:? soru :türkiyedek sağ sol kavramı üzerine soru ?

Tartışma Alanı

İletigönderen Çetin Taş » Prş Eki 02, 2008 21:05

1-Mevcut partiler Atatürkün İlkelerine ve Devrimlerine ne kadar bağlı?
2-"Hürriyet ve İstiklal Benim karakterimdir.Sözünden ne anlıyorlar?
3-"En hakiki mürşit ilimdir.Sözün duvarda süs olsun diyemi söylemiştir Atatürk?

bunlarla çelişen bir parti,kesinlikte Atatürkçü olamaz.
Hızlı Düzenle

Alperen,kardeşimsin! :)
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen ironman » Prş Eki 02, 2008 22:00

Aslına bakarsanız gercekten fazla bir bilgi yok. Ama ikna olmam gerektiği için soruyorum. 12 eylül belgeselini seyrettim. iki görüştende kitaplar okudum o konuda cok fazla olmasada...
Zaten dedim MHP artk sağ dan merkez sağa kaydı 12 eylülden sonra. 12 eylülden once yaptığı ne atatürk milliyetcilğiydi ne laik bi düzeni savunuyordu. Maraş katliamı, çorum katliamı... devlet bahçeli ile yeni bir degişim yaşadığını düşünüyorum ve devlet bahçeliyi türkeş ile karıştırmamak gerekiyor. acıklamasında da ülkü ocakları bizden degildir dedi ve türkeşin mirası olan kuraltayı iptal etti. Atatürkçü degil ise Atatürkün söylemlerinden neden yararlanıyor?bu soruma cevap alamadım:)
ayrıca bütün MHP il temsilcilik sitelerinde Atatürk posterlerine(hatta türkeş Atatürk ve bahçeli bir arada) sahip ve gençliğe hitabe:
http://www.osmaniyemhp.com/yazi/ataturk-
heralde sizin hiç MHP den haberiniz yoktu yada bahçeliyi gorünce kanal değiştiriyorsunuz. grup toplantılarındaki Atatürk posteri nedir? atatürkçü olmayanlarda yok takma gibi zorunluluk yok grup toplantılarında?!? sorular sorular...
türban olayına gelince neden destekledi? MHP bi kere türbanı degil başörtüsünü destekledi yani bir siyasal simgeyi temsil etmeyen belli bir bağlama şekli olmayan hatta aralarında gorüşülen anlaşmada alttan baglama şeklini onerdi ve akp tarafından kabul edildi. fakat akp sonra ... yaptı. Başörtüsü ile türban arasında fark var bunu atlamayalım.MHP başörtüsünü Akp türbanı destekledi. zaten MHP parti planı arasında bunu gecirmek vardı(başörtüsünü). ARTI BİR ACIKLAMASINDA : üniversiteler ilim yuvasıdır siyaset yerleri degildir dedi. başörtüsü siyasi bir simgeyi temsil etmeyecek şekilde olmalıdır dedi. yani baglama şeklinin ne süleymancıyı nede fethullahcıyı temsil etmesi gerektiğini solemek istedi.
Güle niye destek verdi? ülkedeki iktidarsızlıktan kurtarmak, halka kendini anlaşmacı göstermek, ılımlı gorünmek hemde oy toplamak için. bunu cogu mhpli nin onay vermediği gibi bende desteklemedim.

1-Mevcut partiler Atatürkün İlkelerine ve Devrimlerine ne kadar bağlı?
>>>solcular ne kadar milliyetçi???
-"Hürriyet ve İstiklal Benim karakterimdir.Sözünden ne anlıyorlar?
hangi parti bugün bağımsız? biri kendini abd emperyalizmine kaptırmış biri SSCB, digeri çin emperyalizmini savunuyor. BEN KENDiMİm DİYEn var mı?BEN ATATÜRKÇÜYÜM DİYEN VAR MI?
"En hakiki mürşit ilimdir."
ilimli ilgilenen MHP li yok mu ?
SON SORU SOL KESİM NİYE MİLLİYETÇİYİM DEMİYOR? ATATÜRKÇÜ MADEM MİLLİYETÇİDE OLMASI LAZIM.O DA ATATÜRKÜN BİR İKESİ DEGİL Mİ?

