Sansürsüz - 22 Şubat 2010 / Osman PAMUKOĞLU - Nazlı ILICAK

Türkiye ve Dünya Gündeminin tartışıldığı izlenceler, açık oturumlar

Re: Sansürsüz - 22 Şubat 2010 / Osman PAMUKOĞLU - Nazlı ILICAK

İletigönderen sair » Pzr Mar 14, 2010 3:32

Sayin Osman Pamukoglu'nun resmi web sitesine girerseniz orada videolar bolumunde Konferans bolumunu seciniz ve en son ki Nazilli Konferansina bakacak olursaniz o Konferansin sonunda izleyici sorulari aliyor.
Adini su an hatirliyamayacgim bir univ.de Prof Dr.unvanli sahis kendisine Ataturk'un olumunden itibaren T.C adina kaybedilenlerden bahsedip bu kayiplari tekrar nasil kazanima donusturmeyi dusundugunu soruyor..? Cevap olumsuz..O kadar gerilere gidemeyiz diyor yani herseyi tamir edemeyiz ... Bu ifadesi benim Guncel Meydan da okudugum bir kose yazarinin CHP ve MHP ye seslenisiyle ilgili bir yaziyi hatirlatti..diyordi ki Akp nin 7 yilda yaptiklarini tamir edip yerine koyamiyacaksaniz gelmesenizde olur..
Bu kadar Ataturk cu gecinen Osman Pamukoglu gecmise donuk olarak kaybedilenleri geri kazandiramiyacaksa gelmesede olur ...yaniliyormuyum??? lutfen o izlenceyi de bu web sitesine gorevli arkadaslar koysun
Kullanıcı küçük betizi
sair
Üye
Üye

İletiler: 104

İletigönderen maydonos » Pzr Mar 14, 2010 4:57

Cok kisa zamanda cok yol almis, ben bastan ne kadar sevinmistim, nihayet lider kisilikli bir insan dogru isler yapabilir diye ama olmadi. Sansimiz su ki erken farkettik. Bu acidan cok guzel bir program olmus. Turkkan'ada ayrica tesekkurler tekrar. Oy verilecek insanlar iceride yatan yurtseverler, oylar onlara gidecek. Ben ab diyen hicbir partiye oy vermeyi dusunmuyorum cunku. Mhp gelirse yandik akepeden daha beter olacak. Chp gelirse basa ab ye hizla yol aliriz; nasil taviz vermeden olacaksa o is, millete hic anlatmiyorlar. Eger eski mc donemlerindeki gibi mhp akepe koalisyonu olursa yandigimizin resmidir. Eger olurda mhp chp koalisyon yaparsa daha guclu bir darbe yaparlar simdikinden diye dusunuyorum. Zaten Turkiye dokuzuz doguracak bir kadin gibi. Tanri sonumuzu hayretsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen eskopatj1 » Pzr Mar 14, 2010 11:40

[mod="UYARI"]
Kural 20 yazdı:Forumda, Türkçe Yazım Kuralları geçerlidir.
[/mod]
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj1
Üye
Üye

İletiler: 55

İletigönderen antalyalim » Pzr Mar 14, 2010 13:27

Arkadaslar, biz bir lider aramiyor muyuz?

