Selam Olsun Ahmedinecad'a

İletigönderen İrfan Tuna » Çrş Haz 24, 2009 16:57

Sayın Göktürk Mehmet,

ABD'ye ait olan ve adı önce BOP olarak açıklanan daha sonra kapsamı 24 ülkeye şıkarılarak, adı Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi olarak değiştirilen emperyalist proje, İran'la birlikte, Türkiye'mizin de ETNİK ÇATIŞMALARLA, din ve mezhep çatışmaları kışkırtılarak bölünmesini öngören bir projedir. Bu projenin haritası 4 Temmuz 2006 tarihli Amerikan Silahlı Kuvvetler dergisinde de yayımlanmıştır.

Emperyalist ABD'nin, Türkiyemizi ve İran'ı bölme tehdidi, bir algı değil OLGUDUR.
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

İletigönderen 10101 » Çrş Haz 24, 2009 18:15

1- CNN, BBC gibi yayın organları müthiş bir seferberlik içerisinde İran yönetimi aleyhinde propaganda yürütmekteler. İngiltere gibi ülkelerde protesto gösterileri düzenleniyor ve bunlarda açılan pankartlardan bazıları:
"Where is my vote (Oyum nerede)"
"I want democracy (Demokrasi istiyorum)"
Özellikle 2. slogan ile birlikte Obama'nın İran'ı kendi insanlarına zulüm etmemesi yönünde uyarması... Irak'a yapıldığı gibi İran'a da demokrasi getirme harekatı kokusu duyuluyor.

2- İran yönetiminin Facebook gibi siteleri yasaklaması çağ dışı bir uygulama olarak gösteriliyor.
Facebook gibi siteler Amerikan sermayeli özel şirketlere ait. Bunların kullanım sözleşmelerinde açıkça belirttikleri bir husus vardır: Bilgileriniz ihtiyaç halinde CIA gibi kurumlarla paylaşılabilir. Kısacası Google dahil, internet yoluyla bilgi toplayan ve yayın yapan özel şirketler müthiş bir silah olarak kullanılabilirler ve tehlikelidirler. Örneğin Çin, kendi arama motoru Baidu'nun kullanılmasını sağlayarak kendisini korudu; filtreleme de uyguluyor. Bağımsız ülkelerin internet yoluyla gelen tehlikelere karşı kendini koruması normaldir ve gereklidir. "Ya nasıl çağ dışı adamlar ya!" derken, sakın işin nasıl yürüdüğü noktasında cahil olmayalım.
Aynı şey, ülkenin kültürünü ve değerlerini yok etmeye yönelik, yozlaştırıcı yayınlar (örneğin sinema filimleri) için de geçerlidir. ABD'nin sinema endüstrisi ile ülkeleri nasıl köle haline getirme stratejileri izlediğini unutmayalım. Blue Jean, Marlboro, McDonalds, Coca Cola, Cadillac ...

3- Oktay Sinanoğlu bir konuşmasında diyor ki: "Türk kültürü bugün İran'da yaşıyor". Örneğin İran filimlerini izleyenler bunu rahatlıkla gözlemleyebilirmiş.
Osmanlı Devleti ve onun devamı Türkiye'nin İran ile çok köklü tarihsel-kültürel-dini bağları vardır. İran'ı kesin bir düşman olarak görmek tarih bilinciyle bağdaşmaz. Batılı ülkeler Türkiye ile İran'ın arasını açmak için uğraşmaktadırlar. Bizim yazılı ve görsel basınımızda da İran ülkesini çağ dışı "öcüler" olarak yansıtmak yaygındır. Burada amaç Rıza Şah Pehlevi'nin tac giyme merasimi resmine bakıp "ya adamlar ne güzel çağdaşmış zamanında" diyen ama Pehlevi'nin Amerika'nın adamı olduğunu bilmeyen kişiler yaratmaktır.

4- Ahmedinejad'ın Nisan ayında yaptığı Birleşmiş Milletler konuşmasını izleyelim:

http://www.youtube.com/watch?v=LL5OsaVYz1I

- Amerika neden Irak'ta binlerce sivilin ölmesine sebep olmuştur? Petrol kaynakları için mi?
- Amerika'nın Afganistan'da ne işi var? Neden orada uyuşturucu üretimi arttı?
- Finansal kriz nerede başladı? Afrika'da mı? Asya'da mı?
- Bu güçler, hakim kıldıkları para sistemi ile hem tüm dünyayı hem de kendi insanlarını sömürdüler. Kendi insanları bile finansal işlemleri görme ve denetleme şansına sahip değildi. Artık bu finansal sistem değişmek zorundadır. Tüm ülkelerden temsilcilerin oluşturduğu denetleme mekanizmaları kurulmalıdır. (Ayrıca dolar'ın hakimiyeti artık bitmiştir.)

Bu bir "one minute" hadisesi olmasa gerek. Neden mi? Çünkü İran kendi petrol ve gazını kendisi kullanıyor. Tayyip Erdoğan ise topraklarımızı kiralıyor; İsrail'e karşı gibi göründüğü halde anlaşmaları iptal etmiyor. Kendisine Siyonist kurum tarafından verilen ödülü iade etmiyor.

Baskıcı İslam yönetimini ben de benimsemiyorum ama bu İran'a düşman olmamı gerektirmez. Kendi ayakları üzerinde duruyor olmalarını takdir ediyorum.

