2009 3:35

.
Sansürsüz - HaberTürk

Yiğit BULUT'un konukları.İlahiyatçı, Yazar Prof. Dr. Yaşar Nuri ÖZTÜRK, Gazeteci-Yazar Murat BARDAKÇI ve Kültür Eski Bakanı-Yazar Namık Kemâl ZEYBEK

Türk İslam Tarihi

İzle:

Bölüm 1

Bölüm 2

Görüntü: XviD 29.00 fps
Süre: 4 saat 21 dakika
Dosya Boyutu: 1,10 GB
Çözünürlük: 512x384

Resim

İndir
:arrow:

Sansürsüz - 17 Ağustos 2009 (Kısım 1)

Sansürsüz - 17 Ağustos 2009 (Kısım 2)

Sansürsüz - 17 Ağustos 2009 (Kısım 3)

Sansürsüz - 17 Ağustos 2009 (Kısım 4)

Sansürsüz - 17 Ağustos 2009 (Kısım 5)

Sansürsüz - 17 Ağustos 2009 (Kısım 6)

Rar - Şifresi: guncelmeydan

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Re: Sansürsüz - 17 Ağustos 2009 / Türk İslam Tarihi

İletigönderen ulusalcı » Prş Ağu 27, 2009 3:28

Paylasim icin tesekkürler. Yigit Bulut güzel bir programa imza atmis. Devamini bekleriz.
Kullanıcı küçük betizi
ulusalcı
Üye
Üye

İletiler: 93

İletigönderen İlteriş » Prş Ağu 27, 2009 7:14

Turk yoktur imasiyla Murat Bardakci ne yapmaya calisiyor? Habeturk ne yapmaya calisiyor? Gen haritacilari ne yapmaya calisiyor?

Bir sozde gen arastirmasi yapmislar,
* Orneklemlerin nereden secildigi belli degil (ama ben tahmin edebiliyorum! Muhtemelen bazi hristiyan azinliklar arasinda yapilmis olabilir)
* Orneklem miktarinin anlamli ve Anadolu halkini temsil ettigine iliskin bir iddialari yok ( Belki de sadece 30 denek incelendi)

* Bu arastirmanin sonucu olarak "sozde" Gen haritamizda %3 Orta Asya katkisi buluyorlar!

Aziz dostlar, Turkiye Cumhuriyetinde yasayan insanlarin etnik ve irki olarak nereden olduklari veya hangi mensubiyete sahip olduklari pek onemli degildir bizim icin, cunku Ircki degiliz, Turk demek Turk Dili ve Kulturu demektir bizim icin. Ancak!

Ancak, %3 Orta Asya katkili gen haritasi cikarmalari im-kan-siz-dir! Anadolu topraklarinin konar gocer Turkmen boylari ile ve Yoruklerce iskan edildigi bir gercektir. Bugun Turk koylerine gidiniz herkes hangi oguz boyundan oldugunu bilir, hatta 1000 yila varan secere bile cikartilir. Toroslarda yorukler zaten Orta Asya Turk halklarindan ayirt edilemezler bile. Hani klasik bir tabir vardir ya "Orta Asya'dan geldik" diye, iste bu insanlar daha dun gelmis gibidirler. Bu arastirmayi yapanlar, Anadolu Turklugu'nu YOK SAYMA ugrasina girmislerdir veya buyuk olasilikla zaten ulkede gercekten onemli miktarda var olan Turkiye Cumhuriyetine yurekten bagli olan, ancak irki mensubiyet olarak koku Orta Asya'ya vs dayanmayan, , balkanlardan gocmus olan ve yahut Turkler Anadolu'ya geldiginde zaten Anadolu'da bulunmakta olan Rum, Ermeni, Suryani, Nusayri, Kurt ve benzeri etnik kokene mensup insanlarimiz arazsinda yapmis olmalilar.

Bu durum, Bati dunyasinda ozgur bilim yapabilme sinirinin, hala bati dunyasinin cikarlari ile sinirlandigini gosteren ibret verici bir ornektir.

