Sizce Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Olmalı mı?

Evet,olmalı
9
19%
Hayır,olmamalı
34
71%
Kararsızım
5
10%

Toplam Oy : 48

İletigönderen Mur-siN » Pzr Nis 01, 2007 22:38

eğer cevabınız hayır ise,bu topic altından kimin olacağı hakkında tartışabilirsiniz..
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Mur-siN
Üye
Üye

İletiler: 284

İletigönderen Batuhan Önder » Sal Nis 03, 2007 21:03

Olmamalı laik bir ülkeye Cumhurbaşkanı olarak kendisini göremiyorum. O yüzden. Ama AKP yönetimi zaten seçeceği için biz ne kadar evet veya hayır felan desek te o olacaktır.
Resim

Lütfen özel mesaj yolu ile yardım istemeyiniz. Sitemizde konu açıp yardım isteyerek aynı sorunu yaşayan binlerce kişiyede bir anlamda yardımcı olabilirsiniz.
Kullanıcı küçük betizi
Batuhan Önder
Üye
Üye

İletiler: 213

İletigönderen Hasta » Çrş Nis 04, 2007 11:13

Toplumsal gerilim had safhaya ulaşacak seçilirse... :evil: Olmamalı...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Sema » Çrş Nis 04, 2007 20:22

Olmamalı :evil: Biraz uzun olacak ama bu yazıyı buraya eklemek istedim..

Kimler Cumhurbaşkanı olamaz?

Varlığımız yok edilirken, vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin onuru söz konusu değilken, kutsal vatanımız adım adım satılırken, her gün al bayrağa sarılı tabutlar gelirken, bir avuç terörist devletimizi tehdit ederken, belediye başkanları terörist olmuşken, çıkarılan kanunlarla ordumuzun ve polisimizin eli-kolu bağlanmışken, emniyet güçleri teröristlere sapanla taş atarken, teröriste af isteniyorken, teröre boyun eğilmişken, dinler arası diyalog derken dinimize küfrediliyorken, vatanımızda azınlıklar yaratılıyorken, AB emretti diye yasalar dayatılıyorken, egemenliğimiz AB’ye devredilmişken, Avrupa’nın korkusundan APO’lar besleniyorken, IMF emretti diye devletimiz soyuluyorken, dindarız diyenler bizi kandırıyorken, dilimizden Türkçe, gönlümüzden Atatürk çıkarılıyorken, doktorumuz ithal ediliyorken... Ve daha bir buçuk yıla yakın bir zaman varken biz oturmuş “Cumhurbaşkanı kim olacak” tartışması yapıyoruz.

Hali hazırdaki Cumhurbaşkanı’na saygısızlık bir yana, bu telaşa, bu aculluğa şaşmamak mümkün değil.

Ama madem ki iş bu noktaya geldi, öyleyse biz de konuya biraz açıklık getirelim..

Dün “değiştim” diyerek, utanç verici bazı eski söylemlerinin üzerine sünger çekmeye gayret eden çok değerli Başbakanımız, bugün, “Ben hiç değişmedim, eskiden ne isem yine oyum...” diyerek, yeniden fikir değiştirdiğine göre, Cumhurbaşkanlığı konusu daha ilginç ve daha önemli bir noktaya gelmiş bulunmaktadır.

Kısa bir süre önce, kendisini Cumhurbaşkanlığına en çok yakışan kişi olarak gören Kıymetli Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, tevazu göstererek, bu isteğini açıkça beyan etmemiş, sadece bir şablon çizmek suretiyle, “İşte bu bana uyar..” mesajı vermiştir.

Nedir bu şablon?

“Liderlik, ülkeyi temsil, toplumun tamamını kucaklama, herkese eşit mesafe, gerginlik yaratmama, birlik ve beraberlik, zemin hazırlama, koordinasyon.”

İfadesi aynen böyle...

Müşekkel Başbakanımıza göre bir cumhurbaşkanında aranması gereken nitelikler bunlar olmalıymış.

Bizce Başbakan bu tanımlamasıyla kendinin aday olamayacağını tartışmasız biçimde ilân etmiştir.

Zira bu vasıfların hiç birisinin kendisinde yeterince var olduğu söylenemez.

İyi de, hepsi bu kadar mı?

Başka nitelikler aranmayacak mı?

Gelin konuyu daha pratik ve anlaşılması daha kolay hale sokarak irdeleyelim.

Cumhurbaşkanında aranması gereken özellikleri bir kenara bırakalım da, olmaması gereken nitelikleri ele alalım.