- Kendi uçaklarını ve füzelerini üretiyorlar.
- Kendi otobüslerini üretmeye başlayacaklarmış. Hollanda'dan astronomik fiyatlarla "Metrobüs" satınalanlara duyurulur.
- Bilimde oldukça ileriler bu "çağdışı" (?) adamlar. IMF'ye borç veren Brezilya gibi...
- Hugo Chavez, Ahmedinejad'ı ilk tebrik edenlerden. O da mı "one minute" çü acaba? Petrolü kendi halkına kullandırıyor.
Tabi, belki de Ahmedinejad emperyalizm işbirlikçisi olduğu halde Hugo Chavez'i kandırmayı başarmış (?). İran, Şangay İşbirliği Örgütü'ne gözlemci ülke adı altında Amerika için ajanlık yapmaya girdi galiba (?).
Kullanıcı küçük betizi
10101
Üye
Üye

İletiler: 78

İletigönderen İlteriş » Çrş Haz 24, 2009 21:19

Sayın Irfan Tuna,

Buyuk Ortadogu Projesi tartısılmaz bır olgudur, boyle bır proje vardır, ve projenın sahıplerı hala bunun gercekleşebileceği hayalini kurmaktadırlar. Irak'ta bir bataklığa sağlanmış durumdadırlar, ancak bu bataklığın derinliği ve ayaklarını çekip kurtulup kurtulamayacakları henüz belli değildir.

ABD'nin Türkiye ile ilgili planları varsa, bu bizim bununla çelişen planlarımız olmamasını gerektirmez, aksiğne olmalıdır.
Turk devletlerinin dilde, fikirde ve işte birlik olmaları bu planlardan biridir ve Büyük Ortadoğu Projesi'nden çok daha uygulanabilir bir projedir. Bu projenin varlığı da bir olgudur ve Mustafa Kemal Atatürk'ün bir projesidir.

SSCB'nin dağılması ile bu projeyi uygulamak çok daha kolaylaşmıştır.

ANCAK TEK BİR SORUN KALMIŞTIR: TÜRKİYE İLE TÜRKİ CUMHURİYETLER ARASINDA KORUNABİLİR BİR KARASAL BAĞLANTI YOKTUR!

NEDEN YOKTUR?

1) ERMENİSTAN ARAYA MAYDONOZ OLUP KARABAĞ'I İŞGAL ETTİĞİ İÇİN YOKTUR,
2) İRAN, GÜNEY AZERBAYCAN'A TAM HAKİM OLDUĞU İÇİN YOKTUR.

Amerika'nın yarattığı olgular varsa, bizim de yaratmamız gereken olgular vardır. Amerika'nın hayalleri yüzünden kendi gerçeklerimizden uzaklaşamayız, hedeflerimizi bir kenara koyamayız.

Güney Azerbaycan'ın bağımsızlığı, şunun bunun lütfu veya ABD'nin projesi olmayacaktır, Türk'ün projesi olacaktır. Şayet öyle olmasaydı, pek çok hususta anlaşamayan Rusya ve ABD, Türkiye ile Türk Dünyası arasına bir tampon bölge olarak Ermeni işgali altındaki Dağlık Karabağ'ı koymak konusunda hemfikir olmazlardı.

ABD, İRAN ve RUSYA'NIN ÜZERİNDE ANLAŞTIKLARINDAN ŞÜPHE OLMAYAN TEK KONU, TÜRKİYE İLE TÜRK DÜNYASI BAĞLANTISININ "BİR ŞEKİLDE" KOPARILMASIDIR; GEREK DAĞLIK KARABAĞ'IN, GEREKSE GÜNEY AZERBAYCAN'IN İŞGAL ALTINDA TUTULMASI GİBİ YÖNTEMLERLE...
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen efodi » Çrş Haz 24, 2009 22:23

selam arkadaşlar. iran daki rejim hakkında bire bir rejimin içinde yetişmiş iranlı 4 arkadaşım var. kendileri irandaki rejimle ilgili pek yi şeyler söylemiyorlar. insan haklarının temel hak ve özgürlükler seviyesinde çiğnendiğini söylüyorlar. ama ilk yıllardaki katı islami politika ve söylemlerde de düşüş olduğunu belirtmeyi ihmal etmiyorlar. ve bizim kulamığıza küpe olması gereken bir söz söylüyorlar. atatürkün kurduğu sisteminizin kıymetini bilin. cennettesiniz dediler. ne yalan söyleyeyim liderim hakkında bir yabancının yaptığı bu yorum beni cok gururlandırdı. her neyse, irandaki sistemi onaylamasam da, ahmedinecatın amerikaya karşı dik duruşunu hayranlıkla izliyorum demeliyim. musaviyi tanımıyorum ama insanlarına özgürlük getirip aynı zamanda ahmedinecatın amerikan politikasını takip edecekse onada olur derim. amerikan başkanı bugün iranı sert bir dille uyarmış arkadaşlar:) demişki orada ölen ve yaralanan insanların derin üzüntüsünü amerika olarak duyuyoruz. insan haklarının çiğnenmesini esefle karşılıyoruz:) insanların gözüne baka baka yalan söyleyebilen bi bizim başbakınımız var sanırdım. yanılmışım. dünyanın en büyük katili emperyalist, ulusarası sömürü şirketlerinin maşası bir ülkenin başkanı insanların gözüne baka baka yalan söylüyor. talibanı besledi bu duruma getirdi. sonra bunu bahane edip afganistana girdi. ardından ıraka girdi. güney amerika ülkelerine girdi, kızılderelileri kesti vs. vs. bu katiller bizi mazlumluğumuzun yanında cahilde sanıyorlar heralde. yemezler. bizde yakında bu şerefsiz ülkeye karşı dik duracağız. buna çok inanıyorum. bunu yapacağız kardeşler hemde çok yakında saygılarımla
Kullanıcı küçük betizi
efodi
Üye
Üye