"o konusamaz" yada "konusurken heyecanlanir" gibi komik fikirler bir liderin, arkasina siginamayacagi kadar sacma ve hatta sapan düsüncelerdir.
Osman Pasa'ya herkesin destek olduguna ve olacagina yürekten inaniyorum.Öyle de olmasi muhakkaktir ancak bir insani oldugundan daha farkli göstermeye kalkmak onu, ilerleyen hayatinda hüsranlara esir etmek degildir de nedir?
Siyaset dediginiz olay konusmaya dayanir. Eger bir insan konusamiyorsa siyasi lider olamaz. Bu konuda Hitler'in vücut ve probaganda dilini nasil kullandigina dikkatinizi cekmek istiyorum. Bütün Almanya onun icin canini vermeye hazirdi. Insanlari birseye inandirmak istiyorsaniz, konusabilmelisiniz. Iyi veya kötü farketmiyor. Amaciniz her ne ise, o amaca uygun olarak konusabilmek, siyaset yapabilme yetisinin tek kapisidir. Bakin Tayyibe; nasil da konusuyor... Kendilerinin yaptigi pislikleri nasil da örtebiliyor. Bunu nasil yapiyor bu adamlar??? Konusarak...
Kendi fikirlerini yasatmak icin baska bir parti de, kendi uzmanlik alaninda görev yapabilir. Bu isi yapmasi, ülke olarak ondan daha mantikli bir sekilde yararlanmamizi saglar.
Mesela "Savunma ve Güvenlik bakanligi" gibi bir bölüm osman pasanin uzmanlik alanina tam uymaktadir ve bu isi ondan daha iyi yapabilecek baska bir insan da yoktur.
Arkadaslarimin da farkettikleri gibi, terör sorunu cözüldükten sonra osman pasanin liderligini baska hangi alanlarda gösterecegi, bilinmemektedir.
Bu durum da onun Basbakan oldugu veya herhangi bir koalisyona girdigi gelecek dönemlerde "ekonomi, sanayii, üretim vb." önemli konularda kötü sonuclar dogurmasina neden olabilir.

Gereksiz yere insanlara omuz verip "yasa, sen yaparsin" demek onu, ülkemizin bu felaket günlerinde tasiyamayacagi bir sorumluluga itmektir ve bu durum aslinda onun ve bizlerin hicbir sekilde istemedigi bir durumdur. Tarih sayfalari bu olaylari hic de güzel bir bicimde anlatmazlar.
Efsane Komutan bana ve ileriyi düsünen bircok insana göre, siyasi liderlik konusunda yetersizdir. Yetersiz olmak ayip veya kötü birsey degildir. Türkiye'de siyaset yapan hicbir lider yeterlilik konusunda tatmin edici bir seviyede degildir.
Ancak, herkes tarafindan bilindigi gibi "birlikten güc dogar". Bizim burada tartistigimiz konu budur. Herkes kendi kafasina göre "ben cözerim bu isi arkadas" derse, ne birlik olur ne de düzen.
Bu izlencenin altinda yorum yapiliyor diye olayin sadece bu izlenceye bagli olmadigi bilinmelidir. Eger gerekiyorsa bu konu yeni bir baslik altinda tartisilabilir. Buna gerek olmadigi;yukaridaki bircok yorumun bu konuyu "genel" olarak ele alacak sekilde yapilmasindan anlasiliyordur (umarim)
Bugün Ilicak'a hesap soramayan "sen ne bicim insansin, darbelerde orduyu alkisliyordun, simdi de -balyoza inaniyorum- diyorsun, senin ne isin var Amerikalilarla,Israillilerle" diyemeyen bir Baskan olmaz.
Ayni Baskan, yarin karsisina Daltan kardesler gectiginde daha da bocalar. Düsman; daha önce dünyada emsali görülmemis bir yapiya sahiptir.
Ayni Baskan, Atatürk düsmani Altan Tan'i "Atatürk senin dilini yakar" diyerek susturdugunu ve insanlarin gözünde Altan Tan'in bir hain oldugunu vurguladigini mi sanmaktadir.
PKK yanlisi genclere "o namluyu agzina sokarim" diyerek aslinda PKK'nin amacinin Israil-ABD-AKP cikarlarina hizmet ettigini mi anlatmaktadir.
Lütfen arkadaslar, eger ciddi ve seviyeli bir sekilde tartisilacaksa, fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olalim.
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen eskopatj1 » Pzr Mar 14, 2010 15:29

