Sosyal Demokrat Kılıçdaroğlu'na Göre Yurt Yangın Yeri Değil

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

İletigönderen Ram » Sal Eyl 21, 2010 14:45

Peki neler olup, neler bitiyormuş Kılıçdaroğlu'ndan öğrenelim.

Almanya’daki temaslarını sürdüren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de demokrasinin tam anlamıyla yerleşebilmesi için gençlere fırsat verilmesi gerektiğini belirterek, “Bunun için de öncelikle YÖK’ün kaldırılması gerekiyor. Dokunulmazlıkların da sınırlandırılması lazım” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya Türk Toplumu (TGD) tarafından Berlin’deki Ritz Carlton Hotel’de onuruna verilen yemekte konuştu. Almanya’da yaşayan yaklaşık 3 buçuk milyon Türk’ün büyük bir topluluk oluşturduğuna dikkati çekerek, “Türkiye’de siyaset kurumu ortak bir payda oluşturamadı. O yüzden tartışmalar kısır kalıyor. Ancak siz burada ortak bir payda oluşturabilirsiniz. Bu ortak payda güçlü olursa, sesiniz de daha güçlü çıkar” dedi. Türkiye’deki siyasi koşulların Almanya’da olduğundan çok daha zor olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Burada etik değerler çok yüksek. Bir bakana ceza kesilebiliyor. Buradaki etik değerler, Türkiye’deki ile bir değil” diye konuştu. “Etik değerlerin yetersiz olduğu bir toplumda yaşıyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye’de demokrasinin tam anlamıyla yerleşmesi için gençlere fırsatlar verilmesi gerektiğini kaydetti. Kemal Kılıçdaroğlu, Türk basınını da özellikle yurt dışında hakkında yapılan bazı haberler nedeni ile eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’de tek partili bir sisteme doğru gidiş olduğunu savunarak, bu durumun değişmesi gerektiğini, kendilerinin de CHP’yi bireysel kavgalardan arındıracağını bildirerek, “Açık söylüyorum. CHP’ye üye olmak isteyenler milletvekili olmak için gelmesinler. Sadece sosyal demokrasiye hizmet etmek için gelsinler

Bu arada, Kemal Kılıçdaroğlu, dün sabah kahvaltıda Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi ve AP Sosyalist Grubu Başkanı Martin Schulz ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından, çok olumlu bir görüşme yaptıklarını belirterek, “Bundan sonra iki ülkenin sosyal demokrat partileri olarak bir araya gelerek daha iyi bir işbirliği gerçekleştireceğiz” dedi.
    Berlin’de bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, Bergama Müzesi’ni ziyaret etti. CHP lideri, burada aralarında Türklerin de bulunduğu öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/ha ... aber=40267

Kılıçdaroğlu, 1 saat süren görüşmenin ardından, Schulz ile çok olumlu bir görüşme yaptıklarını belirterek, "Bundan sonra iki ülkenin sosyal demokrat partileri olarak biraraya gelerek daha iyi bir işbirliği gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin ve AB'nin sorunlarını görüştük” dedi.

Schulz da, Kılıçdaroğlu ile çok dostane bir görüşme yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi; "Bu, parti başkanının burada yapacağı görüşmeler dizisinin ilki oldu. Kendisi, SPD genel başkanımız dahil olmak üzere çok sayıda politikacıyla görüşecek. İkili ilişkileri ve AB ilişkilerinde yaşanan sorunları ele aldık. Gelecekte SPD ve CHP arasındaki ilişkilerin nasıl derinleştirilebileceği konusu üzerinde durduk. Geçen 8 gün içinde ikinci uzun görüşmemiz yaptık. Çok olumlu ve dostane bir görüşmeydi.”"

Kılıçdaroğlu daha sonra, Berlin'deki bazı Türk derneklerinin oluşturduğu Koordinasyon Kurulu ile biraraya geldi. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Gülsüm Bilgehan, SPD Berlin Eyalet Meclisi Üyesi Dilek Kolat ve eski AP üyesi Ozan Ceyhun da katıldı.

Kılıçdaroğlu, bugün ayrıca SPD Federal Meclis Grubu başkan yardımcıları Joachim Poss ve Gernot Erler ve SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel ile de görüşecek. Kılıçdaroğlu daha sonra Friedrich Ebert Vakfı tarafından düzenlenen bir toplantıya konuşmacı olarak katılacak.

http://www.chp.org.tr/HaberDetayi.aspx?NewsID=1715

Neymiş¿?