İletiler: 46

İletigönderen baragakal » Prş Haz 25, 2009 2:29

Yeniçag'in ve Cumhuriyet'in doldurusuna gelip bu baslik altina -zerre ozgun bilgi içermeyen- yazilar yapistiran; birbirinin kopyasi gazete kupurlerini siralayan arkadaslar! Yazilarimi dikkatli okumanizi ve lutfen bulabiliyorsaniz, becerebiliyosaniz karsi fikirler uretmenizi rica ediyorum. Ayni seyleri temcit pilavi gibi tekrarladiginiz surece para kazanamiyorum!!!! Beni bu siteye Saros koydu, Ahmedinecat'i karaladigim her mesaja para almak uzere anlastim (mesaj basina 10 dolar) ... Bu uyaniklar, siz ozgun fikir uretemediginiz surece "tek mesaj" parasi veriyolar; 5 tane mesaj attim her biri baska sey anlatiyo, kabul etmiyolar...

Gazete okuyucularindan ozellikle rica ediyorum, gazete denen mecra okuyucu genel profili icabi basit olmak zorundadir. Ustelik donem icabi taraf belli etmek sorunu da vardir, bazi donanimsizlar taraflarini da geçmiste ornekleri goruldugu uzere, özü ayrintida gizli olan konularda sasirabilirler. Derin bilgi kitapla, yetmedi makaleyle yani iyi arastirmayla edinilir. Aslinda bilgilenme biçiminiz-seviyeniz beni çok ilgilendirmiyo amaaa! Arguman uretmediginiz surece benim mesajlar para etmiyo, surda 3 kurus para kazanicaz burnumdan getirmeyin...

6'inci ve son mesajimi aticam buna da yorum etmezseniz artik ekmegmi baska forumlarda ariycam.

Konu: "Iran'in ve bazi arkadaslarin gonlunde taht kuran zati muhteremin ABD karsitligina dair olacak."

Bu rezil rejimin, ABD Irak'a girdiginde davul zurna çaldigini, Birlesmis Milletlerde isgali kinamak nezaketi gostermedigini; Saddam'in yargilanmasina mudahil olarak katildigini soylemistim... Cevap gelseydi para alacaktim... Ve devam edecektim: Iran'in ABD harekatiyla nasi oluyosa ayni anda Irak'ta kontrol ettikleri Şiileri harekete geçirdigini, bu garip isbirligiyle Saddam'in en kritik sehirlerinde ve dahi sozde Irak ordusunun komuta kademesini çatlatigini anlatacaktim. Isgal sirasinda hatirlarsiniz; Saddam'in bi turlu goremedigimiz hayalet ordusunun komutanlarinin rüsvet aldigi ve bu nedenle savasmadigi dile getirildi, rusvet dedikodulariyla anilanlar Kuzey Irak baglantili kurtler miydi yoksa Turkmenlerin o donemde iddia ettigi uzere Iran baglantili Sii'ler miydi?

Saros vakiflarinin bastigi portakal rengi bi kitapta okudugum baska bir bilgiyi de vereyim kaçicam; bu konuysa ABD'in Afganistan isgaliyle ilgili: ABD harekata basladigi anda rejim uretmesi Ahmedinecat, Afgan sinir guvenligini kirmizi alarma geliçirip Taybad'dan Zahedan'a kadar kuş uçurtmadi, niye? O gune kadar elini kolunu sallayarak sinirdan geçirdigi silahlara karsilik uyusturucu alan yerel unsurlarin yaka-paça toplatti, niye? Bunlar ne anlama gelir, ne demektir? Açiklayayim; Iran isteseydi, tek celsede Afganistan'i ABD için cehenneme çevirirdi; bunun için elindeki Rusya yapimi çok miktardaki muhimatin bir bolumunu Taleban'a ulastirmasi yeterliydi, yapmadi. Yapmamakla kalmadi yapma olasiligi olanlarin tepesine bindi. Ellerinde olabilse, marifette rakip tanimaz Afganlar 3 muhimmattan 1'ini hedefe ulastirirdi, roket-isabet oraninda ustlerine yoktur ama nasil olduysa keleşten gayri silah bulamadilar. Iran bunu yapmamakla ABD'ye hedef olmaktan mi korktu? Yoo,.. çikarlari, lafa aldananlarin kandiklari gibi degildi... yoksa Irak'taki gibi mezhep mevzulari mi vardir derinde, baska seyler mi vardi???

Ayrinti okuyun, ayrinti yazin arkadaslar, gazeteler basarisiz, dibimizdeki Iran'i bilen donanimli kaç gazeteci var, bu arada onu gorduk! Acinacak haldeyiz... Oda.tv'de bilel Iran hakkinda yazan, 2 adim dibindeki Iran'i anlatmak için Ingilizceden 45 tane makale okudum ey okuyucu sana ozet geçicem diye baslamis!

-
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen İrfan Tuna » Prş Haz 25, 2009 10:47

baragakal yazdı:Yeniçag'in ve Cumhuriyet'in doldurusuna gelip bu baslik altina -zerre ozgun bilgi içermeyen- yazilar yapistiran; birbirinin kopyasi gazete kupurlerini siralayan arkadaslar! Yazilarimi dikkatli okumanizi ve lutfen bulabiliyorsaniz, becerebiliyosaniz karsi fikirler uretmenizi rica ediyorum. [b]

(...)

