Fakat, öncelikle kayda almak istediğim bir kaç nokta var. birincisi Sibel hanımın elindeki kısmen doğru olabilecek enformasyonu, fazla abartarak paranoya sınırlarına geldiğini sanıyorum. Bunu üzücü buluyorum. Keşke Türkiye, dış ülkelerdeki kamuoyunu ve yönetim kademelerini, Sibel hanımın iddia ettiği kadar etkili bir şekilde manipüle edebilecek kaabiliyete sahip olabilseydi. O zaman başka devletlerden destek istemek gereğini duymazdı. Bu bir...
İkincisi; ABD hükümetinin Ralston'ı, bu kritik göreve atamakla yanlış yaptığını düşünüyorum. Evet Ralston'ın bizim politik ve askeri çevreleri çok iyi tanıdığına eminim. Çünkü, 2000 li yılların başında, Nato Avrupa müttefik kuvvetlerinin başkomutanlığını yapmıştı. Ama ne olursa olsun, Türkiye ile çok önemli ticari ilişkileri ve beklentileri olan bir uluslararası şirketin (Lockheed Martin vs) üst düzey yöneticisinin, böyle politik bir görevde ne işi var¿? (Bir not olarak, Türkiye'nin geçtiğimiz günlerde 30 adet F-16 uçağı satın almaya kara verdiğini hatırlatayım. Diğer taraftan, "JSF mi - Eurofighter mı¿?" tartışmasında, JSF öne çıkıyor gibi.) Aşağıda lafı fazla uzatmamak için Ralston ın özgeçmişinden aldığım iki satırı dikkatinize sunuyorum.

Mr. Ralston serves on the boards of Lockheed Martin Corporation, The Timken Company, and URS Corporation.
Sibel Edmonds, yıllardır ATC'nin (American Turkish Council), Türkiye hesabına Amerikan ulusal menfaatlerini zedeleyecek faaliyetler içinde olduğunu iddia ediyor. Bu organizasyon, Türkiye'nin ve Amerika'nın en ileri gelen şirketlerinin, aidat yatırarak yer aldığı bir yapılanma. Açıklanan amacı ticaret, savunmai teknoloji ve kültürel ilişkiler yoluyla ABD-Türkiye arasındaki bağları güçlendirmek.
Sibel hanıma göre, ATC bünyesindeki ileri gelen Amerikalı şahıslar/kurumlar, Türkiye'den elde ettikleri veya edecekleri maddi menfaatler karşılığı, bu kuruma adeta dokunulmazlık kazandırıyorlar. Hatta Sibel hanım, yazısının ikinci kısmına çok ağır bir başlık atmış. Şöyle; "The Auctioning of Former Statesmen & Dime a Dozen Generals" kısaca; "Eski hükümet görevlileri en çok parayı verene satılıyor ve generallerin düzinesi on kuruşa gidiyor." gibi. (Ciddi bir hakaret var gibi geldi bana. Ama hatırladığım kadarıyla, Sibel hanımın hukuk tahsilide var, ne yaptığını biliyordur herhalde¿?.)
Sibel Edmonds, Ralston'ın da ATC ile ilişkili olduğunu yazmıştı. Baktım, evet öyle Ralston ATC'nin danışma kurulu üyesi. Malûmunuz, ATC'nin
en tepesinde Brent Scowcroft yeralıyor. Kendisi, baba BushT'un ulusal güvenlik danışmanlığını yapmıştır. Meşhur Kissinger'ın yanındada çalışmıştı bir zamanlar. Ama şimdi kendi firması var. İş konusunda, uluslararası danışmanlık yapıyorlar. ATC'deki yardımcısıda Mustafa Koç.
Dikkatimi çeken bir nokta şu oldu: Scowcroft havacı, Ralston havacı. ATC genel müdür yardımcısı George H. Perlman, 2004 yılında Lockheed Martin şirketininde genel müdür yardımcısıydı... Hani F-16 ların ve Türkiyenin almayı planladığı JSF (Joint Strike Force) uçaklarının, yapımcısı olan firma. Tabiatıyla insanın aklına, "Acaba Türkiye'nin Abrams tankları satın alma planı olsaydı, ATC yönetim kurullarında emekli karacı generaller ve General Dynamics temsilcileri mi bulunacaktı¿?" sorusu gelebiliyor. Neyse, biz işimize dönelim.