Ve diyelim ki;

Türküm diyemeyen, kürt sorunu benim sorunumdur diye feryat eden, şaibeli, lekeli kişileri kollayan, Türk milliyetçiliğini benimsemeyen, Atatürk devrim ve ilkelerini yok etmek için devlet makamlarını mollalara, dervişlere tahsis eden, dinci söylem ve eylemleriyle milleti sürekli geren, devamlı argo kelimeler kullanarak kavga eden, bağırıp çağırmayı marifet sayan, konuşmalarında terbiye sınırlarını aşan, takiyyeci, milleti inananlar-inanmayanlar diye ayırıp bölücülük yapan, eğitimi imamlaştıran, laikliğe saygısı olmayan, devlet ciddiyetinden bihaber, kültürlü, seviyeli ve saygın olmayan, yeteneksiz dinci kadroları devletin başına belâ eden, eşini ve yakınlarını sıkma-baş ve türban gibi dinî sembollere büründüren, alt kimlik-üst kimlik laflarıyla kargaşa yaratan, dindar değil dinci olan, renkli gazoz dağıtıcılığı yapan, meslek liselerinin önünü açıyorum diye çağdaş eğitimin önünü tıkayıp, dinsel eğitimi onun yerine ikame etmek isteyen, “Bütün okullar imam-hatip yapılacak, Milli Piyango zulümdür, Yılbaşına karşıyım, Elhamdülillah şeriatçıyız, Ben İstanbul’un imamıyım, İmamlar da nikâh kıysın, İçki yasaklansın, Ben Meclis’in dua ile açılmasından yanayım, Cumhurbaşkanının İmam Hatipli olacağı günler yakındır, İstanbul’u Medine yapacağız...” gibi acayip sözler sarfeden ve özellikle Laik Cumhuriyet ile Atatürk ilkelerine bağlı olmayan... kişiler cumhurbaşkanı seçilemezler.*

Bu durum karşısında AKP’den cumhurbaşkanı adayı çıkartmak herhalde mümkün olamayacaktır.

Hele hele, Tayyip Erdoğan gibi birinin bu makama getirilmesi söz konusu dahi olamaz.

Hazretin 1980’li yıllarda arşivlenen ve Trabzon-Tire askeri arşivinde mevcut bulunduğu ileri sürülen şu meşhur yeminine bakın;

“Ben Muhammed Müslüman ümmetindenim. Türkiye dinsiz, laik bir memleket haline gelmiştir. Hayatımı Mustafa Kemal dinsizliği ile savaşa adayacağıma, Türkiye’yi bir din ve şeriat devleti haline getirmek için mücadele edeceğime, Kemal Paşa zamanında çıkarılan dinsiz kanunların tatbikini önleyeceğime, kısa zamanda ümmet esasına dayanan, şeriat devletinin kurulması için çalışacağıma, dinim. Allahım ve bütün mukaddesatım üzerine yemin ve kasem ederim.”

Bu yemin ve benzeri söylemleri ortaya çıkınca “Ben artık değiştim...” diyen Tayyip Erdoğan, bugün eğer “Ben hiç değişmedim, eskiden ne isem yine o’yum...” diyebiliyorsa, yıllar önce ettiği iddia edilen bu meşhur yemin bugün daha da büyük bir önem ve daha vahim bir manzara arzetmektedir.

Yani,

Yanisi şu; böyle bir yemin etmekten pişman olmayan, vicdan azabı ve utanç duymayan bir kimsenin Cumhurbaşkanlığına soyunmaya kalkması artık hayal olmaktan öte geçemez.

Böyle bir yemin eden zat, ağzıyla kuş tutsa bu ülkede cumhurbaşkanı olamaz, bırakınız Cumhurbaşkanlığını, muhtar dahi seçilemez.

Yazıyı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir değerlendirmesi, bir tesbitiyle bitirelim.

Bakınız ne diyor yüce Atatürk;

“Efendiler, sırası gelmişken aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üzerine çıkaracağı adamların kanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an bile geri kalmasın..”

Başka söze gerek var mı?

Ünal Yaltırık

(Maya dergisinin başyazısı. Haziran 2006)
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

İletigönderen Egeli » Çrş Nis 04, 2007 20:34

Olmalı...Olsun :!: :?:
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Nis 04, 2007 21:14

gecenlerde Yilmaz Özdil hatirlatmisti:

Anayasa, madde 103...

Cumhurbaşkanı sıfatıyla, devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasa'ya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyeti'nin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma, büyük Türk milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine andiçerim.

Bu andi icecek ve bu anda uyacak bir Türk evladinin Cumhurbaskani olmasini istiyorum.

Bu Tayyip degil!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen SULEM » Çrş Nis 04, 2007 22:50

olmamalı ama olacak :idea: :arrow: :evil:
Resim

mutlu sonla bİtmİŞ masallar; henüz bİtmemİŞ masallardir..........

Karşılaşılan önemli yaşam sorunları,o sorunları ortaya çıkaran düşünce düzeyinde çözülemez.

ALBERT EINSTEIN
Kullanıcı küçük betizi
SULEM
Üye
Üye

İletiler: 19

İletigönderen Quantele » Cum Nis 06, 2007 23:01

Laiklik Nedir Çok Basit ... Laikligin Tek Bir Anlamı Vardır ..
Fakat Öyle Bir Ortam Oluştu ki Sanki Bu Zamana Kadar Laik Olarak Yapmışsız Gibi Herşeyin Altında Laiklik Arar Oldk Dogrusu Anlamak Mümkün Degil ...