Bu rezil rejimin, ABD Irak'a girdiginde davul zurna çaldigini, Birlesmis Milletlerde isgali kinamak nezaketi gostermedigini; Saddam'in yargilanmasina mudahil olarak katildigini soylemistim... Cevap gelseydi para alacaktim... [b]

Ayrinti okuyun, ayrinti yazin arkadaslar, gazeteler basarisiz, dibimizdeki Iran'i bilen donanimli kaç gazeteci var, bu arada onu gorduk! Acinacak haldeyiz... Oda.tv'de bilel Iran hakkinda yazan, 2 adim dibindeki Iran'i anlatmak için Ingilizceden 45 tane makale okudum ey okuyucu sana ozet geçicem diye baslamis!

-

Sayın Baragakal,

Ahmedinecad, 2005 yılında Cumhurbaşkanı oldu. ABD Irak'a 2003 yılında saldırdı. Hangi mantıkla ABD Irak'a girdiğinde davul zurna çalmakla Ahmedinecad'ı suçluyorsunuz?

ABD Irak'a girdiğinde İran rejiminin davul zurna çaldığını iddia ediyorsunuz ya... ABD Irak'a girdiğinde İran Cunhurbaşkanı olan kişi Muhammed Hatemi'ydi. Yani eğer bir davul zurna çalma olayı varsa, o davul zurnayı çalan kişi Hatemi'ydi... Gerek Hatemi, gerekse ondan önce Cumhurbaşkanı ve 2005 seçiminde Ahmedinecad'ın rakibi olan Rafsancani; bugün emperyalist Batı merkezlerinin dünya kamuoyuna 'reformcu' diye yutturmaya çalıştığı, İran'daki ilerici aydınları sistemli bir zorbalıkla katleden Humeyni'nin başbakanı Hüseyin Mir Musavi'nin, şu anda İran'daki en büyük destekçisidir. Şu anda İran halkını, Ahmedinecad'a karşı 'sivil itaatsizliğe' çağıran bir başkası da İran halkına yıllarca kan justuran Şah Rıza Pehlevi'nin Amerikan uşağı oğludur.

İleri sürdüğünüz diğer iddialar da gerçekdışıdır ve gülünçtür.

Ayrıca, burada Ahmedinecad'ın Amerikan emperyalizmi karşısındaki dik duruşuna sahip çıkan insanlara, ''Yeniçag'in ve Cumhuriyet'in doldurusuna gelip bu baslik altina -zerre ozgun bilgi içermeyen- yazilar yapistiran; birbirinin kopyasi gazete kupurlerini siralayan arkadaslar!'' demeniz de şaşkınlık verici bir durumdur. Her konuda olduğu gibi, İran ve Ahmedinecad konusunda da Batı güdümlü medyanın yoğun yalan bombardımanı altında olan ülkemizde, bu yalanlara inanmayan insanlar, 'dolduruşa gelen' değil, uyanık olan, kendi vicdanlarının sesini dinleyerek olayları yorumlayan insanlardır.

Sanıyorum Türkçe yazarken yaşadığınız sıkıntıyı, Türkçe yazılanları okurken de yaşıyorsunuz.

Dostça bir öneri olarak kabul etmeniz dileğiyle, Türkçenizi biraz daha geliştirmenizi öneriyorm.
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Prş Haz 25, 2009 14:32

Arkadaşlar.Hepinize merhaba.
Bir ayı aşkın zamandır çok az girebildim sitemize çünkü yoğun bir dönemi geçirdim ve ardından da işimden ayrıldım.Şu an tatildeyim,kafamı di,nliyorum.Ama sizleri özledim.

Tartışmayı baştan sona okudum.Bence özden zaman zaman sapılmış.İrfan abinin yazısının katıldığım ve katılmadığım yönleri var.Ama ona yazılan cevaplarda da aynı şekilde kimi zaman özden sapıldığını düşünüyorum.

Öz belli.Emperyalizm karşıtyı bir tavır sergileyen bir ülke var.Hangi ülke bu İran.Lideri kim?En azından İran'ın karışık sistemi içerisinde görünen Ahmedinecat.Peki onun rakibi durumundaki Musevi'yi batılı devletler ve basın yayın kuruluşları destekledi mi?Evet.Peki bizim güzelim Türkçemiz'de ki'bayram değil,seyran değil,eniştem beni niye öptü?''şeklinde ki atasözünü eğer bu Musevi isimli kişi sormuyor mudur kendisine gerçekten batıya,batı emperyalizmine belli konularda işbirliği mesajları göndermemiş olsa?Ya da tersten sorayım,batı emperyalizminin en önemli organları olan batılı devletler ve basın yayın kuruluşları neden öpüyorlar Musevi'yi?İRFAN ABİNİN YAZISININ ÖZÜ BU!

Yoksa ne İran'ın rejimi Türkiye ve Türkler için özenilecek bir rejim,ne Ahmedinecat özenilecek ve selamlanılacak bir devlet adamı ve lideridir.Ankara'ya ziyarette bulunan hiçbir İran devlet başkanı,başbakanı,hükümet yetkilisi ANITKABİR'e ziyarette bulunmaz.Tabi ki bulunmasınlar zaten,ayrı bir konu ama neticede nedeni nedir?Çünkü ANITKABİR'de ebedi istirahatgahında dinlenen yüze ATATÜRK'ün savunduğu değerler ve bizzat ATATÜRK'ün kendisi İran rejiminin baş düşmanıdır.Bu tespit çok iyi yapılmalıdır.

Bundan ötesi yani ''düşmanımın düşmanı dostumdur''ilkesine bağlı kalarak İŞran ve diğer bölge ülkeleri ile AVRASYA İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ ve benzeri yapılanmalar içinde olmak ayrı bir konudur.Tartışılması gerekir.Haklarımızın yenmeyeceği bir yapılanma olacaksa neden olmasın,elbette ki olsun?Ama dedim ya bu da ayrı bir konu.