Antalyalı Sana gayet iyi katılıyorum Ama katılmadığım Bazı Noktalar var
Benim sölemek istediğim bir konuşmanın üzerinden bir liderin bu denli yargılanmaması
Diğer demek istediğim şey Bu konuda çalışıp kendini düzeltmeye çalışıyor
"o konusamaz" yada "konusurken heyecanlanir" gibi komik fikirler bir liderin, arkasina siginamayacagi kadar sacma ve hatta sapan düsüncelerdir
Ben arkasına sığınıyo, diye demedim Düzeltmeye çalıştığını sölemek istedim.
Eğer doğu perinçek Osman pamukoğlu Kadar hızlı bir şekilde kurulumunu tamamlasın Doğu perinçeğide desteklerim Ama halkın gözünde psikolojik olarak bitirilmiş biris Siz ne kadar bu ülke için uğraşıyor deseniz bile getirilirmi soruyorum sana antalyalı..
Eğer osman pamukoglu dogu perincegin yerinde olsun perincekde pamukoglu yerınde olsun perincegi desteklerim ama paşaya karşı yapamaz demeniz çok saçma buluyorum
Peki soruyorum sana antalyalı Hugo chavez havacı albaylıktan gelme ama nasıl yapıyor bütün işleri takır takır Asker siyaset Yapamaz diye bi kaide var Gayet iyi yapar Ben sizden Sonuçta pamukogluda bızım kurtulusumuz neferidir demistin destegi aynı sekılde pamukoglu beklıyorum demek istedim
http://www.hakveesitlik.org.tr/ulusal-b ... kladi.html
Bu açıklamayı Okumanı isterim Ama paşaya bu denli güvensiz bakmanız Yapamaz diye ön yargılı davranmanız çok saçma bence...
Bi hugo chavez'le Osman pamukoglu bi karşılaştırmanı isterim İkisinin Aynı şekilde Ülkeyi yönetebilecek kişiler bitanesi yönetiyor zaten
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj1
Üye
Üye

İletigönderen kaanka68 » Pzr Mar 14, 2010 15:42

Türkiye'de gençlik, nüfus olarak önemli bir potansiyeldir.
Parti liderleri bu potansiyeli yalnızca oy (kelle hesabıyla üstelik) olarak saydıklarından, siyasî stratejilerini bu hesaba göre yönlendirmektedirler.

Benim gözlediğim gençlik şu anda üç kampa bölünmüş durumdadır;

1) Kendi tercihleriyle ya da farkında olmadan emperyalist unsurların (ağlak vaiz, sözde "sivil toplum" örgütleri v.s.) hizmetinde olanlar.

2) Hayatı bilgisayarının monitörü ile cep telefonunun ekranı arasında gidip gelen androidler.

3) Öyle ya da böyle, memleketin geleceğinin tehlikede olduğunu (ki kendileri en çok etkilenecek yaş grubudur) görüp "birşey yapmalı" diyenler.

İlk iki kamp için (şu aşamada) yapılacak birşey yok.

Üçüncü kamp önemli.
Bu başlığa bir önceki iletimde yazdığım gibi, "gençlik ateştir".
Ateş iyidir, sıcak tutar. Ama, yakar da...

Türk gençliği bir kez daha (12 Eylül öncesinde olduğu gibi) ateşin sıcaklığına tav olup kendini yakarsa, herşey biter...

Osman Pamukoğlu'nu (şu "efsane komutan" geyiğinden de vazgeçin. Türk ordusuna yıllarca hizmet vermiş bir subay ayaktopu sloganı ile anılmaktan kendisi rahatsız olmuyorsa, siz kendisini uyarıp rahatsız edin. Efsane dediğiniz mitolojidir. Atamızın tevazusundan feyz alın) destekleyen gençlere çok basit iki sorum var;

1) Osman Pamukoğlu'nun iktidar, haydi iktidardan geçtim "ana muhalefet" olabilecek oyu alabileceğine gerçekten inanıyor musunuz?