Şu anda, bu karmakarışık durumda, bildiklerimiz nedir dersek, şu genel resim karşımıza çıkıyor. Ralston Türkiye'nin de en önemli ticari firmalarının aidat ödeyerek üye olduğu ATC organizasyonunda, önemli bir yere sahip. General Ralston'ın, başkan yardımcısı olduğu Cohen grubu, Lockheed Martin'in danışmanı. Bu grup, adını Clinton yönetiminde savunma bakanı olan William Cohen'den alıyor. Tabi Cohen grubu da ATC üyesi.
Her ne kadar Sibel hanımın, Türkiye'nin ABD ye yönelik istihbarat faaliyetleri konusundaki iddialarını, abartılı bulduğumu ifade etmiş olsam da, özellikle ATC'nin sahip olduğu nüfuz gücü konusunda yazılanlar doğrusu beni şaşırtıyor. Meselâ, John Stanton adlı politika ve güvenlik konularında uzmanlaşmış bir yazar, ATC için ABD'deki kâr amacı gütmeyen en güçlü dernek deyimi kullanmış. Diğer taraftan, ATC'nin başkanlığını yapan Scowcroft'ın Bush ailesine çok yakın bir kişi olması, ATC'nin ABD yönetimi tarafından kontrol edildiği şayialarınıda ateşlemişti. Ilımlı İslâm adının ve buna bağlı politikaların mucitlerinden Daniel Pipes da, bir zamanlar ATC yönetim kurullarında yer almıştı.
Bir an için, geri dönüp Sibel Edmonds'ın FBI'dan ihracı ile sonuçlanan olayları hatırlayalım.

İşte bu olaydan sonra, Sibel hanım konuyu medyaya taşır ve bazı kongre üyelerininde dahil olduğu bir kesim, FBI hakkında bir kampamya başlatır. Sibel Edmonds medyaya verdiği demeçlerde, tercüme ettiği dinleme kayıtlarında bazı Türk görevliler arasında, Amerikan devlet görevlilerine verilecek rüşvetlerin konuşulduğunu gördüğünü söylemişti. Hatta bunlardan birinin adını vermiş ve o sırada temsilciler meclisi başkanı olan Dennis Hastert'in Türkler'den rüşvet aldığını açıklamıştı. ( Hassert bu iddiayı reddetti.) Yine Sibel hanım, kayıtlarda Türk görevlilerin yürüttükleri büyük uyuşturucu trafiği hakkında yaptıkları imaların bulunduğunu iddia etti.
ABD hükümeti, konunun ortaya dökülmesinden hoşnut değildir ve Adalet bakanlığı ulusal güvenlik nedenleriyle, Sibel Edmonds'ın konuyla ilgili daha fazla açıklama yapmasını yasaklar. (gag order). Ancak, yasal sınırlar içinde pek çok değişik medya organında ve açık kaynaklarda olaylar hakkında yorumlar ve haberler yayınlanmaya devam ediyor. Meselâ, ATC üyeleri ve Chicago konsolosluğu personelinin, FBI tarafından izlendiği ve telefonlarının dinlendiği iddiaları, Vanity Fair dergisinde David Rosen imzasıyla yayınlanmıştı.
Bir uyarı: Yayın kısıtlamaları ve resmi açıklama yapılmaması nedenleriyle, yukarıda okuduklarınız bazı açık kaynaklardan yaptığım alıntılara dayanıyor. Bunların sağlığı konusunda emin olamayız. Hatta bir kaynak, bütün bu iddiaların ve koparılan gürültülerin aslında bir "false flag" operasyonu olduğunu ileri sürmüştü. Yani Türkiye'nin karalanması amacına yönelik bir istihbarat manevrası olduğunu iddia etmişti. Dikkatinize çekmek isterim.
Ancak bu olaydaki şüphe uyandırıcı durumlara, Dickerson ailesinin Amerikayı terk etmesi eklendi. Anlaşıldığına göre albay Dickerson, Belçika'da NATO' da bir göreve atanıyor. Öğrendiğime göre albay Dickerson, daha önce Türkiye'de de görev yapmış. Türkiye ve Özbekistan'ın, silah alımları işi üzerinde çalışmış. Türkiye doğumlu Melek Can ile bu sırada tanışmış olmalı. Kaynaklar, Melek Can'ın çifte vatandaşlık taşıdığını ifade ediyor.
YİNE RALSTON!
Yükle: Blackhawk Dosyası
Zincir bu. Merak eden halkaları birleştirir...