Sensin turkuaz!

Sensin turkuaz!

İletigönderen tuba » Sal Haz 10, 2008 0:54

Sensin turkuaz!

Mesela, Alex Ferguson...

9 defa İngiltere Şampiyonluğu.


1 defa İskoçya Şampiyonluğu.

2 Kupa Galipleri Kupası.

2 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu.

2 Süper Kupa.

1 Kıtalararası Kupa aldı.

Ola ola "sir" olabildi.

*

Bizimki "imparator..."

Bu yalakalıkla 2-0 gene iyi.

*

Şenol Güneş, Gucci giymiyor.

Lucescu "çingene."

Löw "köylü."

Bosque "Yeniköy kasabı."

Zico "stajyer" bu arada.

*

Ama benim takıldığım yer başka...

*

Turkuaz Türk rengi değildir.

Turkuaz Türk rengi olsa...

En azından Türklerin haberi olur!

*

Turkuaz dediğin, aslında bir taş, firuze...

Türkiye’de yok!

Çin’de çıkarılıyor, İran’da çıkarılıyor. Türkiye üzerinden Avrupa’ya gittiği için, Fransızlar "Turquoise" demiş.

*

Renk, Doğu’dan.

Sıfat, Batı’dan.

Forma, okyanusun öte yanı...

Amerikalı Nike’tan.

Bunun neresi Türk?

*

Gıcıksanız kırmızı-beyaz’a açık açık söyleyin kardeşim, hiç lafı dolandırmayın.


Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye
 
İletiler: 1113
Kayıt: Cmt Ara 29, 2007 21:09
Konum: Güneşin doğduğu yerden...

İletigönderen Panzehir » Sal Haz 10, 2008 1:42

tuba, teşekkürler yazı için.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 3483
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:02

İletigönderen erenus » Sal Haz 10, 2008 3:23

Tuba, yazı için teşekkürler...

ÖZDİL yazdı:Turkuaz Türk rengi olsa...

En azından Türklerin haberi olur!


Bildiğim kadarı ile Turkuaz, Türk Mavisine batının verdiği bir isimdir.

Turkuaz lakırtısını aynen taşımak yerine kelime türetmeye üşenmeyip, Türk mavisine kendimiz bir isim bulup kullansaydık.

Ama tabi daha hindiyi ilk kez Türkiye'de gören İngilizler hindiye turkey demişler biz önemsememişiz.

Turkuazın Türk rengi olup olmadığı herhalde yeni yapay gündem. :lol:

Değişikliği yapmak isteyen bilinçli olarak değiştirmiş olmalı. Biliyorlar farklı fikirler çıkacağını ortaya....

Zaten herşeyi başkalarına bıraktık.

Dünyanın heryerinde Ankara Dönerine Gyros diyorlar, lale zaten fransız çiçeği, karagözün gerçek ismi karagösiz

varsın Türk Mavisinide....mesela, yunana verelim... :?:

16 Türk imparatorluğu içinde Ökük-Türk İmparatorluğu'nun bayrağı hemen dikkati çekiyor.

[img]http://site.mynet.com/bunyavuz42/mynet_resimlerim/gokturk__mparatorlu_u.gif[/img]


"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 423
Kayıt: Prş Eki 18, 2007 6:07

İletigönderen tuba » Sal Haz 10, 2008 6:58

Mehmet.., erenus: rica ederim.

Sanırım ben formaların hangi amaçla "turkuaz" renginde yapıldığını buldum: :)

Bütünsel tıp döneminde turkuaz renginin hastaları sakinleştirici etkisinden yararlanılmıştır; özellikle panik atak veya maniye eğilimli hastaların tedavisinde kullanılmıştır. Daha hafif derecede olmak üzere önemli psikiyatri hastahaneleri de turkuaz ve maviyle yeşilin öteki tonlarını hastaları rahatlatmak üzere duvarları bu renklere boyayarak kullanmaktadır. Kaynak


...aklıma birden Orhan Pamuk'un sözleri geliverdi nedense :evil:
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye
 
İletiler: 1113
Kayıt: Cmt Ara 29, 2007 21:09
Konum: Güneşin doğduğu yerden...