2) Muhalefet edecek oyu (meclisteki bir tek sandalyeyi) bile alamadığı gün, yine ayaktopu klişesiyle "yenildik ama ezilmedik" demek size yetecek mi?
Kullanıcı küçük betizi
kaanka68
Üye
Üye

İletiler: 90

İletigönderen eskopatj1 » Pzr Mar 14, 2010 15:51

Peki 68, Kaanka68 anca senin gibi olanlar kelle hesabıyla bakar!
Peki Sana göre kim girer meclise!
Siz nihat genç'in dediği gibi şartlanmış insansınız galiba
1)Ana muhalefet olmasa bile meclise girecek bdp gibi!
2)Yetecek
Bak Ben iki şeyi destekliyorum
Toplumun her kesimin bilinçlenmesi ve hepar!
Gözlemlerin Herkez için geçerli değil kendini öle düşünüyosan Onu diyecek bişeyim yok!
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj1
Üye
Üye

İletigönderen kaanka68 » Pzr Mar 14, 2010 16:33

eskopatj1 yazdı:Peki 68, Kaanka68 anca senin gibi olanlar kelle hesabıyla bakar!

eskopatj1,

Senin yaşlarında olsaydım çok ağır konuşurdum şu yukarıda yazdıklarına cevaben.
Sen beni tanımazsın, ben seni.
Bu sanal alem tartışmalarında iletilerden "fal bakmaktan" vazgeçin.
Ben bir "kişi" yim. Kişilerle aşık atmak rahatlatacaksa seni ve yetecekse sana, buralardayım.
Ama, aradığın gerçekten "aşık atmak" ise yazık olur sana, onu da belirteyim.

Diyebilecek birikimin olduğuna inanıyorsan, deyiver hele, duyalım.
Yoksa, oku kardeşim.
Forumda ileti okumak, lâf yetiştirmek yetmez, tarih oku!

Bu başlık altında bir sürü soru soruldu sana.
Senin iyiliğin için soruldu o sorular, seni küçük düşürmek için değil. Şu aptal savunma mekanizması zırhınızdan sıyrılın önce. Yazılanlardan faydalanmaya bakın, skor kazanmak için cevap yetiştirmeye çalışacağınıza.

Hugo Chavez deyip duruyorsun örnek olarak.
Güney Amerika tarihi hakkında bir bilgin var mı?
Venezuela'nın kaynakları ve kozları (petrol) hakkında bilgin var mı?
Senin efsane komutanın iktidar olursa (aslı yok yaylasında binbeşyüz koyunum var benim diye bir Silifke türkümüz de vardır), mesela memleketten Hilton'ları ...tiredeceğine, madenleri millîleştireceğine, Düyun-u Umumiye'yi reddedeceğine inancın var mı?
IMF'ye "yürü, anca gidersin" diyebilecek mi senin efsane komutan?

Yanıtın da hazır bende, cebimde duruyor;
"Kim yapacak bu dediklerini kaanka68? CHP mi, IP mi?"
Size belletilen bu çünkü; "edilgen çaresizlik".

Edilgen çaresizlik belletiliyor ki size, duymak istediğinizi söyleyen ilk lidere (!) "efsane" deyiverin...

Bu başlıktaki ilk iletimdeki savımı tekrarlıyorum;
Osman Pamukoğlu Türk siyasî tarihine "AKP'ye muhalif oyları bölen ihtiraslı paşa" olarak geçecektir!
Kullanıcı küçük betizi
kaanka68
Üye
Üye

İletigönderen eskopatj1 » Pzr Mar 14, 2010 16:47

Bu önyargı neden acaba
Güney amerika tarihi ile ilgili bir bilgim olmasa yazmazdım..
Eğer benim faydam için yazılmış o yazılanlarda kanı şudur buda aynısı yapar yada bişey yapamaz diye!
Benim sölemek istediğim nereden biliyosan bu ülkeyi yönetemeyecegini ımf "yürü anca gidersin" diyebilecek
Eğer bu adam herhangi bir konuda Şüpheniz varsa söleyinde bizde bilelim!
"edilgen çaresizlik" Senin savunduğu ney peki?
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj1
Üye
Üye

İletigönderen kaanka68 » Pzr Mar 14, 2010 17:43

Ama kardeşim,

Ben neye karşı olduğumu da, neyi savunduğumu da, Pamukoğlu'na neden inanmadığımı da gayet açık bir şekilde yazdım.

Ha, yanıtlamamı istediğin soru "ilk seçimlerde kime oy vereceksin" derinliğinde (!) olacaksa haydi onu da yanıtlayayım; Baykal'ın yedi ceddine söverek yine de CHP'ye...