KAFAMDA TAM BİR ŞEY OLUŞMUYOR. SOYLEDİKLERİNİZ CELİŞİYOR. tam acıklayım soyleyip geçmeyin neden???
"Artık durumu düzeltmek için mutlaka Avrupa 'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yürütmek, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi.Halbuki hangi istiklal vardır ki ecnebilerin öğütleriyle, ecnebilerin planları ile yükselebilsin? Tarih, böyle bir hadise kaydetmemiştir."
Kullanıcı küçük betizi
ironman
Üye
Üye

İletiler: 20

İletigönderen AlpereN » Prş Eki 02, 2008 23:06

Alperen,kardeşimsin!

eyvallah Çetin abi.. :)

solcular ne kadar milliyetçi???

öncelikle Solcuların veya Sağcıların Milliyetçiliğinin bi analizini yapalım.

Kendine Muhafazakar-Milliyetçi diyenlerden başlayalım,
Bu düşünceyi savunanların övündüğü tarih,kültür,gelenek osmanlıdan ileriye gitmez.Osmanlı zihniyetininde devamıdırlar.Maraştaki Alevi katliamıda bunun örneğidir.Osmanlınında Kızılbaş oldukları için katlettiği Türkmenin sayısı yüzbinlerce...Dini bahane ederek Türkü Türke kırdıran bir Milliyetçiliğin savunucularını Allah kahretsin.

Devrimci-Milliyetçilik
Türk Milliyetçiliği herşeyden önce Türk Kültürüne inanmış,Milletini ve ülkesini "Muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için çabalayan" ve bu yolda Bilimi rehber edinmiş,Devletinin bekası,Halkının refahı ve onuru için yaşayan bir anlayıştır.

Solcular Milliyetçi değil demişsin.Senin kasteddiğin marjnal solculardır.İnsanların milli kimliğini,kültürünü reddeden ve devlet,dünya düzenini sınıf kardeşliği saçmalığına oturtmak isteyen kişilerdir marjinal solcular...

Kemalizm soldur.Ama Milliyetçi soldur.Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesidir.

heralde sizin hiç MHP den haberiniz yoktu yada bahçeliyi gorünce kanal değiştiriyorsunuz. grup toplantılarındaki Atatürk posteri nedir?

Atatürk Posteri asmak marifetse Refah Partiside asıyo,hatta DTP bile bazen asıyo...

ilimli ilgilenen MHP li yok mu ?

İlimle ilgilenmek mesele o değil,Değişen dünyada kendine dogmalarımı, ilimin gerçeklerinimi şiar edinmek mesele bu.Mhp ideolojisini Türk-islam sentezine oturtmuştur.Dinciliğin olduğu yerde Bilim gelişmez.Bu konuda aslında Ulu Önderin bir sözü bize açıklık getiriyor.

“Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır... Zaman süratle ilerliyor, milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur... Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.”

Mustafa Kemal Atatürk (1933, Cumhuriyet Bayramı Açılış Konuşması’ndan)

Bu sözde aslında Kemalizmin ne kadar ilerici olduğunu,gelişen dünyaya ayak uydurabileceğini ve asla dogma ve katı,kalıplaşmış olmadığının göstergesidir.
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen yahac » Cum Eki 03, 2008 5:03

ironman yazdı::shock: yahaç arkadaşım valla içimi kararttın :( bu kadar karamsar olmamak gerekir tarihini unutma her yükselişin bir düşüşü her düşüşün bir yükselişi vardır :!: japon tarihini oku gunde 4 saat uykuyla nerelere geldiler ;) kimseden hiç eksiğimiz yok fazlamız bile var. inancın olursa ve hedefin olursa bir yerlere gelirsin.