Sumerler'in "Turani bir kavim" oldugunu bulan bir batili arastirmacinin bu sonuca ulastigi arastirmasinin sunumunu yaparken, vatikan gozlemcisinin ayaga kalkarak "Boylesine eski bir Uygarligi Turklere baglayamazsin, eger arastirmalariniz bunu gosteriyorsa, yeterince calisma yapmamis olmalisiniz, onlarin Turani Bir kavim olmadigini kanitlayana kadar calismalariniza devam ediniz" diyerek bilimi baski altina aldigini biliyoruz.

Bu gibi "SARTLANMIS" sozde bilimsel arastirmalar, su gunlerde Turk halki uzerine uygulanmakta olan psikolojik harekatin bir parcasidir.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Elveda » Prş Ağu 27, 2009 8:14

Teşekkürler paylaşım için. Daha izlemedim ama GöktürkMehmet arkadaşımızın dedikleri şaşırttı beni % 3 oranı bilinçli ve tezgah bir oran olduğu bas bas bağırıyor.
Kullanıcı küçük betizi
Elveda
Uzaklaştırıldı

İletiler: 55

İletigönderen Türk-Kan » Prş Ağu 27, 2009 11:50

GöktürkMehmet yazdı:Turk yoktur imasiyla Murat Bardakci ne yapmaya calisiyor? Habeturk ne yapmaya calisiyor? Gen haritacilari ne yapmaya calisiyor?

Resim
Kürt açılımında toptan çözüm: TÜRK YOKTUR!

TÜRK kimliğini yok etme çabalarına okyanus ötesinden destek geldi. Aralarında, ABD’lilerle birlikte Türkiye’den sözde 15 bilimadamının da bulunduğu bir grup, gen haritamızı çıkarmış. Araştırmaya göre, Türkiye’de Türkler hariç, yetmiş milletten insan yaşıyor!

Prof. Dr. Galip Akın:
* SON zamanlarda ülkemiz üzerinde bir takım tezgahlar yürütüldüğü açıktır.

Yazar A.Tayyar Önder:
* KÜRESEL güçler bu tür tartışmalar yaratarak insanların zihnini bulandırıyor.

Türkler üzerine ‘genetik’ oyun

ABD üniversitesi, Türkiye’de yaşayan insanların 12 farklı gen taşıdığını ve en karışık genetik özelliğin Anadolu’da olduğunu iddia etti

Son günlerde Türkiye üzerinde başlatılan yoğun kampanyalara bir yenisi daha eklendi. Özellikle hükümetin Kürt açılımı ile fitili ateşlenen Türkiye’yi bölme projesine Avrupa ülkeleri de yeni projeleriyle katıldılar. Karıştırmak istedikleri ülkeler üzerinde her türlü uygulamayı hayat geçirmekten çekinmeyen küresel güçlerin Türkiye üzerindeki yeni bir oyunu ise Türklerin genetik özelliği üzerinde oldu. ABD’deki Stanford Üniversitesi’nin “Anadolu’nun genetik profili” başlığı altında başlattığı sözde çalışmasında Anadolu’da yaşayan insanların dünyanın farklı bölgelerine ait 12 farklı gen taşıdığı tespit edildiği öne sürülüyor. Araştırma bilgilerine göre Anadolu’da yaşayan insanların Sibirya’dan Finlandiya’ya, Orta Asya’dan Balkanlar’a ve Hindistan’dan Kafkaslara kadar birçok farklı halkın genlerini taşıdığı ve en karışık genetik yapıya sahip olduğu iddia ediliyor. Aralarında Türk uzmanların da bulunduğu 15 kişilik geniş bir ekip tarafından yapıldığı ve Türkiye’deki 95 farklı il ve ilçe merkezinde yapıldığı iddia edilen araştırmada toplam 523 kişiden alınan örnekler incelendği öne sürülüyor. Sözde araştırma sonucuna göre Türklerin taşıdığı genler ise şöyle sıralanıyor: Türk, Berberi, Yunan, Alman, Slav, Arap, Yahudi, Balkan.

