Seçimle yönetime gelenler hakkında bir varsayım!

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Seçimle yönetime gelenler hakkında bir varsayım!

İletigönderen legedema » Pzt Mar 08, 2010 16:32

arkadaşlar aklımı kurcalayan ve çözüm yolları bulmaya çalıştığım bir sorum var sizlere. kısaca şunu söyleyeyim öncelikle. seçimle işbaşına gelen hükümetlerin biz milletin iradesiyle 5 yıllığına geldik ve bu 5 yıl dolmadan gitmeyiz söylemi ne kadar gerçeklerle örtüşür bilemiyorum ve aşağıda yazacağım varsayıllarla sizin fikirlerinizi almak istiyorum.
varsayalım, bir ülke cumhuriyet ve demaokrasi ile yönetiliyor. seçimle başa gelenler çok iyi rol yaparaktan yani halkı, sizin menfeatlerinizi ve sizin için çalışacağız gibi söylemlerle iş başına geliyorlar. tabiki 5 yıllığına. yine varsayalım aradan 1 yıl geçtikten sonra başa gelenlerin halkla yakından uzaktan bir ilgisi olmadığını ve değişik çıkar gruplarıyla ve yandaşları için çalışıyorlar ve tabi arada halkın gözünü boyamak için sözde birkaç iyi işler yaparak günlük politika uyguluyorlar. yine varsayalım halkın büyük çoğunluğu bunların gerçek yüzlerini görüyor. ama baştakiler yine kurnazlıklaını ortaya koyaraktan diyorlar ki biz millet iradesiyle 5 yıllığına geldik. 5 yıl dolmadan gitmeyiz. - sanki babalarının tapulu yeri - evet şimdi asıl sorun buradan kaynaklanıyor. bu durumda işbaşına gelen bunlar için ne gibi bir çözüm üretmemiz gerekir halk olarak. böyle giderse nereye gideceğimiz malümdür. yani iyiye gitmeyeceğimiz kesindir. bu işbaşındakilerin sürelerinin dolmasını beklemek doğru mudur? çözüm yolları neler olmalıdır?
bu konudaki görüşlerinizi yazar mısınız lütfen!
Kullanıcı küçük betizi
legedema
Üye
Üye
 
İletiler: 3
Kayıt: Cmt Şub 20, 2010 17:43

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x