"Hayatı ortaya koyarsanız, Hayatı kaybetmişsiniz demektir"
''und setzet ihr nicht das leben ein, ne wird euch das leben gewon''
ADOlF hitler

ironman arkadasim,

karamsarlik mi dedin? Hassa. Bende kesinlikle karamsarlik olmaz. Benim demek istedigim umidi yanlis yerlerde aramiyalim. Belli kisiler, mekanlar ve zamanlarla sinirli kalan umitler hayal kirikliklari ile sonlanmaya mahkumdur. Kisir dongulerde harcanmaktir.

Ise daha genis bakmak lazim. Insanin koca bir omrunu doldurup da tukenmeyecek bir umitten bahsediyorum. Insanin insanlik misyonunu ile ilgili derin bir umit. Gunden gune insani daha da iyiye goturecek ve gelistirecek bir umit. Insanin insanligini yuceltecek bir umit ve amac...

Iyi bir insan olmak ve mesut bir hayat surmek icin siyasetten ziyade baska careler de var. Insanin yetenegini kapasitesinin en ust seviyesine kadar kullanabilmesi ve bunu insanlara yararli olmak icin harcamasi ne yuce bir misyondur...

Herseye ragmen durust ve namuslu insan kalabilmek ne yuce bir meziyettir ve bu yonde calismak didinmek ne kadar da huzur veren bir ugrastir...

Mutluluk diye birsey var. Yerini dogru tespit edelim... Sagda solda degil. Orta yolda - samimi insanlik yolunda...

Vesselam...
Kullanıcı küçük betizi
yahac
Üye
Üye

İletiler: 154

İletigönderen ironman » Cum Eki 03, 2008 21:47

Devrimci-milliyetçiyi ilk defa duydum:) türkiyede heralde karışılığı ulusalcı daha da sündürürsek vatansever DEGİL mi? Türkiyede Devrimci-Milliyetçiler kimler???hangi partiler???
12 Eylül öncesi MHP yi konuşmuyorum. zaten onun karşısındayım;) ve Değiştiğinin inancındayım. AMA DAHADA ARAŞTIRCAĞIM
Surda farklılaşiyor heralde eger toplumda toplumun ihtiyacı olan dini olanaklar sağlanmıyorsa din siyasete alet edilebilir siyaset bu toplumun ihtiyacı içindir. Kışkırtıcı bi araç degil toplumları ayıran degil bütünleştirici olmalıdır ve bunu duygu somürüsü icin yada leke atmak için kullunmamalıdır türkiyede böyle ne yazık ki:
( din ile niye bilimi niye yanyana kullanıp gelişemiyeceğine inanıyorsunuz ki? geçmişte ibn-i sina mimar sinan hem din ile hem bilim ile uğraşan insanlardı. bir engel teşkil etmedi! Sadece bu insanların inançlarını köreltmeye yarar. VE dinimizde ilime yonlendirici bircok ayeti kelime bulunuyor. Sağ ne kadar genekselci olsada bilimde asasen o kadar da ilerici olmalıdır inançlardan dolayı;) Solun üstlendiği ilericilik sağ kesimde zaten var(uygulanıyor mu????)
Atatürk sözüde en çok sündürülen sözü ama güzel bir söz:) bilim ve akıl . Ne güzel işte ilerici olun demiş islam niye geriletsin ki?
“ De ki: “ Bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” Zümer : 9
“ De ki: Rabbim ilmimi arttır!” Tâhâ : 114
“ Yaratan Rabbinin adıyla oku. Oku, Rabbin en büyük kerem sahibidir. O ki kalemle (yazmayı) öğretti. İnsana bilmediğini öğretti.” Alâk : 1,3,4,5
" Hikmeti (ilmi) dilediğine verir. Hikmet verilen kimseye çok hayır verilmiştir. Bunu ancak sağduyu sahipleri düşünüp anlarlar." Bakara : 269
“ Kulları içinden ancak alimler, Allah’tan gereğince korkar.” Fâtır : 28