Göktürkmehmet kardeşim ise Güney Azerbaycan konusunu gündeme getirmiş.(Baragakal arkadaşım İran'ın 40%'ının Türk olduğunu yazmış ama sanırım bir yanlışı var.İran'ın 60%'tan fazlası Türk'tür,Azeri Türkü'dür.)Bugün İran,Çin,Bulgaristan,Suriye,Irak başta olmak üzere 20'ye yakın ülke toprakları sınırları içerisinde bizim kan bağımız olan insanlar yaşamaktadır.Bu soydaşlarımızın yaşadıkları sıkıntılara bugüne kadar milletçe hep destek olduk.Az olan imkanlarımızı her zaman onlarla paylaştık.Daha dün denilebilecek bir süre önce Bulgarisatn'da ki faşist Jivkov'dan kaçan 1 milyondan fazla soydaşımıza kucak açtık.Bunların yarısı halen ülkemizde yaşıyor,artık bizim vatandaşlarımız onlar.Yıllar önce Afganistan'dan gelen uzak akrabalarımız ya da Halepçe Katliamı'ndan sonra kollarımızın arasına aldığımız 500 bine yakın Kürt'ü unutmayalım.Yine Allah korusun benzer bir sıkıntı olduğunda eminim Türk milleti aynı özveriyi,yardımseverliği gösterecektir,soydaşlarını bağrına basacaktır.Ama....

Bir ülkenin sınırları içerisinde yaşayıp,o ülkenin vatandaşı olmuş soydaşlarımızı o ülkeye karşı kışkırtmak bizlere yakışmaz.Onların isyan etmesinden çıkar ummak da bize yakışmaz.Türkiye'nin Orta Asya'da ki Türk Cumhuriyetleri ile ilişkilerinin önündeki engel karasal bağlantı olmaması değildir.Bugünkü şartlarda uluslararası havasahasını kullanarak bile Malatya'dan kalkan uçakların Bakü'ye,Bişkek'e,Almatı'ya,Taşkent'e veya başka bir soydaş yurduna gitmesi kaç saattir arkadaşlar?Türkiye ile Türk Cumhuriyetleri arasında en azından bizlerin istediği ilişkilerin kurulmamış,kurulamamış olmasının sebebi batı ve de Amerikan yanlısı hükümetlerdir.Yoksa Kasr-ı Şirin Antlaşması'ndan beri yani neredeyse 400 senedir savaşmadığımız İran ile böyle bir konuda karşı karşıya gelmemizin hiçbir anlamı yoktur.Ya da Doğu Türkistan'da ki soydaşlarımızı Çin'e karşı kışkırtmanın veya başka herhangi bir ülke sınırları içindeki soydaşlarımızı o ülkeye karşı kışkırtmamızın anlamı yoktur.Heee.....Bir haksızlık yapılır,soydaşlarımıza yanlış davranışlarda bulunulursa halkın seçtiği bir meclis ve o meclisin milletvekilleri var.Adam olup gerekeni yapmaları gerekir.Yapmıyorlarsa yine başlangıç noktasına gelmiş oluruz,adam gibi adamların bu ülkeyi yönetmesini sağlayacak bir eğitim sisteminin kurulmasına ihtiyaç vardır.Bunun için KEMALİST bir iktidara ve tabi ki KEMALİST DEVRİM'e ihtiyaç vardır.

Konuyu ben de daha fazla dallandırmak,budaklandırmak istemiyorum.Ama özetin özeti olarak söylemek istediğim,ana fikirden uzaklaşarak birbirimize karşı kırıcı olmayalım,üsluplarımızı kavga eder gibi değil,''karşıdakine laf sokayım''mantığı ile değil,''karşıdakinden ne öğrenebilirim acaba''mantığı ile şekillendirelim lütfen.Çünkü karşımızdaki yani sizler,bizler,ben hepimiz ortak ideallere sahip olan,olması gereken insanlarız.

Sevgiler.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen baragakal » Cum Haz 26, 2009 21:09

Çetin Taş, Iran seçimleri uzerine bu kadar tartismis olmamizi dogru bulmamissin. Bir onceki mesaji yazarken ayni elestiriyi kendime yaptim; bu yuzden Saros'u karistirip olayi biraz mizahla anlatmayi denedim ama bu defa Irfan Tuna'yi kizdirmisim. Sagolsun seviyeli bir karsilikla, biraz haddimi asmis oldugumu dusundurdu, sozlerim elestirinin disinda bir yerlere gitmis ise, istemeyerek olmustur.

Irfan Tuna yazmis:
Ahmedinecad, 2005 yılında Cumhurbaşkanı oldu. ABD Irak'a 2003 yılında saldırdı. Hangi mantıkla ABD Irak'a girdiğinde davul zurna çalmakla Ahmedinecad'ı suçluyorsunuz?...

Bu sefer ben tekrarliyim, "Ahmedinecat" bu sahsa babasindan kalan isimdir, adi da Mahmut'tur ve bana bisey ifade etmez, rejimin tepesindeki -sopali mollalarin- yansimasidir, sopali mollalar bayram ettiyse Mahmut'da bayram etmistir, buyuklerine seker tutmus, onlar da bunun basina kolonya dokerek sevgilerini gostermistir.

Ustune basarak soyledim, seçimi Musevi kazansaydi rejim degismeyecekti ve belki bir sure sonra gosterdigi ABD karsiti bir tavirla ona da alkis tutacak delikanli adam diyecektiniz... Iran'i okuyamayan bu tuzaga duser... Hasmi ya da Rafsancani ya da Hameney farketmez, bunlar rejimin agababalari, aralarindaki sey de iktidar savasi. Musevi koltuga oturabilse, halkina yapacagi en buyuk hizmet, yenilik ve ozgurluk isteyenlerin 100 maddelik listesinden 5 tanesini kagida yazip mollalarin onunde diz çokmek, yalvarak, lutufkar olmalarini dilemekti, olamadi.