Etnik ayrımcılık

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümü Fizik Antropolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Galip Akın yapılan bu çalışmaların etnik ayrımcılığı çağrıştırdığının altını çizerek, bu tür çalışmaları onaylamadıklarını ve kötü sonuçlar doğuracağını söyledi. Araştırmacı Ali Tayyar Önder ise bu tür araştırmaların maksatlı olarak yapıldığını ve yayınlandığını ifade etti. Prof. Dr. Galip Akın, Türk ırkı kelimesinin yanlış ifade edildiğine vurgu yaparak, “Bir kere Türk ırkı kelimesi çok yanlış bir tabir. Türk milleti, Türk topluluğu demek daha doğru olacaktır. Türk ırkı derseniz Azerbaycan’daki, Kafkasya’daki diğer milletleri ne yapacaksınız? Ben bir bilim adamı olarak eğer bu tür çalışmalar etnik ayrımcılığa yönelik yapılmışsa bunu kabul edemem. Zaten bilim de bunu etik olarak kabul etmez. Son zamanlarda ülkemiz üzerinde bir takım tezgahlar yürütüldüğü açıktır. Eğer yapılan bu çalışma etnik ayrımcılık için, ülkenin bölünmesine ışık tutmak için yapılmışsa ki böyle görülüyor. Bu çok üzüntü vericidir.” diye konuştu. ’Türkiye’nin Etnik Yapısı’isimli kitabın yazarı araştırmacı Ali Tayyar Önder ise bu tür araştırmaların maksatlı olarak yapıldığını ve yayınlandığını kaydetti.

Maksatlı araştırma

Önder, “ Küreselleşme denen olgu kapsamında dünyayı yönetmek isteyen güçlerin ülkeleri etnik kimlik temelinde parçalayarak küçük lokmalar haline getirip rahat sömürmelerinin yolunu açmaya çalışıyorlar. Türkiye üzerinde de özel bir kampanya yürütülüyor” dedi.

Kaşgarlı Mahmud böyle anlattı

Divan-ü Lügati’t Türk’te Kaşgarlı Mahmud, “Tanrı’nın devlet güneşini Türk burçlarında doğurduğunu ve onların milkleri üzerinde göklerin bütün teğrelerini döndürmüş olduğunu gördüm. Tanrı onlara Türk adını verdi ve onları yeryüzüne ilbay kıldı. Zamanımızın hakanlarını onlardan çıkardı; dünya milletlerinin idare yularını onların ellerine verdi; onları herkese üstün eyledi; kendilerini hak üzere kuvvetlendirdi. Onlarla birlikte çatışanı, onlardan yana olanı aziz kıldı ve Türkler yüzünden onları her dilediklerine eriştirdi; bu kimseleri kötülüklerin ayak takımının şerrinden korudu...” demektedir.

Yeniçağ Gazetesi
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen İlteriş » Prş Ağu 27, 2009 15:09

Ali Tayyar Önder yazdı: "...Türkiye üzerinde de özel bir kampanya yürütülüyor”

Aklin yolu bir! Benim de kastettigim tam olarak bu. Sanirim arastirmayi yapanlar sahaya inmeye, Turkiye'nin koylerini, kasabalarini gezmeye usenmisler ve laboratuarda batirmislar igneyi kendi kollarina:-)

Eklemek istedigim bir nokta daha var, yazmamis olmayayim.

Simdi bu gen haritacilar, %3 oraninda Turk'un Orta Asya'dan gelip, %97'lik buyuk bir cogunlugu asimile ettigini mi soyluyorlar? Bu ne kadar bilimsel? %3 olan bir grup, burnunu koyunden disari cikaramaz:-) Degil Anadolu'ya hakim olmak. Neresinden tutsan dokuluyor bu arastirma.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Ram » Prş Ağu 27, 2009 15:54

Parlak çocuk Yiğit Bulut ile Umumhaneci... Umumhaneci kendi kendini birkaç defa rezil etti, bilgisizliği göz önüne çıkınca -yarım saat konuyu evirip çevirip ilgisiz şeyler anlatarak- eveleyip geveledi. Her zamanki bir HaberCiner yapımı.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen AlpereN » Prş Ağu 27, 2009 18:54