''''Dinciliğin olduğu yerde Bilim gelişmez'''' TAMAMEN YANLIŞ BİR YARGI.
"Artık durumu düzeltmek için mutlaka Avrupa 'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yürütmek, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi.Halbuki hangi istiklal vardır ki ecnebilerin öğütleriyle, ecnebilerin planları ile yükselebilsin? Tarih, böyle bir hadise kaydetmemiştir."
Kullanıcı küçük betizi
ironman
Üye
Üye

İletigönderen patriot61 » Cmt Eki 04, 2008 5:00

bence sağ sol diye birşey yoktur olmaması da gerekli. türkiyeye dışarıdan bakan biri olarak bu tur gruplaşmaların turkıyeyi yıprattığını düşünüyorum.
Kullanıcı küçük betizi
patriot61
Üye
Üye

İletiler: 7

İletigönderen Tsigalko » Cmt Eki 04, 2008 13:28

Solcuyum diyince Dİnsiz Sağcıyım diyince Yobaz,Faşist Liberalim diyince Liboş,Ermenici etiketi yapıştırıyorlar :)
Bende şu yaklaşık 2 yıldır içli dışlıyım politikayla pek derin bilgim yoktur yalnız;
Sen hiç sağı solu araştırma AlpereN, arkadaşımın belirttiği 3 seçeneği araştır.Bunu uygulayan partiler arasından seçeceğini seç.Benim siyasi görüşüm yoktur kim ATATÜRK'ün ilke ve inkilaplarına sahip çıkar onu korumaya özen gösterirse o benim partimdir mevcut siyasi partiler içerisinde;
HYP, İP ve CHP ama baraj konusundan ötürü sandıkda akla gelen ilk parti CHP olacaktır yeni oluşum olmaz ise.
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Eki 04, 2008 13:41

ironman,konuşurken ve yazarken birkaç kez düşünmeni tavsiye etmek vakti geldi.
Burada yazıştığın insanları hafife alma.Yazılan her cümlenin arkası genellikle doludur.
Devrimci-milliyetçiyi ilk defa duydum

Sen yalnız Türkiye'den uzak kalmamışsın,galiba Atatürk İlkeleri'ni de hiç duymamışsın.Atatürk'ün 6 ilkesi arasında Devrimcilik ve Milliyetçilik yok mudur?Kemalizm öncelikle bu 6 ilkeyi kabul etmeyi gerektirdiğine göre Kemalistler hem Devrimci ve hem de Milliyetçi olmuyorlar mı?Tıpkı hem Cumhuriyetçi ve hem de Halkçı oldukları gibi?Tıpkı hem Laik ve hem de Devletçi oldukları gibi?

Böyle sureleri sıralayıp ardından da
''Dinciliğin olduğu yerde Bilim gelişmez''

sözüne karşılık

TAMAMEN YANLIŞ BİR YARGI.

diyen kişi zaten çoktan önyargılı bir muhafazakar SAĞCI olmuştur.Bunun için buraya gelip böyle masumane,"Bana sağı-solu anlatır mısınız?"oyunları yapma.
Yenmez.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen AlpereN » Cmt Eki 04, 2008 18:14

12 Eylül öncesi MHP yi konuşmuyorum. zaten onun karşısındayım ve Değiştiğinin inancındayım

Mhpnin Türban ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki takındığı tavır zaten ortadadır,değişse ne olurki...

Devrimci-milliyetçiyi ilk defa duydum:) türkiyede heralde karışılığı ulusalcı daha da sündürürsek vatansever DEGİL mi? Türkiyede Devrimci-Milliyetçiler kimler???hangi partiler???

Devrimci-Milliyetçi kavram olarak ilk kez duymuş olabilirsin.Zaten buda Kemalizme öz bi anlayıştır.

Devrimci-Milliyetçiler Kimdir? demişsin.

Atatürkün İlkelerine,Devrimlerine herşeyden daha çok bağlı kişilerdir.