Bunu anlamak zor, biliyorum.
Diyorsun ki, zaten CHP'nin başındaki pezevenk Tayyip'in altına koltuğu iten pezevenk değil mi?

Bunu anlamak için mevcut şartları ve "öncelikleri" inceleyebilmek gerekiyor.
Siyaset dediğin şey maalesef yuvarlak değil kardeşim, köşeli...

Öncelik Baykal'ı masaya yatırmak değil, öncelik AKP'yi masadan kazımak...
Hayatî her karar mecliste onaylanıyor, üzerinde "demokrasi" yazan hapın mucizesi bu;
"Ne ka imza, o ka demokrasi"

Oyun bu, kurallar bu...
Eğer oyunu kuralları (demokrasi) ile oynayacaksak, oraya seçip (!) gönderdiğimiz 550 pezevenkten kaç tanesinin bizim yanımızda olduğuna dikkat etmek zorundayız.

Buna "demokrasi" deniyor işte. Beğen ya da beğenme senin, ailenin, çocuğunun, torununun "vatandaşlık" haklarını belirleyen sistem bu kardeşim.

Ve "demokrasi" ambalajında bize sunulan bu sistemden kurtulmanın tek yolu, sisteme "yeterli çoğunlukla" girip değiştirebilmek.

Ya da,
Alternatif (akılcı olsun lütfen) önerileri görmek isterim...
Kullanıcı küçük betizi
kaanka68
Üye
Üye

İletigönderen antalyalim » Pzr Mar 14, 2010 18:00

kaanka68 fikirlerine katiliyorum arkadasim.
Osman Pasa'yi burada kimse kötülemiyor. eskopatj1'in kavrayamadigi budur.
"yapamayacagini nereden biliyorsunuz" dedigin zaman "bir de bunu deneyin" cümlesiyle devam etmek gerekir. Bu da Ülkenin bulundugu durumu daha da kötüye götürebilmesi icin AKPye zaman tanimakla ayni anlami tasir. Bi 4 yil daha verelim bu adamlara da görelim anyayi konyayi...
Oylari, ufak ve gelecegi olmayan partilere bölerek zaman harcamak gibi bir lüksümüz yoktur. Bu partiler birlesmelidir.

"Öncelik Baykal'ı masaya yatırmak değil, öncelik AKP'yi masadan kazımak..." (kaanka68 )
Olayin ana fikri budur.

Ayni konuyu tekrarlayip durmak birseyi degistirmiyor.

Benim önerim ayni baslik altinda yaptigim daha önceki yorumlarimda da belirttigim gibi;
Bu tarz partilerin konusup görüsüp birlesmesidir.
Osman Pasa da Milli Savunma bakanligina getirilir, olur biter. Uzmanlik alani bu. Bunda gocunacak birsey yok ki...
Ayni görüsü savunan insanlari atomlarina kadar bölmek kime ne fayda saglar önce bunu düsünmek zorundayiz. Herkes uzmani oldugu konuda görev üstlenirse daha iyi olmaz mi?
Eski solcularin yaptigi gibi sen Maocu, sen Leninci sen falanci filanci diye ayrilmamiza da gerek yok.
Yolumuz Kemalizm yolu degil midir? Ayni dertten yakinmiyor muyuz?
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen eskopatj1 » Pzr Mar 14, 2010 18:01

:dans: :melek: :D Ben bunu baştan açıkladım agbicigim yok agbi ben ailem herşeyiyle chp'liyiz ama ben vermem agbi chp'ye Oy
Ben senden şunu bekliyorum neden yapamaz daha detaylı acıklamanı ıstıyorum mümkünse
(yapamaz diye kestirip atmana katılmıyorum)
Demek istediklerini gayet iyi anladım ama bana göre chp başa gelemeyecek....
Oylar coktan bölündü agbim hesaba katmadıgımız tdh,türkiye partisi atatürkcü parti bunlarda aynı sekılde chp oyunu bölecek sanmıyorum ben chp gelebilecegini chp kendisine karşı bende 1 gram umut bıle bırakmadı onceden ınanmayacaksın ama fanatık chp'lıyım yınede soluyorum gonlum ondadır ama agbı yok olmaz chp'yle katı surette olmaz...
Chp İl teskilatı bulundum gençlik kollarında bulundum yok agbi bunlarla olmaz....
Ben osman paşayı hiç kimse kötülüyor demiyorum agbicigim benim demek istedigim dedigim gibi bide bunu deneyelım ben digerlerine güvenmiyorum : :wink:
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj1
Üye
Üye