Programı beğendiğimi söyleyebilirim.Murat Bardakçının söylemiş olduğu Gen haritası ise bence tamamen saçma, 70 milyon insandan sadece 500 insandan alınan DNA örneklerine göremi belirleniyor bu.,şuda bir gerçektir.DNA'larımızda yunan,arap,kürt,gürcü ve birçok kavim etkisi vardır.Zaten fiziki olarak orta asyadaki Türklere benzemememizin sebebide budur.Anadolu Türkleri heterojen bir yapıya sahiptir,saf bi ırkta yok gibidir.Özellikle Anadoluda yaşamış halklar için..
Programda Yaşar Nuri Öztürkün İslam Tarihi Bilgisi gerçekten takdire şayandır.Bunun dışında Murat Bardakçı Reha Oğuz Türkkanın yanında neden Sümerlerle ilgili iddialarını söylemedi, bu programda tabiri caizse ukalalık yaptı anlamış değilim.
Sümerler Reha Oğuz Türkkandan aldığımız bilgilere göre brakisefal, dilleri Turani,Pagan inançları Doğacı bir yapıya sahip yani Şamanizmle ilişkili.
Neden Sümerler Türk değildir demek için bu kadar uğraşılıyor anlamış değilim.
Namık Kemal Zeybeğinde Türk-İslam sentezinden olması beni şaşırttı gerçekten, hem Dünya Türklüğüne hemde bütün Müminlerin kardeşliğine inanıyorum sözünden ise Yaşar Nuri Öztürkün ben Akılcı ve Humanist bi insanım sözünü daha güzel ve doğru buluyorum.

Ayrıca şu aralar en sinir olduğum sözlerden biride tüm dünyayı Türk yaptınız.Bu kadar bilgisizce ve cahilce bi söz gerçekten beni çok sinir ediyo.
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen ulusalcı » Cum Ağu 28, 2009 0:01

Merakt ettigim su:
Farz edelim ki, anadolu Türkleri, Genetik acidan zamanla heterojen (kirma) bir yapiya sekillenmisler?

Peki,..o zaman bizlerle sekillenen diger kavimler de simdi "saf" bir irka mi sahiplermis???

Türkler yoktur, kirmadir diyen, azinlik sovenistleri bu soruya cevap verebilseler?
Kullanıcı küçük betizi
ulusalcı
Üye
Üye

İletigönderen soma45 » Cum Ağu 28, 2009 0:06

sagol kardes!!!
“Milleti kurtaracak, yine milletin kendi iradesi ve azmidir. Manda kabul edilemez!”
Kullanıcı küçük betizi
soma45
Üye
Üye

İletiler: 298

İletigönderen maydonos » Cum Ağu 28, 2009 1:53

Gokturkmehmet arkadasim cok dogru soylemis bu bir psikolojik savas. Baska aciklamasi yok. Ben cok karisik bir soydan geliyorum. Dinimde musluman degil. Ne olacak simdi Sayin Zeybek' e gore ben Turk degilmisim. Bu ne bicim saldiri. Musluman degilsen Turk degilsin. Yardakci ise kafayi Osmanli ile bozmus zaten. Ben Osmanli da degilim. Simdi ben neyim diye soruyorum kendime tamam. Turkce konusuyorum, annem Turkmen, Yoruk geleneklerine sahip, babam Tatar ve Trakya 'dan karisik. Ne olacak simdi? Ben kendimi Turk olarak goruyorum. Turk oglu Turkum, gurur duyuyorum. :dans:
Bu programa gore; bize kakalanmaya calisilan Osmanli Cumhuriyeti :kikirik:

Neden? Peki diye sorarsaniz? yaniti su kolay somurmek, kolay kullanmak askerimizi her yere surmek. Mali havutu ile goturmek. Osmanli olursan kolay kullanilirsin. Ozlediler, ver bir aileye ulkeyi sonra ustunde yaylan oh ne ala. Bari adi Osman olan birisini bulsalar bu rte nin adi pek uygun degil belki (iki abdullah cumhuriyeti) yaparlar ne dersiniz. Bati Abdullah ve Dogu Abdullah cumhuryeti diye ikiye bolerler. :kikirik:

Herkes atti biraz da ben attim. Gercek olmamasi dilegiyle tabi..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen bezgin » Cum Ağu 28, 2009 2:14

Murat Bardakjian kendini Türk hisetmeyebilir. Cünkü Atamiz demistir ki "Türk, bütün "adamlarin" birligidir".
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen ulusalcı » Cmt Ağu 29, 2009 0:19

* Programda "Öntürkler" detajli bicimde ele alinamadi. Murat Bardakci Türklük konusunu hemen ört bast etmeye calisiyor. Bu hususta Haluk Tarcan gibi uzmanlara yer vermek gerekirdi. Ceviz Kabugunda saatlerce belgelerele konustu. Fakat habertürk'ün misyonu degisik ise, konuklari ona göre secer!?