İletigönderen kaye » Sal Haz 10, 2008 7:39

Renk, Doğu’dan.

Sıfat, Batı’dan.

Forma, okyanusun öte yanı...

Amerikalı Nike’tan.

Bunun neresi Türk?

Aklıma hemen "türban" geliverdi :)

Örtme şekli Arap'tan.

İsmi Fransa'dan.

Misyonu Batı'dan..

Bunun neresi Türk?

Bu arada yeşilli-mavili çok türban gördüm ben ama hiç kırmızı-beyaz'ını görmedim :) Yoksa kırmız-beyaz Türk'ü çağrıştırdığı için olmasın :)
Türk'ün rengi "al" değil midir arkadaşlar!
Mesela Kızıl Elma, Türkler özellikle Oğuz Türkleri için Kızıl Elma, üzerinde düşünüldükçe uzaklaşan ancak uzaklaştığı oranda cazibesi artan ülküler veya düşler değil midir!!!

Bakın ne alıntılıyorum:

Türklerin en eski inançları ile ilgili olarak onlarda “al ruhu” veya “al ateş” adları verilen bir ateş tanrısının yahut da hâmî (koruyucu) bir ruhun varlığı bilinmektedir. İşte Türklerin en eski devirlerden beri al bayrak kullanmalarının bu al ateş kültü (inancı) ile bağlı bir gelenek olacağı hatıra geliyor. Abdülkadir İnan, bu hususta bize şu bilgileri vermektedir: “kazak- kırgızlar bayrak kelimesi yerine yalav kelimesini kullanırlar ki, aslı alav = alev’dir. al ruhu’nun adı ile al rengin münasebeti şüphesizdir. türk hurafelerine göre ruhlar, ak, kara, sarı, kuba (esmer) diye renklere ayrılırlar. albastı ile beraber karabastı da vardır. her halde al rengi de ruhlardan birinin rengini göstermiştir. şamanizm’de ruhlar şerefine bayraklar (altaycada yalama = yalav) dikmek âdetti. al ruhu’nun hâmî (koruyucu) ruh sayıldığı devirde bunun şerefine dikilen bayrak ateş rengine yakın bir renkte olmuştur. bizim fikrimize göre türklerin albayrak’ları al ruhu’nun ateş tanrısı veya hâmî ruh sayıldığı devirden kalma bir hâtıradır ki, yedi-sekiz bin yıllık demektir. hülâsa en eski zamanlarda al ruhu, ateş tanrısı veya hâmî ruh olmuştur”.

Abdülkadir İnan, al ile ilgili olarak şunları da kaydetmektedir: “al kelimesinin ateş kültü ile bağlı olduğunu gösteren bir emare de bütün Türk kavimlerinde yaygın olan alaslama merasimidir. alaslama, orta ve doğu türklerinde ateşle temizleme ve takdis merasimidir. anadolu’da da alazlama bir tedavi usulüdür. bunun için kırkbir tane al renkli keten bezinden, okuya okuya parmağa bir ip yumağı yapılır. sonra bu yumak ateşte yakılarak külü tekrar bir al bez üzerine konur ve bununla alazlanır. al ruhu, eski türk panteonunda kuvvetli, belki hâmî tanrılardan biri olmuştur. al kelimesinin ateş kültüyle alâkalı olması bilhassa bu ruhun en eski devirlerde hâmî ruh, ateş ve ocak ilâhesi olduğunu göstermektedir”.

aynı konu ile ilgili olarak bahaeddin ögel de, “al rengin bütün türklerce mukaddes sayılmasının ve türklerin en eski devirlerden beri al bayrak kullanmalarının bu al ateş ve al tanrısı kültü ile bağlı bir an’ane olacağı hatıra geliyor” demektedir.

