Erol Aksoy Grubunun Fona olan borçlarının tahsilini teminen hisselere el kondu.
Show Tv yayın hakkı sahibi AKS Televizyonculuk A.Ş'nin %17.07 hissesi TMSF yönetimine geçti.Bir yönetim kurulu üyesi ile bir denetim kurulu üyesi atandı.İşte TMSF'nin şok gelişmeyle ilgili yaptığı ilk açıklama...
TMSF'DEN AÇIKLAMA
Show TV Yayın hakkı Sahibi AKS Televizyonculuk A.Ş'nin % 17.07 hissesi TMSF yönetimine geçti.
Erol Aksoy Grubunun Fona olan borçlarının tahsilini teminen Show Tv'nin yayın hakkı sahibi olan Aks Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik San. ve Tic. A.Ş. ile ilgili olarak Fon Kurulunun 03/04/2008 tarih ve 2008/101 sayılı kararı ile;
1)- 5411 sayılı Bankacılık Kanununun geçici 11. maddesinin verdiği yetkiye istinaden mülga 4389 sayılı Bankalar Kanununun 15 inci maddesinin 7 nci fıkrasının (b) bendi ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 134 üncü maddesi hükümleri uygulanmak suretiyle;
Erol Aksoy Grubu şirketlerinden Edayat Yatçılık A.Ş.nin, Msm Mali Sistemler Müşavirlik A.Ş.nin ve Nafia Sevin Ergun'un Aks Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik San. ve Tic. A.Ş.deki mevcut toplam % 3.89 hisseleri ile
Aks Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik San. ve Tic. A.Ş.nin sermaye artırımı işlemlerinin Fona karşı hüküm ifade etmediğinden geçersiz sayılarak, bu sermaye artırımları sonucunda Erol Aksoy bağlantılı hissedarlardan Edayat Yatçılık A.Ş.nin, Msm Mali Sistemler Müşavirlik A.Ş.nin ve Nafia Sevin Ergun'un toplam % 17.07 oranındaki hisselerinin mevcut durumda % 3.89 oranına indirilmesi suretiyle % 13.18 oranındaki Aks Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik San. ve Tic. A.Ş. hisselerini edinmek suretiyle nihai olarak maliki haline gelen Genel Denizcilik A.Ş.nin Aks Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik San. ve Tic. A.Ş.deki hisselerinin Erol Aksoy Grubundan edinilmiş bulunan %13.18'lik kısmının mülkiyetinin Fon adına tesciline,
2)-5411 sayılı Bankacılık Kanununun geçici 11. maddesinin verdiği yetkiye istinaden mülga 4389 sayılı Bankalar Kanununun 15 inci maddesinin 7 nci fıkrasının (a) bendi ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 134 üncü maddesi hükmü uyarınca Aks Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik San. ve Tic. A.Ş.ye Fonu temsilen bir yönetim kurulu üyesi ile bir denetim kurulu üyesi atanmasına karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.