İletigönderen yasin3858 » Pzr Mar 14, 2010 18:18

Arkadaşlar çoktandır siteyi takip ettiğimi ve özellikle Türk-Kan'a (ve diğer arkadaşlara) paylaştığı videolar için teşekkürlerimi iletirim. Sarızeybek forumu da epeyidir takip etmekte ve yazılar yazmaktayım.

Öncelikle Ulus Düşünce de olan herkesin "fikir" arkadaşı olduğunu söylemek isterim. Konuyu baştan beridir okuyorum ve bir taraf Osman Paşa derken (bir vatandaş olarak bende kendisini çoktandır takip ediyor ve destekte veriyorum) bir taraf tam zıt tını söylüyor.

Arkadaşlar Osman Paşanın Birliği (Ulus Çevrelerle) sağlayamayışını bende tasvip etmiyorum ve bunun eleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Aynı şekilde diğer aydın çevrelerin de nedense birlik oluşturulmamasını eleştirmek gerekmektedir. Zorlanacak çevre bu mudur yoksa MHP ve CHP midir. Takılıp kalınan konu budur. Bugünkü konjektörde AB ye ve ABD ye EVET diyen MHP ve CHP (+AKP....) ise buranın zorlanmasının bir sebebi var mıdır? Halk o kadar çaresiz kalmış ki şu "OY" meselesinde oy vermeye giderken dahi, daha kime oy vereceğini bilmiyor!

Sadece Osman Paşa değil diğer aydınlarda bu yanlışta değiller midir? Cevizoğlu neden Rahşan Ecevit ile parti kurup akabinin de istifa etmiştir. Neden başka adamlarla değilde çürümüş, yozlaşmış insanlarla uğraşmıştır. Nihat Genç siyasete atılacağının sinyallerini 1 sene öncesinden verdi ama oradan da hala bir ses yoktur. Eleştirmek gerekiyorsa buraları eleştirmek gerekmiyor mu?

Osman Paşanın Nazlı Ilıcak ile olan son programını bende beğenmedim. Osman Paşayı bulamadım orada. Kendisini düzeltmesi bu bağlamda gerekmektedir. HEPAR ında bütünleyici, Ulus çevrede bütünleyici, olması gerekmektedir.

Herşey aklıma gelirde Osman Paşayı bir yanlışı yüzünden silmek aklıma gelmez. Nitekim diğer aydınları da. Çünkü bunlardır Atatürk'ün Çocukları....

Saygılarımla

Kardeşiniz Yasin
Kullanıcı küçük betizi
yasin3858
Üye
Üye

İletiler: 4

İletigönderen eskopatj1 » Pzr Mar 14, 2010 18:34

Chp zor agbicigim zor başa gelmesi
Yasin agbi sarızeybek forumuna üye oldugum eskopatj2 bundan sonra orayıda takıp edıcem!
Yasin agbim güzel anlatıyor diyecek başka sözüm yok!
Kullanıcı küçük betizi
eskopatj1
Üye
Üye

İletigönderen kaanka68 » Pzr Mar 14, 2010 18:49

İki günümü harcadım, yine de canın sağ olsun eskopatj1;

Lay lay lay lay lay lay laaaaaaaayyyy, heeeeeeyyy Osmannnnn...
Lay lay lay lay lay lay laaaaaaaayyyy, heeeeeeyyy Pamukoğluuuuu...

"EFSANE GERİ DÖNDÜ"
Kullanıcı küçük betizi
kaanka68
Üye
Üye

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Türkiye ve Dünya Gündemi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 7 konuk

x