Iktidar savasi ugruna rejime zarar verecek kimse yok Iran'da, bati bu yuzden etkisiz kalacak... Rafsancani'de, Batililara hizmet-biat arzusu, rejime belden asagi vurmak niyeti olsaydi, telekomun ve dahi Iran iletisiminin teknik altyapisini kuran firmalarin hamisi olarak batiya 2 dakikada ne olup bittigini kendi istedigi sekilde ve yuksek çozunurlukte servis ederdi.

Irfan Tuna yazmis:
İleri sürdüğünüz diğer iddialar da gerçekdışıdır ve gülünçtür.

Sana oyle gelmis Irfan Tuna. Soylediklerim gazetende yazmiyo! Google'da da "anahtar kelime" aradin ve bulamadin!
Bu konuda baska turlu bir bilgi kaynagin da olmayica nasil cevap vereceksin? Gulunç bulacaksin!!!!
Parantez açarak belirteyim; yazdiklarim için benden samimice ve -kisisel olarak- kaynak isteyenlerle, referans arayanlarla bilgimi seve seve, kaynagimi mumkun oldugu kadariyla paylasirim.

Bakis açimi ozetleyerek konuyu kendi adima kapatayim:

Yazarken "Iran'in kuzeyinde yasayan Turkleri (ozellikle guney Azarbeycan demiyorum)", Irak'ta yasayan Turkmenleri kullanarak, bazi yerde Turkiye den ornek verme nedenim, dusunurken de bu sekilde gidiyor olmamdir. Yoksa -sopali mollalarin- iktidar savasi ya da ABD'ye kafa tutuyor gorunmesi beni çok ilgilendirmez; geçmis 3-5-10 seneleriyle ilgili de merakim olmaz. Gazeteden bakan, Google'dan arayan çitir-çerez bilgiyle yetinmek zorunda, bu bilgiye durum icabi bi de memleketin dustugu durum, telas, sinirlenme eklenince algilarda bozulma oluyor.

"Turk KORKAK ve SiNMiŞ, Farsi CESUR diye dusunuluyor."

Bana gore durum gorunenin tam tersi. Ben Farsi'ye KORKAK Turk'e CESUR gozuyle bakarim. Bunu ovunmek adina degil -çikarim- adina yaparim.

Sakalli mollalarin iktidarina giden yol, Mustafa Kemal'in yaptiklarina hayranlik duyup, bunlari taklitle yapilabilecek seyler zannetme gafletindeki Sah ile baslar. Batililarin gaziyla giristigi çakma çagdaslasma hareketi, kanli bir maskaraliga donusur; Iran halki bu travmayi atlatmak adina içine kapanmayi seçer.

Tarihi boyunca Iran, sorun yasadigi noktada çikisi -içine kapanmakta ve muhafazakarlikta- aramistir. Akilla açiklanamayan acayip çozumler uretmistir. Ulkede issizlik mi çok, topla gençleri ver eline sopa, sokakta otoriteyi temsil etsin, bu fikirlerle gidecekleri yer kendi cehennemlerinden baska biyer olmaz, toplumsal bir tur kanser.

Iran'in gençleri -birey- olmak istiyor, dedelerini babalarinin fikirlerini yasamlarini artik begenmiyor, içine kapanmis bir milletin acilarini yasiyor. Mollalar bu gun birbirine dustu, halktan korku siyasete hakim oldugu için belli duzeyde birbirleriyle uzlasabilirler ama yeni nesil isteklerini surdurecek... Sonuna kadar gidecek, birey olmaya kadar yuruyecek. Bu yolda elbette ki Saros tuzaklari olacak, Turkiye geçmiste neler yasadiysa, bu gun nelerle ugrasiyosa bi zaman gelecek onlar da yapacak... Ama ne zaman? Ne kadar erken, o kadar iyi...

Ahret sorusu seklindeki soru ne zaman birey olunabilecegi, bu topraklarda biz de bunu soruyoruz kendimize, ama korkuyla degil. Turk milleti sorunlarini içine kapanarak asmadi, cesaret gosterip Turkiye Cumhuriyetini kurdu, cüret edip halkini birey yapmaya çalisti.

Turk olmanin lanetleri de vardir: Elimizin, gonlumuzun ayari yoktur, biseylerin dengesini tutturamadigimiz, her seyi hakkiyla beceremedigimiz çok olur, saros kare tuzaklarin alasini gorduk yasadik, yasiyoruz. Ama referensimiz tarihimizdir, bu durumlardan da çikariz.

-

-
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen maydonos » Pzt Haz 29, 2009 17:23

Iran ab nin gudumunde bu yonetimini devam ettiriyor.

Soyle bakalim olaya, bu devri daim gibi Sah zamanin da abd gudumunde olan Iran,

Mollalarin doneminde ab gudumunde.

Simdi sira tekrar abdnin olmasi gerekiyor, olay budur. Bosubosuna kendimizi yormayalim.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Re:

İletigönderen balabanpasa » Pzr Şub 14, 2010 23:25

[mod="Forum Kuralları"]6. Forumda yazarken; boş ileti göndermek, art arda birden fazla ileti göndermek, konuyla ilgisi bulunmayan iletiler göndermek, gereksiz alıntı yapmak, "+1, bence de, güzel" gibi belli bir amacı ve paylaşımı olmayan ileti göndermek, yalnızca yüz ifadesi göndermek, ayrıca yeni başlık açarken "yardımmmmmmmmm", "YaRdIm EdeRmİsiz", "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konuyu tanımlamayan konu başlığı belirtmek, alt başlıkta ise ilgisiz uzun cümleler kurmak, gerek başlıklarda gerekse de konu içeriğinde etkileyici yahut ilginç görünsün diye garip şekilli harfler kullanmak yasaktır.

