Abdullatif Şener, türban tartışmalarına ilişkin mesajlar verdi ve Erdoğan'ı eleştirdi.
Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) aylık olağan toplantısına katılan Abdullatif Şener, başörtüsü tartışmalarına ilişkin mesajlar verdi.
"Toplumsal kültürün oluşmasında en etkili güç siyasettir." diyen Şener, Türkiye'deki yürütülen siyaset tarzını eleştirdi: "Aldığı zaman eline mikrofonu veya konuşmaya başladığında birilerine veryansın edeceksin. Yerden yere çalacaksın. Demokrasinin gerektirdiği bir eleştiri kültürünün de ötesine geçeceksin. Bunun sonucunda birbirine güvenmeyen birbirlerine karşı tehdit ve tehlike algıları içerisinde bulunan insanlardan oluşan bir toplum çıkar ortaya. Bunu siyasetin tarzı yapıyor. Aslına bakarsanız. Bu tarz bana 80 öncesini hatırlatıyor."
''ÖFKELİ KONUŞMAK BİR SANAT OLAMAZ''
Konuşmasından sonra davetlilerin sorularını da yanıtlayan Şener'e, CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Öfke, bir hitabet sanatıdır'' sözlerini hatırlattı. Çöllü'nün, ''Sizce de öfke bir hitabet sanatı mıdır?'' sorusuna Şener, ''Öfkeli konuşmak bir sanat olamaz. Hitabet biçimi olabilir, ama hiçbir zaman öfkeli konuşmak bir hitabet sanatı olmaz. Diğer taraftan bu biçim de, şık bir biçim olmaz. Faydalı bir biçim olmaz. Yanlış bir hitabet biçimi olur, zararlı bir hitabet biçimi olur'' diye cevapladı.
Şener, ''Siyasetçiler arasındaki söz düellosunu nasıl değerlendiriyorsunuz'' şeklindeki bir soruya da, ''Maalesef Türkiye'de soğuk savaş dönemi siyaset tarzı devam ediyor'' cevabını verdi.
Şener, şunları kaydetti:
''Bu bahsettiğim tarzda, mikrofonu elinize aldığınız zaman birilerine veryansın edeceksiniz. Yerden yere çalacaksın. Demokrasinin gerektirdiği bir eleştiri kültüründen de öte, bir eleştiri yapmaktan da öte, dinleyenlerin gönlüne, diğer partililer hakkında kin ve nefret duygusu ekmeye çalışmak...
Bunun sonucunda, birbirine güvenmeyen, birbirlerine tehdit ve tehlike algıları içerisinde bulunan insanlardan oluşan toplum ortaya çıkar. Bu tarz bana 1980 öncesini hatırlatıyor. Aynı ülkenin insanlarının, sağcıdır, solcudur diye birbirine vurduğu, imha etmeye çalıştığı tabloyu hatırlatıyor. Eğer bu bir konuşma tarzı olarak kabul ediliyorsa, olabilir ama geri bir konuşma tarzıdır.''