gerçekten de Türklerin en eski inançlarından olan şamanizm’e göre al ruhu’nun sonraları temsil etmeye başladığı albastı olayının, al renk ile ilgili geleneklerin günümüze kadar gelmiş bazı izlerini biliyoruz. bu cümleden olarak meselâ, albastı kırmızı renkten korkmaktadır. bunun için lohusanın başına beyaz yaşmak ve kırmızı tül bağlanır. lohusaya kırmızı altın takılır ve kırmızı şeker hediye edilir.

dolayısıyla al (kızıl) rengin de tarihimizin başlangıcından beri bizde manevî ve millî renk olarak algılandığı ve tarih boyunca inançları yansıtan, aynı zamanda da türk duygusunu ve ruhunu anlatan bir millî sembol hüviyeti kazandığı görülmektedir.

nitekim çin kaynakları göktürkler ve uygurlar dönemlerinde kuzeydeki kırgız hakanlarının otağında bir kırmızı bayrak bulunduğunu ve herkesin buna karşı saygı gösterdiğini yazıyorlar.

yine bu anlayışa bağlı olarak, rus arkeoloğu a. n. bernştam tarafından talas kıyısında açılan i. yüzyıla ait hun mezarlarından birinde bulunan yarı mumyalaşmış bir kadın cesedinin başının kırmızı ipek kumaşla örtülü olduğu belirlendiği gibi; diğer bir rus arkeoloğu s. v. kiselev’in tuyahtı’da açtığı mezarlardan birinde de üzerinde üç kat elbise bulunan ve vii-viii. yüzyıl göktürk beylerine ait olduğu ifade edilen bir ceset bulunmuştur. bu cesedin üzerindeki üç kat elbiseden en üsttekinin koyu kırmızı ipekten olduğu kaydedilmiştir.

dikkate değer bir başka nokta olarak. xi. yüzyılda türklerde al sözünün artık bir renk adı olduğu kadar “bayrak” adı olarak da kullanılmaya başlanmış olmasıdır. yine aynı dönemde artık tuğ ile bayrağın da aynı şey gibi ifade edilmeye başlandığını görüyoruz. bu cümleden olarak, xi. yüzyılın büyük türk bilgini kaşgârlı mahmud’un bildirdiğine göre karahanlı hükümdarları “dokuz tuğlu” oluyorlardı. ona göre, “her ne kadar vilâyeti çok, payesi de yüksek olursa olsun, hakanların tuğu dokuzdan fazla olmuyordu. çünkü onlar dokuz sayısını uğurlu sayıyorlardı. bu tuğlar “al” renkte (nârencîyü’l-levn = alev rengi = al) ipekten veya kumaştan yapılıyordu ve bu rengi de uğurlu sayıyorlardı. bir diğer ünlü Türk yazarı yusuf has hâcib’in eserinde ise, güneşin doğuşu tasvir edilirken yer alan:

“yaşık örledi yirde koptı togı

yaka keldi aşnu tokuz al tugı”

(güneş yükseldi, yerden toz kalktı; dokuz al tuğu yaklaşmağa başladı) şeklindeki kayıt da, bu “dokuz tuğ” ve “al tuğ” geleneğinin karahanlılar döneminde ne kadar önemli görüldüğünün bir başka ifadesidir.

diğer taraftan “bayrak” sözünün de xi. yüzyılda türklerde yaygın bir şekilde kullanıldığını ve bayrakların kızıl renkte kumaştan yapıldığını görüyoruz. ayrıca kaşgarlı’nın, bir savaş sahnesini tasvir etmek amacıyla söylenmiş olan “ağdı kızıl bayrak-togdı kara toprak” şeklindeki bir beytinden, bu kızıl bayrağın türklerde genellikle “savaş bayrağı” olarak kullanıldığı anlaşılmaktadır.

