gönderen hakucan » Pzt Mar 15, 2010 15:09
Osman Paşa ne yapmış?
"Ben şahısları değil kurumu savunurum" diye TSK'yı savunmuş. Ve özetle demiş ki "Ergenekon diye tutuklananlardan birkaçının bir şeyler yaptığı belli, ama suçlu suçsuz herkes içeri alındı, dava hemen sonuca varmalı."
"Trakya bölgesinde sorumlu olan bir komutan nasıl olur da Ankara'da darbe yapar?" diyebilen Pamukoğlu'na kızıyorsunuz. Ne bekliyorsunuz, Baykal gibi "ben bu davanın avukatıyım" demesini mi? Hayır, bir lidere yakışacak en kurnazca cümleyi söyledi: "Ben kişileri değil kurumları korurum." Zira tutuklulardan hepsi serbest kalsa ama 2 tanesi evet planladık dese, ofsayta düşecek. Hangi akıllı lider bunu riske edebilir?
Nazlı Ilıcak'ın Osman Beye yalakalık yapması da, Pamukoğlu'nun oylarının yükselmesinden dolayıdır. Nazlı Hanım her yeni hükümete yalakalık yapar.
Pamukoğlu hukuka saygılı diye adamı hemen siliyorsunuz, içeri alınan tanımadığı herkese kefil olmasını bekliyorsunuz. Ama anlamadığım iş, Öcalan’la çiçeklerle poz veren bazı malum liderleri hala savunmanızdır. “Madem bu kadar sert kıstaslarınız var,” Perinçek sevgisi neden? Avrupa'da Ermeni soykırımı yoktur diyorsa, Türkiye'yi savunuyorsa, Perinçek mevcut stratejisi gereği geçici olarak Türkçü davranıyor. Ben çok aradım ama Perinçek'in Apolu resimlerine tatmin edici açıklamalar yapan bir İP'li göremedim. "Ben o resimlere kızmıyorum çünkü...." diye tatmin edici bir açıklama yok. Yapılan en basit açıklama "o dönem herkes görüşüyordu gittim görüştüm bu iş böyle gitmez dedim"den ibaret. Gülüşmeli resimlere bakılırsa diplomasi hamlesi değil sempati belirtme görüşmesi olduğu açık.
Nedense bazıları bilgilenmek için değil, "bir cümleyi eksik ifade ederse kötülemek için kullanırım" zihniyetiyle izliyor. (Ben şahsen programı indirip Nazlı Hanım'ın konuştuğu kısımları atlayarak izledim.)
Sonuçta Türkiye'de karma ekonomiyi savunan tek bir parti var, o da HEPAR.
"CHP, çizgisinden Ecevit'in ortanın solu söylemiyle kaydı" diyerek 1938'deki değişimi görmezden gelen Kılıçdaroğlu mu önderlik edecek? Yoksa "bugün bizim için 11 Kasım 1938'dir" diyen Osman Pamukoğlu mu?
Pamukoğlu’na "Birey olarak hak aramak lazım, ordu gelsin düzeltsin dememek lazım, Atatürk'ün sözü vardır üniformayla ülke yönetilmez diye" dediği için mi kızdınız?
"Öyle şeyler söylemiş ki artık destekleyemeyiz, ABD bile destekler" diyorsunuz. Üşenmeyip saniyeleriyle beraber kelime kelime yazın da görelim eleştirdiğiniz cümleleri.
Bir yerde “hükümetin işine yarar mı” sorusuna “hayır” demesi, soruya cevap değil.
Pamukoğlu yeni cümleye başlarken "hayır bakın şu var" gibi bağlaçlar kullanıyor, bu yüzden sorusuna cevap vermiş gibi gözüktü. Bu gibi kelimelere dikkat etmeden açıklar vermek maalesef Sinan Meydan gibi çeşitli insanlarımızda var, atlayalım bunları.
Bir de Pamukoğlu PKK'yı bitirdikten sonra ne olacak diyorlar. Özellikle partilerinin liberal ekonomiyi savunduğunu fark etmemiş davranan CHP'liler, HEPAR'ı ekonomi politikası yok gibi göstermeye çalışıyorlar. HEPAR'ın özelleştirmelere ve maaş gibi detaylara, mazot vergisi gibi ayrıntılara ne şekilde baktığı açık. Bilmeyen insanların konuşmadan önce araştırma yapmasının herkeste olması gereken bir erdem olduğunu düşünüyorum.
“Orduyu işe yaramaz hale getirmek istiyorlar” diyor. “Yargı siyasallaştı” diyor. Halkın algısını ve anketleri örnek veriyor. Anlamanız gereken şey, o günkü programın partiyi tanıttığı bir program olmadığıdır. O gün sadece bir tartışmaya katılmıştır. Bu programa bakarak partisine oy vermek ya da oy vermekten vazgeçmek, bir aşçının araba kullanmasına bakarak yemeğini yeyip yememeye karar vermek gibidir.
Adamın 7 kitabını ve parti programını (tanıtım broşürünü ve tüzüğü demiyorum) okumadan anlayamayız.
Diğer partiler programlarında özelleştirme lazımdır derken, Pamukoğlu'nun partisi özelleştirmeye, bedelli askerliğe, yabancı sermayeye çok açık tavır koymuştur. Gümrük birliğini tekrar ele alacağız, AB’ye karşıyız demiştir. Lütfen dikkatli inceleyiniz.
Pamukoğlu’na oy vermek doğru bir tercih olur ancak Pamukoğlu’nu yanlış tanıyıp oy verenler de vardır. Mesela “ben artık ordu yönetsin istiyorum” deyip HEPAR’a oy vermeye hazırlanan da var. Pamukoğlu’nun darbeyi savunan gençlere kızdığını ve kendisine paşa diyenlere “ben artık paşa değilim sivil ayrımını iyi yapın” dediğini bilmiyorlar.
(Evet Pamukoğlu Atatürk gibi olmaz ama Atatürk’ün %55’i olur. Ve elimizdeki en iyi lider o. Hulki Cevizoğlu da destek verse iyi olur, DSHP’nin başına geçtiğinde “isminde sağ-sol kelimesi olan partiye geçilir mi bu kadar mı amatör” diye kızmıştım, zira HEPAR broşürlerini dağıtanlara çevredeki gençler çekinerek “abi bunun sağ sol ile ilgisi yok değil mi” diye soruyor, broşürü sonra alıyorlar. Neyse ki Cevizoğlu hemen ayrıldı.)
Saygılar.