21. Çokluortam dosyalarının (görüntü, ses veyahut resim dosyaları gibi) sunulduğu bölümler ve sohbet bölümü haricinde kalan bölümlerde; konu içeriğine binaen konuyu açan üyeye, "teşekkür etmek" ve benzeri kutlama iletileri göndermek uygunsuz ve gereksizdir. Bu kurala uymayan üyeler uyarılır.[/mod]
Kullanıcı küçük betizi
balabanpasa
Üye
Üye

İletiler: 17

Re: Selam Olsun Ahmedinecad'a

İletigönderen İrfan Tuna » Cum Şub 19, 2010 19:58

17 Şubat 2010 tarihli Hürriyet'in 32'inci sayfasında ''İsimsiz videocuya gazetecilik ödülü'' başlıklı bir haber yer aldı. (http://www.hurriyet.com.tr/dunya/13813594.asp)

İran'daki Ahmedinecad yönetimine karşı yürütülen ABD merkezli psikolojik savaşın tipik bir örneği olan bu haberde, '' İran’ın başkenti Tahran’da protestolar sırasında öldürülen Nida Ağa Sultan’ı kanlar içinde uzanmışken videoya çekmeyi başaran isimsiz adama, George Polk Video Ödülü verildi.'' deniyordu.

Habere göre, ''Long Island Üniversitesi’nin prestijli gazetecilik ödülüne layık görülen adam, Nida’yı son nefesinde çekmiş ve fotoğrafları internete koyarak dünyayı bu vahşetten haberdar etmişti. ''

Bakın siz, Nida'nın ölüm anını kaydederek 'vahşetten dünyayı haberdar etmiş'miş... Hem de ABD'nin küresel eşkiyalığı için milyonlarca Irak'lının Amerikan askerleri tarfından katledildiği bir dönemde... Hem de binlerce Irak'lı genç kızın ırzına Amerikan askerleri tarafından geçildiği bir dönemde... Hem de binlerce Afgan'lının katledildiği bir dönemde...

Nida'nın ölüm anını kaydederek 'dünyayı vahşetten haberdar ettiği için' ABD tarafından ödüllendirilen bu 'isimsiz' kişi; Nida'nın ölümüne neden olan kurşunun karşı yönden değil, kalabalığın içinden, arkasından sıkıldığını da çekmiş miydi acaba?

Bence bir ödül de bu psikolojik savaşı yürütenlere verilmeli...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İlteriş » Cmt Şub 20, 2010 0:34

İrfan Tuna yazdı:17 Şubat 2010 tarihli Hürriyet'in 32'inci sayfasında ''İsimsiz videocuya gazetecilik ödülü'' başlıklı bir haber yer aldı. (http://www.hurriyet.com.tr/dunya/13813594.asp)

İran'daki Ahmedinecad yönetimine karşı yürütülen ABD merkezli psikolojik savaşın tipik bir örneği olan bu haberde, '' İran’ın başkenti Tahran’da protestolar sırasında öldürülen Nida Ağa Sultan’ı kanlar içinde uzanmışken videoya çekmeyi başaran isimsiz adama, George Polk Video Ödülü verildi.'' deniyordu.

Habere göre, ''Long Island Üniversitesi’nin prestijli gazetecilik ödülüne layık görülen adam, Nida’yı son nefesinde çekmiş ve fotoğrafları internete koyarak dünyayı bu vahşetten haberdar etmişti. ''

Bakın siz, Nida'nın ölüm anını kaydederek 'vahşetten dünyayı haberdar etmiş'miş... Hem de ABD'nin küresel eşkiyalığı için milyonlarca Irak'lının Amerikan askerleri tarfından katledildiği bir dönemde... Hem de binlerce Irak'lı genç kızın ırzına Amerikan askerleri tarafından geçildiği bir dönemde... Hem de binlerce Afgan'lının katledildiği bir dönemde...

Nida'nın ölüm anını kaydederek 'dünyayı vahşetten haberdar ettiği için' ABD tarafından ödüllendirilen bu 'isimsiz' kişi; Nida'nın ölümüne neden olan kurşunun karşı yönden değil, kalabalığın içinden, arkasından sıkıldığını da çekmiş miydi acaba?

Bence bir ödül de bu psikolojik savaşı yürütenlere verilmeli...

Selamlar irfan Bey,

Size tek bir sorum, bir bakima serzenisim olacak;

Nasil emin olabiliyorsunuz?

Acmam gerekirse,

ABD'nin katliamlarindan elbette haberimiz var ve agirligi olcude dunya kamuoyunda sozu edilmelidir, bu konuda hemfikiriz. O goruntuyu kaydedene odul verilmesi de elbette "Bati"nin cifte standartli davrandiginin gostergesidir, amenna...

Peki! Ya gercekten, iran, icerisindeki muhalefeti asiri onlemlerle bastiriyorsa, bu kendi agirligi olcusunde verilmesi gereken bir haber degil midir?

Orada oldurulen kiza ben uzuluyorum, Irak'ta olanlara da ne kadar lanet ettigimi, ne kadar uzuldugumu, forumdaki yazilarimi takip ettiyseniz bilirsiniz. Ancak, bu kizcagizin icinde bulundugu muhalif hareket, bati tarafindan destekleniyor olsa bile, cezasi sokak ortasinda yargisiz infaz olmamalidir. Ataturk'un doguya gosterdigi yol bu degildir. Batidan daha uygar olmayi ogutluyordu basta Turk Ulusu olmak uzere butun Bati disi Uluslara, oyle degil mi? Iran'a yakisan bu mudur?