ayrıca, uygurlar ve moğollarda “al kaftan”ın ve “al damga”nın hakanlık sembolleri olarak kullanıldığını görüyoruz. bu kaftana türkler “ergenlik kaftanı” da derlerdi. buradan giderek bu al kaftan geleneğinin halk arasında yayıldığını görüyoruz. böylece al kaftan, artık halkın özellikle düğünde güveyiye ve geline gerdek giysisi olarak giydirdiği bir elbise haline gelmiştir. dede korkut hikâyelerinden anlaşıldığına göre oğuzlarda da güveylik elbise al (kırmızı) kaftandır. gelinliğin sembolü ise “al duvak” idi. bir kazak-kırgız hikâyesinde, “murada eremedik” anlamında kaydedilen “kızıl çapan giymedik” şeklindeki bir kayıt, bu geleneğin türk boyları arasındaki yaygınlığının bir göstergesi olmalıdır. bunun gibi, başkurtların eski dönemlerinde de kızıl cepken’in güveylik nişanesi sayıldığı bilinmektedir.

karahanlılardan semerkant ve civarının hâkimi ali tegin’in bayrağı da kırmızı bayrak (kızıl bayrak) idi. selçuklu tuğrul bey’in 1037 yılında nişabur’a girerken başında hükümdarlık sembollerinden olarak kırmızı çetr bulunduğu bilinmektedir. gaznelilerde de kumandanlara kırmızı renkli kumaştan bayraklar veriliyordu. selçuklu devri tarihçilerinden ravendî’nin, irak selçuklu hükümdarı arslan b. tuğrul’un ordusundaki kırmızı ipek bayrak ile ilgili kaydı da bu geleneğin yaygınlığını gösteren bir başka kayıttır. aynı şekilde, rusların eski destanları olan “İgor alayı (veya İgor bölüğü)” destanında kıpçak türklerinin kızıl bayrağından bahsedildiği gibi, halaç sultanlığı’nda emîr ahmed halaç’ın bayrağının da kırmızı olduğu bilinmektedir. görünüşe göre burada kaydedilen kırmızı bayraklardan maksat, türklerin savaş bayrağı olan kızıl bayrak olmalıdır.

anadolu beylikleri ve osmanlılara gelince, miralay ali bey, osman gazi dönemi ile ilgili olarak şu bilgileri kaydetmektedir: “osman gazi hazretleri ak sancağı (anadolu selçuklu sultanı’ndan) almadan önce, harb bayrağı için kızıl rengi seçip kabul etmişlerdi. aşiret mensuplarını kolayca harb bayrağı altına toplayabilmek için onların ‘tab’an meclup oldukları’ (yani yaradılışlarından tutkun oldukları) al renkli bayrağın manevî tesiri bulunduğunu takdir eylemişlerdi” demek suretiyle, yukarıdanberi örnekleri ile göstermeye çalıştığımız al bayrak geleneğinin, daha başlangıç günlerinde osmanlı devleti ve bilhassa orduları için de nasıl vazgeçilmez olduğunu göstermektedir.

aynı yazarın “kırmızı rengin osmanlılarca mergup (rağbet edilen) ve makbul olanı türkçe kızıl veya al kelimesi ile yad edilen şeklidir” demesi ve “osman gazi’nin savaşlarında al (kızıl) sancak kullandığı, vefatından sonra eşyaları arasında birkaç adet alaşehir dokumasından kırmızı renkli sancağın da bulunmasıyla sabittir. İşte kırmızı rengin sancak ve bayraklarda çoklukla kullanılmasının ve levn-i millî (millî renk) kabul edilmesinin asıl ve esası budur” ifadelerine yer vermesi de bu konuda daha açık bir fikir vermektedir. görüldüğü gibi al rengin milli renk ve tabiatıyla milli bayrak rengi olarak kullanılışı osmanlı döneminde çok daha yaygın hale gelmiş bulunuyordu.

bu dönemde beyliklerden germiyanoğullarının da denizli ve alaşehir’de dokunan kızıl kumaştan (alaşehir kızıl eflâdisi) bayrak kullandıkları anlaşılmaktadır.

yine miralay ali bey, orhan gazi’nin tuğ ile ak sancağı “yâdigâr-ı selçukî ve nişân-ı hükümdârî” (selçuklu yadigârı ve hükümdarlık nişanı) olarak ikametgâhında saklayıp, savaşlarda babası ve belki de dedesi gibi kırmızı sancak kullandığını kaydetmektedir.

