Telefon bir lüks değil ihtiyaçtır- eskiden 45 günlük kazanç ile en son model telefonu alabiliyordun. Şimdi 22 bin tl' ye alıyorsun.
Giyim kuşam bir lüks değil ihtiyaçtır- eskiden 60 tl' ye aldığımız aynı ayakkabı bugün 800 tl' ye alıyorsun.
Bunun fiyatı neden böyle demiyorlarda sen lüks takılıyorsun. Zerre aptallar Allâh'ın ülkelerin başına bela olarak yarattığı yaratıkları, bundan 10 yıl önce haberlerde çin malı ürünler sağlığa zararlı diye haber yapıyorlardı. Şimdi milletin giydiği 100,200,300,400 tl' lik ürünlerin tamamı sağlığa zararlı ürünlerden yapılmakta ve bunun haberini dahi yapamıyorlar. Bu sadece bilindik ama unutulan bir örnek- atlar ve keçiler bu gerçeği ve bunun gibi gerçekleri göremezler.
Bak ayette bile Allâh diyor ki; biz aklını kullanmayan toplumlara kendi pisliklerini yağdırırız diyor. Yani aklını kullanmayan pisliklerdir bunlar, bunlar nesil yok eder, bu ne demektir biliyor musunuz? Bir ülkeye atom bombası atmak gibidir bir nesli yok eder.
Senin müslüman dediğin ülkenin adı artık gri listede uyuşturucu, kara para aklama, terör finansmanı vb şeylerle adı geçiyor. Sırf bu yüzden gelecek 5 yıl içinde bu ülkeye 1tane bile yabancı kuruluşun türkiye' ye gelmemesi için geçerli bir neden. Gelmediği gibi ülkeden de kaçıyorlar ekonomik olarak bedel ödüyorsun, oynanan oyunlar, dış güçler falan filan deyip ülkeyi batırıyorsunuz.
Bilinçli bir insan totoyu kullanmaz, bilinçli insan bilinçsiz insanın totosunu kullanır. Bunu eşin ve çocuğun üzerinde elbet ödeyeceksin, bu bumerang gibidir kim hizmet ederse onu bulur , beni bulmaz diyenler müge anlı' da çarşaf çarşaf dökülüyor.
Ne oldu dış güçler? Ne oldu oynanan oyunlar? Gördün mü oynanan oyunu- müge abla eşimi istiyorum deyip tv tv gezersiniz.
Bu ne yâ - bıktık valla bi gidin arkadaşım, bi bırakın artık şu işi... Lan akp genel başkanı bile diyor insani yaşam hakkına yakışır şekilde düzenleme yapacağız diyor...insani yaşam hakkının bile gerisindesiniz ben geçiniyorum diyorlar.
Geri zekalılar - lüks gördüğünüz şeyler insani yaşam hakkıdır. Ev araba,mobilya, iş, evlenmek bunlar insani yaşam hakkıdır lüks değil ucuzdur, kısa bi süre çalışarak alabilirsiniz.
Siktir et hepsini insani su hakkı vardır. Bu milletin insani su hakkı bile %0- onun bile para olarak yansıtıyorlar.
Ben siyasetçilere kızmıyorum da- böyle toplumlar kendileri gibi adamları.
Seçerler. Bize hak, bize hakta ulan biz yaşamak istiyoruz. Dünya' ya bi kere geliyoruz istiyoruz ki keşke yine gelsem insani bir eğitim alıp bir araba bir ev işinde gücünde fazla sıkıntı yaşamadan bi kaç yer görüp gidecektik.
Bu ne oğlum!!! Hasta bu toplum- bu toplumun kafatasını patlatıp 3 tane çukur varmı yok mu biri bana ispat etsin...!
Bir eşeğe eşek olduğunu ispatlayamazsınız.
Cengiz Aytmatov