Ben Kararsızım ... Türk Milletinini Yönetecek Birini Malesef Göremiyorm !!!
Her Zaman Çok Kazana Haram , Çok Konuşan Yalan Söyler !!!
Kullanıcı küçük betizi
Quantele
Üye
Üye

İletiler: 84

İletigönderen Panzehir » Cum Nis 06, 2007 23:26

9 gün kaldı... Milleti bekletiyorlar, akılları sıra adayı ne kadar çok geç söylerlerse o kadar kârlı çıkacaklar, gûya... Olmasından yana değilim.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Hasta » Cmt Nis 07, 2007 7:44

Alternatif bir düşünce...Planlı hareket ediliyor.Önce RTE Comhurbaşkanı olacak,ardından kaos...Ve koşullar tam oluşunca darbe...Biz,ordu geldi diye sevinirken,ordunun içindeki,''öbür kanat''hakim olacak ve askeri idare altında tam teslimiyet...Hç bir askeri darbede,vatansever güçler,ordu içinde hakim olamadı,unutmamak lazım...Dediğim gibi,RTE'nin Cumhurbaşkanı olması sadece gerilimi artıracak,birileri de bunu istiyor...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletigönderen Hasta » Cmt Nis 07, 2007 7:49

nurdi yazdı:Alternatif bir düşünce...Planlı hareket ediliyor.Önce RTE Comhurbaşkanı olacak,ardından kaos...Ve koşullar tam oluşunca darbe...Biz,ordu geldi diye sevinirken,ordunun içindeki,''öbür kanat''hakim olacak ve askeri idare altında tam teslimiyet...Hiç bir askeri darbede,vatansever güçler,ordu içinde hakim olamadı,unutmamak lazım...Dediğim gibi,RTE'nin Cumhurbaşkanı olması sadece gerilimi artıracak,birileri de bunu istiyor...Eğer senaryo doğruysa,acaba,RTE,kurban seçildiğinin farkında mı?Hiç sanmam,hepsi kukla...
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletigönderen SULEM » Cmt Nis 07, 2007 13:08

ordunun başında son derece düzgün bir genelkurmay başkanı var, keşke onlar gelebilse...benim anlamadığım; askeriyeyle yakından uzaktan alakası olmayan herkesin; her fırsatta onlarla ilgili 'engin' bilgilere sahip olduklarını ima ederek bilgi satması :evil: birkaç çürük domatesin bütün orduya mal edilircesine kıskançlar tarafından her fırsatta gereksiz olduğu bilindiği halde ısrarla tekrarlanması; bilgili ve rasyonel olduğunu düşündüğüm büyüklerin; gerçekse kişiliklerine güvensizliğe yol açmaları, bir anlık hataysa yanlışa meyilli olmaları konusunda endişeye düşürüyor beni ki ikisi de aynı sonucu verir, yanlış yapılıyor :evil:
Resim

mutlu sonla bİtmİŞ masallar; henüz bİtmemİŞ masallardir..........

Karşılaşılan önemli yaşam sorunları,o sorunları ortaya çıkaran düşünce düzeyinde çözülemez.

ALBERT EINSTEIN
Kullanıcı küçük betizi
SULEM
Üye
Üye

İletiler: 19

İletigönderen besiktash67 » Pzr Nis 08, 2007 12:58

bence bülent arınç olmalı.duruşuyla kendini belli ediyor zaten.bu görev tam ona göre.zaten bugüne kadar muhalefetle atışmışılığıda yok sayılır .benim adayım BÜlen Arınç :arrow:
Kullanıcı küçük betizi
besiktash67
Üye
Üye

İletiler: 132

İletigönderen SuLtanAhmet » Pzt Nis 09, 2007 21:28

Tayyip Erdogan Kösk'e Cıkmayacak !, Kaos beklentisi bosa cıkacak,bosa cıktıgı gibi bütün komplo teorimleri de darbe kuponları gibi cöpe gitmeye mahkum olacak.
Sen "Dogrusun","Yalanlar"Benle Dolu ! [Burcin Birben]
Kullanıcı küçük betizi
SuLtanAhmet
Üye
Üye

İletiler: 215

İletigönderen HunTürK » Çrş Nis 11, 2007 19:26

Laiklik demek hocalarımdan öğrendiğim kadarıyla onların bana tekrar tekrar zorla öğretmeleri ile laiklik şudur,Türkiye cumhuriyetinin din kurallarına bağlı kalınmadan yönetilmesi ve şekillendirilmesidir.RTE için laiklik kısmından benim pek şikayetim yok sadece dini alet etmesi kötü onun dışında bir çok sorun PKK,Kürt,Kuzey Irak,ABD,AB,Kıbrıs gibi konularda malesef bir hayal kırıklığıdır o yüzden istemiyorum Cumhurbaşkanı olmasını bence oraya en layık adam Orgeneral Yaşar Büyükanıttır.
"Türküz,Türkçüyüz,Atatürkçüyüz"
Kullanıcı küçük betizi
HunTürK
Üye
Üye

İletiler: 134

Sonraki

Şu dizine dön: Anket

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x