Kılıçdaroğlu sosyal demokratmış. CHP de öyleymiş. CHP'ye gelen her kimse, sosyal demokrasiye hizmet edecekmiş.

Başka neymiş¿?

Alman sosyal demokratlarla işbirliği gerekliymiş; bu işbirliği derinleştirilmeliymiş.

Almanya Bergama Müzesi'ni gezdikten sonra eserlerin geldiği yerde (Türkiye'de) sergilenmesi gerektiğini söyleyerek üstü kapalı olarak tavrını belirten Kılıçdaroğlu, bakalım Friedrich Ebert Vakfı hakkında da geldiğiniz yere geri dönün diyebilecek mi¿? Öyle ya, akıllara Alman Vakıfları ve Bergama Dosyası eseri geliyor rahmetli HABLEMİTOĞLU'nun; bu sefer ki târihî değil, mâdenî.

Daha daha neymiş¿? Avrupa Birliğiymiş, birliğe katılmalıymışız...

Neyse, şaşıracak olanlar ve sosyal demokratlık ne menem bir şeymiş diye merak edenler için açılmış bir konu sayın.

Kılıçdaroğlu sormuş ya: "Bu anayasa değişikliği kimin derdini çözüyor?"

"Elbette bizim derdimizi çözüyor" yanıtını görüştüğü kimselerden almış olmalı.

Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

Re: Sosyal Demokrat Kılıçdaroğlu'na Göre Yurt Yangın Yeri De

İletigönderen orhunefe » Çrş Eyl 22, 2010 9:42

Laiklik tehlikededir diyemem buyurmuş Kemal Bey. CHP'nin Baykal'dan sonra bu kadar çabuk Akp'leşmesini beklemiyordum.

Yazıklar olsun.
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

İletigönderen Comte » Çrş Eyl 22, 2010 17:14

Kilicdaroglu referandum yenilgisi sonrasinda solugu Brüksel ve Berlin'de aliyor, ne güzel.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Comte
Dilmaç
Dilmaç

İletiler: 195

İletigönderen Mustafa Recep » Çrş Eyl 22, 2010 20:45

yanılmak istiyorum,

hala bütün olumsuz düşüncelerimi recep komplo teorisi üretiyorsun diyerek saklıyorum.

ama ne zamana kadar buna dur diyebilirim bilemiyorum,

kemal bey, kemal bey kendinize gelin!
AMERİKANCI GENERALLER DEĞİL KEMALİST PAŞALAR İSTİYORUZ!
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletiler: 417

İletigönderen Sarıgelin » Çrş Eyl 22, 2010 23:49

Mustafa Recep yazdı:yanılmak istiyorum,

hala bütün olumsuz düşüncelerimi recep komplo teorisi üretiyorsun diyerek saklıyorum.

ama ne zamana kadar buna dur diyebilirim bilemiyorum,

kemal bey, kemal bey kendinize gelin!

Yalnız değilsiniz Mustafa Recep Bey.

Ben de yanılmak isteyenlerdenim, son zamanlarda hep inşallah ben yanlış görüyor, yanlış düşünüyorumdur diyorum ama kendimi yalanlayabileceğim bir olayla da karşılaşmadım henüz. gerçekten de bütün kaleler zaptedilmiş...
Bir devletin çökmesi şu dört sebebe bakar: Esas prensiplerinden ayrılma, ikinci planda olan şeylere önem verme, asağılık kimselerin ön safa geçmesi ve erdemli kişilerin arka plana atılması.
Hz.ALİ
Kullanıcı küçük betizi
Sarıgelin
Üye
Üye

İletiler: 16

İletigönderen Urunguj » Prş Eyl 23, 2010 0:51

KKoğluna güvenen biriyim, kanalTürk'ün eski günlerinde söylediklerini hiç kaçırmadım.

Bu yazı da önemli bence :

Çakma liberal devri bitti

http://www.gazeteport.com.tr/YAZARLAR/NEWS/GP_767622

Ama birileri Avrupa Birliği denilen zombileşmiş ojeyi kullanarak Türkiye'yi Atatürk'ün kurduğundan farklılaştırıyorlar.

Bence o avrupalı zatlar da bunu gayet güzel biliyorlar.

Çok sevgili KKoğlunu bu yüzden eleştiriyorum!

Eski kanalTürk günlerini arıyorum!!!
Kullanıcı küçük betizi
Urunguj
Üye
Üye

İletiler: 222

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x