Benim burda hangi partiler iyidir veya kotüdür degil. Burda herkesin belli bir siyaset anlayışı var onları sorgulamak ? Onların ağzından sizi, sizin ağzınızdan onların düşüncelerini almak özellikle kavram kargaşası yaşadığım konularda.
Ama siz kestirip atıyorsunuz. Belli bir bölümünü alıyorsunuz!!!MHPyi savunmuyorum MHP ile ilgili cumhurbaşkanlığı ve türban konusundaki görüşlerim neden yapıldığına dair 2. sayfanın başında açıkladım. ordaki görüşlerime yorumlarınızı beklerdim!! Her zaman olduğu gibi saygı çercevesinde!Görüşlere saygım var.
Neden yapıldığı ortadadır dediniz?Bende açıkladım. açıklayıcı bir cevap ya da bir yorum yok.Ne yani 12 Eylüldeki gibi cumhurbaşkansız mı kalsaydık?(Yürütme organını olmadan herşeyi felçeme mi sokmak gerekiyor)? bu böyle sürüp gidecekti. AKP'nin anlaşmaya varacağını mı sanıyordunuz? Meclis seçmeseydi halk seçecekti. Halkın seçeceği gibi bir gerçek ortadaydı.(Hemde tepki olarak yüzde 47 üzerinde olacağıda bir gerçekti ve halk cevabının verecek, AKP prestij kazanacaktı).
İkincisi din-siyaset yapılamaz dediniz bende "yapılabilir" dedim , "eger toplumun bu yönde ihtiyacı varsa. Siyaset toplumun ihtiyaçları için degil midir?"dedim . Halkçıysan ve halktan yanaysan(;)) , toplumun ihtiyaçlarına cevap vermelisin :Wink:
ARABİSTAN- ABD cok güzel

arap toplumunla biz bir tuttun

Petrol, Haç turizmi ve Şeyhler (hiç birine sahip değiliz!) Ne diyor Kur'an da ilmi dilediğine ver. Onların paraları var yatıyorlar. Oh petrol cıksın ben yatıyım. Günümüzün arapları param var diyip yatıyorsa ben napıyım. Neden gelişemedikleri başka bir toplumun beni zaten alakadar etmez. Kafa olarak gelenek kültür olarak yaşanmışlıklar bazında farklılıklarımız var

. Geçmişte bunun örnekleri var mıdır? Var. (İBN-İ SİNA MİMAR SİNAN).

Demek ki din ve bilimi birlikte yürütenler varmış.
Atatürk devrimleri ve ilkelerine bende bağlıyım .Atam ilk sırada gelir. ALPEREN arkadaşımın verdiği o üç söze bakacak kadar dar görüşlü olup, OY VERMEM! ATATÜRK'Ü BÜTÜNÜYLE ELE ALIP OYUMU VERİRİM
Ayetlerle Atatürkün sözünün aynı doğrultuda olduğunu göstermek istedim. Çelişki varsa söyle. Aynı zamanda dedim ki sağcı aynı zamanda ilericidir inançlarından dolayı(ilim konusunda ilericilik)!. Tarihteki örneklerinide birbir yazdım. Hemde bizim toplulumumuzda çıkan bilim adamlarını . Bu da kesin bir yanlış olgusuna sürkülüyor mantık dersi almışsındır lisede. ayrıca vatanımdan uzaklaşmam, ülkemde olan olayları takip etmiyeceğim anlamına gelmez!
Milliyetçilikte kavram çatışmamız var

Türk ırkının milliyetçiliği mi? Yoksa Türkiye Cumhuriyetini oluşturan ırkların dışa karşı milliyetçiliğimi (Yani sosyalist milliyetçiliği mi) ? Tam olarak bilmiyorum ama (ARKADAŞLARIMA)sizinki göre (diğeri benimki degil

) daha farklı?
ELEŞTİREL VE SORGULAYICI BİR GÖZLE BAKIYORUM GÖRÜŞLERİNİ ANLAYABİLMEK İÇİN KARŞINDA SAĞCI BİRİ OLSA ONA DA AYNI GÖZLE BAKICAKTIM EMİN OL! ÖZELLİKLE ATATÜRKÇÜLÜK KONUSUNDA
AKP konusunda bir şik daha ben ekliyim:
e) kesin bir cıkarı vardır. kömüre oyunu satar en düşüğü

yada ihaleler alır iş verense bi de işçilerini o yöne sevk eder. devlet işverene büyük kıyak geçer işveren işcilerine ya geçer bu kıyağı, cüzzi miktarda; ya geçmez

"Artık durumu düzeltmek için mutlaka Avrupa 'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yürütmek, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi.Halbuki hangi istiklal vardır ki ecnebilerin öğütleriyle, ecnebilerin planları ile yükselebilsin? Tarih, böyle bir hadise kaydetmemiştir."