* Murat Bardakci'yi bende sevmem. Sesi bir tuhaf..pek anlasilmiyor, birde saygisiz. Teke Tek'de biktik ondan. Programda Yasar Nuri Öztürk onu iki defa da fircaladi. Bravo.
Fatih Altayli Murat Bardakci'yi uzaklastirsa iyi olur. (Bardaci bu kanala osmanlilik propagandasi yapmak icin getirildiyse mesele baska olabilir? belki Altayli'nin elinde degil? Tabii biraz kariyer istegini de hesaba katmak gerek?

*Fakat Yigit Bulut'un "Arena" AB-tartismasindaki güzel tutumunu ve Vatan gazetesinden yaptigi muhalefeti de unutmayalim.

*"Sansürsüz'ü" burdan keyifle izledik.
Kullanıcı küçük betizi
ulusalcı
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Cmt Ağu 29, 2009 1:00

ulusalcı yazdı:* Programda "Öntürkler" detajli bicimde ele alinamadi. Murat Bardakci Türklük konusunu hemen ört bast etmeye calisiyor. Bu hususta Haluk Tarcan gibi uzmanlara yer vermek gerekirdi. Ceviz Kabugunda saatlerce belgelerele konustu. Fakat habertürk'ün misyonu degisik ise, konuklari ona göre secer!?

Umumhanecinin yanında bu konu konuşulamaz. Baştan inkâr ediyor. Neden¿? Arkeolog arkadaşlarına sormuş, bu konularla ilgilenen ciddi! tarih uzmanlarına danışmış, ondan baştan kabûl etmiyormuş. Öğrenemedik gitti şu arkadaşlanrının ismini. Bir tek R. Oğuz Türkkan ismi çıktı ağzından şu ana kadar, onu biz de izledik. Adama "şimdilerde proto-Türkçüler türedi, ne diyorsunuz?" anlamında bir soru sordu, R. Oğuz Türkkan "o neki, bilmiyorum" anlamında bir yanıt verdi. Konu açıklanınca da, kendi alanından bir şeyler anlatıp "benim uzmanlık alanım değil" dedi.

* Murat Bardakci'yi bende sevmem. Sesi bir tuhaf..pek anlasilmiyor, birde saygisiz. Teke Tek'de biktik ondan. Programda Yasar Nuri Öztürk onu iki defa da fircaladi. Bravo.

Daha önce de demiştim, birbirlerini iyi kullanıyorlar.

Fatih Altayli Murat Bardakci'yi uzaklastirsa iyi olur. (Bardaci bu kanala osmanlilik propagandasi yapmak icin getirildiyse mesele baska olabilir? belki Altayli'nin elinde degil? Tabii biraz kariyer istegini de hesaba katmak gerek?

Bu soruyu Fatih Altaylıya sorsaydın, emin ol alacağın yanıt hiç hoşuna gitmezdi.

*Fakat Yigit Bulut'un "Arena" AB-tartismasindaki güzel tutumunu ve Vatan gazetesinden yaptigi muhalefeti de unutmayalim.

*"Sansürsüz'ü" burdan keyifle izledik.

Parlak çocuk, tam bir ortalık çocuğu olmuş, bundan sonra iyi götürür, aldığı paranın hakkını verir. Fikri Akyüz ve Nazlı Ilıcak'ın karşısına, M. G. Kırıkkanat ve C. Ataklı gibi rozetçileri çıkaracak kadar da çakaldır. Hatta rozetçinin biri kendinden geçip esip-gürlerken, parlak çocuğun yüzünde yavşak bir gülümseme oluşur.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen kush » Pzt Ağu 31, 2009 17:39

Paylasim icin sagol. Bakalim bizim parlak çocuk nasil ötmüs yön degistirdikten sonra.
kalbinizdeki vatan ve bayrak sevgisine selamım olsun!

ya istiklal ya ölüm!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletiler: 905

Sonraki

Şu dizine dön: Türkiye ve Dünya Gündemi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 0 konuk

x