bu şekilde, özellikle orduların savaş bayrağı hüviyetini kazanmış olan al (kızıl) bayrak, hem padişahların şahıslarını temsil eden diğer muhtelif bayraklar hem de herbir askerî sınıfı temsil eden bayraklarla birlikte, ama özellikle beyaz ile, önce yan yana, daha sonra da iki renk birleşmiş olarak, osmanlı devleti yıkılıncaya kadar devam etmiştir. tabiî zamanımızda da devam etmektedir ve ebediyete kadar da devam edecektir. bu itibarla bu al-ak (kırmızı-beyaz) ikilisinin yan yana ve iç içe geçirdiği tarihî seyre de kısaca işaret etmek yerinde olacaktır.

Bakınız

Şimdi anlaşılıyor sanırım nedendir kırmızı-beyaz'dan bizi uzaklaştırma sevdaları..
Benliğimizden uzaklaştırmak istiyorlar zira..


..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye
 
İletiler: 1036
Kayıt: Pzr Oca 06, 2008 0:57

İletigönderen baragakal » Çrş Haz 11, 2008 18:09

Eski Turk-Mogol-Tunguz inanç sisteminde iki onemli kelime vardir,
bunlar gorunen-gorunmeyen varliklari siniflandirmakta kullanilir.
-YARUK/AYDINLIK- ve -KARARUK/KARANLIK-

Bu kavrami sembolize eden gorsel biçim Çin'in YING-YENG'ini andirir,
bi farkla, Rus Turkologlarin tarihlemesine gore kavram YING-YENG'den
daha eskidir.

YARUK-KARARUK'a ornek: gokrengi YARUKTUR,
ay, beyaz olmasina karsin geceyi ifade eder KARARUKTUR,
kun/gunes rengi YARUKTUR, bu yuzden portakala kaçan sariya dek YARUK gider,
al renge geçince artik KARARUKTUR.

Yaruk-kararuk kavrami, Ibrahimi dinlerin son biçimlerinde oldugu gibi iyilik-kotuluk,
helal-haram gibi kesinlik içeren yapida degildir. Ying-yeng in kokeni olmasi muhtemel
bu kavram, karanlik ve aydinlik arasindaki dengeyi kutsar.

Denge içinde hem yaruk, hem kararuk saygi gorur; ama toplulugu temsil eden ögelerde, sembollerde,
ozellikle de bayraklarda kavramin YARUK olmasi gerektigini dusunurler, bu yuzden bizim bu gun
turkuaz diye adlandirdigimiz GOKRENGI'ni genellikle bayraklarinda kullanirlar,
SARI ve BEYAZ da
bayrak rengidir.

AY ve KIRMIZI Turk topluluklarina Islam'la birlikte girmis ama tartismalara da yol açmistir,
kadim inanca gore hem AY hem KIRMIZI KARARUK'tur ve bu iki renk topluluga bayrak olmaz.
Tartismalardan Timur'un tarih yazicilari bahseder. Turk milleti Islam'a geçene kadar bayraklarinda
YARUK renkler kullanmis olmasi bunu gosterir BUDUN'u daima YARUK olan bi renk temsil eder,
GOKRENGI en baskin olan renktir.

Dogrudur, savas sancaklari arasinda, KARA, PORTAKAL ve KIRMIZI bulunur.
Malum, kan ve savas KARARUKTUR.

Resim

Geçmisten getirdikleri adetleri korumayi basarmis Turk topluluklarinin bayrak seçimlerinde
GOKRENGI yine basi çeker.

ozbek
Resim

kazak
Resim

irak turkmen
Resim

Yilmaz Ozdil i sagolsun Tuba sayesinde tanidim, genelde Guncel Meydandan izliyorum.
Sert ve yalin yaziyo, bazen çok hosuma gidiyo ama tarzi hata kaldirmaz kesinlikte!
Ustat sayilan tarihçilerimiz Osmali konusunda derya, Osmanli okumaktan kendilerini Osmanogluosman sayiyolar
bazen hadlerini asip Turkoloji konusunda ahkam kesiyolar, hiç yakismiyo, saniyorum Yilmaz hoca bunlardan
biseyler duymus, bi daha dikkat etsin.

