Tertibin hedefinde , ÖN CEPHESİNDE olan İşçi Partisi ve TSK leridir ..
Amaç İşçi partisini yok etmek , TSK nın direncini kırmaktır..
Ben de katılmıyorum diyorum. NATOcu generallere, güdümlü sivillerle! görüşen kurmay başkanına tertip düzenlenemez. Tabiî bu tertibin arkasında Birleşik Devletler'in olmadığını düşünüyorsanız, bu tespitim geçerli değildir.
Havanda su dövdüğümüz yok Çetin, tartışıyoruz güzel güzel.
"Askerin siyasi görüş belirtmemesi gerekliliği nereden icap ediyor?"
Siyasî görüş belirtmemek, bir tavır almamakla özdeştirilemez. Mustafa Kemâl'in askeri olmak da bir siyasî görüş değildir, bir vatan borcudur.
"Asker siyasetin içinde değil mi? Ülke çıkarlarını gözetirken asker siyasetin dışında kalabilir mi?"
Olmaması gerekir. Fakat, yurdun güvenliği ve geleceği tehdit altındaysa, gerekli müdehaleleri yapmakla yükümlüdür. İllâki yönetime el koyması da gerekmez. Yine, geçmişteki yönetime el koymalara baktığımızda, askerin şimdiye dek en az on defa yönetime el koyamsı gerekirdi.
Ancak görülüyorki, zaten bir darbe olmuş, adına "
sivil" konmuştur. Şimdiki süreç, "
sivil darbe" süreci değildir, "
sivil devrim" sürecidir.
"Hele hele bir de emekli olmuş bir askerden söz ediyoruz.İcabında siyasete de atılacak,siyasi görüşünü de belirtecek."
"
Partiliyse belirtebilir" demiştim. Partili değilse neden bir partinin yanında yer alsın¿? Partinin yanında olmadan da, partiden olan mağdurların yanında duramaz mı¿? Ben de partili değilim, ne olacak şimdi¿? Siyasî görüş, eğer şu anki vahim durumlara bir tavır almaksa, SARIZEYBEK bunu yapıyor zaten. Hem de Amerikancı olduğu açıkça görülen kimi emekli generaller varken.
"
Osman ÖZBEK" İşçi Partilidir, desteklediğini zaten açıkça söylüyor. PAMUKOĞLU Hak ve Eşitlik Partisi'ni kurdu, kurabilir. Bu farklı bir şeydir.
"Ama aynı Sarızeybek (ne yazık ki)daha çok kişi tarafından izlenen SHOW TV'de,ATV'de ve diğer kanallarda katıldığı programlarda mevzu ERGENEKON'dan açıldığında aynı netlikte Perinçek ve arkadaşlarına sahip çıkmamaktadır,çıkamamaktadır? "
Ali Kırca'nın defalarca "
Ergenekon süren bir davadır" bahanesiyle SARIZEYBEK'in sözlerini kestiğini neden söylemiyorsun meselâ Çetin¿? Bu kadar da olmaz. SARIZEYBEK'in bir yanlışını görsem, en önce ben dile getiririm. Albayın bir yanlışını ben görmüyorum, siz de görmüyorsunuz, fakat ısrarla yanlış arıyorsunuz.
Yeniden söylüyorum; Ergenekon uydurmasının tek mağduru İP değildir. İP'nin her söylemi, her tespiti kesin ve doğru da değildir. Meselâ ben, tertipin düzenleyenler içinde TSK'nın olduğunu da düşünüyorum. Bu halde zaten ilk söylemleri yanlış çıkıyor. Tabiî TSK yerine SK dersek durum değişir.