Sevgili Banu Avar, Iran programlarinda sunu belirtiyordu, "Bati kaynakli haberler abartilidir, ancak tumuyle yalan da degildir". Yani, oyle asiri bir baski yoktur, ancak baski yok da degildir. Iran'in halkina, Turkiye benzeri bir laik yonetim sunmasi emperyalistlerin cikarlarina asil karsit olacak olandir. Yoksa yobaz insani her turlu emperyalist usagi yaparsin, ancak laik, haberdar, uyanik bir toplumu emperyalist usagi yapamazsin, yurtsever olurlar. Bu bakimdan, Iran'daki muhalefetin tumu, Bati kiskirtiyor diye ortaya cikmis olarak gormek yanlistir. Iran'in hic mi sucu yoktur?
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen İL-BARS » Cmt Şub 20, 2010 11:40

Atatürk'e Deccal diyen sapık şerefsiz bir rejime ve onun liderine, bu forumda övgüler düzüleceğine, rüyamda görsem inanmazdım.

Baragakal, İlteriş kardeşlerime aynen katılıyorum.

Salt dengesiz bir Anti-Amerikancılık anlayışı(Aynı Soğuk Savaştaki Anti-Komünist anlayış benzeri ki; mentalite olarak birbirlerinden çok farklı değiller) ile İran'dan medet ummak çok akıl karı değildir.

Şunu da ilave edeyim. İranlı Muhalifler ve İran'ın bölünüp bölünmemesi de açıkçası şahsen çok umrumda değil. Sadece şunu söyleyebilirim, İran öyle bir kaç protesto mitingi ile bölünüp parçalanabilecek bir ülke değildir.

İran'da benim için kıymetli olan sadece orada yaşayan Soydaşlarımızdır(Güney Azerbaycan Türkleri, Horasan Türkleri, Kaşgaylar vs.). Bu insanlar, İran'ı İran yapan büyük kahramanların torunlarıdırlar. Amma velakin Fars Şovenistler ile Mollaların onlara bakışının Amerika'nın Iraklılara olan bakışından çok farklı olduğunu iddia edenlerin, daha geçerli ve ikna edici kanıtlar ortaya ileri sürmesi gerekir.

İran'da daha evvel Türklere açıkça saldıran Fars Şovenizmi'nin iğrenç yüzünü görmek için bakınız.

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0ran_ ... %BCr_Krizi
http://www.avsam.org/tr/a1298.html

Ayrıca bugün Irak paramparça ise bir numaralı sorumlusu Amerika ise İkincisi de İran'dır. İkisi de emperyalist, yayılmacı, rejim ihracına meraklı ülkelerdir. Amerika'lıları kurtarıcı gibi bayraklarla karşılayan Irak'ın güney şehirlerindekiler(Kuzeydekilerin hangi vatansızlar olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz) kimlerdi? Hatırlayınız.

Amerika ile İran çıkarları her yerde örtüşmemesi ve bu ilişkilerin gerginleşmesi gayet doğaldır. Buna benzer bir tespiti, Doğu Türkistan başlığında Amerika-Çin ilişkileri için yazmıştım. Yakın tarihten ve cüncel olaylardan da örnekler vermiştim.

Karşı fikirde olan arkadaşlardan ricam, yanlış fikirlere kapılmayıp yazımı dikkatli okumalarıdır. Amerikan Emperyalizmi'nin iğrenç yüzü, bugün bizim üzerimizde daha yoğun bir baskı kurmaktadır. Ancak lütfen diğer tehditleri de, sırf Anti-Amerikancı anlayış ile geçiştirmeyelim ya da görmezden gelme hatasına düşmeyelim.

Irak'ı işgal eden, parçalayan Amerika ne ise Irak'ı bölen ve Şii mezhepçiliğini kışkırtarak bölgeye hakim olmak için çevirmedik dolap bırakmayan, İran Türklerine zulüm ve baskı uygulayan, Karabağ Savaşı'nda Ermenistan'ı destekleyen, Laik Türkiye Cumhuriyeti ile Atatürk'e düşman olan bir rejimi, sırf Amerika ile zaman zaman çatışıyor diye göklere çıkarmanın bir mantığı yoktur.
Kullanıcı küçük betizi
İL-BARS
Üye
Üye

İletiler: 135

İletigönderen İrfan Tuna » Cmt Şub 20, 2010 11:56

İran devrimi ve İran'daki Ahmedinecad yönetimi hakkında doğru bilgiler edinmek isteyen arkadaşlar, lütfen aşağıdaki linki tıklayarak Güncel Meydan arşivinde yer alan ''Neler Oluyor?'' programının tamamını dikkatle izleyin.

neler-oluyor-17-subat-2009-30-yilinda-iran-devrimi-t19165.html
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen gercekturk » Cmt Şub 20, 2010 16:07

Kıymetli dostum,İrfan bey kardeşim.
Ahmedinecad yönetimindeki İran, ABD emperyalizminin kontrol ve denetimindeki PKK'ya karşı son derece kararlı operasyonlar gerçekleştirmiştir. Diye yazmışsın.Ben tam tersini düşünüyorum.Ülkesi için değil kendi kurmuş oldukları örgütü güçlü tutmak adına yapıyorlar bence..Buda benim kendi düşüncem tabiiki.
Kullanıcı küçük betizi
gercekturk
Üye
Üye

İletiler: 13

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: İrfan TUNA

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x