Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, geleceği tartışılan Seyrantepe Prdojesi'nin ihale ilanının, yarın Resmi Gazete'de yayınlanacağını söyledi.
Galatasaray Lisesi'ndeki divan kurulu toplantısında konuşan Özhan Canaydın, özellikle kendisine yönelik eleştirel konuşmalar yapan Anıl Bülyükeroğlu'na yüklenerek, ''Yine hep aynı arkadaşım benimle ilgili konuşmalar yaptı ve bundan sonra da yapacak. Olgunlukla karşılıyorum. Bir gün rahat rahat konuşup bu problemi de çözmeyi düşünüyorum. Önümüze bakmamız gerekirken, dönüp dolanıp benim şahsımla uğraşmanın Galatasaray'a zarar vereceğinin farkında olmanız lazım'' dedi.
Üzerinde 3 yıldır çalıştıkları ve birçok sorunlarla karşılaştıkları Seyrantepe Projesi'nin ihale ilanının yarın Resmi Gazete'de yayınlanacağını açıklayan Canaydın, ''Hepimize hayırlı olsun. İnşaat bitimi için 770 gün süre tanınıyor. Yani yaklaşık 2 yıl, ancak TOKİ başkanı bu konuda iddialı ve 1,5 yılda tamamlanacağını söylüyor. Biz de inşaat bitmeden 4 ay önce Ali Sami Yen Stadı'nın kullanım hakkını devredeceğiz'' derken, ''Allah'a şükrediyorum ki çok sağlıklı bir vücudum varmış. Bu süreçte en yakınlarımın bile saldırılarına direndi' ifadesini kullandı.
Divan kurulunda, kendilerine görevi bırakma tavsiyesinde bulunan kişiler olduğunu kaydeden Canaydın, genel kurul iradesinin herkesin üzerinde olduğunu vurgulayarak, ''Eğer sıhhatimize bir şey olmazsa, 2008 yılı şubat-mart aylarına kadar devam etme gayretinde olacağız. Artık bu kadar zamandır peşinden koştuğumuz projelerimizin keyfini bırakın da yaşayalım'' diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, TBMM'deki Ak Parti Grup Toplantısı'nda ziyaret ettiğinde elini göğsüne götürerek selam vermesini eleştiren Anıl Büyükeroğlu'na cevap veren Canaydın, ''Ben, başka bir takımın taraftarı olan Sayın Başbakana, kendi formamızı götürüp hediye ettim ve o da gönülden kabul etti. Bu bana büyük keyif vermiştir. Aynı selamı yine yaparım'' dedi.
Öte yandan, ''Öyle bir şey olsa bu kadar aleyhime bağırmazlar'' diyerek, amigolara herhangi bir şey vermediklerini ifade eden Özhan Canaydın, Sportif AŞ. ile Futbol AŞ'yi birleştirme yolunda formülleri bulunduğuna da dikkat çekerek, ''SPK'ya başvurumuzu yaptık. Çağrı yapmamızı istediler. Senede en az 15 milyon doların kasamızda kalması demektir bu. Çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA