Son Gazi'yi kaybettik...

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Son Gazi'yi kaybettik...

İletigönderen Ram » Prş Nis 03, 2008 1:18

Son İstiklal Savaşı gazisi Yakup Satar, hayatını kaybetti.

Son İstiklal Savaşı gazisi 110 yaşındaki Yakup Satar, evinde hayatını kaybetti. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Hacı Seyit Mahallesi'ndeki evinde kızlarıyla yaşayan gazi Satar saat 22.50 sıralarında hayata gözlerini yumdu. Şanlı Mücadele'nin son kahramanlarından Yakup Satar, 1898 yılında Kırım'da doğdu. Ailesiyle Eskişehir'e göç eden Satar, Osmanlı Devleti'nin 1. Dünya Savaşı'na katılmasıyla Basra Cephesi'nde savaştı.

Sakarya Meydan Muharebesi'nde de düşmana karşı mücadele eden Satar, savaş sonunda Eskişehir'e döndü. Uzun süre çiftçilik yapan Satar, eşini kaybetmesinin ardından kızları Zekiye Tali ve Bedriye Kalaş ile yaşıyordu. Satar'ın, 6 çocuğu, 50'ye yakın torunu bulunuyor. Son 10 yıldır çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle evinden dışarı çıkamayan Gazi Satar, geçen yıl dünyaya gelen bebeklerle torunlarının torunlarını görmüştü.
Resim
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen İlteriş » Prş Nis 03, 2008 8:21

Mekanin cennet olsun Yakup Dede. Canin pahasina kurtardin bu vatani, gogsunu mermilere siper ede ede, Vatanini herseyden ozge bildin. Ama senden sonraki nesiller, yani bu isgali ve savasi yasamayanlar, hazir bulduklari ozgurluk ve bagimsizligin kiymetini anlayamadilar. Insallah olmaz, fakat oyle gozukuyor ki, bir tane de onlar yasayacaklar. Ama ne olursa olsun Turk Gencligi emanetinizi ve namusunu koruyacaktir, rahat uyu dedecigim, gozun arkada kalmasin, Mekanin cennet olsun.

Kemal'in Askerleri
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Panzehir » Prş Nis 03, 2008 18:46

Allah rahmet eylesin.

Allah razı olsun.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen kaye » Prş Nis 03, 2008 23:11

Bugün ayaktaysak Onlar sayesindedir..
Allah gani gani rahmet eylesin, her zaman dualarımızda yerleri mevcuttur..
Yaşarken kıymetini bilebildik mi, O'na hakettiği saygıyı, sevgiyi verebildik mi acaba!!
Bana en çok dokunansa, memleketin bugünkü halini gördükten sonra dünyaya gözlerini yummasıdır..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen sessiz sedasız » Cum Nis 04, 2008 0:06

ne yazıkki gazi, ömründen kısa bir zaman zarfında hem bir milletin kurtuluşuna hemde aynı milletin esaretine tanık olmuş.onun için bizden çok daha acı olsa gerek.Allah razı olsun mekanı zaten cennettir onun için sadece geride kalanlarına sabır diliyorum
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen Nihan » Cum Nis 04, 2008 11:25

Allah rahmet eylesin. Ortaokul, lise yıllarımda Tarsus'ta Muharip Gaziler Cemiyeti'nin bir şubesi vardı. Ben okul çıkışlarında derneğe gider onların Kurtuluş Savaşı anılarını dinlerdim. Sadece milli bayramlarda değil hemen hemen her gün kalpak giyerler ve göğüslerindeki İstiklal madalyalarını gururla taşırlardı. Onlarla yaptığım söyleşiler yerel gazetelerde yayınlanmıştı. O günleri anlatırken adeta yaşarlar ve bana da yaşatırlardı. Hele milli bayramlarda 80-90 yaşlarında olmalarına rağmen çakı gibi önümüzden geçmeleri beni çok duygulandırır ve memleketin içine düştüğü durumla onların mücadelesini verdiği değerlerin oluşturduğu zıtlıktan dolayı ağlamaya başlardım. Bembeyaz sakalları, dimdik ve zayıf bedenleri, taşıdıkları inanç ve gururla ölünceye kadar anılarımın en yüce kısmını işgal edecekler. Son gittiğimde bir tane bile kalmamıştı, dernekten de eser yoktu. Uzun süre kimsesizlik duygusu yaşadım. Onlar benim yakın tarihimle aramdaki en güçlü bağdı. Onların vermiş olduğu mücadeleyi bugün sıfırlayanları Allah da tarih de affetmeyecek. 8)
[img]http://img340.imageshack.us/img340/5780/nihanimza1kx5.jpg[/img]
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

İletiler: 832

İletigönderen luzismud » Çrş Tem 02, 2008 8:17

Allah Rahmet Eylesin...

Allah bize onlarin yüzüne utanmadan bakabilmayi nasip etmistir insallah...

Ben gazilerin bir kismi ile yüzyüze gelme firsatini bulabilmis insanlardanim. Bu konuda kendimi inanilmaz sansli buluyorum. Onlarin sahsiyetinde sehitlerimizle de tanismis gibi hissediyorum kendimi.

Hani anlat deseniz neler anlattilar inanin bir iki yoksulluk hikayesinden ötesi yok gibi. Ama öyle bir ruh halini ben simdiye kadar görmedim. Bana öyle bir his vermislerdi ki o gün orada (o zamanlar 90li yaslarda olduklarini tahmin ediyorum) birileri vatan elden gidiyor dese belindeli küfllü kilica sarilip kaplan gibi firlayacaklardi.

Bunlari anlatirken bile kendimden utaniyorum.. bu sedeple bigün onlarin yüzüne bakabilece miyim diye hala kendime sorarim...
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

İletigönderen juhumenli » Pzr Oca 18, 2009 11:58

allah rahmet eylesin
Kullanıcı küçük betizi
juhumenli
Üye
Üye

İletiler: 6

Re: Son Gazi'yi kaybettik...

İletigönderen kadirgurbuz » Pzr Haz 27, 2010 11:26

Bir Yakup Dede gider, Bin Yakup gelir...
Başımız sağolsun...
Kullanıcı küçük betizi
kadirgurbuz
Üye
Üye

İletiler: 0

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x