''''Dinciliğin olduğu yerde Bilim gelişmez'''' TAMAMEN YANLIŞ BİR YARGI.

buna istersen günümüzden örnek versek daha iyi olur.Mesela Arabistan ile ABD aradaki Bilim,Teknoloji farkının ne kadar üst düzeyde olduğunu söylememe bile gerek yok. :wink:
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen patriot61 » Cmt Eki 04, 2008 19:27

Tsigalko yazdı:Solcuyum diyince Dİnsiz Sağcıyım diyince Yobaz,Faşist Liberalim diyince Liboş,Ermenici etiketi yapıştırıyorlar :)
Bende şu yaklaşık 2 yıldır içli dışlıyım politikayla pek derin bilgim yoktur yalnız;
Sen hiç sağı solu araştırma AlpereN, arkadaşımın belirttiği 3 seçeneği araştır.Bunu uygulayan partiler arasından seçeceğini seç.Benim siyasi görüşüm yoktur kim ATATÜRKün ilke ve inkilaplarına sahip çıkar onu korumaya özen gösterirse o benim partimdir mevcut siyasi partiler içerisinde;
HYP, İP ve CHP ama baraj konusundan ötürü sandıkda akla gelen ilk parti CHP olacaktır yeni oluşum olmaz ise.

çok ilginç İP ve CHP mi bu partilermi sein tavsiyelerin CHP den kime fayda gelmiş, İP den bahsetmiyorum bile. nerde karanlık işler varsa bu partilerden çıkıyor yapma gözünü seveyim.. bence şu an en ii parti gene başımızda olandır. icraat tablosuna bakarsak daha iisi çıkana kadar tabi..
Kullanıcı küçük betizi
patriot61
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Eki 04, 2008 20:25

bence şu an en ii parti gene başımızda olandır. icraat tablosuna bakarsak daha iisi çıkana kadar tabi..

Trabzon'un bu sene futboldaki başarılı çıkışı sana da yaramamış galiba patriot.
Başımızdaki partiye en iyi parti diyen adam
-a)henüz 20li yaşların başında bir saftiriktir.
-b)yaşını başını almıştır ama din-iman masalları ile kandırılmış bir saftiriktir.
-c)ampül partisi ile bir şekilde ailesi aracılığı ile ya da bir yakını ile bir ilgisi,ilişkisi vardır.
-d)aptaldır.

Bunun haricinde Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yaşayan bir Allah'ın kulu;şu ekonomik koşulların,bu PEKAKA belasının geldiği boyutun,şu dış politikada içine düşürüldüğümüz kepaze durumun,Kıbrıs konusunda ki rezaletin ve daha nice perişanlığın sorumluları olan ampülcüleri en iyi olarak nitelendiremez.Buna adımı koyarım.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen ironman » Cmt Eki 04, 2008 22:03

Tamamı büyük harflerden oluşan gönderi yahut ileti yazmayınız.
Kullanıcı küçük betizi
ironman
Üye
Üye

İletigönderen ironman » Pzr Eki 05, 2008 1:09

Benim burda hangi partiler iyidir veya kotüdür degil. Burda herkesin belli bir siyaset anlayışı var onları sorgulamak ? Onların ağzından sizi, sizin ağzınızdan onların düşüncelerini almak özellikle kavram kargaşası yaşadığım konularda.
Ama siz kestirip atıyorsunuz. Belli bir bölümünü alıyorsunuz!!!MHPyi savunmuyorum MHP ile ilgili cumhurbaşkanlığı ve türban konusundaki görüşlerim neden yapıldığına dair 2. sayfanın başında açıkladım. ordaki görüşlerime yorumlarınızı beklerdim!! Her zaman olduğu gibi saygı çercevesinde!Görüşlere saygım var.
Neden yapıldığı ortadadır dediniz?Bende açıkladım. açıklayıcı bir cevap ya da bir yorum yok.Ne yani 12 Eylüldeki gibi cumhurbaşkansız mı kalsaydık?(Yürütme organını olmadan herşeyi felçeme mi sokmak gerekiyor)? bu böyle sürüp gidecekti. AKP'nin anlaşmaya varacağını mı sanıyordunuz? Meclis seçmeseydi halk seçecekti. Halkın seçeceği gibi bir gerçek ortadaydı.(Hemde tepki olarak yüzde 47 üzerinde olacağıda bir gerçekti ve halk cevabının verecek, AKP prestij kazanacaktı).
İkincisi din-siyaset yapılamaz dediniz bende "yapılabilir" dedim , "eger toplumun bu yönde ihtiyacı varsa. Siyaset toplumun ihtiyaçları için degil midir?"dedim . Halkçıysan ve halktan yanaysan(;)) , toplumun ihtiyaçlarına cevap vermelisin :Wink:

ARABİSTAN- ABD cok güzel :kikirik: arap toplumunla biz bir tuttun :kikirik: Petrol, Haç turizmi ve Şeyhler (hiç birine sahip değiliz!) Ne diyor Kur'an da ilmi dilediğine ver. Onların paraları var yatıyorlar. Oh petrol cıksın ben yatıyım. Günümüzün arapları param var diyip yatıyorsa ben napıyım. Neden gelişemedikleri başka bir toplumun beni zaten alakadar etmez. Kafa olarak gelenek kültür olarak yaşanmışlıklar bazında farklılıklarımız var ;) . Geçmişte bunun örnekleri var mıdır? Var. (İBN-İ SİNA MİMAR SİNAN). :arrow: Demek ki din ve bilimi birlikte yürütenler varmış.
Atatürk devrimleri ve ilkelerine bende bağlıyım .Atam ilk sırada gelir. ALPEREN arkadaşımın verdiği o üç söze bakacak kadar dar görüşlü olup, OY VERMEM! ATATÜRK'Ü BÜTÜNÜYLE ELE ALIP OYUMU VERİRİM :wink:
Ayetlerle Atatürkün sözünün aynı doğrultuda olduğunu göstermek istedim. Çelişki varsa söyle. Aynı zamanda dedim ki sağcı aynı zamanda ilericidir inançlarından dolayı(ilim konusunda ilericilik)!. Tarihteki örneklerinide birbir yazdım. Hemde bizim toplulumumuzda çıkan bilim adamlarını . Bu da kesin bir yanlış olgusuna sürkülüyor mantık dersi almışsındır lisede. ayrıca vatanımdan uzaklaşmam, ülkemde olan olayları takip etmiyeceğim anlamına gelmez!
Milliyetçilikte kavram çatışmamız var :) Türk ırkının milliyetçiliği mi? Yoksa Türkiye Cumhuriyetini oluşturan ırkların dışa karşı milliyetçiliğimi (Yani sosyalist milliyetçiliği mi) ? Tam olarak bilmiyorum ama (ARKADAŞLARIMA)sizinki göre (diğeri benimki degil :)) daha farklı?
ELEŞTİREL VE SORGULAYICI BİR GÖZLE BAKIYORUM GÖRÜŞLERİNİ ANLAYABİLMEK İÇİN KARŞINDA SAĞCI BİRİ OLSA ONA DA AYNI GÖZLE BAKICAKTIM EMİN OL! ÖZELLİKLE ATATÜRKÇÜLÜK KONUSUNDA

AKP konusunda bir şik daha ben ekliyim:
e) kesin bir cıkarı vardır. kömüre oyunu satar en düşüğü :) yada ihaleler alır iş verense bi de işçilerini o yöne sevk eder. devlet işverene büyük kıyak geçer işveren işcilerine ya geçer bu kıyağı, cüzzi miktarda; ya geçmez :wink:
Kullanıcı küçük betizi
ironman
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Eki 05, 2008 11:18

e) kesin bir cıkarı vardır. kömüre oyunu satar en düşüğü yada ihaleler alır iş verense bi de işçilerini o yöne sevk eder. devlet işverene büyük kıyak geçer işveren işcilerine ya geçer bu kıyağı, cüzzi miktarda; ya geçmez

Benim c şıkkı ile aynı.

