Sezer: AKP darbe hazırlığında

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Sezer: AKP darbe hazırlığında

İletigönderen Türk-Kan » Cum Mar 21, 2008 17:01

AKP'yi yargıya müdahale ile suçlayan Sezer: Selçuk'a gözaltıyı içime sindiremedim.

CNN Türk'teki Ankara Kulisi programına konuk olan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Murat Yetkin ve Fikret Bila'nın sorularını cevaplıyor.

Sezer oldukça ilginç açıklamalar yaptı:

Şu anda devam eden bir dava ile ilgili anayasal düzenleme yapmak, bunu hiç kimse söylemedi, hukuk devletine karşı bir darbe girişimidir. Buna da hiç kimse müsaade etmez. Millet de müsaade etmez.

Bu durumu bu hale getiren hükümet midir? Yoksa yargı mıdır?

MHP, AKP'yi destekleyen adımlar atarak Türkiye'de sorunların sürmesine aracı oluyor. Geçmişten saygı duyduğum bir siyasetçi olan Devlet Bahçeli'yi bu konuda bir kez daha uyarmak istiyorum.

Her iki durumda da ülkeyi zor günler bekliyor. Kapatılırsa parti Türkiye zor bir duruma düşecek. Kapatılmazsa da parti irtica anayasallaşmış olacak, iddianamedeki iddialar eğer doğruysa...

Başbakanımıza ve tüm milletimize sağduyulu olmak düşüyor. Derdi bu ülkeyi başka yerlere sürüklemek başbakanın.. Sayın Başbakan çağdaşlaşmaya karşı bir şahsiyet olarak çıkıyor karşımıza. Bunların ispatı ortadadır. Başbakan olmadan önceki söylemlerinde bunu açık olarak ifade etmiştir. Başbakan samimiyetini mahkemeye ispatlasın.

Çoğunluk yargı demokrasiden üstün değildir. Yüzde 47 oy almış bir kişi gidip adam öldürse ona haklıdır mı diyeceğiz. Demokrasi azınlığın da hakkının korunmasıdır.

Zeki Sezer'den çelişkinin böylesi denecek sözler: "Devam eden bir yargı süreci varken Ergenekon davası ile ilgili gözaltılara dikket çekmek yargıya bir müdahaledir. AK Parti bunu yaparken diğer taraftan kendisi ile ilgili davada kendisini suçsuz görerek yargıya müdahale etmektedir.. Bu arada Ergenekon davası ile deneyimli gazeteci İlhan Selçuk'un gözaltına alınmasını içime sindiremiyorum."

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen precisearc » Cmt Mar 22, 2008 6:34

"Çoğunluk yargı demokrasiden üstün değildir. Yüzde 47 oy almış bir kişi gidip adam öldürse ona haklıdır mı diyeceğiz. Demokrasi azınlığın da hakkının korunmasıdır. "

çok iyi bir noktayı ifade etmiş. kandırdıkları yada yoksullastırıp iki lokma için iradelerini ellerinden aldıkları oylarla nereye kadar övünecekler acaba.

gözlerini boyadıkları bu kesimde uyanacak elbet, işte o zaman yaptıklarını çok ağır ödeyecekler.

artık, bundan sonrası için neler yapacağımızı düşünmeliyiz. Sonuçda akp nin kapanması ile başlayacak yeni bir dönem olacak ve bundan hoşnut olmayan iç ve dış unsurlara karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor.
Kullanıcı küçük betizi
precisearc
Üye
Üye

İletiler: 26

İletigönderen thedoommaker » Pzr Mar 30, 2008 14:10

bir sorum var
sanıyorum akpnin bu dava sonucunda kapanacağını düşünüyorsun precisearc
kapanmasıyla başlayacak olan yeni dönem sence nasıl olacak
ekonomik ve siyasi olarak
Kullanıcı küçük betizi
thedoommaker
Üye
Üye

İletiler: 5

İletigönderen sessiz sedasız » Pzr Mar 30, 2008 21:51

dostum haddim olmayarak soruna kendi düşüncemi söylemek istiyorum.
ne olacağı bana göre belli.muhtemelen para babaları abd ab ve ülkemizdeki dış sermaye sayesinde bir ekonomik sallantı olacak ama bana göre tam bir kriz içine girmeyiz.çünkü akp de yasaklı olmayan siyasilerin yeni oluşumlarına( böyle mazlumu oynadıkça) halk yine büyük oranda destek verecektir.abd ve ab bu yüzden başta işbirlikçi bi iktidar olacağından ekonomik olarak olabildiğince bunları rahatlatmaya çalışacaklardır.ama bunlar tayyip ve ekibi kadar tecrübeli olmadıklarından heralde sağlam bir siyasi krize gireriz.çünkü muhtemelen hainliklerini tayyip kadar profosyonelce yapamazlar ve ellerine bulaştırılar diye düşünüyorum.bilmem ne kadar katılırsınız.
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen Ram » Pzr Mar 30, 2008 22:12

