serhat81 yazdı:Dizi hakkında burada yorum yapan arkadaşların görüşlerine saygı duyarak benim dizi hakkında ki fikrim o kadar da olumsuz değil,her ne kadar yapımcılarının ne olduğunu bilsemde,nerelere hizmet ettiğini bilsem de dizide anlatılanların herkes tarafından bilinen yakın tarih gerçeklerini anlattığı için bu kadar korkulacak bir dizi olduğunu sanmıyorum.Tabi ki beni de rahatsız eden sahneler var,-örnekler verilmiş gereksiz yere saymayayım- ama düşününce 12 eylül ve kenan evren bu değilmiydi,benim okudugum kadarıyla buydu.
Dizi kendi basina alindiginda masum ve gerçekci olabilir. Burada belirleyici olan izlencenin zamanlamasi. Medya kuruluslarinin son yillardaki en büyük ugraslarindan biri askeri yipratmak olmustur. Avrupa Birligi de boyna askerin gücünü azaltin diyor. Dizinin tam bu esnada çikmasi gerçek emelini ortaya koymakta.
Baska önemli bir husus izlencenin formati, yani dizi olmasi. Malumunuz Türk halki okumuyor, sadece bos bos tv izliyor. Bu yüzden diziler son yillarda bukadar yayginlasti.
Popüler bir etki araci ile büyük kitlelere asker düsmanligi asilama hevesinden dolayi bu dizi ortaya çikti. Ayrica dizilerin (erkerklerde izleselerde) büyük ölcüde kadinlar tarafindan izlenmekte. Gelecek nesillerimize annelik yapacak kadinlar askere duyduklari en küçük süphe bile çocuklarimiza yansir ve gelecegimiz açisindan çok kötü sonuçlar dogurur...
Türk tarihi uzun bir tarihdir, ve dogal olarak ak ile kara sayfalari mevcuttur. Insanlar kara sayfalari dillendiremez deyi bir sey yok, dillendirilsin ve ders çikaralim. Ama su an bu kara sayfalarin kolay hazmedilebilir bir sekilde büyük kitlelere sunulmasi bilgilendirme amacini gütmedigi apacik ortadadir. Gerçek amaç politik emmellere halk arasinda zemin hazirlamaktir.