Dindarlık ve dincilik arasındaki farkı bilmek gerekir.
Din ve siyaset elbetteki iç içedir,dinlerin tamamında bu böyledir.Ama işte laiklik bu yüzden önemlidir.Ve bizim Osmanlı gibi bir geçmişimiz var hataları ve sevapları ile.Din ile devlet idare edilmesinin sonucu Osmanlı padişahının İngiliz gemisi ile ülkesinden kaçmasıdır.Atatürk yaptıklarını Kur-an'ı eline alarak mı yapmıştır?Hayır,aksine Kur-an'ı olması gereken yere astırmıştır,duvarlarımıza ve insanların vicdanlarına.

MHP konusunda benim sana söyleyeceğim bir şey yok.Eski bir MHPli olan Alperen'in yazdıkları bence yeterli.

Sana yaptığım eleştirilerin büyük bir bölümünün nedeni daha baştan bizlere karşı dürüst davranmaman.Öyle bir başlattın ki bu tartışma konusunu,en azından ben de "bu arkadaş gerçekten Türkiye siyasetinden uzak,samimi olarak Türkiye'de sağ-sol kavramlarını öğrenmek istiyor"düşüncesi uyandırdın.Oysa ki siyasi görüşün bunun propagandasını yapacak kadar belli.Yoksa ne olacak,desen ki "MHPliyim,kendimi muhafazakar sağcı olarak görüyorum,bunu tartışalım"burada hiç kimse tartışmaktan kaçınmaz.Her şeyi tartışırız medeni şekilde.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen patriot61 » Pzr Eki 05, 2008 13:50

Çetin Taş yazdı:
bence şu an en ii parti gene başımızda olandır. icraat tablosuna bakarsak daha iisi çıkana kadar tabi..

Trabzon'un bu sene futboldaki başarılı çıkışı sana da yaramamış galiba patriot.
Başımızdaki partiye en iyi parti diyen adam
-a)henüz 20li yaşların başında bir saftiriktir.
-b)yaşını başını almıştır ama din-iman masalları ile kandırılmış bir saftiriktir.
-c)ampül partisi ile bir şekilde ailesi aracılığı ile ya da bir yakını ile bir ilgisi,ilişkisi vardır.
-d)aptaldır.

Bunun haricinde Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yaşayan bir Allah'ın kulu;şu ekonomik koşulların,bu PEKAKA belasının geldiği boyutun,şu dış politikada içine düşürüldüğümüz kepaze durumun,Kıbrıs konusunda ki rezaletin ve daha nice perişanlığın sorumluları olan ampülcüleri en iyi olarak nitelendiremez.Buna adımı koyarım.

yok canım benim trabzonun en kötü durumundada ben böyleydim seninn gibi paronayaklardan değilim. dini değerlerim zaten var. ailemin de ampul partisi ile alakası yok canım benim !! babamla bu konuda hemfikir değiliz. universiteye avrupada devam eden birinede aptal yakıştırmasını yapmam yanlış.. (sana göre aptalsamda hiç umrumda değil). İP ve CHP yi tartışmıyacam senle çünkü çok komik kaçar. ekonomi küresel bi kriz sonucu bu durumda, pkk ya da senin bahsettiğin o parti destek veriyo türkiyede birşeyler oluyorki pkk patlak verdi pkk sorunun parti ile ne alakası var bu hepimizin sorunu. dış politikada ne zaman bu kadar ii olduk rüyanda göremeyeceğin itibarı görüyoruz. komşularımız olan ilişkilerimizden tutda dünyada olan her gelişmede türkiyenin bir rolu var.
bu arada dediğin şıklardan hiç biri tutmadı farzetki tutsun türkiyenin yüzde 50 sinin bu dediklerini kapsaması imkansız o dediğin katogoriler olsa olsa yüzde onbeşlik dilim olan sizin gibilerin kısmıdır
Kullanıcı küçük betizi
patriot61
Üye
Üye

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 10 konuk

x