thedoommaker, 2001 krizi ne kitapçık fırlatıldı diye çıktı, ne de bir parti kapatıldı diye... Kriz zaten kapıda. Tayyip'in Amerikalı-Avrupalı dostları, sıcak parayı durdurduğu anda ekonomik kriz çıkar, hem de tarihte ender görülen bir kriz olarak... Kaldı ki, ekonomi zaten iyi değil. Sanki millet çok refataymış gibi, "aman güzel gidiyoruz ekonomiye bir şey olmasın, aman kriz geliyor sakin olun" gibi saçmalıklara inanmak için ancak saf olmak gerekir. Osmanlı'nın son dönemi dayatılmaktadır. Akape, ülkemizi pazarlamadan önce düşünecekti bütün bunları.

Sinan AYGÜN
Turhan ÇÖMEZ
Abdüllâtif ŞENER

Hiç kimseyi dinlemeyen Akapeli, bari şu üç ismi dinlesin de aklını başına devşirsin.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen precisearc » Pzt Mar 31, 2008 2:47

thedoommaker: akepe kapanmazsa bizi çok kötü günlerin beklediğini net bir şekilde söyleyebilirim.

ram güzelce açıklamış ekonominin ne durumda olduğunu.

akp devleti sürüklediği borç batağınada böylece bu davayı gösterebilecek. ama biz farkındayızki - okuyan, dinleyen, araştıran bireyler olarak- akepe hiç bir şekilde iç borçlanmanın ne durumda olduğuna dair bilgi vermemektedir. dünyada en yüksek faizle, %17 ile, iç borçlanma ile dış borcu gostermelik olarak azaltmışlardır.

(peki, iç borcu aldıkları noktalar nereden buluyorlar derseniz eğer; dışardaki faizler daha az olduğu için dışdan aldıkları borcu içeride devlete daha yüksek faizle vermektedirler. böylece devletin borcu artmaya devam ederken birileri yine bundan çıkar sağlıyorlar. bir de borsanın %70 inin yabancıların elinde olduğunu unutmayalım.)

her halükarda karşımıza gelecek bu kriz için hazırlıklı olmalıyız.

siyasi durumla ilgili olarak bir şey söylemek benim için zor. ama en azından şunu söyleyebilirimki vatanımız akepe tarafından bölünme-satılma tehtidinde olmayacaktır. takip eden süreçde bizde eleştirmekle yetinmeyip, eleştirilerimize yapıcı çözüm üreterek ülkemizi ileriye taşıyacağız.

okuyalım-araştıralım-paylaşalım-bilinçlenelim
Kullanıcı küçük betizi
precisearc
Üye
Üye

İletigönderen thedoommaker » Pzt Mar 31, 2008 15:40

değerli asrkadaşlarım bazı konularda hemfikiriz
görünen köy kılavuz istemez,
dediğiniz gibi bazı şeyleri algılamamak için kör olmak gerek
akp kapatılsa da kapatılmasa da inkar edilemeyecek kadar
büyük bir kriz beklentisi ya da tahmini vardı
benim kestiremediğim nokta ise
kapatılmadığı veya kapatıldığı takdirde sürükleneceğimiz krizler arasındaki büyüklük farkı
hangisi daha derinden etkiler bizi
bunu çıkarmak zor bence
akpnin oy oranı akpyi ya da yaptıklarını meşrulaştırmaz asla
ödemeleri gereken bir bedel varsa ödeyecekler
fakat halk yani biz nasıl bir bedel ödeyeceğiz
hatırlarsanız davanı açıldığı cumadan sonraki pazartesi
cok ta ufak diyemeyeceğimiz bir para çıkışı yaşandı ülkemizden
kapatıldığı takdirde durum nasıl olur diye merak ediyorum
Kullanıcı küçük betizi
thedoommaker
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Pzt Mar 31, 2008 15:54

thedoommaker, 'çok çok' ağır ödetirler... Dostları, yani Bushgiller, Türkiye'ye bir bedel ödetmeye çalışacaktır elbette. Lâkin Akape ve benzeri zararlı oluşumlardan bir an önce kurtulunamazsa, Türkiye var olup olmama aşamasına getirildiğinden, yok olma sürecini girer. Ve bu süreç, hiç de uzun sürmez.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen thedoommaker » Pzt Mar 31, 2008 16:09

Ram yazdı:thedoommaker, 'çok çok' ağır ödetirler... Dostları, yani Bushgiller, Türkiye'ye bir bedel ödetmeye çalışacaktır elbette. Lâkin Akape ve benzeri zararlı oluşumlardan bir an önce kurtulunamazsa, Türkiye var olup olmama aşamasına getirildiğinden, yok olma sürecini girer. Ve bu süreç, hiç de uzun sürmez.