Osmanli Turk tarihinde, onemsiz demiyorum ama kisa bir donemdir.
Osmanogullarindan Yildirim'a Turk'un bayragi ne renktir diye sormak mumkun olsa,
Ankara Savasinda gordugu Timur'un GOKRENGI bayragini soyler.

Iki buyuk Turk komutan Timur ve Yildirim'i saygiyla aniyorum.

Resim
Resim
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı
 
İletiler: 377
Kayıt: Prş Şub 21, 2008 11:51

İletigönderen baragakal » Prş Haz 12, 2008 0:08

Bahsedilen forma bizimkilerin bugunku maçta giydigiyse, renk ne turkuaz ne GOKMAVI!
Arjantin ve Yunan milli takimlarinda gordugumuz, ultramarine tabir edilen yapay mavinin tonu...
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı
 
İletiler: 377
Kayıt: Prş Şub 21, 2008 11:51

İletigönderen Ram » Prş Haz 12, 2008 0:30

Camgöbeği

Medium-Turquoise

Koyu-Camgöbeği

Pale-Turquoise

Aqua

Turquoise


Ağ renklerinde, turkuaz olarak bunlar geçmektedir. Uyuyor mu, uymuyor mu¿?, çok da önemli değildir. Bu formaların yeni rengi, eski Türk rengini hatırlatma amacı gütmemektedir.

Resim
Resim
Resim
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen baragakal » Prş Haz 12, 2008 0:46

Yendik ya Çek maçina kesin bu formayla çikicaz,
Çek'leri de yenersek forma bi kaç sene sirtimizda!
Guler misin aglar misin?

Hani benim kirmizi beyaz formam anne!
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı
 
İletiler: 377
Kayıt: Prş Şub 21, 2008 11:51

İletigönderen Ram » Prş Haz 12, 2008 0:55

Resim
Resim
[img]http://img411.imageshack.us/img411/2262/1713480registan0kw8.jpg[/img]


http://www.britannica.com/EBchecked/top ... Bukhara-Uz bekistan
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen baragakal » Prş Haz 12, 2008 1:28

Ram, yolladigin maç fotoraflarini gordukten sonra anladim ki bizim forma turkuaza benziyo,
ultramarin gostermek HD yayin ve TV'nin marifeti heralde, beni de yaniltmis.

Bi yandan da dusunuyorum bu formayi kim degistirdi diye, tanidik birileri geliyo aklima ama...

Resim
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı
 
İletiler: 377
Kayıt: Prş Şub 21, 2008 11:51

İletigönderen baragakal » Prş Haz 12, 2008 18:42

Yeni forma için bi yorum da burada: formamigeriver.com
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı
 
İletiler: 377
Kayıt: Prş Şub 21, 2008 11:51

İletigönderen maydonos » Prş Haz 12, 2008 21:17

eger icinizde egeli varsa efem halk oyunlari toplulugunu bilirler. zlemeye gitmistik.yanimdada yabanci konuklar vardi 88 yilindan bahsediyorum arkadaslar...kulturumuzdeki renk cumbusunu gorunce saskinliklarini gizlemediler..ve hayranlikla izlediler..bir tane ara renk yoktu hepsi ana renklerdi..karacoglan derki yesil giy ala karsi yakismazsa oldur beni..bizi renksizlestirip kiliflara ve kulturumuzu yok etmeye calisanlara lanet olsun.oo beyazin yaninda kirmizi yoksa turk yok demektir.kirmizi bizim ana rengimiz..ayrica gecenlerde gul efendinin esi basbayan bir kiyafetgiymisti jole gibi gorunuyordu vicik vicikgorunuyordu.ne renk oldugu belli degil..parlak bir kumas ..turkuaz rengini arastirsin arkadaslar o turkun turkuazi degil...
Resim


Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye
 
İletiler: 1651
Kayıt: Çrş Haz 04, 2008 1:53


Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x