Siz Hiç Parçalandınız Mı? / Teoman ALİLİ

Siz Hiç Parçalandınız Mı? / Teoman ALİLİ

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Ağu 30, 2010 21:59

Siz Hiç Parçalandınız Mı?

Candan Erçetin dinlerken geldi aslında aklıma bu soru... Hani diyor ya bir şarkısında "parçalandım ve her parçamı ayrı bir yere bıraktım." Belki duygusal bir şiirden çıkmış güzel bir müzik eseri ama bugün karşı karşıya kaldığımız durumda "evet" mi "hayır" mı sorusunun önüne geçen soruyu aklıma getirdi. Esas soru "siz hiç parçalandınız mı?"

SADECE BİR KELİME Mİ?

"Parçalanma" sadece bir kelime mi yoksa batı uygarlığının önce engizisyon mahkemeleriyle sisteme karşı çıkan kahramanlara fiziki uygulaması mı? Yada kahramanları yok edemeyince ülkeleri ve birlikte yaşayan halkları birbirine kırdırma politikası mı? Mesela Britanya krallığına karşı çıkan William Wallace nasıl öldürüldü? Ya da incillere göre Hz. İsa..? Dostlar sonra sömürge dönemlerinde ne oldu? İspanyollar, İngilizler, Portekizliler ve nihayet şeytanın ülkesi ABD... Nasıl kuruldular, kurulurken kızılderilileri nasıl parçaladılar? Büyük ağaçlarla inşa edilen kocaman ızgaralarda insanları pişirmediler mi, yada kızılderili bebeklerini en uzağa kim atacak yarışlarını onlar yapmadı mı? Üsküp'ten yazıyorum bu yazıyı ve yazarken aklıma hemşerim Mehmet Akif Ersoy geliyor... evet haklısın hocam "MEDENİYET DEDİĞİN TEK DİŞİ KALMIŞ CANAVAR." Onlar hep parçaladılar, daha iyi yönetmek ve hazmedebilmek için. O yüzden hatırla Türkiye ne demişti AB Komiseri Verhaugen? Hatırlatayım: "Türkiye hazmedemeyeceğimiz kadar büyük."

BEN PARÇALANDIM

Şimdi size parçalanmanın ne demek olduğunu madde madde anlatayım dostlar çünkü ben parçalandım. Yugoslavya parçalandığında sülalemle birlikte gariplikler yaşadım ve parçalandım. Ama en büyük parçamı beynimi anavatanıma Türkiye'ye yolladım. Bedenime Türkiye yasak ama beynim ANAVATAN'DA... Bugün parçalanmasın diye anavatan "hayır"deyin diyorum referandumda... Çünkü parçalanınca bakın neler olur?

- Irk olursun artık, millet değilsindir. Tartışır durursun Arnavutların kökeni mi daha eski Slavların mı diye? Elbette asla cevabını bulamazsın.

- Köprü koyarlar arana ama köprüyü koymadan önce duvarlar örülür. Büyük, kalın duvarlar, görmeyesin diye ayrıldıklarını bir daha...

- Eskiden tuttuğun takımı tutamazsın mesela. Çünkü öbür tarafta kalmıştır o takım... Mazallah öbür tarafın takımını tutarsan ırkına ihanetle suçlanırsın.

- Yemeklerini bile izlemeye alırlar. Mesela öbür tarafta kalanlardan birinin lokantasına gidersen yandı gülüm keten helva. Hurma yesen, domuz derler yediğine.

- Taksiye bindiğinde dikiz aynasına bakarsın. İşaret ararsın: şoför hangi taraftan diye...

- Tokat yersin mesela durup dururken otobüste. Kin biriktirirsin, nasıl olsa kendi tarafına gideceksindir ve orada karşı taraftakilerin birine sen de tokat atacaksındır.

- Gavurdur her iki taraf için diğer taraf.-Bayramları kutlarken karıştırırsın. Hangi bayram kimin diye sorarsın. O yüzden herkes kendi bayramını kutlar. Yani aslında delisindir artık herkesin kendi bayramı vardır çünkü.

- En önemlisi dostlar... Parçalanmaya karşı çıkarsan seni ırkçılıkla suçlarlar. Oysa mikro milliyetçilikle ırkçılıkları parçalayanlar yaratırlar.

TEOMAN ALİLİ, 30 Ağustos 2010
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Teoman ALİLİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x