sayın dostum bushgiller teorinde sana katılmıyorum
Amerika Türkiye'nin başında kimin olduğuna, iyi veya kötü birisi olup olmadığına bakmaz
Amerika sadece kendi adamı olup olmadığına bakar
olayların akışına göre bir strateji belirleyeceklerdir bence
Akp devrildi diye bir bedel ödetme çabasına hemen gireceklerini sanmıyorum

Akp ve benzeri zararlı oluşumlardan kurtulmak derken acaba
28 şubat sürecinde hissedilen tehlikeye benzer bir oluşumu mu kastediyorsun
ve eğer bunu kastediyorsan, 28 şubat başarılı oldu mu, yararlı oldu mu sonuc olarak
27 mayıstan önce milli birlik komitesinin hissettiği tehditle akp arasında bir benzerlik var mı sence
yani o ortamda şimdi akpden kaynaklanan zararlı bir oluşum benzeri bir tehdit var mıydı
Kullanıcı küçük betizi
thedoommaker
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Pzt Mar 31, 2008 17:04

thedoommaker, ben de hemen ödetirler demedim. Hatta ödetirler de demedim. Ödetmeye çalışacaklardır dedim. Çok çok, büyük bir bedel öderiz dedim. "Çok çok' dedim çünkü, bu ihtimâller dahilindeki söz konusu büyük bedel, Akapenin ülkeyi yok edecek girişimlerde bulunmasından büyük olamaz. Şimdi buraya bir notka koyalım. Varsa bunlara itirazını dinleyebilirim. Ayrıca şunu belirteyim, ABD'nin zaten bir stratejisi vardır. Bahsettiğin yöntem değiştirmek olsa gerek.

Bir 28 Şubat'tır tutturulmuş gidiyor. 28 Şubat ile bunu bağdaştırmam. O ayrıdır, bu apayrıdır. Bunda da laiklik tehlikedir, amma velâkin tek tehlike laiklik değildir. Hatta bana göre, en büyük tehtid de, laiklik değildir.

28 Şubat başarılı oldu mu¿? İzafidir. Eğer Erbakan'ın tasviye, partilerinin kapatılması ve sindirilmesi dersen, başarılı olmunmuştur. Yok, hesaplanan zihniyeti değiştirmek ve tehditi durdurmaksa, zihniyet tersine değişerek gelişmiş ve daha büyük tehdit olarak geri dönmüştür. Dolayısıyla başarısızdır.

Dün Erbakan, hiç değilse batının uşağı değildi. Uşağı olmak bir yana, tamamen karşısındaydı. Bugünkü hale bakınız... Lâkin öyle soruya, şu soru da sorulabilir: "Erbakan, 28 Şubat hadisesi yaşanmasaydı bu Tayyip ve tayfasını tasviye eder miydi¿?"

Olmuş ile ölmüşe çare yoktur. 27 Mayıs'a da girmişsiniz. Neden bu mevzuyu bir şeylerle benzeştirme çabasındasınız anlamadım. Türkiye'de, buna benzer bir parti gelmemiştir. Ama illâ benzeştirilecekse, evet 27 Mayıs öncesi Demokrat Parti ile Akape arasında benzerlikler vardır. Özellikle kişi bazında değerlendirdiğimizde ve söylemlere baktığımızda, Menderes ile Tayyip birkaç yerde aynı kelâmları etmiştir. Tabi burada, Tayyip Menderes'i de kullanıyor olabilir "oy için"...

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletigönderen konya dev » Pzt Mar 31, 2008 17:42

pekala bi sorum olacak 27 mayısla ilgili..atatürk ün zamanında başbakan olarak atadığı 3.cumhurbaşkanı CELAL BAYAR neden idam istemiyle yargılandı :?:
___________SeL AkAr KuM oLuR gErİye KaLan--K________O_________N______Y____A_______
Kullanıcı küçük betizi
konya dev
Üye
Üye

İletiler: 39

İletigönderen thedoommaker » Pzt Mar 31, 2008 18:31

Akpnin kapatılmadığı halde ödeyeceğimiz bedel
kapatıldığı halde ödeyeceğimiz bedelle kıyaslanamaz derecede büyüktür diyorsunuz
bu konuya itirazdan ziyade tereddütle yaklaşırım
ama evet bu konuya bir nokta koyalım
çünkü niyetim akpyi aklamak ya da yermek değil
akpyi bugunku süreçte bir figür olarak ele alarak konuşuyorum

27 mayıs ve 28 şubattan söz açmam ya da benzetmekteki niyetim ise
içerik olarak değil şekil olarak bir bağlantı ve benzerlik olduğunu düşündüğüm için
yanılmıyorsam şöyle değerlendirdiniz
28 şubattaki algılanan tehdit laiklik üzerine idi
şu anda ise laikliğin yanısıra cok daha buyuk hesaplar yapıldığı yönünde

içerik olarak değil ama şekil olarak benzerlik yok mu
figürler farklı olmakla beraber yeni bir tasfiye çalışması gibi duruyor sanki
ve 28 şubat zihniyeti yok etmekte başarısız olduğu düşünülürse
ve eğer şimdiki süreçte başarısız olursa
aynı zihniyet er geç güçlenerek geri gelirse biz ödediğimiz bedelle kalır mıyız

27 mayısta da algılanan tehdit kabaca vatan elden gidiyor değil miydi
içerik değil şekil olarak benzer değil mi
tasfiye edilen ve asılan kadroların zihniyeti fazla değil 5 yıl kadar sonra geri gelmedi mi
bu dönemlere gönderme yapmamın sebebi buydu

akp gibi bir parti Türkiye'de ilktir diyorsunuz
belki de gizli bir ajandaya sahiptir
bakış açınız bu şekilde ise yaklaşımınızı anlıyorum
bu noktada kötünün iyisi olan durum gerçekleşsin
kapatılsın, sonuçları ağır olabilir ama
yine de kapatılmamasından iyidir diyebilirsiniz

ben akpnin tam anlamıyla bu kadar büyük bir tehdit oluşturmadığını farzederek
sadece süreç olarak benzetme yaptım
ve önceki deneyimlerin ne sonuç verdiğini bildiğimiz için
kötünün iyisi hangisi olduğu konusunda kararsızım
Kullanıcı küçük betizi
thedoommaker
Üye
Üye

İletigönderen precisearc » Pzt Mar 31, 2008 18:50

thedoommaker; karasiz olman sanirim bilgi eksikliginden kaynaklaniyor. biraz daha okur biraz daha arastirirsan eminim bu kararsizligin kalmayacaktir.

istiklal savasinin neden yapildigini, neden kan doktugumuzu biliyorsundur. orada da ulkemiz uzerine oynanan oyunlar, bolme mucadeleleri vardi. kotunun iyisi olarak somurge olmayi degil, bagimsiz olmayi sectik. halbuki boyle bir secenek yokdu ama, bu secenegimizi kendimiz olusturduk. bugunde, var olan seceneklere icinden en iyisini (kotunun en iyisini) degil, bizim hedefimize ulasmamizi saglayacak secenegi sececek, o secenek yoksa olusturacak ve arkasindan gereken herseyi yapacagiz.
Kullanıcı küçük betizi
precisearc
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Pzt Mar 31, 2008 19:09

thedoommaker, şekle değil içeriğe bakınız. Bugünkü gelişmeleri iyi değerlendiriniz. Herkes iki kutup olduğunu söylüyor. Eğer bunu doğru sayarsak, Akape ve yandaşı taraftarları / Akape ve yandaşı karşıtları olarak ikiye ayırmamız gerekir. Lâkin, bunlar içlerinde de hiçbir şekilde bir bütün değildir. İşte hiçbir dönemle benzeşmeyen budur. Her grup, her kesim, kendi içinde dahi 4-5 parçaya bölünmüş durumdadır. Bunlar basit görüş ayrılıkları ile açıklanamaz. Herkes birbirini yemektedir, en basit ve doğru mevzuda dahi birbirleini sırtından vurmaktadır.

Ben de sizin, "Akape gider, yerine aynı zihniyet daha güçlü gelir" endişenizi anlıyorum. Yalnız, böyle bir ihtimâl var diye, hukuk dışılık devam mı etmelidir¿? Böyle bir ihtimâl var diye, Akape vatanı pazarlamaya devam mı etmelidir¿? Böyle bir ihtimâl var diye, Akape Türkiye'nin bölünmesine yol açacak icraatlarına devam mı etmelidir¿?

Kötünün iyisi olarak nitelendirdiğim parti CHP'dir. Kötü parti MHP'dir. Akape ve Demokratik Terörist oluşumları gibi yapılanmalar ise parti sıfatını hak edemeyecek kadar hainliklere imza atmıştır.

Akape kapatılırsa ne gibi sonuçlar doğurur¿? Ampûl zihniyeti eline silâh mı alır¿? Ekonomik kriz ülkeyi alaşağı mı eder¿? Daha beteri mi gelir¿? Gökten taş mı düşer¿? Ne olur yani¿? Ben şunu söyleleyim, hiçbir şey olmaz. Yukarıdakilerin hepsi farazidir. Çok daha farklı ihtimâller de sayabiliriz. Akape gider, ülke refaha kavuşur. Akape gider, ülkenin itibarı geri kazandırılır. Akape gider, bölünme tehlikesi geçer. Akape gider, daha iyi yönetiliriz. Misâl bu ya...

Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 8 konuk

x